Petter Nilsson(SD)

Välkommen till Sverigedemokraterna!

Valen närmar sig!
Vill du göra skillnad och arbeta för att förbättra samhället?
Välkommen till gemenskapen!

 

Etiketter: ,

En kommentar

 1. Brorson

  Mycket kan hända, som ställer alla prognoser på huvudet. Men så här tror jag det kommer att gå i valet om knappt tio månader:
  1. M 22 %
  2. SD 22 %
  3. S 19 %
  4. V 13 %
  5. KD 8 %
  6. L 6 %
  7. C 5 %
  8. MP 3 %
  9. Övr 2 %

  MP har lämnat det sjunkande skeppet (regeringen i panik), och kanske räddas MP därigenom kvar som riksdagsparti. Men det kan också hända att en del MP-väljare, som tidigare i livet ha röstat på S, återvänder till

  Magadalena-effekten kommer att avta under våren. S kommer att tappa till V (mest), SD, L, M och KD (minst).

  C kommer att tappa till L (liberala storstadsväjare), M, KD och SD (låginkomsttagare i glesbygd).

  För att L ska lyckas med detta, måste man hålla fred inom partiet. Då duger det inte att liberala opinionsbildare fortsätter att beskriva sin egen partiledare som en bortsprungen höna och de partimedlemmar som stödjer henne (drygt 2 / 3 -delar av medlemskåren) som hennes lilla hov.

  Vad som gör prognoser vanskliga är att partipolitik är ett nollsummespel, vilket innebär att summan av partisympatierna alltid blir 100 %. Och det är inte alltid, som en väljare går från ett parti som minskar till ett parti som ökar. De kan i stället gå från parti A till parti B, som i sin tur tappar till parti C. Det är mycket troligt att det sker ett större utbyte av väljare mellan SD och M (i båda riktningarna) än vad som syns i statistiken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.