Petter Nilsson(SD)

Polisen backar om kyrkobrand – blixtnedslag var inte orsaken…

Har tidigare skrivit ett inlägg särskilt om branden i Ansgariikyrkan i Jönköping, vilket tyvärr varit ett inlägg av ett flertal i ämnet sedan början av året.
Tyvärr har många kyrkor brunnit.

Polisen gick ut tidigare och förklarade att branden i Ansgariikyrkan uppstått på grund av blixtnedslag, trots att SMHI inte noterat någon blixt.
Utredningen lades ned efter endast tio dagar. Detta efter en film man tagit del av där ett blixtnedslag synts. Men klippet visar ingen blixt. Igår backade polisen från det tidigare uttalandet.

Förundersökningsledaren vill inte kommentera den nya uppgiften innan han träffat församlingsmedlemmarna. Han menar emellertid att det fortfarande inte finns något som tyder på att branden var anlagd.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Lars

    Kan det vara så, att Svenska Kyrkan verkligen inte vill att kyrkobränder ska vara ett problem, så att man slipper agera i saken, eller av politiska skäl? Kan det vara så, att polisen av politiska skäl eller för att slippa utreda ännu en typ av eventuella brott inte vill se nån onaturlig orsak? Valet nalkas, och det är viktigt att visa att vi aldrig har varit tryggare…..Om man slipper rubriceringen mordbrand i statistiken så blir ju Sverige lite tryggare på papperet. problemet är att om man döljer brott, så kommer definitivt ingen att göra nåt åt saken, och allt blir sämre för alla.

  2. arbetare

    I Sverige för man inte statistik över kyrkbränder och andra kristofoba företeelser , troligen för att inte ge ”islamofoberna” mer ammunition i debatten om massinvandringens nackdelar .
    I Frankrike har man inte samma mörkläggning och där är två av tre bränder bevisligen anlagda .
    Ju närmare ett så kallat ”utsatt område” kyrkan ligger desto större risk för mordbrand .
    Det märkliga är att i socioekonomiskt utsatta områden som befinner sig i de av media så demonifierade länderna Polen och Ungern så brinner inga kyrkor , skolor eller bilar .
    Det kastas heller inte sten mot ambulanspersonal och brandkår eller skjuts mot barn på lekplatser .

    Kanske är det vi som gör fel och Polen som gjort rätt hela tiden ???

  3. Brorson

    Ansgarikyrkan, byggd 1965, har aldrig tillhört Svenska kyrkan. Den har hela tiden tillhört Missionsförbundet, som numera är en del av Equmeniakyrkan. Den har således aldrig haft kulturminnesskydd och har därmed inte haft det brandskydd, som K-märkta byggnader brukar ha. Det är ändå märkligt att en så pass ny byggnad kunnat brinna ner så fort. Efter de inbrott och bränder, som har drabbat Svk-kyrkor under slutet av 1900-talet, har brand- och stöldskydden i dessa kyrkor förbättrats avsevärt, men det finns mer att göra.

    Det finns en del äldre frikyrkokapell som bör kulturminnesskyddas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.