Petter Nilsson(SD)

Etnisk diskriminering av vårdpersonal

DN visade att det i alla regioner finns vårdgivare som låter patienter välja att vårdas av etniskt svenska läkare och tandläkare. SVT gör också ett löp och en video i ämnet där man försöker göra gällande att det handlar om etnicitet.

Personligen är jag övertygad om att detta främst rör sig om patienter som försöker garantera att de får en läkare som talar det svenska språket. Det dröjde innan språkkrav för läkare nådde C1, vilket innebär att det tyvärr funnits en lucka där läkare inte i alla fall har väldigt god svenska.
Det är olyckligt eftersom det går ut över alla.

Det finns en dubbelmoral en aning begravd som bör adresseras också.
Kulturdoulor är en yrkesroll inom kvinnosjukvården som finns till för kvinnor av en viss etnisk hemvist. De används och rättfärdigas främst genom en reducerad regional tolkkostnad.

Etiketter: , , , ,

13 kommentarer

 1. Lars

  Blev lite arg när jag såg sättet undersökningen gjordes på. Det förefaller uppenbart att man vill utnyttja folks rädsla för att få dålig vård till att ”bevisa” att det finns en stor rasism hos svenska folket, trots att internationella undersökningar av hur utbredd rasismen är i olika länder under många år har visat att Sverige är ett av värtdens minst rasistiska länder. Syftet med att påvisa rasism är i sin tur att få en anledning att försvåra för främst SD. Men, det folk normalt är mest rädda för är vårdpersonal som både saknar kompetens och språkkunskaper, medan journalisterna bara kollade om det var språkkunskaperna som det gällde. Dilemmat här är, att det är många som faktiskt vet, att utbildning i många U-länder inte håller västerländsk klass, och även om kunskapskontroller görs, så litar många svenskar inte på dessa. God vård är ju en kritisk grej för de flesta. Grundproblemet är faktiskt ett myndighetsförfall, som pågått under många år, och som lett till att allt fler misstror myndigheter. Svenskarnas tidigare goda tilltro till myndigheter har byggts upp genom tjänstemannaansvar och god myndighetskultur, men håller allt mera att försvinna i takt med att allt fler skandaler och uppenbara dumheter från myndigheterna kommer i dagen, t.ex. nu senast turerna i Uppdrag Granskning om försäkringskassan, eller det uppenbart märkliga i att försvaret, polisen och MSB nu verkar anstränga sig mera på att försvara feminism, HBTQ och mångkultur än att försvara landområdet med all infrastruktur mm mot krigiska länder, vanligt folk mot kriminella och att släcka bränder. Att man gör likadant i många andra länder innebär inte att det är rätt sätt att sköta nämnda myndigheters grundfunktion, snarare att man använder myndigheter för att skapa en situation, där vanliga människor blir maktlösa mot det politiska och ekonomiska etablissemanget, dvs en sorts diktatur, där Löfven och hans motsvarigheter i andra länder på något besynnerligt sätt sitter kvar oavsett hur valen går.

  • Kim

   Tror du behöver komma ut världen och få perspektiv på begreppet diktatur….

   Hur tycker du regeringen ska se ut utifrån valresultatet och din syn på demokrati?

   • Brorson

    Vilket valresultat? Löfvén var ju så rädd för att Mp skulle åka ur riksdagen, så att han inte vågade utlysa nyval. .Så han gjorde som Lukasjenka i Vitryssland. Satt kvar. Holmlund är en av den krympande skaran sista entusiaster, som tror att S hade vunnit ett extraval. Personligen tror jag att det är för sent för en come back för sossarna efter sju år av vanstyre.

    Men jag utesluter inte att Holmlund har rätt på den punkten. ”Friskt vågat är hälften vunnet”, heter det ju. Och med en socialdemokratisk enpartiregering som regeringsalternativ i extravalet, med eller utan stöd av V, men utan ministerposter till V, hade nog t.o.m jag tänkt till mer än en gång innan jag lagt min röst i extravalet.

   • Jan Sjöström

    Hej.

    I förekommen anledning. Diktatur eller fåtalets makt över flertalet
    är som alla vet skeenden i ett pågående. Ett exempel är behovet
    av att reducera för partiet (S) skadlig samhällsfunktion. Ansvar är
    en komponent som effektivt tillser konsekvens, därav måste det
    bort. (S) partiet vägrar konsekvent dess återinförande. Varför?

