Petter Nilsson(SD)

Stockholm utreder judehat

Stockholm ska nu i likhet med malmö utreda judehat. Återkommande har narrativet vart att det huvudsakliga hotet kommer från högerextrema rörelser. Men så förbaskat många nazister finns det inte i Sverige. Trots ett genomgående opinionsarbete från politiker, proffstyckare och media att försöka klistra på en stor del av befolkningen en naziststämpel utifrån att man väljer att rösta socialkonservativt.

Bilden verkar emellertid klarna för tyckareliten, och rimligen så inser man att en del i den växande antisemitismen kommer från en ansvarslös invandringspolitik, samt i kölvattnet av en integrationspolitik med mångkulturellt fokus.

Det här är egentligen ingen nyhet, utan har uttryckts av bland annat judiska centralrådets talesperson Lena Pösner Körösi för ungefär ett halvt decennium sedan.

Just nyss gick följande avslöjande ta del av på expressen:

”För ett halvår sedan kunde Kvällsposten avslöja att Rosengårdsimamen Basem Mahmoud återkommande predikade avsky mot judar och brobyggande imamer i sin källarmoské och på sin Youtubekanal.
Avslöjandet ledde till att Malmöimamen polisanmäldes för hets mot folkgrupp.
Vad hände sen? Inte så mycket.
När vi går igenom några av Basem Mahmouds senaste predikningar visar det sig att han fortsätter sprida hat mot judar och andra ’otrogna’.”

– Expressen, Malmöimamen fortsätter att sprida hat mot judar.

 

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Ja, många vill bara förknippa judehat med högerextremister. Men i Sverige så kommer i dagens läge det mesta av judehatet från vänsterextremister och människor med rötter i mellanöstern.
    Konstigt att nämnde imam inte har åtalats – likhet inför lagen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.