Petter Nilsson(SD)

Bra av KD i regionen att också problematisera KSA!

Vill passa på att lovorda att KD också valt att problematisera kommunalförbundet svensk luftambulans i Dagens Samhälle. Något SD också gjort tidigare. Även om kritiken kommer en aning senfärdigt så behöver vi aktivt se över lösningar.

Bra av KD att problematisera KSA. Nu kan jag förstås lämna synpunkter på mycket i artikeln som skrevs av KD. Främst eftersom den tar upp en rad olika ämnen istället för att fokusera på just ambulansflyg. Exempelvis tror jag inte att man ovillkorligen ska påstå att staten vore en bättre huvudman för sjukvård. Det finns många perspektiv att beakta, men svårligen är det riktigt ur ett konservativt perspektiv (försiktighetsprincipen) att säga att länsstyrelser eller sjukvårdsregioner per automatik gör ett bättre jobb – med bättre möjligheter att utkräva demokratiskt ansvar – än regionalt avgränsade politiska församlingar. Särskilt utan att ha utrett frågan om sjukvårdens huvudmannaskap ordentligt.

Exempelvis kan nog besparingar i glesbygd ske alltför lättvindigt – om det saknas möjlighet att utkräva ansvar från de bakom besluten.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Hans-Inge Smetana

    Artikeln vi skrev nu senast kommer sedan vi har planen i hangaren. Så visst det är för sent att backa bandet. Men vi har markerat vår hållning ända sedan första beslut som vi inte deltog i.
    Ja detta med förstatligad vård kommer vi ha anledning att återkomma till. Allt fler ansluter sig till KD:s linje i frågan. Så minns var du hörde det först :-).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.