Petter Nilsson(SD)

Borde inte tillfrisknande räcka för Covidpass?

Jag har försökt undvika kliva in alltför djupt i diskussionen kring Covidpass.

Det finns förstås skäl till det. Det är en komplex fråga, och helst vill man som politiker komma med ett klart och definitivt svar.

Problemet är förstås att det är svårt att sia om virusets utveckling, även för forskare. Av den anledningen blir politiska ställningstaganden ofta färskvara.

Samtidigt tycker jag det är viktigt att frågorna ska kunna dryftas. Det kan såklart vara känsligt att gå ut med ställningstaganden kring Covid. Något som säkerligen kan äventyra karriär och ens förtroende – inte minst som forskare.
Välkomnar emellertid gärna en diskussion kring Covidpass.

Många drabbas förstås av de föreskrifter som idag råder runtom i världen.
En god vän till mig tillåts inte fira de kommande högtiderna med sin familj under jul och nyår (fru och döttrar som befinner sig i utomlands). Han har tidigare tillfrisknat från Covid, och har inte valt att vaccinerat sig.

Återigen, politiska ställningstaganden är ofta färskvara. Jag personligen har inget emot att fira julen med en nära vän eller familjemedlem som tidigare haft covid men inte valt att vaccinera sig.
Vad tycker du som läser inlägget avseende detta? Vore det inte rimligt att inkludera tidigare tillfrisknande från covid i covidpass?

Etiketter: , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Marko

  Att riskera sin karriär som forskare för att man forskar fel hör hemma i Nordkorea.
  Men vi har numera PK vetenskap

  Vad är syftet med passen?
  Att förhindra spridning?
  Då ska självklart genomgången infektion och negativt test inkluderas.
  Hur man löser rent praktiskt är en annan fråga.
  Men man kan ju läte folk betala själv för test.
  Även folk med dubbla doser men över 6 månader sedan bör då INTE få pass.

  Är det för att få folk att vaccinera sig så är det en annan fråga.
  Då blir det social kredit.
  Då kan man fråga sig varför man vill tvinga tex 12 och 18 åringar att vaccinera sig.
  Dessa grupper får nästan ingen överhuvudtaget något mer än lindrig förkylning och dom flesta inte ens det.

  Gör det tillgängligt för alla men tvinga ej människor utan behov att ta det.
  Jag hade haft en annan åsikt om man faktisk blev immun och inte smittade.
  Så är dock inte fallet, man smittad futtfs3, man blir fortfarande sjuk och effekt är extremt kortvarig, vi är nere på 3 månader mellan doser nu i vissa länder.

 2. brorson

  Jag är ingen epidemiolog, men det är ju inte heller Anders Tegnell, som däremot har en fin titel. Är han ens läkare? Enligt vad jag fått fram. tröttnade han på läkaryrket efter AT-tjänstgöringen, som är obligatorisk för läkarlegitimation, och blev FN-byråkrat som sin far. Att döma av hans tossigheter har han inte ens en grundutbildning i smittskydd, vilket jag har. De professorer, som rätteligen kan kalla sig epidemiologer, kallar han ”amatörepidemiologer”.

  En grundutbildning är naturligtvis inte tillräcklig för att ta beslut om liv eller död för andra människor, men kan vara till hjälp för att skilja mellan äkta och falska auktoriteter, såsom professorerna Fredrik Elgh i Umeå och Björn Olsen i Uppsala respektive Anders Tegnell. Matti Sällberg räknar jag också till den äkta auktoriteterna, och därför tycker jag inte att man kan vifta bort hans tveksamhet att låta genomgången sjukdom och testreslutat räcka för ett covidpass.

  Men lägg märke till att han inte har sagt definitivt nej, utan att det är ”osäkert”. Det är väl just det som utmärker de verkliga auktoriteterna, att de vågar erkänna osäkerhet. Jag tycker nog att SD, som i början av pandemin tyckte att man borde ta det säkra före det osäkra, har varit för heta på gröten med covidpassen. Tycker att partiet borde lägga mer kraft på återvandring och brottslighet.

  M har den bästa kriminalpolitiken, men trots det tycker jag att SD anpassar sig för mycket till M, vilket är olyckligt eftersom M verkar vara rädda för att stöta sig alltför mycket med vänsteretablissemanget. I det läget borde SD agera mer som en pådrivare än som en följare. En pådrivare tar dock risken att trampa i klaveret – som jag tycker att SDU har gjort med återvandringen. För att undvika det krävs kunskap. Och sådan finns att få både vad gäller straffrätten och flyktingkonventionen, som inte får kränkas med ogenomtänkta strategier för att öka återvandringen.

