Petter Nilsson(SD)

Muslimska kravaller I Örebro – skriker ”allahu akbar” och kastar sten.

Morgonens livesändning:

Jag ska absolut rekommendera att ni ser klippet ovan. Finns en del videoklipp däri som inte syns exempelvis i SVT.

Muslimska kravallerna i Örebro har lett till att fler polisbilar satts i brand, därtill har åtta poliser skadats bland annat genom stening.

Ett polisfordon stals. Åkte senare runt på stan.

Detta sker alltså i Sverige 2022.

Samtidigt har jag sett folk som kommenterade på mitt tidigare inlägg under gårdagen, där man precis som vid charlie hebdo försöker säga att man förstår att de berörda blir kränkta.
Men nej. Så fungerar inte yttrandefrihet.

Det går alltid att säga att det ska vägas mot religionsfrihet. Men. Ponera att någon bränner en bibel. Vad skulle ske?

Polisen behöver använda sitt våldsmonopol maximalt. Så enkelt är det.

Det är otroligt tragiskt att poliser skadats till följd av att människor upplever sig kränkta. Det ska inte ske i Sverige. Absolut inte 2022.
Det är också trist att polisfordon skadas eller görs sönder. Det innebär att mer resurser som skulle kunnat gå till välfärd, i stället behöver läggas på att se till att vår grundläggande demokrati skyddas.

Fruktansvärt utveckling som vi helt enkelt måste stävja genom att ge polis verktyg för att kunna hantera sånt här. Våra medborgare måste kunna vara trygga.

Etiketter: , , , , , , ,

32 kommentarer

  1. Maria

    Sådan information ser vi inte i vanlig media…Det handlar om individer som inte styrs av religion utan av allmänt missnöje. Och det drabbar ”vanliga” muslimer”, svenskar och polisen. Vart är landet på väg?

  2. Bättre förr

    Tja, SVT:s rapportering verkar ägnad att inte oroa…T.ex. svårt att höra vad upprorsmakarna skriker. Men oroande är också, att partiet Nyans också är emot yttrandefrihet om den drabbar vissa religiösa, men inte andra troende. Oroande i högsta grad är antalet upprorsmakare, polisen ser ut att inte klara sitt jobb ens i de områden som man redan nu kraftsamlar i då det redan är otryggt där, och i de andra områdena har man också för små resurser då de redan flyttats till de otrygga områdena, så det finns inte tillräckligt mycket att omfördela. Att sen både polis och militär ska göras mångkulturella mm, får en också att fundera över om den egentligen går att använda till att förstärka polisen vid stora upplopp av den här typen. De som deltar i de här upploppen är många, och en del av dem kommer sannolikt att vara med som soldater i en framtida värnpliktsarme. Undrar om den här sortens upplopp inte närmar sig att vara systemhotande…

  3. Mique

    Den gamla vanliga sverigedemokratiska retoriken. Jag fördömer givetvis våldsamheterna i samband med den danska nazistens provocerande besök. Många av dina följare blir väldigt kränkta och upprörda, av de kommentarerna jag skriver på din blogg. Starka känslor som kommentatörerna inte tror sig ha. Enligt de flesta som skriver kommentarer på din blogg, så är det bara svaga personer som har känslor. Jag undrar hur du skulle reagerat om situationen hade varit tvärtom?

  4. Jonsson

    Det är inte olagligt att offentligt bränna upp böcker. Eller symboler som exv. flaggor.
    Däremot är det olagligt att skada poliser och annan blåljuspersonal.
    Och, ligisterna gav sig på polisen. Det låg massvis med lösa stenar på marken…
    Det är allvarligt att regeringen inte reagerar på våldet mot poliserna. Ligisterna signalerar tydligt att de bestämmer och kontrollerar vissa områden.
    Regeringen har påsklov, time-out?

  5. Håkan

    Statsminister Andersson skyller allt på Dansken.Det är klart hon är rädd om sin ”fina” massimporterade valboskap från söder om Medelhavet.

