Petter Nilsson(SD)

SD näst störst i Sentio!

Lands- och glesbygdsväljare tycks ha fått upp ögonen för Centerpartiets innerstadspolitik.

Etiketter: , ,

25 kommentarer

  1. Kenth

    Hade tänkt rösta på SD i nästa val men…
    Eran partiledare har som alla andra vänt
    kappan efter vinden i många frågor…
    Så nu står man med ett stort ?

    • Mique

      SD är ett populistiskt högerextremt parti, som lever på att vända koftan efter vinden. I grunden är SD ett rasistiskt parti, som inte respekterar, alla människors lika värde.

      • Peter

        Nej, SD är inte rasistiskt.. 2 EU undersökningar visar att Vänsterblocket är 5ggr mer rasistiskt än Högern där även NMR räknas. Så Vänstern är alltså 5ggr mer rasistisk än NMR.
        EXPO har skrivit artikel om om den andra undersökningen där är gapet mindre men Vänstern fortfarande mer rasistisk än Högern.
        Men media är inte så sugen på skriva om rasismen från Vänsterhållet så många lever i tron att Högern är värst.
        Här är länk till EXPOs artikel.
        https://expo.se/2018/12/sveriges-judar-upplever-%C3%B6kad-utsatthet

  2. Mique

    Tja, vad ska man säga om ett opinionsundersökningsinstitut, som presenterar sockrade siffror i högerextrem alternativmedia.

    • Lasse Bergensten

      Ja du Mique! Sentio är ett norskt respekterat företag med kopplingar till Trondheims universitet. Det är ett av Norges största opinionsföretag.

      • Mique

        Ja du Lasse! Det verkar som att du enbart har läst Sentio:s presentation av sig själva. Läs istället Wikipedias artikel, angående Sentio, och klicka på hänvisningarna, som finns i Wikipedias artikel. Du kommer att häpna, över Sentio:s kopplingar till högerextrem alternativmedia.

        • Aron

          Ursäkta? hänvisade du till wikipedia? Vill du veta var en organisation kommer ifrån ska du gå in på deras hemsida. Det är olagligt att ljuga om att man kommer ifrån ett universitet. Däremot kan alla ändra en wikipediasida. visst granskas det och så, men deras egen information är mer pålitlig. Om du tror att de ljuger skall du anmäla Sentio till polisen.

        • Lasse Bergsten

          Har du ens varit inne på Sentio egen webbplats. Har du ringt till dem. De utför väldigt många stora undersökningar i Norge. Alla stora norska dagstidningar hänvisar till Sentio. Du påstår att du är källkritisk men du hänvisar själv enbart till Wikipedia.

  3. Marko

    Jag skulle säga att det är ett totalt misslyckande av övriga partier att S har 30%.
    Dom bedriver en politik som gynnar runt 1%,deras egna elit som gör karriär och livnär sig och lever gott på skattemedel.
    Reformer för samhället var det länge sen.
    Nu har dom tom slutat med underhåll av samhället.
    Ändå 30%.
    Dags att väcka befolkningen.

  4. Pique

    Jag gick på stan idag med min 12 åriga zon och förklarade detta resultat och hur demokrati fungerar.
    Då dyker det upp en delegation med socialdemokrater.
    Dom är aggressiva och säger att jag sprider högerextremism til min son.
    Dom hotar att göra en orosanmälan.
    Jag försöker försvara med att detta är en demokratisk undersökning, då skriker dom rasist till mig.
    Som en händelse står en polis i närheten, jag uppmärksammar hen.
    Hen säger att jag bör avlägsna mig för att inte bli anmäld för hets mot folkgrupp då flera av socialdemokraterna var rasifierade.
    Jag gjorde så och hade en svår stund hemma att förklara grunderna i demokrati för min son.

    • Mique

      Kul, ännu ett nättroll, som hatar allt och alla. Eller är det Herr Jonsson, som döljer sig bakom signaturen, ”Pique”?

  5. Jonsson

    Så kan det vara, att verkligheten kommit ikapp centerväljarna. Tror dock att de har varit rätt rörliga av sig genom åren.
    Skulle resultatet hålla i sig, då måste SAP ändå stödrösta på både Mp och C. Så sossarna hamnar nog runt 26 %. Det blir inget maktskifte i höst.

  6. Jonsson

    Svar till Mique: Nej, jag har inte skrivit inlägget om demokrati, som tycks irritera dig här i tråden.
    Du, däremot gör dig skyldig till en falsk anklagelse, förtal.
    Försökte svara dig förut, men inlägget hamnade visst i papperskorgen. Arga katter får rivet skinn, skrev jag. Jag tror nämligen att folk tänker sig för innan de ventilerar sina fördomar i offentliga miljöer, just män låter bli. Karma, helt enkelt; konsekvenstänkande.
    Nilsson tar upp ämnen som berör vanligt folk, vilket är toppen – en valrörelse, kan inte bara handla om Nato. Trump, Ungern, Hitler etcetera.
    Du behöver inte vara så formell.

  7. Olof Johansson

    Men är så att SD haft rätt om det mesta!Medan sjuklövern har rustat ner försvaret har det funnits ett parti som budgeterat för att öka försvarskostnaden.Då det gäller flyktingströmmen från mena länderna så ser vi resultatet i dag med skenande kriminalitet.Då det gäller välfärdspolitiken så står SD på dom svagas sida.När det gäller Nato och medlemskapet så har SD inte fattat något beslut i frågan.Finns ingen som kan klandra SD för hur Sverige ser ut i dag med långa köer till operation bla.SD har inte varit delaktiga i några som helst beslut.Besluten som fattats får man lägga ansvaret på andra.

