Petter Nilsson(SD)

Umeå ska inte ta emot fler nyanlända!

Vi ska inte ta emot fler i Umeå. Tvärtemot vad sosseledda Umeå meddelar VK så ska inte Umeå ta emot fler nyanlända.
Det måste vara stopp.

Har tagit upp detta under kommunfullmäktige förut. Vi måste utmana bosättningslagen. Umeå ska inte ta emot fler nyanlända!
Jag tycker för det första att det är vanvettigt att man från statligt håll ska tvinga på kommunerna nyanlända – vilket man idag gör!
Så stoppa vanvettet där (punkt).

Utöver de man fått anvisat meddelar sosseledda Umeå nu dessutom att man vill ha fler nyanlända. Det är helt absurt.

Har också skrivit i ämnet förut. Har jädra svårt att se varför Socialdemokraterna över huvud taget gick med på Reinfeldts jädra ”öppna era hjärtan”-vanvett från första början.

Etiketter: , , , , , , ,

37 kommentarer

 1. Kenth

  Varför skall sverige ta emot flyktingar och slösa resurser på dessa
  då det redan finns medborgare som far illa inom landet men ingen
  hjälp får då de ligger längst ner på priolistan hos kommun och regering.
  Jag skäms som svensk medborgare över hur stat o regering har prio 1
  på nyanlända men skiter fullständigt att ordna upp hos sina egna medborgare.

  • Mique

   Ja, se dessa gnälliga svennetomtar. Stackars brunskjortor, som har det så dåligt ställt i Sverige. Passar det inte, så avsäga er era svenska medborgarskap och sök asyl i Ryssland eller Syrien. PS. Har du aldrig hört talas om kommatecken!? DS.

  • Lars

   Så sant! Och S-samhället tar tillsammans med MP och C och V dessutom verkligen i med hårdhandskarna mot landets fattiga och medelinkomsttagare för att dessa i klimatets namn ska offra sig alldeles enormt, särskilt om de bor i glesbygd! Man höjer de skatter och statligt styrda utgifter som de med låga och måttliga inkomster måste betala lika mycket eller mera än de rikaste. De som har under 100000 i månadslön eller förmögenheter under ca 10 miljoner är förlorare, ju fattigare desto mer förlorar man i % av inkomsten räknat. de stora vinnarna är miljardärerna, som i huvudsak alla tjänar på detta, indirekt eller direkt, och fortsätter åka sina helikoptrar och privatjet mm. De rika kan ju flytta sina företag till Indien och Kina om de slukar mycket energi, dessa länder har ju inte tänkt fasa ut kolet så fort precis, trots att de tillhör de största utsläpparna. Och de kan välja att betala skatt i länder med låg skatt. Och de är välkomna att bo lite var som helst på jorden. I Sverige ska de fattiga i glesbygd tvingas betala både skatt och dyr s.k. reduktionsplikt ( av MP m.fl påtvingad andel dyrare biobränsle i bränslet). Ny elbil är för dyr, och osäkert om hur bra de funkar stark kyla. Begagnat är för osäkert då det dessutom är oklart hur de fungerar när de är slitna och hur dyra de är att reparera! Elen blir allt dyrare, och vindkraften funkar ju bara när det blåser. Då vindkraften är kraftigt subventionerad både via elräkningen och på annat sätt, innebär detta att vi säljer vindkraftsel, även till utlandet, när elen är billig och intäkterna från vindkraften låga, och importerar el från bl.a. kolkraft när det inte blåser och elen är jättedyr att köpa. Det här ska du och jag betala, industri mm börs lite mindre men det svider även där. Vindkraften är ingen vinstmaskin. Men för miljardärerna är det kostnaderna för jetplanen och alla villorna/sommarstugorna ute i världen som dominerar, klimatet gör att man får sälja mer av sånt man gör i de länder som inte är lika påverkade av klimatlöftena och sen får man ju sälja en massa elbilar och andra grejer som behövs för elektrifieringen! Och vi fattiga i länder som var bra att leva i även för fattiga urinnevånare och medelinkomsttagare får det sämre. Förr kunde man gå in på t.ex. försäkringskassan när man hade varit sjuk och fick då personlig service som hjälpte en att ta ut en hygglig slant för de utgifter man haft i samband med vården, och självrisken var låg. I dag är det svårt att få tag på nån personlig tjänsteman, och de man ev. hittar jobbar i Kristianstad eller nåt. Det går i och för sig att gå in på Servicekontoret, har provat i Umeå, dock i annat ärende. Alla myndigheter FK, AF och skatteverket har gemensamt kontor, och det pratas all världens språk. Men hjälpen man får kan lika gärna bli nåt telefonnummer man kan ringa och sitta i telefonkö en timme…