  6. Ulf Parde

    Sd riks skyller det här på bl a för stor invandring. Det är svårt att inte hålla med om detta.
    Sedan måste vi avskaffa en del världsunika, totalt onödiga förbud för att frigöra rättsväsendets resurser. Exempel på sådana förbud är rökförbud på uteserveringar – ägaren bör få bestämma själv.
    Ett annat exempel är 0,2-promillelagen för (de flesta) fritidsbåtar – inget annat land har så låg gräns.
    Sd riks är medskyldigt till dessa dumheter – avskaffa!

  7. Christina Sjödin

    Det landet Sverige som nu råder är rena vilda västen. Att man inte respekterar blåljus vare sig personal som deras fortskaffningsmedel är nått som rådande regering måste ta i beaktande till.
    Att några tar sig rätten att sabotera o även skada poliser som har som uppgift att trygga oss är det ultimata av det skändiga dessa person gör.
    Ser vattenkanoner som ett avskräckande o blötläggande av dessa personer.
    Ta fram hårdhanskarna för att stävja detta sjuka som händer i vårt samhälle.
    Polisen ska inte behöva backa för sånt betende utan full fart framåt för annars är vi förlorade för deras framfart.

  8. Marko

    Noterar att inga sossar på denna blog nämner detta trots att det är deras ansvar att samhället ser ut på detta viset.
    Inte ens nämner dom något om befolkning som drabbas av detta när polisen bara lämnar dom åt sitt öde.
    Detta trots att dom dagligen ömmar över befolkning utanför Sverige.

    Ser att Andreas Lundgren fortsätter att skylla på moderaterna trots att sosseriet inget gjort åt försvaret under 10 år.
    Förutom att HBTQLBTCO-fiera det.
    Skriker som vanligt om höjda skatter trots världens högsta skattetryck med minst effekt av det.
    Nämner inget av den enorma mängden skatt som strömmar in pga externa bränsle och elpriser.
    Och som sagt helt blind för vad som sker i vårt land i övrigt.
    Bra dom bloggar så man ser vad dom står för, mera skatter ned i egen ficka, det är allt.
    Självklart censureras även allt av dessa skyddare av demokrati.

  9. brorson

    Det måste bli ett slut på olika experters ljugande i TV. Nu sa en professor i rättsvetenskap att inget hade kunnat stoppa Paludan, och hänvisade till domar i Europadomstolen, men nämnde inte ett ord om Europakonventionen art. 16 om rätt för europeiska stater att begränsa utlänningars politiska verksamhet. Det gäller naturligtvis både utlänningen Rasmus Paludan, som borde utvisas ur Sverige på livstid, och de s.k. motdemonstranter, som inte är svenska medborgare. Och de afghaner, som utan tillstånd hade ockuperat Medborgarplatsen i Stockholm under flera veckor i protest mot de svenska migrationslagarna. Kasta ut alla utlänningar som bryter mot svenska lagar.

    Det är naturligtvis olagligt att bränna såväl Koranen som Bibeln offentligt. Det är förargelseväckande beteende och det är ett brott enligt svensk lag. Polismyndigheten i Örebro har emellertid givit tillstånd till utlänningen Rasmus Paludan att begå en kriminell handling (förargelseväckande beteende) i Sverige, men har av säkerhetsskäl flyttat ”manifeststation” från stadsdelen Vivalla, där det nästan bara bor invandrare till Sveaparken, 6 km därifrån i tämligen exklsivt bostadsområde, där det inte torde bo många muslimer.

    Trodde polismyndigheten i Örebro, att de våldsamma upploppen är spontana handlingar av vanliga muslimer, som inte ens kan transportera sig själva 6 km med stadstrafiken? Svenska polismyndigheter förtjänar mycket hård kritik både för feghet (rädda för att anklagas för diskriminering av utlänningar, som ska ha rätt till samma yttrandefrihet som svenskar) och för att ge tillstånd till brott, under förevändning att det handlar om yttrandefrihet. Men det handlade faktiskt inte om att angripa Koranen i tal eller skrift-.

