Petter Nilsson(SD)

SD har rätt också om klimatet!

Novus publicerade en undersökning med rubriken ”svenskarna tror inte politiker kan lösa klimatkrisen”.

Saxar nedanstående ur sammanfattningen:

Undersökningen visar att svenska folket har en bra förståelse för klimatproblemet, att frågan är global och man vet också vilka länder som står för de största utsläppen i världen. Tilltron till svensk politiks möjlighet att lösa klimatproblemen är mycket låga, även tilltron till Sveriges möjlighet som land. De som kan kallas klimatförnekare är mycket få, enstaka procent av svenska folket. Så att fortsätta att prata om hur illa det är istället för att visa på lösningar leder inte till något vettigt om man som politiker vill få väljarnas förtroende i klimatfrågan. Tvärtom visar undersökningen att politiken verkar vara nästan helt fel ute i sin retorik kring klimatet. “

Vi delar som bekant inte synen övriga partier har på målen. Det här har vi också debatterat, senast när miljö- och klimatstrategin kom upp på Regionfullmäktige i Västerbotten i september.

Tycker Peter Wennblads slutkläm i hans ledare i SvD är talande:

Frågan är hur lång tid det ska dröja, och hur ånga gånger verkligheten ska göra sig påmind innan resten av riksdagen erkänner att SD har rätt också om tidtabellen för klimatomställningen.

Sannerligen kan det bli så att det dröjer så pass länge att det inte kommer vara frågan huruvida Jimmie Åkesson tillåts bli minister i Moderaternas regering, utan istället huruvida Ulf Kristersson blir insläppt i SDs.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

14 kommentarer

 1. Brorson

  Du menar väl att SD är det parti, som har minst fel om klimatet? För det finns ju inget parti, som har rätt i den frågan. Över klimatet råder endast Gud. Så lyder ett gammalt ordspråk, som gäller än idag. Den, som inte tror på Gud, måste ju i alla fall erkänna, att över klimatet råder krafter, som människor ej kan påverka, såsom solaktivitet, jordens över tid föränderliga avstånd till solen samt energier från yttre rymden.

  Den pågående klimathysterin i sekulariserade länder, som Sverige, är ännu ett bevis på att när en religion försvinner, kommer en annan i dess ställe. Ni, som var rädda för att islam skulle ta över i Sverige, kan lugna er med att en ny gud har dykt upp och hårdlanseras just nu av regeringskansliet: Det finns bara en gud, Per Bolund är hans namn och Greta är hans profet.

  Elbilarna är hans altare, uppbyggt av sällsynta ädla metaller, som lammet (naturen) ska offras på. Och vad är vindkraftverken är vår tids Babels tron, som förvirrar människors sinnen?

 2. Lars

  Jag har faktiskt funderat en hel del över det här med växthusgaser och olika åtgärder mot global uppvärmning. Och det finns några övergripande sanningar, enlig var jag har kommit fram till. En är att nästan allt som kostar pengar, orsakar global uppvärmning på något sätt, och dessutom i nån sorts proportion till prislappen. Möjligen kan rena penningplaceringar som konst mm vara lite mindre klart, fast inte ens där är jag helt säker. Guld mm är mera entydigt, det krävs mycket energi för att ta fram guld. Och energi orsakar oftast uppvärmning på något eller flera sätt. Förbränning av kol och olja ger både värme direkt och indirekt under lång tid via koldioxid. Solceller ger del uppvärmning i de fall elen, t.ex. i en elbil övergår i värme via förluster i luften och ger totalt sett en större uppvärmning av jorden då solcellerna reflekterar mindre energi än t.ex. snö eller måna andra ytor på jorden. Vindkraften påverkar helt klart klimatet, mera så med de synnerligen omfattande utbyggnader som pågår och med höga kraftverk som tar mycket av luften rörelseenergi där de står. De minskar luftens viktiga funktion att tillsammans med havsströmmarna transportera värme från ekvatorn till områden via polerna. På det sätt vindkraften nu byggs ut kommer vindarna på de stora världshaven att öka och värma oråden som Grönland och Arktis, men kyla områden som står innanför parkerna som Centraleuropa och Sverige och Finland på vintrarna och värma samma områden på somrarna, osv. Sett i stort är det nog viktigast att MINSKA världens befolkning genom barnbegränsning, för att bara låta den öka ger inte bara problem med matförsörjning och materiell försörjning och att ge folk värme och möjligheter att resa, det handlar också om ökad risk för pandemier mm i och med att folk ska bo tätare ihop. Mindre flygresande hindrar inte detta, då det räcker med ett fåtal smittade för att sprida en ny smitta, det handlar om att minska risken för att nya virus uppstår och muterar, vilket sker där folk, och ibland också djur, lever tätt ihop.