 2. Jonsson

  VK:s artikel är låst. Vore intressant att veta hur sossarna motiverar detta.
  För närvarande är det inte krig nånstans, som det efter ”arabiska våren”. Och Sverige öser rikligt! – ut bistånd över eviga konfliktområden.
  Fredrik Reinfeldts floskel var absurd (och har han ett hjärta, då är det av sten). Vad sossarna ämnar göra åt situation Sverige är höljt i dunkel. Här i landet är det numera skottår varje dag. Med. Mera. Bra ändå att sossarna avslöjar detta innan valet.

 3. Maria

  Umeås mottagande av asylsökande har påverkat stadsbilden / bebyggelsen i negativ riktning. De flesta grönytor har fått ge vika för höghus, som riskerar att skymma dagsljus för redan befintlig bebyggelse. För självklart, måste de asylsökande ha bostäder, men nuvarande stadsplanering, gynnar i första hand, byggmästare. SD är ju enda partiet i fullmäktige som problematiserar befolkningsmålet, 200 000 invånare, till 2050!

 4. Brorson

  Lukasjenko har 20.000 nyanlända, som han gärna vill omfördela till bl.a. Umeå. Det vore ett ädelt utslag av internationell solidaritet att ge den belarusiske diktatorn en hjälpande hand, så han slipper använda sina underbemannade säkerhetsstyrkor till att vakta migranter. De behövs för att få , pli på det egna folket, så att inte dom lämnar landet.

  Verkligen ädelt gjort av Lukasjenko att ge landningstillstånd åt flygplanen med migranter, som saknar asylskäl, från Mellanöstern. Ett berömvärt exempel, som Umeå måste ta efter. Desto snabbare når Umeå målet 200.000 invånare. Däremot måste EU fördömas, som tydligen menar att migranterna borde sökt. asyl i Belarus. Som borde ha prövat om de har asyl och skickat tillbaka dem, som saknar asylskäl.

  Har hela EU börjat ta order av Jimmie Åkesson, som har sagt att flyktingar ska söka asyl i första säkra land, som de kommer till – tydligen även om det råkar vara ett land utanför EU. Bra att Umeå markerar så kraftigt mot EU. För det står ju i Dublinförordningen att flyktingar, ska söka asyl i första EU-land, som de kommer till.

  Och det är ju Sverige, med en direkt flyglinje mellan Minsk och Umeå. Bara en stilla undran: Är det Jimmie Åkesson eller Verkligheten som styr EU och dess kommissionär för mänskliga rättigheter Ylva Johansson? Alltså bra initiativ av Umeå-sossarna. Internationell solidaritet med fattiga diktatorer.

  P:S: Varför skulle inte ett land, som verkliga flyktingar flyr ifrån, inte kunna vara ett säkert land för flyktingar från andra länder? Vill minnas att den spanska kommunistledaren Dolores Ibarruri levde som politisk flykting i Moskva under 40 år, tills hon hälsades välkommen hem av kung Juan Carlos, som efterträdde diktatorn Franco efter dennes död och återförde Spanien till demokrati.

  Ett annat land, som somliga flyr från och andra flyr till är Iran. Men likväl har Sverige givit något slags uppehållstillstånd för gymnasiestudier till 9.000 unga män, vars föräldrar och därmed de själva, har åtnjutit asyl i Iran sedan de föddes eller strax efteråt. Men i likhet med iranska medborgare, har deras föräldrar varit tvungna att betala för deras gymnasiestudier i deras faktiska hemland, Iran. Vilket kan vara svårt för en fattig flyktingfamilj..

   • Jan Sjöström

    Hej Mique,

    Det är med djup olust jag tar del av dina reducerande budskap,
    givetvis så förstår jag att du personligen ser nytta i den polarisering
    du så målande beskriver.