    Polismyndighetens totala brist på omdöme visar också beslutet att flytta ”manifestationen” till just Sveaparken, som p.,g. a.av buskar och träd och en å,som flyter genom genom området inte underlättar en polisinsats mot en större folkmaassa, och inte exempelvis till Stortorget När sedan motdemonstranter kom till platsen, hade de förstås inte tillstånd till sin ”manifestationen” Om de ens hade sökt tillstånd, hade de förstås fått avslag, eftersom tid och plats redan var upptagen. Varför polisen,, trots dåliga möjligheter att lyckas därmed beslut att upplösa motdemonstrationen- i stället för att avblåsa Paludans vidrigheter. Han borde ha transporterats hem till Danmark.

    Det är för närvarande oklart om folkmassans upprördhet berodde på den utlovade koranbränningen eller på polisens agerande. Enligt polisen leddes upploppet av en aggressiv kärntrupp på 200 personer. Det kan mycket väl – enligt tidigare mönster – vara extrema islamister, kanske återvändare från IS, som åker runt dit Paludan åker, och uppviglar sysslolösa muslimska ungdomar, som söker spänning i tillvaron. Dessa uppviglare bör naturligtvis dömas till rejäla fängelsestraff och utvisning, om de inte är svenska medborgare Justitieministern och regeringen måste också kritiseras både för brister i lagstiftningen och för att polisen saknar resurser att hantera situationer som denna.

    Ett land kan inte ha vidoppna gränser för kriminella element från hela världen, från våra grannländer såväl som från länder långt borta, utan att sådant här händer..-

    • Bättre förr

      Tror inte saker är så enkla som Du säger.. Svensk yttrandefrihet var mycket stark innan man införde hets mot folkgrupp, som sedan också utvidgades att gälla även religion på nåt märkligt vis. Men om man bara uttrycker sig på rätt sätt så är HMF verkningslös, det vet alla erfarna politiker och folk inom massmedia. Man måste ju på något sätt ändå kunna beskriva händelser och problem i samhället så att åtminstone de insatta som myndigheter och polis mm kan prata med varandra utan att missförstå varandra eller själva lagföras, ock kör man det ”språket” så gäller de gamla, starka lagrummet för yttrandefrihet. Men, framför allt, detta handlar inte bara om Paludan. Partiet Nyans driver ju på om förbud mot koranbränning, men de driver ju även en kampanj mot svensk socialtjänst i samarbete med bl.a. Al Jazeera och en del andra. Så samma upplopp skulle också kunna ske mot socialtjänsten, om det t.ex. inträffar nåt fall som upprör i dessa kretsar. Politiskt handlar det om införande av Sharialagar. Men de som står för upproren, som främst syftar till att försvaga poliskåren och skapa utrymme för ta makten i utanförskapsområdena, är nog de organiserade kriminella närverken i löst samarbete med de som vill ha Sharialagar, och de som bara gillar att skapa kravaller. Såna finns ju inom miljörörelsen också, liksom inom djurrättsorganisationerna. De letar upp anledningar och tillfällen, bilbränder och stenkastning mot polis är ju inte nytt precis. Och det är detta som är systemhotande! Till skillnad mot antalet extremister inom djurrättsorganisationerna, så är det ju långt fler personer, med större våldskapital och bättre beväpning som deltar i de här upploppen. Det finns ju t.o.m. automatvapen bland de kriminella i utanförskapsområdena.

  10. Jonsson

    Paludan har väl svenskt medborgarskap nu.
    Johan Pehrsson, Liberalerna, föreslår dna-märkning. Kanske värt att pröva.
    Några verkningsfulla lagar och/ eller stävjande åtgärder i övrigt, det lär vi inte se skymten av från Morgan Johansson. Sossarna snackar bara. Minns detta i september.

    Jag är tämligen säker på, att jag får bränna upp min egen ägda bok offentligt. Straffvärdet torde vara försumbart i annat fall.

