Petter Nilsson(SD)

Bra M-sväng till SD om bränslepriserna!

Morgonens livesändning:

Tidigare var endast Sverigedemokraterna emot den överambitiösa miljömålsättningen kring reduktionsplikten, där de långsiktiga målen är häftiga.

Nu har M svängt i frågan. Detta välkomnar jag.
Har tidigare skrivit i det absurda med de överambitiösa miljöambitionerna. Hur det drabbar entreprenörer, småbönder, och vanliga människor. Därtill kostnadsutveckling för välfärden.

Klättrande elpriser och ovanpå dem också klättrande bränslepriser. De klättrande bränslepriserna beror mycket på reduktionsplikten.

Att stifta miljömål baserat på godhetssignalering, nidbilder eller felaktiga förutfattade meningar om hur verkligheten fungerar går inte.

Nidbilden av den cigarrökande direktören gömd bakom ett skrivbord, är i själva verket i många fall en mindre lokal mejeriproducent, en svensk lastbilschaufför, eller pappan som skjutsar sina barn på fritidssysselsättningar under kvällstid.

Tidigare lyftes det att Sverigedemokraterna är störst bland lantbrukare, och det är rimligen inga konstigheter.

Jag välkomnar som sagt att moderaterna också svängt kring reduktionsplikten. Hoppas nu att M regionalt i Västerbotten också kommer att instämma i Sverigedemokraternas linje kring mindre överambitiösa klimatmål framöver.

Ber att ni som kommenterar undviker personangrepp mot andra som kommenterar.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. Kenth

  All miljövänligt agerande styrdes ordentligt på fall nu när Putin startade ett krig.
  Krig om något spyr ut föroreningar i natur och atmosfär.
  Då faller våra konstiga miljömål som en istapp som smälter bort.
  Samt att en förbränningsmotor går mycket bättre och drar mindre bränsle
  med renare avgaser utan tillsatta ekologiska tillsatser.
  Ta bort skatten och avgifter på bränslet…men då går väl landets ekonomi i kras!

  • Bättre förr

   Nej, ekonomin går inte i kras då! Men politikerna får väl öka andra skatter om de vill ha mer pengar till nyttor och onyttor. USA existerar ju trots ett drivmedelspris som genom lägre skatter är ungefär halva vårt pris trots dagens världsmarknadspris. I och för sig har deras pris nästan fördubblets senaste tiden, men ligger lite över 10 kr per liter. Men sen får man betala vägtull på fler vägar än vi, då ingen vägskatt ingår i bränslepriset. Och en massa annat betalas till privata företag som försäkringsbolag som ju även sköter sjukförsäkring mm. Och pensionen får man ordna själv genom att betala till nån kapitalförvaltare eller köpa aktier mm. och/eller spara på banken, osv.

 2. Marko

  Blir det ett bryskt uppvaknande eller kommer alla teoretiker som nyss slutat skolan fortsätta diskutera vansinniga miljömål dom ej själva drabbas av i sin interna lilla bubbla.

  Blanda i skit i bränslet som även det orsakar miljöpåverkan och dessutom sänker effektivitet och orsakar mögel i tanken.
  Lika idiotisk som att lägga ned stabil energi och ersätta med fågel och insektsdödare som ger slumpmässig el.

  Även Tyskland hade en liten stund av insikt efter att ha satt sig i Putins knä och hjälpt till att ge honom den makt han har, och utnyttjar, idag.
  Dom ville återgå till kärnkraft.
  Men den vanliga verklighetsfrånvända miljö eliten i sina elfenbenstorn har vaknat igen och tycker ni som ska bygga ut alternativen i ”tesla fart” istället.
  Stackars stackars Europa.

 3. HERMAN

  Moms o skatt på drivmedel ca 17 kr litern. Helt absurt att inte regeringen plockar bort moms eller skatt omedelbart. Max 20 kr litern vid pump. Dax att Sveriges befolkning strejkar. Dessutom otroligt att förtroendet för Magdalena Andersson ökar. Det är väl förd politik vi ska rösta på och inte person. Man måste ifrågasätta vad det är för fel på väljarna. S har gjort allt för att behålla makten därför är det största anledningen att bränsle o elpriser ser ut som det gör.

 4. Bättre förr

  Det grundläggande problemet med miljön är att ett antal världsfrånvända personer högst uppe i makthierarkin inte tar tag i befolkningsökningen på jorden. Med färre innevånare finns mer plats för växter och djur, särskilt i vissa områden. Det vill man nu lösa med att vanligt folk ska käka insekter och inte köra bil mm om de inte tillhör makteliten och få ha privata jetplan och köra bil hur mycket de vill och bo i lyxhus och ha lyx-yachter. Men är vi tillräckligt få kan alla ha eget jetplan utan att naturen far illa…I varje fall har biobränslen sina begränsningar redan i de mängder de förekommer nu. Ska man t.ex. odla fram palmolja måste man ofta avstå från att odla annat, eller hugga ner skog eller nåt. Och avstår man från att odla annat kanske man hugger ner skog nån annan stans för att odla det andra som inte fock plats pga palmoljan osv. Så miljöfördelarna är nog inte så stora som MP m.fl tror. Däremot är kostnaderna för reduktionsplikten lång mycket större, än MP m.fl. trodde. Det är ju inte bara i Sverige som en del vill köra på s.k. förnybart. Men om man inom t.ex. hela EU skulle nöja sig med att bara blanda i några få %, som knappt skulle synas på priset, skulle vi nå samma effekt globalt sett, men till en lägre kostnad för de ofta fattiga personer som bor i glesbygd. Att det sen blivit extra viktigt att skära ner på bilismen startade från början med att ett antal EU-höjdare för många år sedan ansåg att det var bättre att sänka energiförbrukningen på bilar än t.ex. bostäder, trots att de senare inte har samma nackdel av tung och dyr utrustning för att öka krocksäkerhet och förbättra avgasrening mm, medan bostäder egentligen bara behöver mer isolering för att minska energiförbrukningen….Sen har ju en del annat hänt, men ändå. Men varför ska bränsleskatterna främst drabba de men ofta ganska små inkomster men som av olika skäl har svårt att ersätta bilen med kollektivtrafik?

 5. Arbetare

  Jag undrar hur miljöpartister runt om i Europa mår nuförtiden.
  Deras politik har ju gett Putin miljarder och åter miljarder i tillskott till krigskassan och möjliggjorde för kriget i Ukraina.

  Kan man verkligen sova gott om nätterna om man med sin politik orsakat så mycket död och lidande???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.