    Att välja konfrontation i sak eller uppfattning kan omöjligt generera
    annat än förakt både i din person men inte minst för att du ser skäl
    att helt och fullt inte förstå att din konfrontatoriska metod i allt är
    djupt kontraproduktiv i och ur samtliga perspektiv.

    Du tillför ingenting – så varför skriver du!
    / Jan

    • Brorson

     Har aldrig sett maken till korkad och misslyckad provokatör. Hen gör minst tre fel:
     1. Hen tror att hen kan lura i oss andra att hen är en invandrare.
     2. Hen tror att alla andra som skriver här är sverigedemokrater.
     3. Hen tror att sverigedemokrater har lätt att tappa humöret och någon kommer att ge sig på någon oskyldig invandrare p.g.a. hens rappakalja.

     Som i sin tur blir rädd för svenskar och ger sig på någon oskyldig svensk. Så att det blir en växelverkan, som övergår från ord till våld, och allt grövre våld från båda sidor. Så agerar de mest våldsbenägna IS- terroristerna, försöker få igång krig mellan olika etniska grupper.

     Men inte ens de skulle nedlåta sig till sådana plumpheter, som den här provokatören, som genom sin totala brist på stil i sina provokationer har avslöjat att hen inte alls är någon invandrare. Utan snarare tillhör den absoluta bottensatsen bland svenskar.

     • Mique

      Skulle inte ni brunskjortor ignorera mig!? Jag kan väl knappast vara en ”misslyckad provokatör”, då jag får svar på mina kommentarer hela tiden. Svar på dina tre påståenden: 1. Du och de flesta andra kommentatorerna på den här bloggen, blir nog lurade av att en invandrare, behärskar det svenska språket bättre än ni själva. 2. Jag är mycket väl medveten om, att inte alla som skriver kommentarer på den är bloggen, inte är brunskjortor. Men de är få och skulle någon sticka upp, så kommer det en drös av svennetomteretorik mot de. 3. Jaha, ni är redan där. När argumenten och retoriken tryter, då plockar ni brunskjortor fram järnrören. Ingenting hos er brunskjortor har förändrats sedan ni härjade senast i trettiotalets Tyskland.

    • Mique

     Djup olust, reducerade budskap, polarisering, konfrontation, förakt, inte förstå, kontraproduktiv, tillför ingenting; typisk brunskjortorretorik. Det är kanske så, att du är ett nättroll, lilla Janne.

 5. Helena Skagerlind

  Testa för en dag eller två vad som händer i landet om alla invandrare inte går till sina arbeten. Vården, äldreomsorgen, kollektivtrafiken, polisen, restaurang-och krogvärlden, taxitrafiken, städbolagen, Rut-tjänsterna m m skulle fullständigt braka ihop. Då kan vi kalla Sverige-“ett land i kris ”.

  • Marko

   Vad har detta att göra med att ta in nya migranter som ej kommer arbeta utan leva på bidrag?

   Testa att tänka på vad som hade hänt om vi inte hade haft nära 1 miljon som lever på bidrag.

   Fö. förstår jag inte riktig hur vi kan ha nyanlända.
   Dom som sitter med ansvaret upprepar ju gång på gång att vi har EUs hårdaste flyktingpolitik och att vi har stängt gränsen.

   • Mique

    ”Mannen” som myntade begreppet ”delfinerna i våra sjöar”, är tillbaka. Ignorera honom? Nej, okunnighet och dumhet måste alltid bekämpas!

  • Maria

   Visst finns många invandrare i viktiga samhällsområden i Sverige…Men det är nu viktigt att minimera inflödet och också erbjuda rimligt stöd vid återvandring…

  • Brorson

   Det är möjligt, men testa en dag eller två – om det är möjligt
   – om alla invandrare, som är elever, vårdtagare, patienter, kollektivtrafikresenärer, cafégäster, brottslingar och brottsoffer inte skulle göra vad de brukar göra eller vara där de brukar vara. Det skulle vara ganska tomt i många skolor, tomt i många sjukhussängar, bussar skulle gå tomma och polisen skulle vara sysslolös eller få tid att lösa gamla brott.