    • brorson

      Du får bränna vilka skrifter du vill i din egen trädgård,. om det inte är beslutat om eldningsförbud p.g.a. brandfara. Göra det på offentlig plats är förargelseväckande beteende. Så också att urinera i en park, även om du går bakom ett träd, så att ingen ser, När lokaltidningen i Örebro, Nerikes Allehanda, hade publicerat en av Vilks Muhammed-karikatyrer. brädes buntar med NA som skulle ha skickats till pappersinsamlingen vid en busshållplats i Vivalla. Det var förstås också ett brott,. men jag vet inte om polisen försökte få fast den skyldige.

      Handlingar, som uppenbart endast är avsedda att såra andra (väcka förargelse, som den juridiska termen lyder) ska bestraffas och inte få tillstånd från polisen. Var går i så fall gränsen för hur grova brott, som polisen får ge tillstånd till? Visa sitt missnöje med SD genom att elda upp ’SD:s partiprogram på offentlig plats?

      Mig veterligt är inte Vilks svensk medborgare. Vilks var svensk medborgare, men honom lyckades polisen inte skydda. Det är märkliga prioriteringar, som den svenska polisen gör, när man inte förmår skydda en svensk medborgare,. men ödslar bort hur stora belopp som helst för att skydda en utlännings rätt att uppföra sig illa i Sverige. Sverige är vårt land, och här ska inga utlänningar styra och ställa. Svenska politiker från Mona Sahlin till Fredrik ’Reinfeldt och Morgan Johansson måste ställas vid skampålen för att inte ha implementerat Europakonventionen art.om rätt att begränsa utrlänningars politiska verksamhet i svensk lag.

      Och dessutom förtjänar polisledningen i Örebro mycket hård kritik för att ha flyttat Paludans tillståndsgivna men kriminella aktivitet till en park, som är full med naturliga hinder för effektivt polisarbete. Man ser ju hur den stulna polisbilen körs över en bro över den lilla ån, utan att hindras av polisen, som blev kvar på andra sidan .Och detta efter upploppen i Linköping och Norrköping.

      Och i Vivalla stod imamerna med lång näsa, för de hade tänkt tala förstånd med de muslimska ungdomarna att inte låta sig provoceras. vilket har fungerat förut när uppviglare har varit i farten. men skedde ju upploppen på en helt annan plats i staden .Örebro-polisen, som torde vara Sveriges mest korkade polismyndighet, trodde att man kunde lugna ner en upphetsad folkmassa, som knappt behärskar svensa språket genom att rabbla paragrafer ur polislagen om polisens rätt att upplösa olagliga sammankomster.

      Nu ska polisen försöka identifiera kärntruppen på 200 personer, som uppviglade och ledde folkmassan. Är de ö.h.t. svenska medborgare, och hur har de i så fall kunnat bli det? Andra brottsutredningar läggs åt sidan.

      • Arbetare

        Pauldan är svensk medborgare och har självklart rätt att göra vad han vill med en sagobok han äger .

        Kan våldsbenägna idioter inte tolerera detta bör de omgående förflytta sina lättkränkta arslen till valfritt medeltidsland och inte stanna i Sverige där yttrandefrihet råder .

        • Mique

          Är inte bibeln en sagobok också? Vilket grovt språk du använder, var glad att vi har yttrandefrihet i Sverige! Vi har inte haft yttrandefrihet i Sverige, speciellt länge.

  11. Stefan

    Andreas L och Lennart H är ju typiska Socialdemokrater, kastar gärna skit på allt och alla och helst på Sd. Samtidigt som dom inte vill ta något ansvar för det dom har ställt till med. Vi har nu fått det samhälle som S vill ha, men inte resten av det svenska folket. Med en regering som hade velat det bästa för folket och som vill visa att dom har en tillstymmelse till ryggrad så hade dom sett till att dessa begåvningar hade fått en spark i ändan ut ur Sverige.

    • Marko

      Andreas L gnäller på att M ej har finansiering på försvar vilket S har påstår han .
      Finansiering han sen tar upp är höjd skatt.
      Dvs finansiering är att låta någon annan betala mera.
      Hur korkad får man bli och fortfarande hantera våra pengar?
      Borde vara krav på grundkurs i ekonomi och lågstadietmatte.