 3. Kenth

  Nog tjatat om klimatet…Omvärlden skrattar åt vårat försök bli klimatneutrala.
  Och vem (beslutsfattare)har fått för sig att lilla Sverige skall visa sig ”Bror Duktig” i ämnet
  mot resten av världen då kontentan är att vi bara försämrar för våra egna.

  • Marko

   MP har bestämt och genom sin infiltration av medier lurat främst yngre generationen att världen går under om inte alla kör häst och vagn och äter rötter och insekter.

   Sen har vi ägare av företag som hjälper till att driva på då det genererar stora vinster.

   Resultat är tex att vi eldar smutsig kol istället för grön kärnkraft.
   Vi har dock räddat alla våra delfiner i våra sjöar från plastpåse döden som tydligen var extrem tidigare.

   • Mique

    Jag visste inte att det finns delfiner i sjöar! Noll koll och särskrivning, tycks vara ditt gebit. Så blir det om man är lågutbildad och tar till sig icke empirisk kunskap, genom alternativ brun media och ryska trollfabriker!

    • Marko

     Försöker svara, trots att det med all säkerhet är bortkastat på dig.
     Har fan aldrig sett någon mer korkad som klarar av att skriva.

     Bolund, MP, hade alltså som argumentet för att skatta plastpåsar i Sverige detta.
     ” varje dag så strandar det valar och delfiner som har magarna fulla med plastpåsar”.

     Bland det mest korkade argument man läst, tills du toppar all tidigare idiot då.

     • Mique

      Gör dig inte svensk, svennetomte! Om man har fått för sig att det finns delfiner i våra sjöar, så kan man inte ha alla hästar hemma! All empirisk forskning visar att plast har en mycket skadlig inverkan i miljön! Och du jantefjant, det svenska språket tycks inte vara din starka sida.

  • Lars

   MP+S+V+C, och kanske L är väl de som främst tycker att vi ska vara ”föredöme” antar jag. Det är också de som vill minska på sånt som betyder nåt för många, t.ex. bilen och elen där hemma. Men de enkla sakerna, som är effektiva och inte kostar folket så mycket att satsa på skiter de nämnda partierna i. Till exempel återställning av våtmarker (ger lika mycket som att sluta köra bil enligt Uppdrag Granskning men kostar mindre än en miljard per år (ca 100 kr per svensk) och återställning och nybygge av kärnkraft….

  • Olle BK

   Nja, är inte så säker på att omvärlden ”skrattar” åt oss för att vi åtminstone försöker göra något åt eländet.
   Blir nog mest förundrad över hur en del helt väljer att helt blunda för konstaterade fakta…

   • Lars

    Tror framför allt att folk i andra länder inte vet vilka vi är eller vad just vi gör eller tycker. Vi är ju bara en tusendel av jordens befolkning, men med färre innevånare än många andra länder, dvs mer yta att sätta upp vindkraftverk och solceller mm. men också större behov att färdas ensamma eller i små grupper med mindre fordon. Och kallt klimat med större behov av värme på vintern när det inte blåser och solen inte skiner. Sen är det inte många som blundar för konstaterade fakta, däremot allt för många som inte väger in även konstaterade fakta som pekar i olika riktningar, MP är ju t.ex. experter på att inte inse att cement ger samma eller ofta värre miljöpåverkan om vi tar den från andra, mera avlägsna platser, eller satsar så snabbt på mera elförbrukning att fler fossileldade kraftverk måste startas minst till vi har byggt upp vår kraftförsörjning så att den fungerar i alla väder och årstider. Och sen måste vi förstå att EU genom överstatliga regler så småningom kommer att kräva att vi använder vår stötte yta till att leverera el mm till EU snarare än att använda den själva billigt. Med vår lilla folkmängd har vi inget att sätta emot…

 4. Brorson

  Off topic. Nu tror jag att Västerbottens-sossarna har drabbats av nånannan-ismen. Allting är nån annans fel. Att Andreas Lundgren har hållit räfst- och rättarting med en kommunmedborgare, som har klagat till kommunens politiker, är inte hans fel, utan kommunallagens fel. Läs vad Jan Hägglund har skrivit om den saken. Samma S-potentat anklagar sju ovaccinerade sverigedemokrater, för att regeringen har tillåtit Tegnell att genomföra ett vansinnigt experiment med flocimmunitet, som har tagit livet av nästan 13.000 svenskar.

