Petter Nilsson(SD)

Ministerns hitlerhälsning!

Ministern, Ida Karkiainen är väl veckans hackkyckling. Folk kommer säkert anklaga berörd för att ha en uppsjö åsikter hon svårligen tillskriver sig.

Hon blir en symbol för dubbelmoralen i den ohederliga retorik som kommit att prägla samhällets eviga motarbetande mot SD. Ni känner till retoriken väl vid det här laget:
”Dold agenda”, ”[]-ist”, ”inhumana”, etc.
Ska väl tilläggas att hon själv bidragit till den dyngan genom exempelvis debattartiklar.

Hon förstår hennes svåra situation. Hon skulle kunna vara världens bästa minister, men även om hon vore det så sitter hon löst. Bekymret är att hon blir ett motargument mot Socialdemokraternas ohederliga retorik. Jag har svårt att se hur hon ska klara sig kvar – än hur häftigt hon försöker ta avstånd (låter kanske inte som festens centrum när hon ser sitt uppdrag att stänga av musiken närhelst en för henne opassande melodi spelas).

Hon bemöter anklagelserna på ett överdrivet sätt förstås, men de är ju allvarliga för henne och hennes förtroende. Samtidigt blir hennes överdrivna svar något som gör att man känner att hon är mer av en politiker än en idealist.

Jag känner inte Ida, men tror inte ministern är någon nazist. Nej. Tror möjligtvis hon har hört på musik som S-märkt: olämplig i sin ungdom. Till skillnad från vad Sossarnas skrämselpropaganda försöker göra gällande, har jag ingen bild av att Sverige skulle vara fullt av nazister.

Tror den här nyheten kommer bli betydligt större än att energiministern inte har koll på kärnkraften, vilket jag måste säga är ett betydligt större bekymmer.

Alla har vi gjort dumheter i ungdomen. Det kommer bli svårare hitta människor som vågar ställa upp och förbättra samhället i det demokratiska samhället på grund av bilder på sociala media – eller avundsjuka bekanta från förr. Om man lyssnat på ”Ultima Thule” när man var fjorton-femton år så har jag svårt att förstå varför det skulle vara diskvalificerande för ett uppdrag – även inom Socialdemokraternas snäva åsiktskorridor.

Samtidigt är sociala media ett fenomen idag. Samtidigt är mobiltelefoner flitigt använda idag. Frågan är vilka som kommer vara morgondagens politiker?

Etiketter: , , , ,

12 kommentarer

 1. Brorson

  > Missförstå mig inte. SD har visserligen inte kört drönare över Strandhälls hus, men hade – helt i enlighet med den svenska grundlagen (YGF) lagt ut bilderna på sin TV-kanal – och sedan tagit bort dem efter uppmaning av Ebba Busch. Men gjort är gjort, och lagligt är inte alltid lämpligt, så visst förtjänar SD kritik för detta. Men tag nu alla dina politiska motståndare i hand om att gemensamt sätta stopp för detta, som jag har beskrivit. Sverige ska vara ett tryggt land att bo i, oavsett partitillhörighet. politiska uppdrag, offentlig tjänst eller vanlig medborgare och oavsett födelseort / födelseland. Med den oreda som idag råder i Sveriges riksdag måste alla åtta partierna stödja nödvändiga lagändringar, för att man ska vara säker på att de genomförs.

  ”Det är inte heller bara höga politikers säkerhet som är eftersatt. Vem som helst kan idag söka fram adresser, kombinerat med ålder och inkomst, på nätet. Det utnyttjas hänsynslöst av internationella bedrägeri- och stöldligor som riktar in sig på äldre personer eller ödsligt belägna gårdar på landet.” Ledare i Göteborgs-Posten 3 december 2021. Vad har SD med det här att göra? Jo, det kan jag tala om för dig, om du använder informationen till saklig kritik mot SD och inte till lögn- och hatkampanjer mot SD, som din partikamrat Lennart Holmlund gör. Det var SD som – troligen i rent oförstånd – före valet 2018 fällde ett förslag, som hade kunnat sätta stopp för den här typen av brottslighet, efter att ha förts bakom ljuset av en tidigare S-politiker, som fortfarande är partimedlem i S. Jag kan lämna fler detaljer, om du är intresserad, även varför jag sedan dess skriver under pseudonym.<