    • Bättre förr

      Polisen i Danmark verkar ha klarat situationerna bättre än den svenska. Dels har ju Paludan bränt biblar även där, och dessutom retade ju även Muhammed-karikatyrerna upp. Dock var ju en del av de som planerade terrorattacker på grund av karikatyrerna inresta från Sverige. Så dansk polis verkar ha bättre koll, men det är ju också lättare då de har färre invandrare och ställer högre krav på de som kommit dit. Dvs vill man inte ställa upp på det danska samhället, så väljer man kanske Sverige.

  12. Håkan

    Om någon kan numret till Kreml,så kan den ringa och säga att Sverige är redan är ockuperat,sedan länge förresten.Och att vi lider sedan länge av en ockupationsmakt från söder om Medelhavet.Vederbörande är lika duktiga på att bränna och skjuta som dig herr Putin.

    • Ulf Parde

      Nämnas kan att Lennart Holmlund inte publicerar inlägg som går emot honom. Här är däremot Petter NIlsson en av det bästa.

  13. brorson

    Jag reagerade också mot rubriken ”Muslimska kravaller”, för det här är inget typiskt beteende hos muslimer. Men till Petters försvar angående rubrikvalet kan sägas att han hade förmodligen inte hela bilden klar för sig när han skrev inlägget tidigt i morse .Om någon har rasistiska fördomar om muslimer, så är det den polischef, som tänkte att ”sådana är muslimer” (agerar i blindo av okontrollerad ilska) och trodde sig ha löst problemet genom att flytta Paludans provokation från Vivalla med många muslimer till ett av stadens mest exklusiva bostadsområden med skyhöga hyror på ena sidan parken och lyxvillor på andra sidan, där inga fattiga invandrare har råd att bo

    .En polischef som lever i en svunnen tid, när det varken fanns kameramobiler eller sociala medier, som kunde locka både nyfikna och äventyrslystna ungdomar till platsen inom 10 – 15 minuter. Varunder folkmassan växte från ett par hundra till flera tusen. Nu har det ju också kommit fram sensationella uppgifter om att polisen avbröt insatsen medan folk strömmade till. Och att förstärkningar som kom från andra polisdistrikt efter någon timmeinte fick order om vad de skulle göra.

    Ni ska verkligen titta på f,d, polisen Peter Springares video från upploppet, men då inte bara titta på stenkastande ungdomar och brinnande polisbilar, utan även på terrängen. Sämsta tänkbara för en stor polsinats mot en upphetsad folkmassa, Som ett historiskt kuriosum kan nämnas att Sveaparken i Örebro har fått sitt namn efter Svea kanal, som skulle byggas mellan Östersjön och Västerhavet just där, enligt de ursprungliga planerna från 1600-talet, Men det blev Göta kanal i stället, som byggdes i början av 1800-talet.Kanalplanerna avskrevs slutgiltigt först i början av 2000-tale, när de exklusiva hyreshuseb på ena sidan byggdes. .Lyxvillorna på andra sidan torde vara tänkta att ha båtförbindelse från egna bryggor till Stockholm och Göteborg,

    Holmlund anklagar alltså Petter för att inte ha tagit avstånd från Paludans politiska syften, men tar själv inte avstånd från den ansvarslösa invandringspolitik, som har gjort Sverige till ett slags krigszon för triderna inte bara mellan vanliga kriminella gäng, utan även för politiska extremister från världens alla hörn, vilka har tagit med sig hemländernas olösta etniska konflikter till Sverige, som svensk polis inte har någon som helst beredskap för att hantera. Polismyndighetens strategi har i stället varit att förneka att problemen finns,

    Och detta mitt i en rekryteringskampanj till polisutbildningen, där de blivande poliserna lovas ”en störr uppgift”, son är ett närmast muslimskt språkbuk.” Allah akbahru” betyder ju ordagrant” Gud är större, d.v.s större än vk kan tänka oss, större ån vad som kan uttryckas med ord. Koranen är full med sådana omskrivningar för något som är större eller skönare, vilket av unga muslimer med dåliga kunskaper om sin egen religion, uppfattas bokstavligt, exempelvis att muslimer som har dött i strid kommer att ha sex mef fyrtio oskulder i paradiset,

    Denna typ av bokstavliga Koran-tolkningar, som strider mot muslimsk traditio, men utnyttjas av extrema islamister vid deras värvningar av vilsna muslimska ungdomar, borde förbjudas ocj imamer som sprider sådana irrläror borde utvisas. Och kan förbjudas med stöd av Europakonventionen art. 17. Men i Sverige är allting tillåtet, som är förbjudet i andra demokratiska länder, för Sverige ska ju vara ”bäst” på allting.