  Men priset i nånannan-ism tas ändå av Lennart Holmlund, som skyller på VK att han själv torde vara delgiven misstanke om förtal på sin blogg. Igår beslöt nämligen JK att inte åtala tidningens ansvariga utgivare för Holmlunds avslöjade av en anonym kommentators verkliga namn, vilket i sig är ett brott (röjande av medias källor) samt förtal av denne. Kommentaren finns inte kvar på Holmlunds blogg, men polisen – som alltså har fått ärendet i retur från JK – har en egen skärmdump, som polisen själva har tagit. Så här är det med sossar, som tror att de vet allt om alla. Ibland gör de som de skjutglada sossarna, som ger sig på fel person. Jag tvivlar inte alls på Holmlunds uppgift, att han själv har utsatts för både hat och hot. Men anklaga fel person för denna brottslighet, är också ett brott. Så nu ropar han på censur.

  För att ingen ska missförstå något, tycker jag att partiledningen i SD ska hålla räfst- och rättarting med sina ovaccinerade riksdagsledamöter. Har de en giltig ursäkt? För det är ju som Lundgren skriver – fastän jämförelsen haltar enormt – att alla förtroendevalda i ett parti, som krävt Tegnells avgång, ska föregå med gott exempel, Det tycker jag att Lundgren också ska göra, när han spelar in video med sig själv: vårda sitt yttre.

  Som sagt var. Om det vid det räfst- och rättarting, som jag tycker ska hållas inom SD, framkommer att någon ledamot har smittat någon annan. så att denne har blivit allvarligt sjuk eller dött, ska ärendet överlämnas till åklagare för utredning om vederbörande gjort sig skyldig till brottet vållande till annans sjukdom eller död.

  Nu tycker jag alltså att Lundgren, som jag tycker att SD-ledamöterna borde pallra sig iväg till vårdcentralen och bli vaccinerade. själv ska pallra sig iväg till barberaren för att visa att han bryr sig om att vårda sitt eget yttre, ska spela in en ny video, där han kräver att åklagare utreder om inte Tegnell, och de ministrar som har hållit honom om ryggen, inte har gjort sig skyldiga till brott mot mänskligheten, som den juridiska termen lyder. Ärendet bör kanske lämnas över till en internationell åklagare?

  Att Holmlund har varit väl medveten om att han själv är ansvarig för det, som han själv har valt att publicera på sin blogg, har han bevisat flerfaldiga gånger, när han har refucerat kommentarer från mig med kritik mot just Tegnell, med motivering att han riskerat åtal, om han hade publicerat kommentarerna. Men hans ansvar gäller kanske inte det, som han själv har skrivit?

  Hur kommer det sig att varken Petter eller Ågren har blivit åtalade p.g.a. mina kommentarer; som jag har skickat till deras bloggar, sedan de refuserats av Holmlund?Jag har ju faktiskt inte anklagat någon oksyldig eller ännu ej dömd för att ha begått något brott – eller varit klandervärd i sitt levnadssätt. Min kritik mot ministrarna och de höga tjänstemän, som de håller om ryggen, är helt inom ramen för vad man får stå ut med som officiell person..

  • Marko

   Holmlund vill ha ett totalitär samhälle där han kan fängsla alla som ifrågasätter hans fake news och propaganda.
   Lite som S generallt nuförtiden.
   Och det är inte bara Holmlund som alltid skyller på andra, det görs av alla S representanter ändå från partiledare.

   Säker har han fått hot, vilket självklart är oacceptabelt, men han publicerar helt enkelt bara alla som håller med.
   Vilket han har sin fulla rätt att göra.
   Men hyckla inte om det.

 5. Håkan

  Jo han är ”fiffig”den avlagde S-politrucken,så fort någon har en annan åsikt än vederbörande,så är det automatiskt hat.En typisk sossereaktion kan man verkligen säga.

  • Brorson

   Det, som Holmlund har anmälts för, är inte en kommentar som råkat slinka igenom av misstag, utan det handlar om en kommentar, som Holmlund själv har skrivit. Anmälaren hade avslöjat att en tidigare borgerlig politiker, som bytt parti till SD, har ett förflutet i en högerextrem organisation. Anmälaren hade kanske väntat sig en sur reaktion från SD, som troligen inte känt till detta, men blev i stället beskylld av Holmlund för att vara ”en riktig lögnare”. Vet inte Holmlund om han själv är socialdemokrat eller sverigedemokrat? Eller försöker han dölja för andra sossar att han egentligen håller med SD i en massa frågor, såsom arbetskraftinvandringen,. genom att slå vilt omkring sig? Nu kräver Holmlund att hans egna inlägg censureras av VK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.