    Evig makt kräver ett lydigt och väl fostrat folk som förstår sin plats.
    Fåtalet (S) makt över flertalet således. Definition av händelsen är
    naturligtvis – allt som över tid försvagar demokrati blir till nytta för
    det parti som ”gör vad som krävs för att behålla makten för evigt”.

    Att reducera folkets makt är att utesluta demokratin och dess
    fundament, detta oavsett var i Världen händelsekedjan tar plats.
    Att resa för att i enkelhet bevisa att det finns platser i vår Värld
    där man kommit ”längre i frågan fåmansvälde” är att i enfald ge
    motiv till det fulaste av fult ”relativiserandet”.

    Signaturen Kim, ser behov av att försvara i första hand partiet
    (S) och i detta kommer som alltid och till varje pris makten först.

    / Jan Sjöström

 2. Maria

  Skulle vara intressant att uppföljning gjordes av kostnader för tolktjänster i offentlig miljö….Inte minst för invandrare som vistats i landet kanske fyra år eller mer…

 3. Brorson

  Jag hade absolut föredragit den utlandsfödde professorn i infektionssjukdomar Ali Mirazimi framför den hemkomne utlandssvensken (en etnisk svensk?) Anders Tegnell som statsepidemiolog.

  Men det är inte vad saken handlar om. Det handlar om rätten för sjuka och äldre att själva välja behandlare på vilka grunder de själva vill. Om någon har varit rasist / nazist hela livet, så låt honom få vara det även som vårdbehövande senildement åldring. Och omvänt, är det lika fel att påtvinga gamla kommunister privata vårdgivare. Det måste alltid finnas ett kommunalt alternativ, även i moderatstyrda kommuner.

  Naturligtvis ska även invandrare ha rätt att välja behandlare utifrån hudfärg, etnicitet och – inte minst – religion.

  Själv föredrar jag tandläkare, som är utbildade i Iran, eftersom det landet mig veterligt har världens bästa tandläkarutbildning. Kanske för att profeten Muhammed har sagt något om vikten av god tandhälsa? Jag vet inte. Men vårdtagare och patienter ska bestämma, inte unga och friska politiker.

 4. Brorson

  Det är dags att säga ifrån om stockholmsmed, ob1as hets mot folkgruppen (etniska) svenskar, som redan är en diskriminerad och förföljd minoritet i många förorter .All hets mot folkgrupp, oavsett om de drabbade är en minoritet eller majoritet på nationell nivå måste bestraffas. Den hets som idag har slagits upp så stort av Stockholms ledande media har dessutom varit riktad mot sjuka och äldre, som vill bestämma över sin egen vård.

  Det stod ju tydligt att vårdtagare inte ska ha rätt att välja vårdpersonal som är etniska svenskar. Ingen kritik mot invandrare, som vill ha vårdpersonal, som ser ut som de själva. Det tycker jag att de ska ha rätt till .Ansikten, som liknar ansiktena hos de vuxna, som man mötte i hemlandet som barn. Vilka motiv vårdtagare och patienter ha för att välja personal, som ser ut som de själva, talar samma språk, har samma religion och förstår vad som är synd enligt sin egen religion, det ska klåfingriga politiker inte lägga sig i.

  Det börjar likna förföljelse mot oss som är invandrare från ett mycket avlägset land. Det landet heter Sverige för längesen.

  Bedrägerier mot äldre, som avluras sina besparingar och ärvda ägodelar samt förnedringsrån och överfallsgruppvåldtäkter mot yngre ÄR rasistiska dåd.I stockhomsjournalisternas värld är rasismbara vita mot svara, aldrig svarta mot vita eller svarta mot svarta. LAGAR OCH RÄTTSPRAXIS MÅSTE ÄNDRAS SÅ ATT FÖRÖVARNA FÅR LÄNGA FÄNGELSESTRAFF SOM FÖJS AV UTVISNING.

