Petter Nilsson(SD)

Gängbrottsligheten: Ett kapitalt regeringsmisslyckande!

Morgan Johansson(S) påstod 2017 att ”vi är på väg att knäcka den organiserade brottsligheten”:
Morgan Johansson(S) sa 2018 att risken för att oskyldiga drabbas på grund av den ökande gängbrottsligheten är ”väldigt väldigt liten”.

Säkerligen har du som läsare också tagit del av nyheten om de två barnen som skottskadats medan de var ute och lekte i Flemingsberg just söder om Stockholm.

Det här är förstås ett problem av många som följt av en ansvarslös migrationspolitik. Reinfeldts (M) ”öppna era hjärtan” tillsammans med övriga partiers följsamhet har definitivt inte stärkt Sveriges förutsättningar att hantera gängkriminalitet. Problemet har byggts upp över tid på grund av en synnerligen slapp kriminalpolitik.

Morgan Johanssons socialdemokratiska regering har inte knäckt den organiserade brottsligheten.
Det är väldigt tydligt att regeringen tvärtom misslyckats kapitalt med att hantera gängbrottsligheten, och att det på grund av det också inte är en ”väldigt väldigt liten risk” att oskyldiga drabbas.
Det blir tydligt att det behövs en ny regering som sätter trygghetsfrågorna i första rum.

Etiketter: , , , , , ,

11 kommentarer

 1. Håkan

  Det kommer aldrig att hända,eftersom att makten bara matar på med mer framtida valboskap från söder om Medelhavet.Det är liksom en ekvation som inte går ihop.Inte ens om vi fryser till dagens situation och dom ”begåvningar”som härjar så går det ihop.Vad kommer rättsväsendet med för lösning?Gråtande ,knäböjande poliser och korvmojar,och slogans som:Slut och skjut..Det är så skrattretande att polisen kanske hoppas att den importerade kriminaliteten ska skratta ihjäl sig.

  • Ulf Parde

   Jag har läst några inlägg hos på FB hos Ring P1 som bekräftar vad Håkan misstänker – nämligen höga valsiffror för S (även V och Mp) i utsatta områden. Det torde vara förklaringen till regeringens oerhörda mesighet ifråga om att inte verkställa utvisningar.

 2. Ulf Parde

  Statsminister Löfvén säger sig vara ”förtvivlad och förbannad” (han varierar sig här från standardfrasen ”fullständigt oacceptabelt”) och inrikesminister Damberg som säger sig känna ”bestörtning och ilska”. Jag håller med SD-kravet på att justitieminister Morgan Johansson bör avgå. När vi ska utvisa kräver mottagarländerna just nu ofta Coronatest – vilket många då vägrar. Morgan J. vill inte införa tvångstest, vilket en riksdagsmajoritet (ja, även Centern röstade alltså här på samma sida som M, KD, L o SD!) krävt. Regeringen vägrar också att använda det årliga biståndet (som är på större belopp än t ex EU-avgiften) som påtryckning att ta emot. Regeringen vill inte verkställa utvisningen av de Imamer som anses vara säkerhetsrisk för att de ”riskerar fara illa”!
  Håkans kommentar ”matar på med mer framtida valboskap från söder om Medelhavet”, var i det här sammanhanget välfunnen. Däremot är den här regeringen väldigt ”bra på” att hitta på nya förbud gentemot vanliga svenskar (och ambitiösa invandrarföretagare). Ett sådant exempel är rökförbudet på uteserveringar – det fick tyvärr riksdagsmajoritet p g a (passivt) stöd av SD!

 3. Caanita

  Nu är det dags att sluta skylla Fredrik Reinfeldt för det mesta som händer på det kriminella området.
  Det är snart 7 år sedan han uppmanade svenska folket att ” öppna sina hjärtan”. Ingen kunde då ana att tillströmningen skulle bli som den blev och inte heller att eländet fick fortgå år efter år utan att något hände.
  Nu behövs krafttag, handlingskraft, beslutsförmåga och ett slut på daltandet.

  • arbetare

   Alla med ett uns av förnuft och logiskt tänkande förstod självklart hur illa det skulle gå .
   Historien är fylld med exempel på hur illa fri invandring gått för den mottagande parten .
   Att sedan Ruinfeldt ville godhetssignalera för att säkerställa att hans anhöriga för all framtid skulle få tillgång till högavlönade låtsasjobb är bara tragiskt , men ÄN MER tragiskt är att det fanns folk dumma nog att tro på honom .

