Petter Nilsson(SD)

Ansvarslösa S!

Först vill jag säga att jag tycker det är beklagligt att fokus hamnat på Strandhälls ekonomiska förehavanden. Betydligt mer oroande är att hon som ansvarig minister inte har koll på kärnkraften.

Läste en krönika av Anna Dahlberg i Expressen, passande titulerad ”S och MP måste erkänna sitt ansvar för elbristen”.  I den poängterar hon att Mp – helt riktigt – infriat hennes löften till väljarna att stänga kärnkraftsreaktorer. Stiligt nog ger hon också Socialdemokraterna en chans att tänka om när MP nu lämnat regeringen.

Att MP vart en väsentligen destruktiv kraft för medborgare är ingen hemlighet, och de rusande elpriserna ska vi komma ihåg drabbar de med lägre inkomst hårdare (förhoppningsvis kanske en eller annan mp-väljare ser igenom mp:s godhetshyckleri).

Jag tänkte skriva ytterligare om Cementa, men tycker mig ha redogjort för min syn på ärendet tidigare, och poängterar att Socialdemokraterna tycks styras av politiskt nycker.

Makten framför allt tycks vara ledorden för Socialdemokraterna – strategi och planering tycks inte vara så viktigt för Sveriges väl och ve däremot.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Brorson

  ”Även före 2018 har Strandhäll haft skulder hos Kronofogden. I ett utdrag från 2013, som DN har tagit del av, framgår att hon hade ett skuldsaldo från skattekontot på 16 000 kronor.”(Citat ur DN-artikel). Om detta är sant, betyder det att DN har olagliga personregister för framtida bruk. Kronofogden sparar nämligen inga register så långt bakåt i tiden, men DN kan ju ha fått uppgiften från fogden, innan den rensades.

  Det är DN inte ensamt om. Oseriösa inkassobolag har också olagliga personregister för framtida bruk (grovt fordringsbedrägeri). Kronofogden och andra myndigheter hjälper brottslingar, bland dem utländska ligor, att planera brott mot svenskar och mot svenska offentliga myndigheter. Men kronofogden går ett steg längre och hjälper bedragarna att praktiskt begå brotten, genom den s.k. summariska processen, som juridiskt sett är en kvarleva från 1700-talet, och inte ens tillnärmelsevis uppfyller moderna krav på rättssäkerhet.

  Strandhäll kan alltså ha varit utsatt för grov brottslighet, som har drabbat många fler än henne själv, med följd att bedragare – med kronofogdens hjälp – har lurat till sig antagligen hundratals miljoner från lättlurade eller lättskrämda människor, eller personer som haft dålig koll på sin ekonomi. Strandhäll har emellertid gjort en dokusåpa av det här och pekat ut SD som skyldiga, när i själva verket ”oberoende socialdemokratiska” Aftonbladet startade drevet mot Strandhäll. En fjäder i hatten för journalistkräken på DN att ha fällt en minister, om det hade lyckats.

  Detta sker alltså samtidigt, som Strandhäll ska avgöra den svenska kärnkraftens framtid, och har högst två veckor på sig att sätta sig in i detta för henne helt nya ämnesområde. AB har dragit uppmärksamheten till den helt betydelselösa frågan om Strandhälls privatekonomi, och alltså har givit henne annat än de politiska beslut, hon ska ta ,att tänka på. Nämligen att rikta om drevet bort från hennes själv och hennes parti, S. och mot ett annat parti, SD. Hon borde i stället koppla in Mikael Damberg, som just bytt ansvarsområde från polisen (som borde utreda de systematiska bedrägeribrotten) till finansen, som kronofogden lyder under.

  Det är klart att det känns oerhört kränkande och även hotfullt för Strandhäll att inte få ha sitt privatliv i fred, att vem som helst i hela världen kan zooma in på hennes privata pool (brukar hon bada topless), men det obehaget är hon långtifrån ensam om. Tänk bara på alla ensligt boende sverigedemokrater! Och tänk på alla offentliga tjänstemän, som nekat bidrag och andra förmåner till personer, som inte ens har rätt att vistas i Sverige: ”Tänk på att vi vet var du bor och vilken bil du kör”.

  Om det inte hjälper kan brottslingarna ta hjälp av kronofogden för att driva in påhittade skulder från tjänstemannen ifråga. Eller koppla in media sedan kravet registrerats hos fogden, om det tilltänkta brottsoffret är en politiker. Kräv sekretess hos kronofogden om enskildas ekonomiska förhållanden. Men då blir det väl ett ramaskri hos journalistkräken om att demokratin och tryckfriheten är hotad. Då får de gräva fram verkliga skandaler i stället, men det kräver ju mer jobb än att begära ut offentliga register.

 2. Lars

  Samma gäller väl invandringen också. Ta in så många som möjligt och låta pensionärerna och de utsatta betala kalaset via sämre välfärd. Ingen högre upp i samhällsstegen verkar bekymra sig över att det inte finns nog många som kan sköta om att de som invandrat också kan få lag och ordning runt omkring sig, och god utbildning i svenska följt av andra utbildningar som kan ge verkliga jobb. De som förespråkar denna höga invandring delar bara ut pengar via politiska organ, det funkar inte med bara pengar när det saknas folk som är LÄMPADE att bli poliser, lärare, läkare sjuksköterskor och jurister mm som till en del får mer att göra på grund av invandringen. Det stora antalet invandrade, särskilt utomeuropeer med lägre utbildning, måste ju på snarast själva försörja sig på riktiga jobb och själva bidra till samhället och hjälpa till att hålla ordning i sitt närområde – att bara dela ut pengar utan att se till att pengarna gör verklig nytta fungerar inte. Och även om många invandrare själva jobbar med undervisning i SFI och hjälper till på andra sätt med integrationen, så blir jobbet inte alltid så väl utfört om de måste börja jobba med detta innan de kan flytande svenska och förstår sig på västerländskt leverne, en konsekvens av att antalet som tas emot kraftigt överstiger Sveriges kapacitet i fråga om lämpliga personer, det måste ju finas folk i andra yrken som inte tar hand om invandrare som huvuduppgift också. Det saknas helt enkelt lämpliga personer för att få en bra integration och/eller assimilation i dag, och överheten förväntar sig på nått sätt att alla pensionärer och fattiga ska känna sig tvungna att jobba med integration på den fritid som blir över och skulle kunna bli fritid/vila efter det vanliga jobbet eller när pensionärernas vardagskrämpor tillfälligt lindras. För de flesta som är riktigt rika är det väl semestern efter pengaskötseln som går före att eventuellt själva ta hand att integrera och umgås folk som kommer hit och inte kan svenska eller engelska eller nåt annat större europeiskt språk eller som på annat sätt skulle kunna underlätta livet eller affärerna…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.