   Felet som du gör, är att du ser invandrare bara som producenter, inte som konsumenter, trots att andelen individer inom den arbetsföra delen av befolkningen som bara är konsumenter men inte producenter. är högre bland invandrare än bland genomsnittet av befolkningen. Du har också missat den stora andelen invandrare som har uppnått pensionsåldern, eller blivit sjukpensionärer.

   Indirekt utmålar du svenskarna som världens sämst utbildade och mest orkeslösa folk, samt hög medelålder som något negativt. Förklara då varför Japan klarar sig så bra med låg invandring, trots att Japan har världens högsta medelålder. När man läser sådana kommentarer som din, kommer man att tänka på komikern Martins Ljungs hejdlös roliga drift med den svenska självbilden, hur han (fastän det är spelat) knappt orkar uttala orden ”Vi tar i”. Och avslutningsvis något om ”vikingablodet”.

  • Lars

   Problemet är givetvis att de som, av olika skäl, inte arbetar eller har arbeten som subventioneras av bidrag för att kompensera sviktande arbetsförmåga inte kan uträtta så mycket nyttigt arbete, exempelvis med anledning av bristande språkkunskaper eller otillräcklig utbildning från hemlandet är så stor andel av de som kommer. Dessutom är det ju många, både svenskar och utrikesfödda, som jobbar med aktiviteter som att ge vård till invandrare, t ex med tandvård som ofta inte fungerat så bra i de länder de nyanlända kommer ifrån. Bland anhöriginvandrarna är det även många äldre, som belastar vården på samma sätt som vår egna äldre, dock med den skillnaden att de ofta behöver tolk, vilket gör att läkarbesök och behandlingar dels tar längre tid, dvs högre kostnader för läkare och sköterskor, samt att tolkarna också ska ha betalt. Det behövs också fler lärare, en bristvara, och lärare är nog inte lika roligt att utbilda sig till, om de ska kallas horor mm. i dagens skolor. Och fler poliser behövs. Vården har på senare år inte fått mer pengar, trots att antalet patienter har ökat i takt med befolkningsökningen som skett i och med invandringen. Även eleverna har blivit fler på grund av fler nyanlända, som också föder fler barn per familj, än svenskarna. Så frågan är om tillgången på arbetskraft, räknat per capita, verkligen har ökat på grund av invandringen, då det också behövs fler som jobbar på grund av folkökningen i Sverige…Lite svårt att säga säkert på grund av alla bidragsjobb..

  • Mique

   Mycket bra skrivet! Bry dig inte om svennetomtarnas kommentarer. De har blivit hjärntvättade i sina filterbubblor (noll graders bruntvätt).

  • Jan Sjöström

   Hej Helena!

   Oklart, i vilken del av ”verklig verklighet” din i empirin
   förankrade förslag har sin bäring?

   Du vet väl att verklighet beskrivs i termer som har
   förmåga till mätbarhet! Hur många av våra nya s k
   medborgare förmår egen försörjning i ett exempel.

   Att påstå eller att relativisera är att medvetet reducera
   sanning. D v s välja att inte förstå sin samtid.

   Personligen så kan jag inte se annat än dysfunktion
   i din inlaga.
   / Jan Sjöström

 6. Kenth

  Sverige skall inte behöva säkra sin tillväxt på utlandsfödda…
  Det är något stort som är fel i den ekvationen.
  Hoppas politikerna inser detta innan det är försent.

  • Mique

   Varför inte, ogillar du människor som kommer från andra länder? Det är ju invandrarna som tar de arbetena som till och med arbetslösa, lågutbildade, feta, vita svenska ”män” ratar.

   • Erik

    Lilla roliga Iq:e är i farten igen haha. Men någon ”man” är han inte, han har bara inte förstått det än haha…!

   • Mique

    Hoppsan, jag missade ett ”r”! Ser någon av er lågutbildade svennetomtar, vilket av orden i min kommentar, som saknar en bokstav? Första priset är en brun kofta, med texten, ”I Love Mique”!

     • Mique

      Lilla fnittergrabben, du tycks vara en ung man som känner en stor förvirring och otrygghet i din mansroll. Jag ska ge dig ett gott råd; kom ut från garderoben eller sök dig till KBT-behandling inom psykvården.