   Däremot har den nuvarande regimen ansvaret för att inget nyttigt gjorts under de senaste 7 åren eftersom klaner och kriminella gäng fått härja fritt medan polisen genuscertifierats medan erfarna poliser avskedats då de vågat yttra sig om sin vardag och ersatts av inkvoterade veklingar olämpliga för yttre tjänst .

 4. Lefi

  Jamen super, då förväntar vi oss att Nazisterna, Bibelryttarna och kapitalisterna löst det där till 2023, klart och betalt. Annars blir det dumstruten på.

 5. Brorson

  ”Bevilja fler uppehållstillstånd på grund av verkställighetshinder”. Detta kräver en organisation, som kallar sig ”asylkommissionen”. Nu är det väl ändå nog, dags att sätta klackarna i marken och säga ifrån om dumheterna. Endast asylskäl ska berättiga till asyl, och det endast under förutsättning att Sverige är första säkra land, vederbörande kommit till. Har han passerat genom andra länder på vägen hit, ska han om möjligt skickas tillbaka dit och söka asyl där. Detta är inget problem, om det är ett EU-land, för inom EU gäller ju Dublinförordningen.

  En sak, som ofta förbises i debatten är att både asylsökande, som fått avslag, och kriminella, som har dömts till utvisning efter avtjänat fängelsestraff och nu ska utvisas, är fria människor. Svenska myndigheter har inga befogenheter att bestämma över utländska medborgares vistelse i andra länder. Svenska myndigheter har ingen rätt att hindra dessa människor att åka dit de vill åka, utom möjligen om det finns ett avtal mellan Sverige och ett land som vägrar dessa personer inresa från Sverige.

  Det kan exempelvis gälla nordiskt samarbete. I övrigt torde det räcka att svenska myndigheter inte aktivt hjälper personer. som är oönskade i ankomstlandet, med biljettbokning o dyl. Däremot bör svenska myndigheter i den mån de kan påverka, hjälpa en utvisad person att få inrese-tillstånd till det land han vill åka till. Flera försök bör göras om der första landet säger nej. Om inget annat land vill ta emot vederbörande, återstår bara hemlandet, det land som han är medborgare i. Men finns verkställighetshinder för utvisning till hemlandet blir vederbörande kvar i Sverige.

  Med detta vill jag ha sagt att finns verkställighetshinder för utvisning till hemlandet, ska alla andra tänkbara alternativ prövas, innan man ger upp. Men i så fall bör man vänta ett tag och sedan försöka på nytt. Asyl ska inte beviljas på den enda grunden att inget land vill ta emot vederbörande. För ska sanningen fram så beror svårigheterna att genomföra beslutade utvisningar i de flesta fall på att vederbörande obstruerar och vägrar samarbeta och inte ens framställer önskemål om vilket land han vill åka till.

  Lösningen på detta dilemma är att den utvisningsbeslutade personen inte får vistas på fri fot i Sverige, utan hålls inlåst tills han tills han föredrar att lämna Sverige som en fri man. Och eventuellt tar emot den hjälp som erbjuds. Personer, som ska utvisas p.g.a. brott, ska helt enkel inte vistas på fri fot i Sverige. Med asylsökande, som fått avslag, är det knepigare. Men jag finner det märkligt om det inte skulle finnas asylskäl, om förhållandena i hemlandet är så bedrövliga att det finns verkställighetshinder för utvisningar dit.

  Problemet verkar alltså vara konstruerat för att passa en viss grupp illegala immigranter, som har haft fler år på sig att lämna landet, när det inte har funnits några verkställighetshinder. Dessa snyltgäster kostar det svenska samhället enorma pengar, som vi kunde ha använt till att hjälpa verkliga flyktingar runtom om i världen-

 6. Brorson

  I svensk debatt förekommer allvarliga missbruk av mänskliga rättigheter, speciellt bland flyktingaktivister och flyktingadvokater. Så här står det i FN-deklarationen om mänskliga rättigheter:

  Artikel 14.
  1. Var och en har rätt att i andra länder söka och
  åtnjuta asyl från förföljelse.
  2. Denna rätt får inte åberopas vid rättsliga åtgärder
  som genuint grundas på icke-politiska brott eller
  på gärningar som strider mot Förenta Nationernas
  ändamål och grundsatser.

  Att man hotas av fängelse i hemlandet för brott, som man har begått där, kan alltså inte vara något generellt verkställighetshinder för utvisning till hemlandet. Och naturligtvis inte heller till något annat land, som den utvisade själv har valt, och som vill ta emot vederbörande. Dessutom finns länder, som visserligen nekar uppehållstillstånd, men tillåter genomresa.

