Petter Nilsson(SD)

Välkommen till SD!

Valen närmar sig!
Vill du göra skillnad och arbeta för att förbättra samhället?
Välkommen till gemenskapen!

 

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Brorson

  Är det rätt att avskaffa demokratin i tron att man därmed räddar demokratin? Läs mitt svar (som han inte har publicerat) till VK-bloggaren Villy Hansen, som tydligen tycker att alla medel är tillåtna i kampen mot SD.

  > Du försöker prata bort min kritik mot din i grunden djupt antidemokratiska inställning. Vad jag menade är att ingen partiledare och statsministerkandidat, och inte ens en enskild riksdagsledamot, kan ingå ett juridiskt bindande avtal med en enskild väljare, eller ens en grupp väljare, om att sätta riksdagsordningen ur spel.

  Ett försök att göra detta, hade varit ett försök till statskupp. något som mig veterligt inte har hänt i ett västeuropeiskt land sedan Hitler lät arrestera hela den kommunistiska riksdagsgruppen (och därefter på samma sätt den socialdemokratiska) för att vinna omröstningen i riksdagen att göra honom själv till diktator. Du har allvarligt förvanskat det som Kristersson sagt till Fried.

  Som den dåvarande (inför valet 2018) borgerliga fyrpartialliansens (M, KD, C och L) hade han försäkrat att han inte skulle bli statsminister efter det valet med stöd av SD. Varför? Därför att minst två av dessa partier, hade klargjort att de varken skulle ingå i eller stödja en sådan regering. Varför en sådan regering helt enkelt inte skulle kunna bildas, inte ens med stöd av SD. Som alliansens statsministerkandidat hade han alltså uttalat sig i den egenskapen och inte som M-ledare.. Att det var så har bekräftats av Fried. Att hon kanske är besviken på Kristersson, ska respekteras, men har inte med den här saken att göra.

  Att det kunde gå så illa i Tyskland, så att Hitler kunde göra sig till diktator med formellt demokratiska medel, berodde till stor del på att övriga partier vägrade samarbeta med ett parti, som de hade all anledning att avsky: Kommunisterna som inte bara fantiserade om en väpnad revolution, utan faktiskt vid några tillfällen hade försökt genomföra en sådan i Tyskland, och därefter – tillsammans med nazisterna – hade fortsatt att använda våld som politisk kampmetod.

  De övriga tyska partierna gjorde precis det som du nu förespråkar, att såsom en minoritet försöka utkämpa ett tvåfrontskrig – mot både nazister och kommunister.. Du mot både sverigedemokrater och moderater. Du borde åtminstone vara hederlig nog att bekänna vilket av partierna M och SD, som ”mitten” bör liera sig med för att motarbeta det andra av dessa två partier. Demokrati går ut på att bilda majoriteter, inte att ”ogiltigförklara” närmare tjugo procent av de avgivna rösterna.

  Eller tycker du att Trump gjorde rätt, som försökte få domstols dom på att ett stort antal röster, som inte var för honom, inte skulle räknas? <

 2. Brorson

  Ovanstående kommentar från mig föranleds av Holmlunds påhopp påhopp på Liberalerna och deras partiledare Nyamko Sabuni, som inte har agerat som n*gre*r bör göraenligt den dolda rasism som lyser igenom hos Holmlund. De ska lida och lyda sina vita välgörare – inte göra egna analyser och ha egna åsikter. Och vad Holmlund nu försöker dölja är att L fortfarande – trots påstått närmande till SD – fortfarande är vår mest invandrings- och flyktingpositiva parti.

  Som exempel är det L och Sabuni, som har drivit igenom ”det humanitära undantaget” i den nya migrationspolitiken, som säger att även personer, som saknar asylskäl, får komma som flyktingar till Sverige. Må vara inte på lika lösa boliner som tidigare. Nooshi Dadgostar har genom sitt starka agerande under midsommarkrisen klargjort att V i fortsättningen inte kommer att lägga om sin politik, för att hindra att någon del därav kommer att stödjas av SD. Sabuni har sagt ungefär samma sak.

  ”Samtala med SD” betyder att försöka enas om ett gemensamt förslag, i de få fall då det bara är marginella skillnader mellan de båda partiernas förslag. Inte ens SD:s värsta politiska motståndare kan längre blunda för att SD finns och är ett ganska stort riksdagsparti. Sabuni har uttryckligen sagt att taktiken att isolera SD har misslyckats. Hur ska man då förhålla sig till SD, om man både vill genomföra sin egen politik, och begränsa SD:s inflytande så mycket som är möjligt med demokratiska medel?

