Petter Nilsson(SD)

40 000 Afghaner ytterligare

”Hittills har alla medlemsländer tagit emot afghaner i behov av skydd. 22 000 afghaner hittills, och jag har nu önskemål om att ta emot ytterligare ungefär 40 000 afghaner.” Detta säger Ylva Johansson (S) – Sveriges EU-kommissionär och tidigare vänsterpartist till SR.

Varje land har en kommissionär. För Sveriges del har vi henne. Kommissionärerna tillsammans betraktas som EU:s motor.
Nu värnar jag om asylrätten. Också för Sveriges medborgares rättigheter och välfärd. Därmed värnar jag också om principen om  första asylland.

Det är inte snällt mot Sveriges nuvarande befolkning att ta in fler, även om det får en enskild politiker att se snäll ut.
En alltför generös invandringspolitik leder till att Sveriges medborgare får det sämre. Inte minst de som redan har det svårt ekonomiskt idag.

Invandringspolitiken kan inte utgå från att en enskild politiker ska se lite snällare ut för företrädare internt, media och medborgare. Den måste utgå från vad som är bäst för folket!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Lars

    ”Skyddsbehov är väl det kanske mest urvattnade ord som finns i dag. Nästan alla kvinnor i Afghanistan kan kanske sägas ha ett relativt skyddsbehov jämfört med svenska kvinnor. Och sen alla som är på något sätt kritiska till talibanregeringen. Slutsumman kan under Ylvas ledning bli hu stor som helst.

  2. majorn

    vi har ju redan tagit hit ca 1000 st som ska livstidsförsörjas av skattebetalare, det påstås att det var tolkar osv till den militära insatsen. kostnaden för dessa borde tas ur försvarsbudgeten o inte bli en ytterligare kostnad.

  3. Brorson

    Ylva är livsfarlig för alla unga och dumdristiga afghanska män som luras ut på livsfarliga resor, för att inte tala om alla afghanska kvinnor som lämnas kvar, utan försörjare. Resan slutar kanske vid gränsen mellan Belarus och Polen. Det är lätt att skylla på Putin, men det är väl inte han som har skönmålat EU som paradiset på jorden? Det är väl inte han, som har sagt att EU behöver fler invandrare? Det har Ylva sagt, men det lilla tillägget ”Men vi måste veta vilka de är”. Det lockar …

    Läste f.ö, att den afghanska passmyndigheten har öppnat igen, efter kollapsen inför det stora söktrycket för en tid sedan. Hur många falska pass, som utfärdas när den officiella passmyndigheten inte hinner med, vet ingen. Kanske Ylva vet? Budskapet till migranterna är alltså att det lönar sig sämre än tidigare att komma papperslös… Har man bara papper, så öppnas gränsen …

    För talibanerna kan det kanske kännas bra att bli av med de mest högljudda kritikerna, men främjar det demokratin (som aldrig funnits) i Afghanistan. Men är det rätta sättet att hjälpa talibanerna att lätta på trycket en aning? Den hjälp som talibanerna faktiskt behöver är att ställa om det afghanska jordbruket från opium- till livsmedelsproduktion. Och nödhjälp till det svältande afghanska folket under den tid omställningen tar. Och under den tiden behövs alla händer, som finns inom landet, i det helt manellt skötta jordbruket. Eller är det en sämre tillvaro för en ung afghansk man än att frysa ihjälp på tröskeln till EU?

    Det andra stora problemet för talibanerna är att den afghanska ekonomin är helt beroende av den illegala opiumexporten. Det behövs andra exportprodukter, som kan ge Afghanistan intäkter och köparländerna det, som de behöver. Vi har brist på halvledare, och de metallerna finns i Afghanistan. Eller ska vi köpa alla nyttigheter, som produceras i Afghanistan, från kinesiska mellanhänder?

    Dessbättre är inte alla EU-kommissionärer lika trångsynta som Ylva., som är en ren katastrof både för EU och länderna utanför EU. Tvärtemot vad hon verkar tro, har vi ingen brist på arbetskraft i EU, vilket man däremot torde ha i Afghanistan p.g.a. landets ringa mekaniseringsgrad. Visst har man en förfärligt stor arbetslöshet även i de afghanska städerna, men det torde snarare bero på avsaknaden av en fungerande arbetsmarknad än på brist på arbetsuppgifter.

    Lennart Holmlund skriver idag att en stor majoritet av väljarna vill ha Magda som statsminister – hela 47 %. Det är förvisso en stor minoritet, men ingen majoritet.

  4. Kenth

    Plus och minus går inte ihop här.
    Vi medborgare skall strama åt svångremmen
    medans det slösas ofantligt i onödan på andra
    saker.
    Sådana politiker som Ylva borde bli uppsagda med
    omedelbar verkan….vi har medborgare i landet som
    är i akut behov av hjälp
    Räknas inte dessa?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.