Petter Nilsson(SD)

Nya sjuklöver-migrationsvågen?

Jag måste medge att jag någonstans hade förhoppningar om att endast fåtalet vänsteraktivister fortfarande avsåg att fortsätta en ansvarslös invandringspolitik till Sverige.
Afghanistan har absolut blivit en mer otrygg plats för det landets invånare att bo i. Talibanerna har tagit över. Absolut.
Internationell rätt föreslår att medborgare därifrån kan söka asyl i närmast säkra land.

Sverige är inte det närmaste säkra landet från Afghanistan sett.
Afghanistan är inte geografiskt jämförbart med Finland.

Samtidigt försöker media tillsammans med MP driva linjen att man ska sörja för ytterligare en migrationsvåg till Sverige.

Samtidigt sviktar till och med Lars Adaktusson (KD) när det kommer till att bromsa migrationen till Sverige. Han säger att det vore ”skamligt att slå igen dörren”.
Frågan är ju om vi nu återgår till ett läge där Sjuklövern öppnar upp för ytterligare ansvarslös migrationspolitik.

Adaktusson (KD) vill ge 7000 afghanska män utan asylskäl amnesti. Ni kommer ihåg gymnasielagen av Annie Lööf (C).

Etiketter: , , , , , ,

9 kommentarer

  1. Jonsson

    Delar dina farhågor!
    Löfvens nya utspel: att inte upprepa migrantvågorna från 2015, beror nog till en del på att val närmar sig. Redan nästa höst kommer det låta tvärtom. Och, i Afghanistan trappas det nu upp i bergen.
    Ett nyval var omöjligt p g a av covid, när Löfven petades i somras!
    Risken är stor att migrantvågor ökar smittan i Sverige. Afghanistan kunde ju neka de egna, att återvända utan covidtestning. Vad kan Sverige?

  2. Brorson

    Såg att Turkiet ska bygga en mur längs gränsen mot Iran för att Turkiet inte på nytt ska bli ett genomarsland för Afghaner från Iran till Europa. Så då blir det väl flyg hela vägen till Sverige, om MP får bestämma? Så här lyder slutet på Seye Larsens inlägg Kabul har fallit 17 augusti: ”Avslutningsvis är jag väldigt tacksam för den kritiserade gymnasielagen som vi i Miljöpartiet drev igenom – vilken räddat många unga afghanska flyktingar från att utvisas och deporteras till talibanernas skräckvälde,” Mitt svar, som Larsen inte har publicerat, kommer här:

    >Detta har inte hindrat dessa afghanska medborgare att åka på semester och julferier till sitt faktiska hemland, som de bott i sedan 20 år, nämligen Iran, där de alltså har haft någon form av uppehållstillstånd. Och har saknat asylskäl, eftersom de inte varit utsatta för förföljelse i sitt faktiska hemland, Iran. Anledningen till att de inte har utvisats till Iran, är alltså att de inte är iranska medborgare och att Iran inte tar emot andra länders medborgare, om de inte kommer frivilligt.

    Till saken hör att talibanerna har stängt gränsen till Iran bara för några dagar sedan, varför dessa unga män inte har hindrats att ta sig vidare från Afghanistan till sitt faktiska hemland. Varför skulle inte dessa idag unga män klara det fram till för någon vecka sedan, när deras föräldrar klarade detta medförande sina små barn för tjugo år sedan? Och när de som ensamkommande lyckats ta sig den betydligt längre vägen från Iran till Sverige, när de var fem – sex år yngre än idag?

    De lockades hit av den stora flyktingvågen från Syrien under andra halvåret 2015, när denna flyktingvåg i kraft av sin storlek lyckades forceras nästan alla gränser mellan Turkiet och Sverige. Till saken hör också att massor med afghaner har fått asyl i Sverige, men de bodde i Afghanistan innan de påbörjade sin resa till Sverige och har bedömts ha asylskäl. Om vi ska fortsätta att ta emot flyktingar, som inte har andra alternativ än Sverige, kan vi inte fortsätta att ge asyl en andra gång till personer, som redan har fått asyl eller någon annan form av uppehållstillstånd i något annat land.

    Till saken hör också risken för en ung afghansk man att dö av en överdos eller genom våld under de senaste åren har varit större i Sverige än att dö i strid i Afghanistan. Det är riktigt att under rådande förhållanden i Afghanistan stoppa avvisningarna dit, men hur länge stoppet varar, beror på hur taliban-styret utvecklas. Då man också måste beakta att talibanrörelsen har breddats etniskt sedan förra gången talibanerna hade makten, då rörelsen helt dominerades av folkgruppen pashtuner, Då enbart tillhörigheten till en annan etnisk grupp kunde vara anledning till att lämna landet.

