Petter Nilsson(SD)

S ljuger om samkönad vigsel!

Noterar att Socialdemokraterna – i sedvanlig ordning – försöker bedriva kyrkoval på ohederliga grunder.
Har inte själv fått något påhopp kring vår syn på samkönad vigsel, men ser att det återkommande kommer upp på nationell nivå.

Har ingen invändning mot att präster väljer att viga samkönade, men vill ändå lyfta den kritiska detaljen att detta inte är en fråga där svenska kyrkan har rådighet.

Vidare förs ett resonemang i frågan ytterligare här. Låt oss säga att Socialdemokraterna skulle lyckas avgränsa rätten i kyrkoordningen, så spelar det ingen roll eftersom detta också går emot nationell lagstiftning, och för den delen ryms inom ramen för tanke- och religionsfrihet.

Detta är alltså inte en fråga för kyrkomötet. Det hela vilar dessutom på vad den enskilda vigselförrättaren tycker är ok.

Idag så ska alltså Svenska kyrkan viga samkönade par, men enskilda präster kan neka. Jag har ytterst svårt att tro att samkönade par – i likhet med socialdemokraternas vilja – vill viga sig för att provocera vissa präster. Hellre vill man nog gärna ha en präst som inte har eventuella betänkligheter, eller behöva undra ifall inte den där förrättaren man hade – egentligen hade betänkligheter. Man vill rimligen ha ett så vackert bröllop som möjligt, där man vet att alla inblandade gjorde så bra de kunde för en fin tillställning.

Som personlig reflektion ska jag också säga att jag har ett par nära vänner som gifte sig. Hon synnerligen konservativ, och han inte alls särskilt religiös alls. Spelade Imperial March som bröllopsmarch, och hade ett överlämnande av bruden. Väjningsrätten är inte enbart ett ”bekymmer” för samkönade vigslar.

Det tog en stund innan de hittade rätt vigselförrättare. 🙂

Oavsett. Socialdemokraterna ljuger och kampanjar medvetet för en fråga där kyrkan inte har rådighet. Att man vidare angriper mänskliga rättigheter är oroande – men talande för dessa mörka krafter.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Bernt Heginuz

    Hej!

    Enligt en gammal Helig Skrift (Bibel) jag har är samkönade äktenskap INTE en mänsklig rättighet och är således en evig synd som har betydelse för LIVET EFTER DETTA…

    Detta är alltså INTE MINA EGNA ORD, utan från den HELIGA SKRIFTEN…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.