Petter Nilsson(SD)

Farliga IS Kvinnorna som Regeringen febrilt ville hjälpa

Regeringen slet hårt för att få hem IS-kvinnorna – som kurderna i Syrien bedömde vara för farliga för att ha kvar i området. Ni minns säkerligen de tre kvinnorna som utvisades till Sverige, varav två omgående greps och misstänks för krigsförbrytelser.

UD uppmanade kurderna i Afghanistan att vara tysta om den delegationen som stämde träff med den kurdiska administrationen.
”Vi skulle sätta mycket stort värde på att det konsulära besöket sker utan mediebevakning av säkerhetsskäl.” skrev samordnaren för delegationen, ambassadören Fredrik Florén i ett mejl till administrationen enligt Aftonbladet.

Etiketter: , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Jonsson

  Återigen ett tydligt styrkebesked från den ”Humanitära stormakten”. Förvandlingen av tidigare trygga Sverige har redan gått på djupet och det fortsätter i oförminskad takt. Regeringens prioriteringar är uppenbara trots hyschhysch-andet.
  OT: Per Brinkemos artikel i dagens Bulletin, visar hur j-vla illa det är ställt nu i Sverige, när skolbarn utpressas, och att det är alltför riskfyllt att polisanmäla.
  I val efter annat fortsätter svenska medborgare att rösta för mer av denna ödesdigra utveckling. När är det nog!?

 2. Kenth

  Logiken borde vara att så länge det finns folk i landet som behöver ekonomisk
  hjälp borde praxis vara att hjälpa dem innan man tittar utomlands…Det går också
  bra samla in pengar till världens barn…men den del som skulle behövas av dessa
  inom landet skickas ändå iväg utomlands för det ger mer mediellt än ge åt en fattig
  granne. Sk.Politiska flyktingar som får asyl för de är rädd bli dödad i hemlandet borde fråntas denna rätt om de efter kort tid återvänder till hemlandet på semester eller hur?.

 3. Brorson

  Har Vilks sagt något? Finns det något berömt uttalande av honom? Att kalla slarvigt tecknade figurer, som ingen kan se vad de föreställer, för en känd profet, är enligt min mening inget yttrande utan en ren provokation ägnad att göra andra människor ledsna. Eller förargade. Alla vet att Vilks s.k. konstverk inte var det som han skapat för egen hand, utan andra människors reaktioner, att de blev ledsna eller förargade.

  En förargelse som tagit sig uttryck, som absolut inte kan accepteras i ett civiliserat land. Senast jag hörde något yttrande från Vilks klagade han på att han inte fått nog med livvakter för att kunna umgås med sin fästmö på ett naturligt sätt. När en kvinna, som vägrats skydd -naturligtvis p.g.a. resursbrist – mördades av en man hon haft en relation med, hade Vilks ingenting att säga.

  Självklart har jag som kristen rätt att säga att muslimer tror på en falsk profet. Muslimer har samma rätt att säga att vi kristna tror på två avgudar vid sidan av den rätte Guden, eftersom vi tror på en treenig Gud. Men det är enligt min mening helt fel att skända en annan religions profet – speciellt när det inte är en del av ett yttrande utan enbart har till syfte att göra andra människor ledsna.

  Eller så förargade att de dödar andra människor. De, som inte kan hålla sin förargelse inom de gränser, som civilisationen kräver, bör enligt min mening utvisas. Ska vi då ta hit ännu fler av samma sort? När Vilks ”konstverk” var en nyhet uttryckte en grupp muslimer sin förargelse genom en demonstration, och kritiserades för att ”angripa yttrandefriheten”. Jag försvarade muslimernas rätt att demonstrera. Jag försvarade DERAS yttrandefrihet.

  För det är så vi gör i civiliserade länder, när vi tycker att något är fel. Vi dödar inte våra meningsmotståndare, utan vi säger att de har fel genom fredliga demonstrationer och på andra sätt, som är acceptabla i ett demokratiskt samhälle. Vi har rätt att demonsterara för våra åsikter, även om självutnämnda experter på yttrandefrihet inte tillerkänner oss rätten att ha åsikter som de inte håller med om.

  Och min åsikt är att det är fel att skända en annan religions profet, fastän han inte är någon profet för mig. De som försvarar rätten att skända profeten, under sken av att det skulle vara ett försvar av yttrandefriheten, använder som argument att vi kristna accepterar att Jesus skändas. Det gör vi visst inte. Det förekommer, men det är inget annat än ren förföljelse mot oss kristna.

  I vissa frågor bör kristna och muslimer stå sida vid sida i kampen för religionsfriheten, att slippa bli hånad och förlöjligad för sin tro.

 4. Brorson

  FN kräver nu att EU tar emot 42.500 flyktingar från Afghanistan. EU-kommissionären Ylva Johansson ser inga problem med detta, men säger att varje EU-land bestämmer hur många som ska tas emot. Hur många kommer Sverige att ta emot?

  Denna begäran från FN är mycket anmärkningsvärd, dels eftersom det inte handlar om flyktingar i egentlig bemärkelse utan om personer som hotas av svält. Och dels eftersom EU-kommissionen tidigare har sagt att EU måste ge massiv nödhjälp för att förhindra en ny stor flyktingvåg till Europa.

  Personligen anser jag att Sverige och EU ska kräva av den nya talibanregimen att densamma snarast möjligt ställer om det afghanska jordbruket från opium- till livsmedelsproduktion- vilket talibanerna faktiskt lyckades med förra gången de hade makten – och att tillfällig nödhjälp ges i väntan på de nya skördarna.

  FN hotar också med en kommande ekonomisk kollaps för Afghanistan, och det är ju klart, om intäkterna från den illegala opium-exporten uteblír. Men det finns andra exportprodukter, som kan exploateras och däribland sällsynta metaller, som används till halvledare. Med framförallt Kina som en stor framtida köpare.

  Detta ställer också fokus på svensk migrationspolitik och vårt påstådda moraliska ansvar för försörjningen av världens alla fattiga. Sammanfaller inte egennyttan för oss med det bästa för hela det afghanska folket? Alltså en massiv, men tillfälligt nödhjälp i väntan på den nya skördarna, i stället för att försörja några tiotusental s.k. flyktingar, som saknar skyddsbehov, eftersom de inte är förföljda.

  Jag har tidigare liknat Sverige vid ett hotell, där nya gäster hela tiden flyttar in, men nästan inga flyttar ut. Svensk flyktingpolitik handlar mer om att ge ett nytt hemland åt ekonomiska migranter än om att ge ett tillfälligt skydd åt förföljda, som förväntas återvända hem, när förhållandena i hemlandet har blivit bättre.

 5. Erik

  Verkar vara helt okey enligt enligt Vk att invandrare får kalla svenskar för svennetomte men inte för en svenska att kalla en invandrare för blatte? Skärp till er Vk för fan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.