  Problemet med covid är bristen på kunskap, även hos de verkliga auktoriteterna inom området, eftersom denna pandemi fortfarande är så ny. Det finns många teorier om virusets ursprung och framtid. Det mest sannolika är att viruset har skapats i labbet i Wuhan, eller i något annat labb i världen och sedan spridits vidare via någon marknad i staden. ”Läckage” från labb torde vara vanligare än man tror. Vad som talar för labb-teorin är att en virusvariant av det här slaget inte torde uppstå spontant i naturen.

  En sanning, som är grundläggande för smittskyddsarbetet bland lantbruksdjur, är att där smittan inte finns, kommer inget djur att bli sjukt. Om alla länder hade gjort som Kina, som stängde ner hela Wohan med sina 11 miljoner invånare under två och en halv månader, hade viruset varit helt utrotat idag. Och inget vaccin hade behövts. Det vill säga, om det inte hade funnits skurkstater, som Brasilien och Sverige, som gått tvärtemot all kunskap om smittskydd.

  De länder, som har anklagats för att ha stängt ner för mycket, t.ex Norge, har bara stängt ner partitiellt. Det hade kanske lett till virusets utrotning på sikt, om alla hade gjort som Norge. Men det vet vi inte säkert.

  • Marko

   Björn Olsen är hysterikernas man
   Vi ska vara väldig glada att han ej har haft ansvar för strategin i landet.
   Matti Sällberg vekar sitta djup ekonomiskt investerad i vaccin industrin.
   Jag skulle inte lita på honom som en oberoende expert.

   Du har dock rätt om att enda möjliga sättet att bli av med detta är att svetsa in människor i sina hem i en månad eller 2.
   När det öppnas och man ändå får ett nytt utbrott så får man igen svetsa in alla inom 10 mils radie i ett par månader.
   Detta måste också självklart ske synkat globalt.

   Alla inser självklart att detta inte är i närheten motiverat av ett virus som är lindrigt för nästan alla.
   Riskgrupperna har numera oxå tillgång till vaccin.
   Pfizer presenterade nyligen en medicin med 90% effektivitet mot svår sjukdom och död.
   Köp in ett lager, vaccinera riskgrupperna och förklara pandemin över.

   • brorson

    Att du själv har haft sjukdomen gör dig inte till expert på smittskydd. Om du hade varit det, hade du kanske sluppit bli sjuk. På vilket sätt är Olsen ”hysterikernas man”? Förklara! Anledningen till att jag inte nämnde Sällberg i samma mening som Olsen och Elgh. är att jag inte tror att Sällberg är lika oberoende som de. Men jag kan ju inte förneka att även han behärskar ämnet. Vi får hoppas att han forskar vidare, så att vi får klarhet, för han är ju ändå forskare. Och för övrigt finns ju andra forskare också. Skulle det vara så illa om DU får vänta ett tag till?

    Tror inte att du förstod vad jag menade, när jag skrev att där smittan inte finns, kommer ingen att bli sjuk. Och att då behövs inget vaccin.

    Man hade chansen att göra hela Nordskadinavien till en covidfri zon, men i stället valde regeringen att låta batterifabriksbygget i Skellefteå anlita illegal utländsk arbetskraft, som förde med sig smittan. Regeringen tonade ner riskerna med smittan och skrämde upp folket med klimatet.

    Nedstängningen av Wuhan under två och en halv månad – det hade räckt med tre veckor – om den kinesiska regeringen inte hade förnekat problemet under flera månader under hösten 2019, tills det blivit en samhällsfarlig spridning i Wuhan. Såvitt jag vet finns inte längre någon nationell smitta i Kina, utan de utbrott som då och då rapporteras är importfall.

    Felet som andra länder gjorde, var att man valde att ”trycka ner” smittan till ett slags miniminivå i väntan på vaccinet, i stället för att utrota viruset helt. Med undantag för Sverige, som i stället valde att pressa upp smittspridningen till den nivå. som sjukvården påstods klara av.

    Det råder inget tvivel om att Sveriges regering kallblodigt hade kalkylerat med ett stort antal döda, men förlåtas av de överlevande sedan den av Tegnell utlovade flockimmuniteten hade uppnåtts. Den svenska coronastrategin har krävt fler liv än något annat kalkylerat massmord i Europa efter andra världskriget.

    .

    • Marko

     Det är fullt med livrädda högljudda hysteriker som inte tänker rationellt, dom brukar hylla Björn
     Björn som alltid vill ha mer restriktioner.

     Att tro att detta går att bli av med i nuläget är inte realistiskt.
     Att införa en covid fri zon i norden hade inneburit metoder värdiga Nordkorea och tagit helt död på vår ekonomi.

