Petter Nilsson(SD)

Gör allt vad som går för BB i Lycksele!

Nu har politikerna från övriga partier inte agerat avseende BB i Lycksele. Samtidigt är det viktigt agera inom CFOG i Skellefteå.
Läget blir alltmer akut.
SD sökt stöd hos övriga partier för att kunna hantera detta hastigt.

Våra förslag
1. Begära att förvaltningen ser över resurstäckningen för kvinnoklinikerna – regionstyrelsen särskilt lokalerna.
2. Verka för att tillräcklig mängd personal erbjuds starka ekonomiska incitament att byta arbetsplats temporärt för att säkerställa en grundläggande trygghet för förlossningsvården i inlandet. Samt säkerställ att resurserna för ändamålet tillförs från regionstyrelsens ram.
3. Säkerställa att investeringsramen är tillräcklig för iordningsställandet för kvinnokliniken i Skellefteå (CFOG) enligt tidsplan, och bereda detta vidare i december i år samt februari 2022.

Inga övriga partier har sett behovet av detta. De har istället tillsammans fortsatt med floskelpolitik. Vissa till och med önskat tillsätta samordnare och ytterligare administrationskostnader för att göra arbetet klinikerna redan gör (effektivisera arbetet).

I värsta fall symbolpolitik som leder till administrativa kostnader (vilket beklagligt nog blivit regionpolitiker-standard inom såväl alliansen som hos den socialdemokratiska majoriteten).

Länsklinikerna kom till för att just ta tillvara på regionens resurser på bästa sätt. Låt vara att vi principiellt är skeptiska till länskliniker – och den strukturen i sig. Samtidigt, det ursprungliga argumentet bakom länskliniker – att kunna skapa en jämlik vård och använda gemensamma resurser optimalt. Där har man mycket att visa.
I synnerhet när läget är särskilt svårt i ett närsjukvårdsområde inom länsklinikens område.

Övriga partier har inte kunnat släppa prestigen och ta ansvar.

Nu är det min förhoppning att man inom länskliniken väljer att överväga att erbjuda starka incitament till de som arbetar i kliniker vid kusten att stödja upp BB i Lycksele så att den kan vara öppen under jul.

Vidare hoppas jag att övriga partier tar med sig att man måste säkerställa att man tar höjd för tillräckliga investeringar för att trygga CFOG i Skellefteå.

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Brorson

    Lennart Holmlund vill att Jimmie Åkesson ska bli statsminister. Det har han skrivit på sin blogg idag. SD gratuleras till den lyckade medlemsvärvningen. Men frågan är dock om inte den nye medlemmen kan bli ett problem för SD p.g.a. hans rasistiska åsikter om bl.a. romer.

    Naturligtvis är det under förutsättning att SD får fler väljare än M. Men det är ändå mer än vad SD hittills har krävt. I samma inlägg argumenterar Holmlund mot att V får igenom de krav, som V har ställt för att stödja Magda som statsminister. Helt klart har Lennart Holmlund tagit ställning för SD i valet mellan V och SD.

    För han är väl inte helt förvirrad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.