 5. Brorson

  Naturligtvis är det hets mot folkgrupp att utmåla ett helt folkslag (etniska svenskar) som rasister, för att förmodligen ett fåtal inom folkslaget ifråga vill ha vårdpersonal, som de känner förtroende och trivs med. Det kan vara en muslimsk kvinna som inte vill att en man, oavsett hudfärg, ska sköta hennes underlivshygien. Men om en kristen kvinna säger samma sak, efter besök av svart man, säger samma sak, ska hon då förhöras av kommunens tjänstemän för att utröna om hennes motiv var avoghet mot muslimer?

  Eller om någon har blivit bestulen av hemtjänstpersonal under en period, när den aningen senildementa åldringen hade besök av 25 olika vårdare, varav många utlänningar – och vårdtagaren på oriktiga grunder misstänkte att det var en av dem? Man har tydligen inte ens rätt att ha fel i detta land, inte ens om man inte har spridit sina felaktiga gissningar till en bredare publik.

  Hela denna ”undersökning” som två journalister på DN, med utländska namn, har genomfört är ”fake news”. I syfte att skapa motsättningar mellan invandrare och etniska svenskar? Det är ju inget verkligt fall, som har prövats rättsligt. Det verkliga problemet är att så många har dött på äldre-boenden eftersom kommunerna har dragit igång stora integrationsprojekt, med massor av ny personal från s.k. utanförskapsområden, Svenska kvinnor med osäkra anställningar har inte blivit återanställda utan har ersatts av unga., svarta killar, med okänd kvinnosyn. Jag har sett det själv, i kvarteret där jag bor.

  Erfaren kvinnlig personal kastas ut i arbetslöshet till förmån för oerfarna unga män. Är inte det diskriminering av vita kvinnor?

  • Lars

   Håller absolut med om det mesta du skrivit i detta ämne. Kan också tillägga, att det som kännetecknar diktaturer är väldigt smala åsiktskorridorer. PK-ideologin är på detta sätt just en fara för demokratin, och ett tecken på att alla PK-fascister vill ha diktatur som ju kännetecknas just av att för etablissemanget oönskade åsikter till en början baktalas för att sedan förbjudas helt. PK-doktrinen har också blivit allt mer omfattande, och även om den inleddes med s.k. antirasism, som uppenbarligen inriktades så att de som mindes Sverige före mångkulturen (ett land med låg kriminalitet, där t.ex. olika religioner kunde diskuteras fritt ur alla aspekter) och man kunde skämta om det mesta, skulle tystas. Numera omfattar PK-doktrinen även klimatet, där alla skeptiker ska tystas, särskilt om de är akademiker och har delvis skilda uppfattningar, dvs inte bara s.k. klimatförnekare bojkottas och förlorar anslag och jobb, det räcker med att man säger att det är inte full så bråttom och att man kan gå långsammare fram för allas skull, eller att elbilar faktiskt också innebär vissa problem och att fossilfritt stål innebär stora problem. Just PK-ismen är ett mycket stort demokratiproblem, större än både religiös extremism och vänster och högerextremism, eller kanske rättare ett utslag av en mystiskt kakafoni vänsterextremism av antivit och antimaskulin och antikristen åsiktskorridor. Grejen är ju också att PK-ismen har en tendens att slå knut på sig själv, då det ju t.ex.finns tydliga motsättningar mellan religionen Islam och feminism, och av att miljardärer sällan ifrågasätts, medan de som har jobbat ihop några miljoner ska berövas sina rikedomar via skatten, trots att de saknar egentlig makt och inflytande jämfört med vanligt folk och en massa andra ideoligiska kullerbyttor som inte går att knyta ihop i större sammanhang. Marx hade enligt min mening fel i mycket, men han försökte ju åtminstone knyta ihop säcken till en fungerande och heltäckande ideologi. PK är en synnerligen spretig och motsägelsefull ”ideologi”.

 6. Lefi

  Framgår ganska tydligt att dom blir bortvalda pga att dom inte är svenskar, inte pga språket. Hoppas dina meningsfränder fick hjälp ett tag, ligga i 4-5 timmar med svåra buksmärtor pga att man inte vill ha hjälp av människor med mörkare hy, låter som en jävligt dålig idé! 😀

  • arbetare

   Var framgår detta ?
   Inte någonstans i det visade materialet ….
   Självklart ska man kunna svenska språket om man jobbar inom vården , att detta inte är fallet idag är en skamfläck för de ansvariga oavsett partifärg och titel .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.