     Man bör inte ta till metoder som är värre än det man försöker bekämpa.
     Det är tydlig nu 2 år in att detta är en sjukdom som drabbar specifika riskgrupper.
     Koncentrera resurs på dom.

     Att använda barn som helt saknar behov av vaccin som en buffer för att skydda riskgrupperna som redan ä vaccinerade är tex totalt vidrigt och oetiskt.

     Det kan dessutom vara så att vi går mot ett slut nu.
     Dara från Sydafrika och UK tyder på att omikron kan ha muterar till en förkylning.
     Vi får avvakta lite och hoppas.

 3. brorson

  Anledningen till att jag kallar Sverige skurkstat är att Sverige har haft en regering, som med berått mod har tillåtit höga statstjänstemän, Tegnell och Carlsson, genomföra ett vansinnigt experiment med flockimmunitet, vilket har kostat tusental människor livet, vilka annars hade haft från några månader till flera år kvar att leva.

  Experimentet hade börjat i Storbritannien, men avbröts av regeringen där, p.g.a. de många dödsfallen. Sverige har härigenom blivit ett föredöme för fascistiska rörelser, med sina konspirationsteorier, i hela världen. Vad som underlättar spridningen av sådana konspirationsteorier är att det bakom dem kan finnas en kärna av sanning. Läkemedelsindustrin är inga änglar, utan drivs av cyniska affärsintressen.

  Men var då inte experimentet med flockimmunitet ett hot mot den framtida försäljningen av de då inte färdigutvecklade vaccinerna? Inte alls. Om syftet verkligen var att åstadkomma naturlig immunitet hos hela svenska folket, så var det från början dömt att misslyckas. Det borde även en klåpare, som Tegnell ha förstått, men framstod som politiskt lockande. Medan andra länders näringsliv låg nere för räkning, skulle det svenska näringslivet stå som segrare på åtskilliga exportmarknader.

  Sverige har en passande befolkningsstorlek, varken för stor eller för liten, för medicinska experiment. Jag känner personligen till femton dödsfall i två medicinska experiment under 1990-talet, bl.a. genom modern till en av de avlidna. Mijailo Mijailovic hade dagen före mordet på utrikesminister Anna Lindh fått recept på två personlighetsförändrande mediciner, som inte får ges i kombination. eftersom de förstärker varandra och särskilt en av dem är våldsframkallande, med flera mord i USA som följd.

  Denna medicin hade, efter att ha varit förbjuden, nyligen fått godkännande i USA, men med kraftiga restriktioner. Denna för Mijailovic förmildrande omständighet förtegs av dennes advokat, som satt på dubbla stolar, därigenom att han utan att tidigare ha varit partimedlem hade värvats som rättspolitisk talesperson för KD i riksdagen, vid en tidpunkt då KD var väl insyltat med läkemedelsindustrins lobbyister. KD drev i riksdagen krav på ökad tvångsmedicinering med denna typ av mediciner, varför ett avslöjande i Sverige av denna typ av biverkningar hade kommit mycket olägligt för KD.

  Finns det ö.h.t. något parti som inte är infiltrerat av diverse affärsintressen? Inte ett enda av de åtta riksdagspartierna, skulle jag tro.
  Men värst är förstås MP, med klimatomställningen och den gröna revolutionen. Skrota din gamla bensinbil, som har många mil kvar, och köp en ny elbil. Bolund = der Volkswagenman. Skellefteå = Volkswagenstadt. Jag uppmanar verkligen inte någon partimedlem, oavsett parti, som tror på sitt partis ideologi och politik att gå ur sitt parti, eftersom många aktiva medlemmar är det bästa skyddet mot att partiet ska tas över lobbyister.

  Det svenska experimentet med flockimmunitet har säkert haft ett ”vetenskapligt intresse” både för studiet av naturlig smittspridning, som inte hindras av ett normalt fungerande smittskydd, men även för beteendetenskapliga studier hur lätt det är att lura ett helt folk. En konklusion av detta är att ”antivaxxarna” på det hela taget har fel. trots en kärna av sanning.

 4. Kenth

  Covid19/Corona fick folket bli rädd.
  De styrande i landet såg fort att de kunde
  få med sig folket i sina beslut.
  Nu har det gått så långt att de lyckats skrämma
  medborgarna att få en slags agg mot sina medmänniskor.
  Ty de kan ju vara smittbärare och då skall man tycka illa om
  dessa. Vi medborgare har likt en tjatig radioreklam som tillslut
  fastnar i skallen varesig du vill eller ,,samma sak håller de styrande på
  med nu…fast nu gäller det få folket av rädsla befogligt och med sig.
  *SUCK*…när kall detta sluta…eller kommer det alltid vara såhär nu i all
  framtid. (snart har vi ett kommunistiskt samhälle där medborgaren inget har säga till om).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.