Petter Nilsson(SD)

Åsiktsförtryck inom Svenska Kyrkan!

Morgonens livesändning:

Teologen och skribenten Annika Borg skriver i axess om hur personer på kyrkokansliet i Uppsala kartlägger hennes och andras åsikter i offentligheten och kommentarsfält i sociala medier.

Hon förklarar att det inte finns någon annan förklaring till att hon konfronterats med en mapp där man samlat hennes verk för den fria åsiktsbildningen.

Att man under samtalet problematiserar prästens medverkan till just den fria åsiktsbildningen. Tystnad förväntas framgent från prästen.

 

I texten lyfter även Annika Borg hoppfullt att totalitära metoder aldrig består. Att de är dömda att misslyckas.

Även jag har den förhoppningen.

Svenska Kyrkan har erfarit ett stort medlemstapp. Däribland konservativa, de med en mer konservativ fromhetsinriktning som valt att kliva ur Svenska Kyrkan.
Man kanske tror på delar av Svenska Kyrkans arbete, man kanske är troende. Men oavsett så väljer många att kliva ur beroende på den starka politisering vi sett alltsedan 60-talet.

Vet hur snacket går inom industrin idag. Hörde av någon polare att det delats ut blanketter om utträde ur Svenska Kyrkan på en arbetsplats, där de flesta lämnade blanketten därhän med motiveringen att ”Vem är med i den där Socialistiska smörjan fortfarande?”.

Under kyrkomötet motionerade jag i en rad olika frågor i fjol. Sverigedemokraterna stod under 2021 för tre av den handfull motioner som inlämnades från Luleå stift.

En av de motionerna behandlade behovet av ett visselblåsarsystem i vilket fromhetsinriktning och ideologi måste få inrymmas.

En motion som kom att debatteras av Ulf Svensson(SD).

Han fick följande svar av utskottet, genom (ViSK).

Båda visas upp i klippet ovan.

Jag är övertygad om att Svenska kyrkan behöver ändra inriktning, att vara tillåtande kring vilka åsikter och fromhetsinriktning de ideella krafter och anställda får ha inom kyrkan – utan att utsättas för repressalier.

 

Alternativet är att allt det värdefulla arbete som Svenska Kyrkan gör får allt mindre finansiering.

En mindre medmänsklig värld, där ideella krafter, diakoni och annat helt enkelt blir mindre.

Gårdagens avsnitt:
Bra SD-sväng av M om bränslepriserna!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Arbetare

  Det är tragiskt att Svenska Kyrkan numera blivit synonymt med antisemitism , vänstervridna feta kvinnor , stöd till islamister och hat mot oliktänkande……

  Inte alls vad man förknippade kyrkan med på 70- och 80-talet..

 2. Kenth

  Gud och Jesus namn har i alla tider använts för
  idoldyrkan i ärliga eller oärliga syften världen över.
  Så det är inget ovanligt att det finns eller kommer fram
  avarter även i sverige…

 3. Bättre förr

  Jo, det blir ju ett välda liv om t.ex. polisen har nåt extra register över vissa som ev. kan var extra brottsbenägna, eller om arbetsgivare i privata näringslivet har det av nån anledning. Och först på senare tid verkar myndigheter få byta information om folk som misstänks ingå i kriminella nätverk. Men uppenbarligen går det bra inom kyrkan, trots att det gäller väldigt harmlösa saker jämfört med vad som figurerar i kriminella nätverk. Och regeringen finansierar näthatsgranskaren, som jagar folk som inte ännu inser hur övervakningssamhället inriktats på pensionärer som uttrycker sig icke-politiskt-korrekt, inte sällan efter att de drabbats av kriminalitet utövad av kända utövare med ursprung ifrån fjärran land. Och Facebook är OK med att Näthatsgranskaren får söka fritt med hög fart med algoritmer i hög fart bland inlägg, som ofta är riktade till en liten mängd personer och den ”skyldige” tyckte sig skriva till sina vänner om sina upplevelser. Om Facebook hade värnat om sina användare, borde de ju själva ha censurerat och påpekat det olämpliga och de risker som fanns med att uttrycka sig icke-PK på sina Facebook-sidor, så att de slapp hamna i domstol åtalade av näthatsgranskaren. Facebook borde i stället ha maximerat bandbredden för utomstående företag som letar efter olämpligt innehåll så att det inte gick att masskolla alla privata sidor på kort tid. Facebook borde kunna sköta allt internt, och samtidigt med fetstil varna alla användare att Facebook inte är ett ställe där alla kan skriva fritt ur hjärtat. Men kanske skulle man tappa en del kunder då….Vänsterliberalt åsiktsförtryck och åsiktsregistrering är tydligen OK för PK-folk, men en katastrof för demokratin…

 4. Pingback: Åsiktsförtryck inom Svenska Kyrkan! ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.