    Varför ömmar du mer för hazarer, som fått en någorlunda dräglig tillvaro som flyktingar i Iran , bl.a. jobb och bostäder (naturligtvis inte enligt svenska kollektivavtal) än om rohingyer, som flytt från Burma till en allt annat än en dräglig tillvaro i flyktingläger Bangla Desh? Verkar inte vara de mest behövande som MP prioriterar.<

  3. Brorson

    Jag tycker det var fegt av Nils Seye Larsen att inte publicera min kommentar, med tanke på mitt försvar för muslimers rätt att ha offentliga uppdrag för MP, samt mitt försvar för muslimers fulla religionsfrihet, inkl rätten att bygga minareter i Sverige. För mig är religionsfriheten den heligaste av de profana lagarna och det är mot bakgrund av vår respekt för muslimers religionsfrihet i vårt land, som vi kan kräva religionsfrihet för kristna och andra minoriteter i muslimska länder. Vilket är högaktuellt beträffande Afghanistan just nu.

    Jag har inte ändrat åsikt om muslimer och deras rättigheter, bl.a. att själva välja vilket parti de vill stödja. Demokrati är att tillerkänna samma rättigheter för personer, som är politiska motståndare som för personer som delar mina egna åsikter, såväl religiöst som politiskt. Jag vill f.ö. klargöra att jag är en fri debattör och inte något slags talesperson för SD, vars ståndpunkter jag har kritiserat många gånger bl.a på denna blogg. Både när det gäller minareter, böneutrop och permanenta uppehållstillstånd.

    Jag förväntar mig kritik för att jag inte har lagt två strån i kors för att hjälpa rohingyer att komma till Sverige, trots att jag flera gånger har anfört just denna folkgrupp som mer behövande. Men å andra sidan har jag aldrig stött krav på minskning av det svenska biståndet och vill gärna se ett ökat bistånd till flyktinglägren i Bangla Desh. Biståndsminister Per Ohlsson- Fridh, MP, vill däremot straffa oskyldiga afghaner för att talibanerna har tagit makten i deras land. Naturligtvis kan man inte förneka att en mycket stor del av det afghanska folket har bidragit till talibanernas seger. Utan folkligt stöd hade deras snabba framryckning inte varit möjlig.

    Men kan de klandras för att de har hjälpt till att kasta ut ockupationsmakten och marionettregeringen? Naturligtvis kan jag inte garantera att det inte blir massavrättningar, men förhindrar vi det genom att straffa ett helt folk för att det inte har låtit sig kuvas av främmande herrar, för att de föredrar egna herrar? Precis som svenskarna för 500 är sedan. Gustav Vasas Sverige var ingen demokrati.

    I min kommentar, som Seye Larsen var för feg för att publicera har jag skrivit att ”Det är riktigt att under rådande förhållanden i Afghanistan stoppa avvisningarna dit, men hur länge stoppet varar, beror på hur taliban-styret utvecklas”. Nej, det är verkligen inte läge för någon allmän amnesti nu. Och de iran-afghaner, som är rädda för talibanerna kan ju återvända frivilligt till sitt faktiska hemland, Iran.

    Många afghaner har haft sällsynt. även jämfört med andra muslimska invandrargrupper, svårt att anpassa sig och få ett drägligt liv i Sverige. Jag har sett så många tragiska livsöden för afghaner i Sverige. Mitt första LVU-mål, som nämndeman i en förvaltningsdomstol gällde en ung afghan, som hade hittats medvetslös av en överdos på en offentlig toalett. Detta efter bara en kort tid i Sverige. Nästa gång var det en afghansk mor, som hade ansökt om nya pengar från socialtjänsten, för att hennes kriminella son hade stulit hennes mat och pengar,

    Motivering för avslag: Hon borde inte ha släppt in sonen. Att ensam och rädd i ett främmande land förvägras rätten att träffa sin egen son. Jag har fortfarande dåligt samvete för att jag stödde beslutet om avslag. Fastän jag vet att Kammarrätten hade upphävt beslutet, om vi i förvaltningsrätten hade dömt efter våra samveten.

  4. Kenth

    När krisen kommer till vårt land så är det skönt för de som inte fått gehör för sina varningar säga…
    ”jojo så går det” ”vad var det jag sa”…men då är det redan för sent.

  5. Brorson

    De svenskar som nu kräver allmän amnesti riktar kravet till fel regering, nämligen till den svenska regeringen. Kravet på allmän amnesti bör i stället riktas till den nya afghanska regeringen, så att afghaner i utlandet vågar återvända hem. Allmän amnesti för sina politiska motståndare har för övrigt talibanerna själva utlovat. Vad vi, och andra länder med många afghanska migranter kan och bör göra är att bevaka att talibanerna håller sina löften om allmän amnesti. Det torde inte vara omöjligt.

    Dels kan vi hålla kontakten med såväl frivilliga återvändare som med dem, som avvisas, när avvisningarna har återupptagits, för att kontrollera att de fortfarande är i livet och mår bra. Dels kan vi använda biståndet som ett påtryckningsmedel – tvärtemot vad biståndsminister Per Ohlson-Fridh säger. Han har förväxlat Afghanistan med Egypten, där Muslimska brödraskapet vann folkligt stöd genom distribution av fattighjälp från främst rikare muslimska länder.

