Petter Nilsson(SD)

Välkommen till SD!

Valen närmar sig!
Vill du göra skillnad och arbeta för att förbättra samhället?
Välkommen till gemenskapen!

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Brorson

  En person, som brukar hålla med mig om allt jag skriver, håller inte med om det jag skrev om minareter och böneutrop. Jag skrev att jag är mot nationellt förbud mot minareter och böneutrop och även mot förbud som omfattar en hel kommun. Denna person tycker att det är viktigt att värna religionsfriheten och att även muslimer ska ha möjlighet att utöva sin religion i vårt land. Men det finns tydligen en gräns.

  Detta skriver jag som vägledning för er som är politiskt aktiva, oavsett i vilket parti. Mina åsikter i frågan grundar jag på det rådande rättsläget. Det finns för närvarande ingen lag, som kräver tillstånd i förväg för utrop av något slag, vare sig det handlar om reklambudskap eller böneutrop eller högt oljud. Kommunen har dock vissa lagliga möjligheter att ingripa (t.ex. begränsa volym, mm) om någon anmäler att han / hon störs av ljudet.

  Samma person håller dock helt med mig, när jag skrev att det behövs ett förbud för främmande stater och utländska organisationer att äga / vara delägare i moskéer i Sverige och att de alltså ska ägas till 100 procent av den muslimska församlingen eller föreningen i Sverige. Detta grundar jag på islams förbud mot ränta, vilket i praktiken innebär att långivare i stället för att få ränta blir delägare, med del i eventuell vinst i den verksamhet, som de lånat till. Och därmed får ett bestämmande inflytande över den verksamhet, inklusive den religiösa förkunnelse, som man lånat pengar till.

  Det känns olustigt, förmodligen också för många svenska muslimer, att främmande stater såsom Turkiet och extremt reaktionära organisationer i arabländerna kan bestämma vilket budskap som ska förkunnas i svenska moskéer. Rapporter om rena hatpredikningar, hets mot judar, etc, i svenska moskéer har ju förekommit. Gäller svensk eller exempelvis turkisk lag om hets mot folkgrupp i dessa moskéer?

  Detta anser jag vara ett betydligt större problem än böneutrop över någon parkeringsplats utanför ett bostadsområde som huvudsakligen bebos av invandrare.

 2. Kenth

  Hets mot folkgrupp?
  Är inte en utländsk född person
  som kommit hit och skriker skit
  mot svenskar lika mycket rasist
  som svenskar som inte gillar utlänningar?
  Jag svara mot en utlänning en gång…
  då skrek han do ar en rasistjävel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.