  Ovanstående är en kommentar, som jag hade skickat till Magnus Johanssons, S, blogg, inlägget "Vi vet var du bor.". Han publicerade den inte, men besvarade den så här: "Jag kommer inte att lägga in några av de kommentarer som har kommit in till detta inlägg utan NI får lägga dem någon annanstans än på min blogg. Ska ni kommentera här så håll er till ämnet, vårda ert språk och framförallt tänk på vad ni skriver." Som ni kan se är MJ inte intresserad av befogad kritik mot SD. Utan det ska tydligen bara vara rena lögner för att passa S, som nu håller på att tråckla ihop sina egna offerkoftor. En av de "högerextremister" som påstås hota S-politikerna är, som jag skrev igår, Nyamko Sabuni.

  Holmlund brukar beklaga sig över hur han hatas och hotas i kommentarer som skickas till hans blogg Jag fick ett mejl från Holmlund, där han anklagade mig för att ha skrivit dessa kommentarer och bifogade mina kontaktuppgifter. Om det är sant att någon har använt mina kontaktuppgifter, så har vederbörande begått allvarliga brott mot både mig (identitetsstöld) och Holmlund (olaga hot), varför jag uppmanade Holmlund att göra polisanmälan. Polisen kan nämligen spåra den verkliga avsändaren. Tror ni att Holmlund gjorde polisanmälan?

  Ne, det gjorde han inte, varför jag misstänker att hoten var påhittade. I stället skrev Holmlund ett rent förtal mot mig på sin blogg, men tvingades ta bort det inlägget efter order av VK:s ansvariga utgivare, som jag hade kontaktat i ärendet. Det var tur för Holmlund, som annars kunde ha blivit åtalad för brottet grovt förtal. Jag är inte sverigedemokrat, utan började skriva på Petters blogg, när jag inte längre kunde skriva på Anders Forss´, S, blogg p.g.a. hans död i en svår sjukdom. Forss var inte rädd för kritik mot vare sig honom själv eller det parti han tillhörde.

  Så nu vet ni det. Sossarna är inte intresserade av befogad kritik mot SD, utan det ska vara rena lögner. Och dessutom vill de framställa sig själva som hjältar som lever under dödshot.

  • Ulf Parde

   Holmlund är väldigt ”bra på” att ta upp eventuella (personliga) tillkortakommanden hos företrädare för M o SD. Men han tar aldrig upp, när motsvarande – eller värre – inträffar hos sossar. Han tar inte ens in läsarkommentarer som påpekar sådant. Det har jag egna erfarenheter av.

 2. Leif

  Hmm, Jimmie var 15 när han gick med i SD och vi vet ju vad SD var 94. Så ni bekräftar alltså det vi alla har trott?

 3. Håkan

  Den där ”ministern” vem hon nu är,kommer aldrig att få problem med vad hon gjort,hon ingår ju i S-stallet.

 4. Brorson

  Det jag skrev om på sosse-bloggen var ett av SD:s värsta misstag sedan riksdagsinträdet. Morgan hade rätt och Jimmie hade fel. Det hade väl varit smaskens för en sosse, som påstår sig vara förföljd av sverigedemokrater och vill ge igen? Men trots att jag skrev ”Jag kan lämna fler detaljer, om du är intresserad”, har han inte visat intresse. Varför vill inte Västerbottens sossar stödja Morgan i en fråga, där Morgan faktiskt förtjänar stöd? Är det så här Västerbottens sossar har tänkt vinna valet – genom att vara avoga och misstänksamma mot alla, genom att tro att en sverigedemokrat döljer sig bakom varje träd?

