Petter Nilsson(SD)

Extinction Rebellion!?

Morgonens livesändning/pod:

Det här inlägget är egentligen en summering av podden från imorse.
I korthet tar jag och Per Carlberg (gruppledare SD Tyresö) upp Extinction Rebellion, och snackar lite runt det klockan 8 en måndagsmorgon.

XR säger sig vilja verka för att stärka demokratin. Det gör man genom att bedriva civil olydnad.

Stänga av vägar för vanligt folk.
Finns inte många som kör för nöjes skull – i synnerhet med dagens bränslepriser.
Finns inga politiker som vill öka el eller bränslesvinn och andra driftkostnadshöjande åtgärder på miljöns bekostnad.

Kanske kan man överväga skaffa en kompisklubb som pysslar med något vettigare istället?

Etiketter: , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Maria

  Aktivister, som Greta eller Extinction Rebellion, har negativ påverkan på samhället. Demokrati, som man åbropar, inbegriper sansade samtal och inte vandalisering eller hindrande av åsiktsmotståndare!.

 2. Bättre förr

  Om Extinction rebellions ska ha nån särskilt grupp som är ställd över regeringen i miljöfrågor så är det ju helt emot allt vad demokrati heter, såvida inte även den gruppen tillsätts i allmänna val där kandidaterna mera precist får presentera för folket hur de vill agera och vilka grupper i samhället just deras åtgärdspaket kommer att drabba. Nuvarande agerande från miljörörelsen har främst drabbat fattiga och särskilt gynnat de superrika miljardärerna, som fortsätter att bli allt rikare. Att sen Teslagrundaren säljer an massa dyra elbilar till folk med hyggligt bra ekonomi, och själv med likasinnade eller några få särskilt inbjudna åker på rymdreso (som medför stora direkta och indirekta utsläpp genom dyra material och bränslen som slukat energi vid sin framställning, samtidigt som folk med mindre inkomster bara har råd med begagnade fossildrivna bilar och inte har råd att byta batteri i en begagnad elbil och tvingas köpa dyr bensin eller ännu dyrare diesel pga MP:s? ide med reduktionsplikt som mest drabbar folk som verkligen behöver bil men har ont om pengar. Demokrati? Skulle kalla det för empatilöst elitstyre som gynnar eliten.

  • Marko

   Elitstyre är målet.
   Skendemokrati är bara ett medel för att tygla befolkning och den urholkas var dag.
   Merparten av makten ligger numera hos globala gigantiska företag, inte folkvalda.

   Dom har I åratal sett till att kontrollera I stort sett alla information och befolkning är lättlurad, lättskrämd och ett flockdjur som inte vågar sticka ut från flocken.

   Tyvärr finns inget parti som vill på riktigt göra något åt att vända denna utveckling och försöka stoppa förskjutning av makt och pengar från befolkningen till eliten.

 3. Marko

  Mer i samma klimatreligions ämne.

  Enligt Peter Annerback, ordförande för Hamnarbetarförbundets avdelning i Göteborg och ledamot i förbundsstyrelsen, hade språkröret från början bokat ett möte med förbundet i deras lokaler i Skandiahamnen i torsdags.

  Men Stenevi lämnade återbud.

  – Hon tyckte det var så dåligt väder, säger Peter Annerback.

  I stället ska hon ha bett Hamnarbetarförbundet att komma till henne, vilket inte var aktuellt. Mötet ställdes därför in.

  Ledare för MP som inte har några begränsningar för vilka uppoffringar befolkning måste stå ut med.
  Cykla 2 mil varje dag i regn eller snöstorm.
  Stänga av elen vissa tider.
  Äta insekter.
  Kan alltså inte själ klara av att åka taxi om det är regn..

 4. Håkan

  Om Malena Ernmans dotter är med i denna sekt,så törs ju inte makten och media ha några synpunkter på det olämpliga dom håller på med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.