Petter Nilsson(SD)

Allt fler positiva till kärnkraft efter elprischocken!

56% av de som tillfrågats i en undersökning från infostat/expressen befarar att svensk ekonomi skadas av elpriserna, 47% oroar sig för att den egna ekonomin ska försämras.
Hela 33% är rädda för att de inte ska ha råd att betala elräkningen!

Stödet för kärnkraft har ökat från 46% i September till 51% nu.

Samtidigt säger Strandhäll(S) till expressen att kärnkraft inte är framtidens melodi

Etiketter: , , , , , , , , ,

9 kommentarer

  1. arbetare

    Måhända är kärnkraften inte framtidens melodi men just nu finns inga andra alternativ .

    Att vi år 2021 tvingas elda kol och olja för att överleva efter att sossarna gått ett litet sekteristiskt 4%-parti till mötes politiskt är en skam för Sverige och ett tecken på hur uselt symbolpolitik fungerar i verkligheten .

    • Lars

      Som jag upfattade saken ville ”gammsossarna” den arbetande befolkningen väl. Kärnkraften byggdes under Erlanders och Strängs tid för att skapa och trygga arbetstillfällen för folket som jobbade inom basindustrin men även andra företag, men också för att öka befolkningens bekvämlighet och levnadsstandard. Sen kom en motreaktion från en del av de som senare blev drivande inom miljörörelsen, som ville stoppa det hela på grund av risker med avfall och eventuella olyckor. Men sen hände nåt, där Sverige skulle bli en stor internationell spelare utan att befolkningen egentligen skulle vinna nåt på det, men däremot offra en del av välståndet för att svenska politiker (och företag?) skulle bli världens samvete och kunna få en egen internationell karriär och berömmelse. Vanliga skattebetalare utan miljarder på fickan skulle betala, medan miljardärerna blev allt rikare och mäktigare. Nu har dock vissa saker börjat gå allt mera åt pipan, t.ex. brottsligheten och elpriserna och priserna på annan energi, och åter ska vanligt folk med mindre än 100 miljoner på fickan, särskilt dom med mindre än några mille, betala, men inte miljardärerna. Miljardärerna ska tjäna på alla elbilar och andra elprylar som säljs. Och vindkraften sänker bara elpriserna när de redan är låga för att det inte är så kallt och blåser ordentligt. När elpriserna är som högst blåser det inte så mycket…Och regeringen skiter i den inte så rika delen av befolkningen…

  2. Marko

    Kolla CO2 utsläpp per capita vindsnurror i Tyskland mot kärnkraft i Frankrike.
    En är dubbelt så hög, gissa vilken.
    Och inte blir befolkningen belönad med billigare el heller.

    Allt är en gigantisk bluff och alla lättlurade fåren i flocken bara följer med som alltid.

  3. Kenth

    Folket är lättskrämda…säger nån högt uppsatt någe tror många det är så.
    Ren smutskastning i många fall…sen om sakerna visar sig ofarliga svårt
    tvätta bort smutsstämpeln.

  4. brorson

    De reaktortyper, som konstruerades under 1950- och 1960- talen är kanske eller kanske inte framtidens melodi. Vilket beror på hur lång framtid, vi talar om. Ånglok har har tillverkats under 180 år, trots att redan George Stephenson, som var en av pionjärerna, förutspådde att ångloken inom en ganska snar framtid skulle komma att ersättas av ellok. Stephenson var etablerad som ledande ånglokskonstruktör redan under 1820-talet.

    Ånglok var alltså inte framtidens melodi, enligt Strandhälls logik – vars syfte snarare är att inte stöta bort C som stödparti, än att lösa energiproblemet .Och detta är nog Magdas strategi än Strandhälls egen, eftersom det för Magda är en balansakt på slak lina mellan de kärnkraftvänliga och de kärnkraftfientliga partierna. Hon köper tid, helt enkelt, för att slippa en ny elkris under månaderna före valet, som hon tänkt vinna.

    Om kärnkraften avvecklas får vi nog återgå till ångloken eller till de ellok, som kom att efterträda ångloken i Sverige under 1920-talet och framåt. Moderna, energisnåla eltåg kan nämligen inte köras på vinkdraftel. De kräver stabil spänning i kontakledningen, annars stannar de. Och så är det med många andra, energisnåla elapparater. Under påverkan av MP, har S valt slöseri med såväl ändliga råvaror som energi – vilket är förödande för natur och miljö och säkerligen på sikt även för klimatet. Regeringen har ersatt långsiktigt lönsamhetstänkande med extremt kortsiktigt lönsamhetstänkande.

    MP bör byta namn från ”Miljöpartiet” till ”Volkswagenpartei”. För det yttersta syftet med såväl den tyska som svenska energipolitiken är ju att rädda den tyska bilfabrikens anseende efter fusket med utsläppsvärdena från bolagets dieselbilar. Inget annat parti har så flagrant svikit de ideal, med undantag för kärnkraftmoståndet och antisemitismen, som partiet lovade kämpa för, när det bildades, exempelvis energibesparing och återanvändning. Varför inte även använt kärnbränsle?

    MP bör skämmasi stället för att hitta på öknamn (”klimatförnekare”) som kämpade för bättre miljö redan långt innan MP fanns- och innan de flesta nuvarande MP-politiker ens var födda. Och dagens sossar borde hedra minnet av Olof Palme, som omvandlade det svenska atombomsprogrammet till civil kärnkraft och därmed gav Sverige värdens bästa energipolitik, med låga elpriser, som gav svenska industrier utrymme för höjda arbetarlöner.