  Löfvéns bakgrund som facklig förhandlare lyser igenom lite väl mycket, när han tror att man kan förhandla och ingå bindande avtal om vad som helst, även sätta demokratin och riksdagsordningen ur spel. För det är ju en hederssak att avtal ska hållas. Vilka avtal som helst? I min första kommentar på Hansens blogg höll jag med honom om att det är omoraliskt att vägra vaccin. Han trodde att jag syftade på samma sak, när jag skrev i min nästa kommentar, som i sin helhet lyder: ”Jag trodde att du visste att olagliga avtal är ogiltiga”.

  I inlägget hade han skrivit att Kristersson hade brutit mot ett avtal med förintelseöverlevaren Hedi Fried, om att aldrig någonsin samarbeta med SD. När han upprepade denna anklagelse mot Kristersson, skrev jag den kommentar, som återges här ovanför, där jag menar att ett sådant avtal med en enskild väljare är juridiskt ogiltigt. Att ge besked om vad man tänkt göra under den närmaste framtiden är en annan sak, men inte heller ett sådant besked är juridiskt bindande.

  Man bör för övrigt observera att det är stor skillnad mellan den engelska parlamentarismen och den svenska regeringsformen, som ålägger riksdagspartierna att samarbeta med varandra. Men så är det ju ständiga skrik och skrän i det engelska parlamentet. Men hur ska man då göra för att hindra SD att få inflytande, om man vill det? Tja, det enda sättet är att enas med tillräckligt många andra partier, så att man bildar majoritet mot SD. I princip att S och M bildar regering tillsammans – med stöd av minst ett tredje parti (L?).

  Men det har ju Löfvén sagt mycket tydligt nej till, när det har föreslagits av enskilda moderater. Det hade väl varit självklart, om SD verkligen hade varit ett så hemskt parti, som Holmlund och andra sossar påstår? Tror de inte på det, som de själva säger om SD?

  • Marko

   Hycklarkungens propagandablogg är full av lögner och fake news varje dag
   Folk kanske inte röstar på L för att dom gick till val på att bilda borgerlig regering och sedan gav makten till S istället på valdagen?

 3. Brorson

  P.g.a. den kraftiga desinformationen om vad föregick Hitlers maktövertagande i Tyskland 1933, och skräckvisionerna om att samma sak skulle kunna hända i Sverige, om andra partier samarbetar med SD, att det skulle finnas ett blåbrunt block i dagens Sverige, måste sanningen fram om vad som egentligen hände i Tyskland. Jag har nämnt det i min första kommentar i det här ämnet. Det som slutgiltigt banade väg för Hitler var den utbredda sekterismen inom de andra partierna.

  Den demokratiska högern vägrade samarbeta med Socialdemokraterna, som vägrade samarbeta med Kommunisterna, som bekämpade nazisterna på sitt eget sätt, genom våldsamma gatuslagsmål med de nazistiska stormtrupperna. Vilket var otroligt dumdristiskt gjort av Kommunisterna, eftersom de även hade polisen emot sig, inte minst p.g.a. de misslyckade revolutionsförsöken under 1920-talet, när de tyska kommunisterna försökte göra sitt land till en andra sovjetstat.

  De, som målar upp SD som f-n på väggen blandar dessutom dåtidens tyska demokratiska höger (som väl närmast motsvarar dagens svenska moderater) med de uppenbart fascistiska högerpartierna i dåtidens Europa, såsom Petain-regimen i det ”fria” Frankrike, vilken i praktiken stod i ett lydnadsförhållande till Hitlertyskland. (Under Andra världskriget var bara norra och västra Frankrike ockuperat, medan resten av lande,. det ”fria” Frankrike, var en egen stat, med Vichy som huvudstad och marskalk Petain som diktator.)

  De, som gör dessa jämförelser, borde ställa sig frågan om SD har egna stormtrupper, som angriper socialdemokratiska och kommunistiska 1 maj-demonstrationer. Och hur dagens demokratiska svenska polis, hade agerat om något sådant hade inträffat. Och i vilka hålor ligger dessa stormtrupper så effektivt gömda, så att de aldrig har upptäckts? Inte ens av Expo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.