Petter Nilsson(SD)

SD – M – KD budget! Äntligen!

Mycket har förstås skrivits i ämnet, och självklart har budgeten uppmärksammats friskt. Men. Personligen vill jag understryka vikten av sänkt skatt på drivmedel.

Det är ett steg i absolut rätt riktning, och behövlig både för att hela länet, likväl som landet, ska kunna leva – likväl som för låg och medelinkomsttagare.

Etiketter: , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. kenth

  Mycket smutskastning i politiken nu…synd det måste vara så…
  det är vi medborgare som förlorar i långa loppet!

 2. Marko

  Hycklarkungens censur och propagandablogg slänger skit åt alla håll.
  Utom såklart mot sosseriet som ställer upp till kandidat som statsminister utan att ha säkrat sitt stöd.
  Eller ens förhandlat med delar av det.
  Men i Sverige är det ju bara demokrati om S sitter vid makten.

 3. Leif

  Grymt bra SD, vill skicka mina tacksamma hälsningar till dom sjuka och arbetslösa för den längre bensinskatten och jobbskatteavdraget.

  Dom är så välbärgade så dom kan undvara lite pengar till mig som jobbar och har det hyfsat!

   • Leif

    Har du någonsin varit sjukskriven, i säg en månad?

    konstigt nog tjänade jag inte på att vara sjukskriven, tvärtom.

    Samma när jag var arbetslös i ca 4 månader.

    Så vad pratar du om? Förutom höger-skrock såklart

    • Brorson

     Vad jag har läst mig till, sänks skatten på arbete och pensioner, vilket kan tolkas så att sjuka och ofrivilligt arbetslösa återigen har glömts bort. Men de hade väl inte heller fått någon inkomstökning med regeringens budget, som i stället skulle ge mer betald ledighet till dem, som har jobb. De pengarna kunde regeringen i stället ha använt till sänkt skatt även för sjuka och ofrivilligt arbetslösa.

     Enligt vad jag fått fram, medför inte M-, KD- och SD-budgeten sänkt inkomst för sjuka och arbetslösa. Men det är illa nog, att inte de också får behålla mer pengar efter skatt, tycker jag. Att alls inga sjuka och arbetslösa skulle gynnas av sänkt bensinskatt, är dock ett felaktigt påstående. Att man kan få mer i bidrag än lön för arbete, är en gammal moderat käpphäst, som möjligen stämmer i ytterst sällsynta undantagsfall (invandrarfamiljer med stora flerbarnstillägg, p.g.a. många barn).

     Vad moderata debattörer brukar missa är möjligheten för den som har låg inkomst av arbete (exvis inte lyckats få ett heltidsjobb) kan få utfyllnad upp till socialnormen från kommunen (socialtjänsten). Kristersson talade dock sanning, när han sa att det i ett konkret fall inte lönade sig för en sådan person att gå upp i arbetstid. Utfyllnaden från socialtjänsten hade sänkts med lika mycket som lönen hade ökat.

     Moderata ungdomsförbundet har redan stämplat SD som ett socialdemokratiskt parti för de bidragshöjningar som SD har lyckats få igenom i budgetförhandlingarna med M och KD.

    • Marko

     Rent generellt så är nivån på ekonomi alldeles för liten för lågt betalda jobb eller bidrag.
     Även för högre betalda jobb är det ofta inte motiverar att jobba mera.
     Tycker du inte man ska få tjäna pengar på att arbeta?
     Att någon som arbetar får behålla mera samtidigt som man inte höjer bidrag innebär inte att man gör något sämre för bidragstagare.
     Det är oxå ideologiskt, vill vi premiera arbete eller bidrag?
     Att vi dessutom måste kraftig montera ned vårt välfärdssamhälle framöver är dessutom orsakat av den sidan som premierar bidrag men varit ”naiva”

     Om du verkligen vill slåss mot ekonomiska klyftor i Sverige bör du dessutom kanske fokusera på skillnad i skatt på arbete och skatt på kapital.
     I detta påstått socialistiska samhäll har vi en av dom största klyftorna i världen på detta område.
     Hur är det möjligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.