  Jag minns mycket väl Ultima Thule, och debatten inom S om rockbandet under 1990-talet, särskilt inom S i Södermanland. Den äldre generationen sossar, 50+, var starkt negativa till Ultimat Thule, medan den yngre generationen sossar. de under 50 var lika mycket för- Trots bandets uttalade sympatier för Hitler, var de yngre sossarna för deras musikaliskt framförda budskap. Det var ju UNGDOMSKULTUR, och den måste man ju stödja, menade de. Samma slags argument, som nu används för stödet för gangsterrapen. Fansen kan ju vara väljare, om de är gamla nog för att ha rösträtt, och kan de lockas att rösta S, kan allt accepteras,

  Allt vände faktiskt efter en debattartikel, som jag skrev i Södermanlands Nyheter, som fick medlemmarna i bandet att officiellt ta avstånd från Adolf Hitler, Jag skrev helt enkelt att tyska patrioter, som fått tapperhetsmedlalj för sina insatser för der Vaterland under första världskriget dog i koncentrationslägren under andra världskriget för att de var judar. När de hade behövts i rikets tjänst. Jag nämnde också andra exempel som visade att Hitler inte alls var den patriot, som han låtsades vara, hur han lät sitt förakt för hela det tyska folket gå före det lands intressen, han påstod sig tjäna.

  Hur han offrade hundratusentals tyska soldaters liv, bl.a. efter den sovjetiska inringningen av den tyska armén vid Stalingrad, hur han hatade de tyska soldaterna för att de inte lyckats hålla staden, och hur han vägrade lyda sina generalers råd att räta ut fronten i öster, vilket kunde ha avgjort kriget till Tysklands fördel. Den gången var det naturligtvis tur för världen att generalerna inte fick som de ville.

  När det tyska nederlaget i kriget var oundvikligt, gav Hitler order om att alla tyska städer, d.v.s. det som var kvar efter de allierades bombningar skulle förstöras, men den gången valde generalerna att inte lyda, varigenom flera miljoner tyska liv räddades. Hitler var ingen patriot. Men runt hälften av de sörmländska socialdemokraterna under 1990-talet tyckte att man skulle instämma i lovsångerna till honom – eftersom dessa lovsånger var ”ungdomskultur”. Och idag vägrar S att ta itu med antisemitismen inom sitt eget parti, eftersom det nu också handlar om väljare..

 5. Erik

  Inget blogginlägg från oraklet Lennart H än ang denna ”nazist” inom S, gubben kanske gör skillnad på folk och folk.

 6. Ulf Parde

  Jag råkade för en gångs skull höra SvT Morgonstudion. Jag tycker, att redaktör Dick Eriksson från tidningen Samtiden (SD) tog upp det hela på ett väldigt klokt och bra sätt. Detsamma kan jag inte säga om hans motdebattör, redaktör Hans Lindberg från Aftonbladet (S).

  • Ulf Parde

   Tyvärr har jag gjort en del namnfel här. Redaktören för Samtiden heter Erixon, och redaktören för Aftonbladet heter Anders Lindberg. Men jag står för att Sverigedemokraten här hade en mycket klokare inställning av vad socialdemokraten hade.

   • Ulf Parde

    Ska ju vara ”…klokare inställning än vad socialdemokraten hade”. Då blir det ännu tydligare. Men förhoppningsvis har det ändå gått fram vag jag anser.

 7. Ulf Parde

  Jag har tidigare idag gjort ett inlägg som jag inte hittar nu. Men där skrev jag, att i SvT (tis)dagens Morgonstudion gjorde redaktör Dick Erixon (här har jag stavat efternamnet rätt) från tidningen Samtiden (SD) väldigt bra ifrån sig. Detsamma kan dock inte sägas om hans motdebattör – redaktör Anders Lindberg från Aftonbladet (S).

 8. Pingback: Sossarnas folk-förakt | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.