  14. Kenth

    Inte vet jag vars felet ligger men nu har det hänt igen…snart måste man väl köpa sig en
    revolver för att kunna känna sig säker och freda sig.
    ”Under natten mot söndagen blossade det upp på nytt i Malmö. En stadsbuss började brinna efter att en molotovcocktail kastats in i den – och polis och räddningstjänst möttes av fyrverkerier och stenkastning.” :expressen

    • Bättre förr

      Det har kommit att handla allt för mycket om Paludan. Orsaken till de här kravallerna är att det finns människor som tar alla tillfällen, verkliga eller påstådda kränkningar, eller påstådda eller verkliga orättvisor, att göra uppror. Och de är många, långt fler än antalet tillgängliga poliser, och dessutom har de möjlighet att eskalera konflikten genom att använda automavapen! Bilbränningarna började redan innan Paludan körde igång sina koranbränningar i Sverige. Liksom stenkastningarna mot polisen när de ska kolla upp saker i förorterna. Koranbränningarna har däremot kanske hjälpt till att synkronisera upploppen, så att fler agerar samtidigt mot polisen, och en större grupp ger ofta upphov till större våldsamheter (känd gruppdynamik). Kanske har också fler anslutit sig till gruppen, t.ex. av av religiösa skäl. Men för ett tag sedan var det Black Lives Matter som blev den utlösande faktorn. Och även kampanjen mot socialtjänstens omhändertagande av barn, som även i några fall drabbat muslimska barn, skulle mycket väl också bli en utlösande faktor om det uppstår ett lämpligt fall nånstans som skulle fungera som utlösande faktor. Nej, Paludan är inte nödvändig för att sätta igång sådant här.

  15. Marko

    Om någon tvivlade på att S skiter i befolkning, inte vill ordna upp samhället och är imbeciller så har Lennart undanröjt alla tvivel.
    Skyller på högerextrema när dom särskilt utsatta områdena, som S har 100% ansvar för att dom finns och ser ut som dom gör, gör upplopp och anfaller polisen.

    S struntar totalt I befolkning, särskilt dom som bor i dessa områden.
    Som dessutom stödjer S, dom kastar Lennart under bussen
    Och även polisen som lämnar.
    Även poliser som attackeras eller att polisen som S har 100% ansvar för både skadas själva och inte klarar att skydda befolkning strutar S och Lennart i.

    S är en ren cancer för vårat samhälle.
    Dom är orsak till förfall och dom tydliggör att dom sköter i det.

  16. brorson

    Sign Arbetare har tyvärr rätt i at tden danske provokatören Rasmus Paludan numera åven har svenskt medborgarskap. Lätt att få för utlänningar som vill anstifta upplopp eller begå andra brott i Sverige. Men det var ändå fel av Holmlund att hoppa på Petter för Paludans framfart i Sverige, eftersom det var Holmlunds partikamrat Mona Sahlin, som gjorde det möjligt för ruskiga typer som vill Sverige illa, såsom denne Paludan, att få svenskt medborgarskap.

    Däremot kan SD kritiseras för at tnyligen ha frångått den tidigare linjen att säga nej till dubbla medborgarskap .En anpassning till Moderaterna? : Min åsikt är att

    1. Inga svenska medborgarskap ska beviljas personer som inte först har avsagt sig sina utländska medborgarskap, och dessutom
    a) Har haft tillfälligt uppehållstillstånd i minst tre år och därefter permanent uppehållstillstånd under minst åtta år, d.v.s. sammanlagt minst elva år, och under hela denna tid bott i Sverige.
    b IInte har begått allvarliga brott i vare sig Sverige eller tidigare hemland
    c) inte hare begått lindriga brott (straffvärde böter) i Sverige under de senaste fem åren.
    d) Inte haft en parasitär livsstil i Sverige
    e) även i övrigt visat en god anpassningsförmåga och anknytning till Sverige.

