Petter Nilsson(SD)

Administration: ”För godhetens skull?”

I Region Västerbotten tenderar övriga partier att löpande införa självbekräftande snällhetsadministration.
Exempelvis har övriga partier önskat ha jämställdhetsintegrering och genderbudgeting(se sid 17-18 i regionstyrelsens protokoll).
Därtill har bland annat HBTQ-certifiering/diplomering vart till synes väldigt viktigt.

Det är svårt att förstå varför vi ska lägga medel på ökande administration bara för att ett ärende låter snällt.
Jag har vidhållit att jag bestämt litar på vår personal, och det gör jag verkligen. Förstår inte det behovet övriga ser att styra personalens värdegrund. Och ber läsaren att kolla igenom SKR:s dragning(ovan) kring jämställdhetsintegrering och genderbudgeting.

Vi måste begränsa den meningslösa – och onödigt kostsamma – styrningen. Den meningslösa styrning som endast har till syfte att politikern kan bekräfta sin egna individuella snällhet.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Brorson

  Vete sjutton vad som är värst om man ska välja mellan det här tramset och talibanstyre. De gör väl också gender budgeting, fastän på sitt eget sätt. Ett praktiskt resultat av det här har ju blivit de könsneutrala toaletterna, som används av knarkhandeln. Och glöm inte Staffan Hildebrand, som den politiska makten har smörat för. Alla minoriteters behov måste ju tillgodoses. Det är viktigt att bekämpa fördomar. Finns det nu plötsligt biologiska skillnader mellan män och kvinnor?

  För att återgå till den inledande föreställningen, är det väl inte konstigt att invandrare från den muslimska miljön ser vissa fördelar med sharia framför det gendercertifierade Sverige, som vi håller på att få. Kulturförfall.

  I kommunfullmäktige inleds anförandena numera med ”Ärade ledamöter och åhörare, män, kvinnor och icke-binära, människor, djur och odjur…”(Någon kan ju subjektivt uppfatta sig som ett sådant.)

 2. Brorson

  Jag har diskuterat min förra kommentar med en ännu äldre person, som menar att Sverige redan styrs av talibaner, men att förändringarna har skett i så små steg under så lång tid, så att vi knappt märkt skillnaden och att unga personer (gäller såväl unga miljöpartister som unga sverigedemokrater) ö.h.t. inte har upplevt något annat Sverige än nuvarande taliban-Sverige.

  Jag replikerade att för invandrare måste det nuvarande Sverige vara en chockartad upplevelse, helt annorlunda än det Sverige, som de läst om i sina hemländers skolböcker ”Främmande länder – deras kultur och religion”.

  Det finns en stor likhet, men också en stor skillnad mellan Sverige idag och Afghanistan idag. I båda länderna utgår de styrande från en kärna av sanning (att det finns biologiska skillnader mellan män och kvinnor), men de går till våldsamma överdrifter. Fastän åt diamentralt olika håll. I Sverige förslösas stora resurser på ”könskorrigeringar”, som är rena kvackselveriet. Och är en följd av att genusbedagogiken på dagis har lurat i små barn att de är födda i fel kön, att små pojkar egentligen är små flickor, och vice versa.

  Medan små afghanska flickor får lära sig att de i stort sett inte klarar av någonting som små afghanska pojkar klarar av.

 3. Kenth

  Jag tycker att där har mannen sig själv att skylla.
  Denne är rädd att det finns någon av andra könet är
  som kan vara bättre så därför släpps inte kvinnan fram
  av rädsla. Så och har det varit i sverige under en längre tid
  det är först nu som det luckrats upp något. Rädsla att nån annan
  kan göra saker bättre än en själv har och kommer styra världen
  långt framöver. tyvärr så då broomsas utveckling och det står stilla
  i en tyst maktkamp.

 4. Brorson

  Det är lättare att se grandet i sin nästas öga än bjälken i sitt eget. Om talibanstyret i Afghanistan mildras, kan ju kvinnorna där kasta burkorna och återgå till hijaben som i andra afghanska länder. Men vad ska de penisamputerade pojkarna med sina konstgjorda vaginor i Sverige göra, om de ångrar ”könskorrigeringen” och vill bli pojkar, som har sex med kvinnor, igen? Orsaken kan vara att de inte tål hormonbehandlingen, som är nödvändig för att de – trots penisamputeringen – inte ska bli damer med skägg. Läste nyligen om en flicka, som redan som 10-åring fått stopphormoner för att hon inte ville bli kvinna under puberteten, men blivit allvarligt skadad av preparatet. Jag hade möjligen kunnat förstå ”godheten” hos den behandlande läkaren, om det varit en afghansk flicka, som inte velat bli kvinna. Men i Sverige, där kvinnor som klär sig i manskläder inte kallas transvestiter (bara män som klär sig i kvinnokläder) och inga yrken eller hobbies är stängda för kvinnor?

  Men Sverige är ju världsbäst i allting annat också och ska gå före resten av världen i allting, enligt den svenska ”omvända” varianten av talibanism, som exempelvis ”klimatomställningen”. Med talibanism menar jag tendensen att gå till extrema överdrifter i det man gör. Sverige är inte längre landet Lagom, som många svenskar fortfarande tror.

 5. Mique

  Har du totalt tappat koncepten!? För mycket alkohol i helgen? Hade ditt sjuka svammel varit skrivet på afghanska, så hade jag tagit dig för en talibanfjant. Vad fan har du med andras könsidentitet att göra! Dra locket över dig, gamla impotenta svennetomte, det finns ingen plats i Sverige för svennetalibaner.

 6. Pingback: Hur har hbtq-diplomeringen fungerat i Region Västerbotten? | Alejandro Caviedes (s)

 7. Pingback: Hbtq-diplomeringen inom Region Västerbotten | Alejandro Caviedes

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.