  Så har exempelvis Sverige tillåtit genomresa för personer, som har utvisats från Norge, men har tyvärr helt försummat att bevaka att dessa personer har lämnat Sverige inom föreskriven tid. Så slappt fungerar det inte i andra länder, som tillåter genomresa. Den som ska utvisas behöver alltså inte bestämma slutmålet i förväg. Om det slutar med att han blir illegal immigrant i något annat land, har svenska myndigheter normalt inget ansvar för. Det ankommer på det landet, som i värsta fall kan besluta att skicka tillbaka vederbörande till Sverige. Därför bör svenska myndigheter, om möjligt och om han själv vill det, hjälpa en utvisad person att få uppehållstillstånd i ett land, som man själv vill åka till.

  Vad gäller Gävle-imamen, som skulle utvisas eftersom han är en säkerhetsrisk i Sverige, men inte kunde utvisas, eftersom han hotas av fängelsestraff i hemlandet Irak, och nu får vistas på fri fot i Sverige, inställer sig frågor:

  a) Var detta verkligen ett verkställighetshinder?
  b) Varför fick han inte chansen att själv välja land? Qatar borde väl ändå ha tagit emot honom, eftersom han var agent för enextremist-organisation, som stöds av den qatariska staten?
  c) Varför ändras inte den svenska lagen, så att personer som obstruerar mot sin egen utvisning genom att själva skapa verkställighetshinder, kan hållas inlåsta i slutet förvar tills de ändrar sig?

  Med den svenska rättstillämpningen har Sverige blivit ett vilohem för utländska mördare, som får vistas var de vill i Sverige, så länge de inte åker fast för allvarliga brott här också. Och gör de det, är de snart ute och begår nya brott igen, även om de har dömts till utvisning efter avtjänat fängelsestraff. För då kan de inte utvisas p.g.a. ”verkställighetshinder” – i form av straff för brott begångna i hemlandet.

 7. kicki

  Ja, jag har levt i Eskilstuna några år (efter att ha kommit tillbaka från Umeå) och det jag sett är skrämmande, men inte oväntat. Redan när jag lämnade Eskilstuna för ca 20 år sedan så såg vi hur olika invandrargrupper installerade sig i stadsdelar som Lagersberg och Rågergstorp. På senare år har ett nytt område blivit Fröslunda.

  Jag har personligen, sett hur den gigantiskt stigit till opropernerliga kvantiteter, nu när jag sedan några år är tillbaka i Eskilstuna. Jag har sett vänner fly från Fröslunda pga kriminaliteten. Sedan flyttade jag själv till Nyfors och har sett tre olika kriminella gäng (två skjutningar bredvid där jag bor) och hur våldet riktas mot oss boende. Själv fick jag kasta mig bakom en vägg när ett gäng mörka ungdomar skött raketer rätt emot mig. Då jag lyckades kasta mig bakom en vägg så blev skadan ”endast” att det ringde högt i mina öron och jag blev döv för en stund. Raketan exploderade precis bredvid örat. Om jag ej hade lyckats kasta mig bakåt så hade jag blivit träffad i ansiktet. Samtidigt som detta hände blev ytterligare en person, manlig, attackerad av detta gäng.

  Vid senaste skjutningen i Nyfors, Eskilstuna, hade jag mitt 9 åriga barnbarn hemma. Vi hade gått och lagt oss, pratade och var på väg och somna. Sedan kom skottet typ 50 meter från vår bostad. Min extramamma ringde upp mig direkt då hon hörde och såg skotten. Jag och barnbarnet kikade ut genom fönstret och såg ambulans och polisbilar. När vi sedan försökte lugna ned oss och sova så blev vi stressade igen av massa blåljus som körde omkring och vi gick upp för att titta.

  Morgonen efter följde jag mitt 9-åriga barnbarn till skolan varvid vi gick förbi platsen de skjutit ihäll en 16-årig pojke. Där låg blommor. Mitt barnbarn var jätteledsen och rädd. Hon pekade på en plats ca 5 meter därifrån och sa ”nån skött ihjäl en kille där förut”. Den platsen var bredvid mitt yngsta barnbarns förskola.

  Gängkriminaliteten kommer inte ta slut. Nu när vi släppt in den så är det för sent. Sverige är ett fattigt land då vi aldrig kommer ha resurser nog att stoppa detta.

  Fröslunda är övertaget av människor från Afrika. Den stadsdelen är dömd. Jag kan berätta många berättelser om jourhemsbarn som fastnat i deras nätverk för att sälja sex mm.

  Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.