    I stället förtiger de Palmes storhet och hånar oss socialdemokrater, som stödde Palme så länge han levde .Efter den borgerliga valsegern 1976. som var ett resultat av demagogen Torbjörn Fälldins hatretorik mot Palme, som hela mänsklighetens fiende, bar jag rockmärken med texten ”Ja till kärnkraft” och ”Skyll inte på mig. Jag är socialdemokrat.” Är dagens sossar verkligen socialdemokrater, eller borgerliga karriärister, som har lockats av makten? Holmlund vet inte vilket ben han ska stå på. Han vill ju byta namn på slutförvaret till ”djupförvar” – ifall en framtida S-partikongress skulle bestämma sig för ny kärnkraft.

    De, som vill bygga nya järnvägar men inte ny kärnkraft med motivering att kärnkraft inte lönar sig, säger mot sig själva. Vet ni vad det är för likhet mellan järnvägar och kärnkraftverk, förutom att moderna tåg kräver kärnkraftel? Jo. båda är dyra investeringar, som kräver långa avskrivningstider för att anläggningskapitalet ska återbetalas. Detta kräver sunda statsfinanser utan chockhöjning av räntorna. Samt garatier mot politiska lappkast av just den typ som vi just nu har upplevt, när landets största parti har böjt sig för ett litet extremistparti.

    • Lars

      För mig är det Erlander som står för det positiva inom S, jag tyckte försämringarna började under Palmes tid. Hur mycket Palme egentligen bestämde själv låter jag vara osagt…

      • brorson

        Palme började som statssekreterare hos Erlander och omvandlade då, innan han fick egna ministerposter, det svenska atombomsprogrammet till civil kärnkraft. Och räddade därmed den spetskompetens inom atomfysiken, som fanns i Sverige. Och gav därmed Sverige världens bästa energipolitik. Men det är som Kenth har skrivit, att ”Palme städades fort bort efter sin död…som han aldrig funnits.” Vem sköt Palme? Inte var det någon mörkblå pajas, som man nu försöker lura i svenska folket.

  5. Kenth

    Palme städades fort bort efter sin död…som han aldrig funnits i rädslan av att nån slags
    idoldyrkan och ikonstatus skulle komma ske och ta udden ur de efterkommande sossar.
    1. Om lilla sverige behöll alla sina pengar inom landet och inte spred ut en stor del över
    världen så hade läget varit annorlunda.
    2.Det måste sättas ett ordentligt tak på antalet nysvenskar som skall tillåtas komma hit och bo.
    3. Sålänge det finns råd att nöjjesköra snöskoter,motortävlingar .lägga pengar på eg. onödiga
    saker som inte har med överlevnad göra skall man inte heller gnälla över ekonomin.

  6. brorson

    Mycket kan sägas om sosseriets märkliga turer. Men vad sysslar oppositionen med? Nu försöker man stressa enpartiregeringen till att ta ett förhastat beslut att påbörja slutförvaret, där det använda kärnbränslet ska förvaras svåråtkomligt i 100.000 år. Vore det inte bättre att undanröja beslutet om slutförvar för att ge tillstånd fortsatt drift av befintliga reaktorer och byggandet av nya?

    Varför ska Sverige gå före alla andra länder, utom Finland, med slutförvar? Varför ska Sverige ensamt gå före och rädda världen från koldioxiden? Självhävdelsens tokigheter staplas på varandra. De skånska reaktorerna i Barsebäck har varit stängda länge nu, trots att ryska atomubåtar passerar bara några kilometer utanför Malmö. utan att panik utbryter i staden.

    Att redan nu, innan alla andra möjliga lösningar är uttömda, påbörja slutförvaring under 100.000 år, tjänar inga andra syften än att skapa osäkerhet om kärnkraftens framtid och hindra utveckling av och investeringar i ny kärnkraft. Bort det!

    För alla andra farliga ämnen är det en självklarhet att de omvandlas till mindre farliga ämnen, även om det kostar en de, innan restprodukterna deponeras i naturen. Om denna process ger energi i stället för att förbruka energi får det inte råda någon tvekan om att det är vad man ska satsa på. Miljöpartiet vill inte ha kärnkraft. Miljöpartiet vill ha farlig kärnkraft.

    För att en skräckslagen befolkning inte ska ifrågasätta andra delar av partiets politik. Exempelvis vill MP bygga om järnvägsnätet, så att ännu mer gods hamnar på landsvägarna, som ska elektrifieras. Gummihjul på asfaltväg kräver mer energi än järnhjul på järnräls. ”Klimatomställningen” är ett bedrägeri ägnat att dölja omställningen från enerigsnål till energislösande teknik. MP vill bygga nya järnvägar för en väldigt smal nisch av resemarknaden, för pendlingsavstånd som är för långa för buss och för korta för flyg. Några få nya resenärer i de högre inkomstskikten. Det kan givetvis inte återbetala anläggningskapitalet för de nya banorna. Och vad ska de nya snabbtågen drivas med – kanske rysk naturgas?

    Och vad sysslar oppositionen med, när man inte vill lova väljarna att sätta stopp för fortsatt vindkraftutbyggnad? Utan yrar om att alla energislag behövs. Alla dessa pengar som har slösats bort på det onödiga slutförvaret, som Holmlund vill kalla djupförvar, kunde ha använts för utveckling av ny reaktorteknik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.