Petter Nilsson(SD)

Kön spelar ingen roll, så länge det är en kvinna?

I tomrummet efter Stefan Löfven avsäger sig nu under sossarnas kongress så hamnar S i ett knepigt läge.
Klart det är vettigt för dem. Löfven har ju fått bära ansiktet för en ordentligt dålig utveckling.
Även om kanske inte alla väljare luras av att en ny företrädare får bära ansiktet för en ”ny” socialdemokratisk inriktning, så kanske sossarna lyckas lura någon stackars väljare.

Debatten i SVT:s aktuellt igår, alternativt SVT-artikeln här problematiserar detta med titeln ”På tiden med en kvinnlig statsminister eller fel att fokusera på kön?”.

Det är förstås något av en skendebatt, men samtidigt så känner jag nog inte att man blev särskilt upplyst av Jonna Simas insats i debatten. Naturligtvis kräver statsministerposten kompetens, och precis som alla ledande roller så måste fokus vara på detta.

Ska man därefter recensera Sveriges feministiska regering, eller för den delen enskilda S-ministrars insatser för feminismen, så är det uppenbart att de knappast agerat för att göra något åt de verkliga problemen.

Etiketter: , , , , ,

7 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Jag tycker också många sossar gör sig löjliga i sitt könstänkande. Alla vet, att toppkandidaten ändå är en kvinna denna gång. Accepterar hon så blir det en kvinna. Därefter är det många män och kvinnor på linje.

  • arbetare

   Jag vet inte om någon av de offentligen påtänkta kvalificerar sig som ”toppkandidat” .
   Den beteckning som för mig känns mest passande är ”minst dålig” .

   Jonna Simas insats i debatten var pinsam att se , jag betvivlar att hennes barn har några större funderingar över vilket kön som nästa S-partiledare har , ungen borde ju vara i tvåårsåldern .

   Den förälder som lyckats ingjuta genusångest i en tvååring bör nog orosanmälas omgående .

   • Mique

    Gör dig inte svensk svennetomte! Vad har Jonna Simas barn med debatten att göra? Vita feta bittra män med låg utbildning och som är rädda för kvinnor borde tas ifrån sitt svenska medborgarskap och utvisas!

    • Lars

     Till skillnad mot Dig så går jag inte in för att i illvilja önska allt ont till de debattmoståndare jag inte håller med. Det är nåt som nästan bara vänstern och vissa feminister sysslar med. Man ska kunna debattera utan att förgöra sina motståndare som personer. Jag har lärt mig ”vanliga” ”arbetare” med ”låg” utbildning som du tydligen ringaktar ofta har väl genomtänkta åsikter, och dessutom i kombination med erfarenheter som många högutbildade i sina skyddade miljöer aldrig tvingas uppleva själva! Alla debattörer är värda att mötas med respekt även om man inte håller med!

     • Mique

      Jag försöker bara att lägga mig på den otroligt låga debattnivå som råder på denna blogg. Det tycks råda en enfaldig, kvinnofientlig, nyttig idiot, sverigedemokratisk politisk korrekthetsanda på dessa sidor. Men som en icke jantefjantig invandrare, så får jag skylla mig själv, för att jag tittar under stenarna. De flesta ”debattörerna” på den här bloggen, borde anmäla sig till en SFS-kurs (Svenska För Svenskar). Jag som är invandrare, ska inte behöva rätta genuint svenska skribenter i deras modersmål! Jag undrar fortfarande! Vad har Jonna Simas barn med debatten att göra?

 2. Kalle

  Feminism i dagens samhälle är bara ett medel för en viss liten elit av ”feminister” att förenklar tillgång till makt och pengar.
  Tex att bli partiledare.
  I just denna fråga så kan en kvinna nog ta platsen på kompetens då dessa nog kan vara minst inkompetenta bland alla möjliga kandidater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.