  8. Jonsson

    Nej, Mique, jag har inte skrivit inlägget (om demokrati i denna tråd) som tycks reta dig så.
    Du fick smaka din egen medicin?

  9. Björn

    Att rösta på Socialdemokraterna är lite som att lägga handen på plattan för att konstatera att den är glödhet,gång efter gång……
    Helt obegripligt hur kort minnet kan vara.

  10. Mique

    Irriterad på ett nättroll, knappast. Däremot, slutar jag aldrig att förundras, över naiv högerextrem ”whataboutyou”-retorik. Jag väntar fortfarande på svar, på mina enkla ja/nej-frågor: Är det olagligt, att ta med sig kurslitteratur i en svensk matvaruaffär? Och: Är det olagligt att polisanmäla en äldre svensk man, som kränker mig, min fru och min yngsta dotter? Är kontexten, i mina två enkla frågor, för svår? Ännu en fråga: Är det förtal, att ha en annan åsikt, än majoriteten bland kommentatorerna, på den här bloggen? Det doftar rysk demokrati, lång väg. ”Svenska gardiner”, florerar allt för frekvent, bland de flesta kommentatorerna, på Petter Nilssons blogg. För övrigt, är väl inte siffror och statistik den sverigedemokratiska svansens främsta gebit. Nåja, vad kan man förvänta från förvirrade ”riktiga karlar”.

    • Marko

      Rysk demokrati?
      Du får dina kommentarer publicerade oavsett vad dom innehåller ser det ut som.
      Skillnad är på din hycklarkompis Lennarts fake news blogg.
      Där blir bara du publicerad.
      Jag föreslår att du tar dina kommentarer om rysk demokrati dit.
      Om det nu är så att det faktiskt är något du eftersträvar..

      • Mique

        Här är en förklaring till ”rysk demokrati”, skriven på någorlunda lättbegriplig Svenska. Rysk demokrati, innebär fejkade val, statsstyrd alternativ media, lögner, erövringskrig, krigsbrott, folkmord, med mera, med mera. En sak till, det är inte de som skriver kommentarer på den här blogg, som bestämmer vilken blogg, jag ska skriva kommentarer på. De flesta kommentatörerna, på Petter Nilssons blogg, tycks inte ha en susning om vad demokrati och alla människors lika värde, innebär. De flesta av kommentatörerna på Petter Nilsson blogg, tycks vara så inne i sina filterbubblor av cynism och egoistiskt gnäll, så att de inte känner smärtan, då de skjuter sig själva i foten.

  11. Jonsson

    Saken är ju den, Mique, att jag inte köper din story. Inte. Alls. Du far ut mot övriga i kommentarsfältet, med vilda anklagelser och personangrepp, och det tycker du är ok.
    Som om du kan avkräva svar av mej…
    Som om någon skulle kunna följa dina kontextuella sammanhang, detta svammel som vevas runt i ett virrvarr.

  12. Mique

    Jaha, här försöker man att anpassa sig till språkbruket och retoriken, på den här bloggen och får tillbaka enbart trams och floskler. Om någon vräker ur sig, illa dolt förakt och hat och inte kan ge ett enkelt ja/nej-svar på några enkla frågor, då förminskar den personen sig själv till ingenting. Här kommer ännu en enkel ja/nej- fråga: Är det olagligt, att ha en annan åsikt och ge uttryck för den, än majoriteten av kommentatörerna på Petter Nilssons blogg? Kommentatörerna på den här bloggen är duktiga på att, kasta sten i glashus. Jesus, vad lättretade folk är på den här bloggen! Känslorna svallar verkligen.

  13. Mique

    Vilket liv det blev, när jag hänvisade till Wikipedia. Jag är mycket väl medveten om Wikipedias brister, men jämfört med alternativa faktakällor på nätet, som matas av ryska trollfabriker, så är Wikipedia att föredra, speciellt om man klickar på trådar och källhänvisningar. Om jag inte missminner mig, så läste jag, att SD hade planer på, att manipulera artiklar på Wikipedia, som behandlade SD:s och deras representanters bakgrund. SD lade ner projektet, då de insåg, att det skulle behövas allt för stora resurser, för att skriva om historien. Det var enklare att ifrågasätta artikelförfattarnas bakgrund och trovärdighet. En fråga: Är det olagligt, att ifrågasätta ett privat företags trovärdighet? Rysk demokrati, SD-svansens våta dröm?

    • Marko

      Om du på riktig är intresserad av var det sprids fake news så undersök tex CNN, New York Post, Washington Post mm och hur dom i flera år ljugit och mörkat om Hunter Biden.
      Det blir ju inte bättre av att administration hittar ett 50 tal CIA anställda som går ut och intygar att det är rysk desinformation.
      Alltihop gigantiska medvetna lögner under åratal.

      Men sådant är du och vänstern inte intresserade av.
      Verkligheten är ointressant, det intressant är bilden av verkligheten.
      Den bilden är det nu en massiv kampanj för att smeta Putin och Ryssland på alla med fel åsikt.
      Sänka skatter? Då är man anställd av Putin tex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.