    Skillnaden mellan Afghanistan och Egypten är att det finns en egyptisk regering, som visserligen är en militärdiktatur, men inte är tillsatt av någon utländsk ockupationsmakt och som dessutom torde ha ett visst folkligt stöd, sedan det egyptiska folket genomskådat Muslimska brödraskapet efter deras vanstyre under det tyvärr misslyckade experimentet med demokrati. Naturligtvis bör eventuellt bistånd till Egypten ges i samarbete med eller genom landets regering.

    Taliban-rörelsen är dessutom inte samma rörelse som Muslimska brödraskapet. Hur talibanstyret i Afghanistan kommer att utvecklas är fortfarande ett oskrivet kapitel, och innan det kapitlet börjat skrivas, bör inga tvångsutvisningar till Afghanistan ske. Men det är för tidigt, och dessutom helt fel, att börja tala om allmän amnesti i Sverige. Det skulle ge helt fel signaler till omvärlden. För även med en mer vidsträckt amnesti, måste det vara individuella prövningar av varje asylansökan. Även vi måste ha kontroll över vilka som vistas i vårt land.

    För övrigt tror jag inte att det högsta talibanska ledarskapet är det största hotet mot mänskliga rättigheter i Afghanistan. Utan hotet kommer från vanliga afghaners krav på hämnd för allt lidande, som de har drabbats av under de gångna tjugo åren, när de har sett hur den nyrika nya medelklassen har vältrat sig i lyx, medan folket har fått svälta. De högsta ledarna har under sin exil i mer upplysta muslimska länder vant sig vid att se kvinnor i hijab i stället för burka. De har sett att lag och ordning kan upprätthållas även med mildare former av sharia.

    Nu finns risken att folket efter en tid kommer att säga ”Ni lovade lag och ordning och mat. Men i stället kom ni också med nya idéer och fortsatt svält.” OM talibanerna verkligen avser att uppfylla sina löften om allmän amnesti för sina politiska motståndare måste de åtnjuta folkets förtroende. Per Ohlsson-Fridh är en omogen snorvalp, som tror att det är läge nu att svälta ut talibanerna. Det kommer bara att leda till fortsatt krig och ännu värre flyktingvågor än vi kan föreställa oss.
    ,

  6. Brorson

    Kraven på allmän amnesti och humanitära undantag hotar asylrätten. Miljöpartiet är godhetsknarkare, som hotar asylrätten. För att själva känna sig goda och spy galla, som enligt deras mening är onda. Inom kyrkohistorien kallas den mentaliteten pelagianism, efter kyrkofadern Pelagius, som menade att Guds nåd och frälsning behövs inte om man är en god människan, som gör goda gärningar. Och framförallt själv känner sig som en god människa.

    Tänker man då på att denna självrättfärdighet kan skada andra människor – i synnerhet dem, som man tror sig hjälpa. Jag har berättat om en afghansk mor, vars kriminella son hade stulit hennes pengar och mat, att socialtjänsten hade vägrat henne nya matpengar, och hur vi i förvaltningsrätten hade avslagit hennes överklagande. Hon var så ynklig, så ensam och rädd, i detta för henne så främmande och fientliga land. Sverige. Hur svårt det var att fatta beslutet. Kunde vi inte ha gjort ett humanitärt undantag?

    Problemet med MP och dess godhetsknarkande är att MP varje gång saken kommer på tal, låtsas att det bara är ett undantag, när man i själva verket har som politisk strategi att utvidga undantagen tills de inte längre är några undantag. De skryter om det, skriver om det, talar om för snart sagt hela världen hur man ska göra. När undantagen inte får vara undantag, skapas ett hårt och okänsligt paragrafrytteri.

    Med kraven på allmän amnesti för en på förhand utsedd grupp är det ännu värre. För att få asyl i Sverige, måste två kriterier vara uppfyllda: att man befinner sig i Sverige och har asylskäl. När man vill ge asyl – allmän amnesti – åt ytterligare 7.000 personer än dem som uppfyller dessa kriterier. borde man väl ställa upp kriterier för denna nya grupp, och låta ALLA som uppfyller dessa nya kriterier söka, på lika villkor. Alternativt välja ut dem som bäst uppfyller dessa kriterier.

    Om vi slopar kravet att asylsökande ska befinna sig i Sverige, borde väl även rohingyerna i de omänskliga flyktinglägren i Bangla Desh få samma chans som alla andra. Om vi behåller kravet att sökande ska befinna sig i Sverige och i stället slopar kravet på asylskäl, borde väl ALLA som befinner sig i Sverige ”mer eller mindre illegalt” få samma chans? Men det enda som verkar betyda något för godhetsknarkarna i MP är att deras språkrör Gustav Fridolin har stått på ett torg i Stockholm och uppviglat en VISS grupp att bryta mot svensk lag.

    Lovat att gör de det, ska de få permanent uppehållstillstånd. Fridolin känner nog sig själv som en god människa. Inte en tanke på att många av dem, som skulle hjälpas, har hamnat i missbruk och kriminalitet. Helt enkelt har gått under i det kalla, svenska samhället, Har drabbats av brott både som förövare och offer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.