 7. Brorson

  Påståendena att Sverige skulle drabbas av en svår kris utan invandrare har en mycket olustig baksida. Och jag syftar då inte i första hand på den våldsamma nedvärderingen av svenskarna som arbetskraft, utan på att svenska arbetsgivare tillåts profitera på andra länders olycka. Denna enorma brist på internationell solidaritet uppvägs inte av regeringen öser bistånd över utländska terroristorganisationer. Eller driver projekt, som ger utlandsjobb åt svenskar.

  1. Behöver inte Syrien sina byggnadsarbetare för att bygga upp landet efter kriget?
  2. Behöver inte Syrien sin vårdpersonal för att ta hand om alla krigsinvalider?
  3. Behöver inte Afghanistan sina få välutbildade unga män för att ersätta de kvinnor som inte längre får arbeta?
  4. Den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isak, som suttit fängslad i sitt förra hemland under 20 år utan rättegång och dom, har alla hört talas om. Men aldrig ett ord i svenska medier om att han inte är ensam om detta grymma öde. Behöver inte Eritrea utbildade jurister, som kan tjänstgöra som domare, som dömer de skyldiga och frikänner de oskyldiga?
  5. ”Brain drain” är ett begrepp som myntades av de afrikanska presidenterna i en gemensam protest mot att vårdgivare i Europa och USA lockade läkare, som hade utbildats vid afrikanska universitet på fattiga afrikanska skattebetalares bekostnad, med löner, som de afrikanska sjukhusen inte kunde bjuda över.
  6. Behövs inga busschaufförer i länder, där en egen bil är ouppnåelig lyx för de flesta?

  Under senare år har skett en formlig explosion av utländska namn bland åklagare och advokater och snart också bland domare. Utan den enorma ökningen av brottsligheten i invandringens spår, hade de inte behövt vara så många, i Sverige. Men de hade säkert kunnat få samma jobb i sina forna hemländer. För det är verkligen inte bara i Eritrea, som misstänkta sitter i fängelse i åratal i väntan på rättegång och dom.

  Men okej, då. Det är väl klart att även en del invandrare får jobb, som skapas av invandringen. Jag har dock inte hört någon påstå att inga invandrare har jobb. Men försök inte framställa oss svenskar som parasiter på arbetande invandrare.

 8. Kenth

  Synd bara att större delen av de nyanlända är styrda att tjäna sitt fosterland genom religion
  och lagar som inget har med sverige göra. Fattiga familjer har satt i system att skicka löpare
  som tar sig in i ett land där det går mjölka fram pengar som de sedan skickar större delen till baks till familjen i hemlandet. Sen att Sverige är en baddare på att skicka bidrag jorden runt utan att först
  ha koll på sitt eget är också ganska dumt då oskyldiga får lida för det i landet.

   • erot

    Om jag flyr för mitt liv, varför behöver jag då först korsa 8 gränser innan jag stannar ? Flyr jag för mitt liv så stannar jag i första land där det inte är krig,eller Hur?! Bidragsturism är det till Sverige

 9. Jonsson

  Signaturen *Mique* är en stalker.
  Och dessutom: en utmärkande egenskap för narcissister är att använda motståndares ord och argument emot dem! Andra kännetecken, förutom bottenlöst självförhärligande, empatibrist, lögner och smädande, är att narcissister ALDRIG ger sig.
  Syftet i detta fall är sannolikt att personen vill få bort bloggen, genom att främst kontrollera och avskräcka läsare från att skriva kommentarer, samt givetvis att få uppmärksamhet?

  • Brorson

   Syftet är att förnedra invandrare genom att låtsas vara invandrare, att skapa avsky mot invandrare, helt enkelt För att varje enskild invandrare ska mötas av hat och sedan säga ”Dom hatar invandrare”, varje gång någon kritiserar migrationspolitiken.

   • Mique

    Jag förstår inte riktigt era skruvade resonemang, använder ni droger!? Jag kanske har brister i min läsförståelseförmåga, när det gäller det svenska språket, det svenska språket är ju inte mitt modersmål. Men jag har insett att ni inte har alla hästar hemma, ni har nog snurrat runt lite för mycket i er filterbubbla av trångsynthet. Intressant, det där med att få bloggen stängd, jag har faktiskt inte funderat på det förrän nu. Det kanske går att ordna, om det är sant att IS har infiltrerat bloggen och att någon skriver om att svenskar ska nacka invandrare, visse versa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.