Petter Nilsson(SD)

Ja, ambulansen har fått för stora sparbeting!

Jag har tidigare skrivit om Anna-Lena Danielssons (S) olämpliga agerande när hon petade i tjänstemannaunderlag. Har också ställt en interpellation i ämnet till henne.

Övriga partier var överens om att spara omfattande medel på sjukvården när man la budget 2020. SD sa istället i vårt budgetförslag att vi inte kunde räkna hem dessa omfattande medel utan att vara dumsnåla.

Tyvärr vann inte Sverigedemokraternas budget. Istället har övriga partiers väg lett till en rad dumsnåla sparbeting inom sjukvården, däribland ambulanssjukvården.

Sparbetingen har resulterat i att man skurit ned på väsentlig verksamhet, däribland uppstod schemaproblematiken, likväl som kommunikationssystem.

Det här har uppmärksammats lite överallt i media, men det har inte egentligen debatterats i regionfullmäktige. Har själv lyft det i talarstolen i regionen emellertid.

Nu har jag läst även en debattartikel från den nye verksamhetschefen för ambulansen, Stian Kvalvik, kring IVPA. Det bör vara tydligt att ramarna är viktiga, och inte minst partierna också tar hänsyn till dessa i budgetförslagen.

Nu är det i och för sig valår i år, men är ändå min sälla förhoppning att partiernas budgetförslag kan ta hänsyn till verksamheterna, så man kan ta till vara på patienternas, medborgarnas och professionens intressen på bästa sätt.

Mer medel behöver tillfalla vård, och ytterst måste man vara redo att skära i annan verksamhet för att kunna prioritera vården.
SD sparar in på administration, förtroendemannaorganisation, finkultur och champagneprojekt. Inga populistbesparingar, modell ”tillsätt en konsult för att göra besparingar inom…”, utan handgripliga besparingar.


Ovan visar hur S, SD och M prioriterade inför 2022. Kanske finns läge för VK att inse att SD är ett (om inte det enda) oppositionspartiet.

Etiketter: , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Maria

    Märkligt att media inte uppmärksammar att SD är den enda oppositionen i Region Västerbotten! Övriga partier agerar samstämmigt med socialdemokrater och miljöparti.

  2. Marko

    På tal om kostnader för vården så har allas vår pajas sosse hittat en av pandemins största totalitära övergrepp, tvångsmedicinering och hälsoskatt, och tycker det är bra
    Han representerar S, som lyckats förvandla vården i världens mest beskattade land till västvärldens sämsta i dom flesta avseenden
    Och nu sitter han och hyllar att man på detta ska lägga hälsoskatt och tvångsnedicinering.
    Vidrigt är bara förnamnet.

  3. Björn

    Förs och främst så måste ju folk börja inse att man inte kan äta kakan och ändå ha den kvar. Om man inte höjer skatten förstås…
    Blir hyfsat upprörd och framförallt förvånad när ”random” människa på stan får frågan
    ”kan du tänka dig en skattehöjning på 1 kr för att höja lönerna i vården/lärarlönerna/pedagogernaslön/fri kollektivtfrafik/osv.
    Spelar ingen roll hur hög kommunalskatten än skulle vara,det handlas och slösas tills börsen är tom.
    Tycker att man skall vara ärlig med att slanten räcker inte till allt, utan att vi måste fokusera på den kommunala kärnverksamheten.Vad som räknas dit kan man ju diskutera, men kanske inte en bro över älven t.ex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.