    2. Personer med dubbla medborgarskap, som har begått brott med straffvärde fängelse eller flera brott med straffvärde böter inom den senaste femårsperioden ska fråntas sitt svenska medborgarskap.(Kräver grundlagsändrirng)

    3 Övriga personer med dubbla medborgarskap ska ha en betänketid på fem år, vilket medborgarskap de vill behålla, och därefter fråntas sitt svenska medborgarskap. om de inte har valt att avsäga sig sitt utländska medborgarskap- (Kräver grundlagsändring)

    4. Svenska medborgare, som har bosatt sig i annat land och har förvärvat medborgskap i det landet, ska omedelbart fråntas sitt svenska medborgarskap, som de dock ska återfå, om de flyttar tillbaka till Sverige, och då avsäger sig sitt utländska medborgarskap. Samma person ska inte kunna ha mer än ett medborgarskap samtidigt .SD måste återgå till tidigare partilinje i den frågan.

    Paludan torde inte uppfylla dessa mycket rimliga krav för att få behålla sitt svenska medborgarskap. Det torde också gälla åtskilliga s.k. motdemonstranter, om de ö.h.t har svenskt medborgarskap. Det är dags att börja reparera Sverige efter Mona Sahlins och Fredrik Reinfeldts nedrivning av landet.

  17. Jonsson

    Paludan har egentligen svenskt medborgarskap från födsel. Det uppdagades när han nekades inresa över bron, ifjol tror jag det var.

    Hur är det med t ex drottningen, enkelt, dubbelt, trippelt medborgarskap? Sedan när då?

    ”Koran”kravallerna handlar ytterst om ett systemskifte. Våldsverkarna visar att de inte respekterar varken polisen, Sverige, brandkår, ambulanspersonal, busschaufförer, bussresenärer, svensk lag, demokrati.

    • brorson

      Det som du skriver innebär att Paludan är en utlänning som kunde ha nekats svenskt medborgarskap, om inte Mona Sahlin hade infört dubbla medborgarskap för att terrorister och andra kriminella ska slippa utvisning. Rätten till medborgarskap enligt FN-deklarationen om mänskliga rättigheter bygger på att ingen kan ha mer än ett medborgarskap samtidigt, men har rätt att byta medborgarskap enligt invandrarlandets lagstiftning. Mina fyra punkter ovan är ett förslag om hur den svenska lagstiftningen borde vara, inte hur den är sedan Mona Sahlins tid.

      Jag finner det inkonsekvent att den belgiske medborgaren Clark Olofsson, som är en ökänd f.d. brottsling, har nekats återfå sitt svenska medborgarskap, trots att han är född svensk medborgare och numera bor i Sverige – och såvitt jag vet slutat begå brott., Men däremot Paludan, vars enda syfte med att ansöka om svenskt medborgarskap var att med skydd av svensk lag och hjälp av svensk polis polis till en kostnad på flera tiotals skada Sverige och svenskar, inte minst enskilda poliser, som har riskerat livet för hans skull,

      Detta är naturligtvis inget försvar för de förmodligen utländska huliganer, som med nöje lät sig provoceras till att handgripligen begå de brott, som Paludan åsyftat med sin turné genom Sverige. De bör också kastas ut ur landet. De enorma polisresurser som brottsfrämjande polischefer nu har slösats bort på misslyckade insatser mot de av Paludan framkallade kravallerna borde i stället ha använts till att verkställa beslutade utvisningar .Dessa polischefer bör avskedas och åtalas för grova tjänstefel.

      Är det förvånande att IS- krigare och andra extrema islamister, som stulit syriers och irakiers land för att där upprätta sitt kalifat, nu försöker göra samma sak i Sverige, d.v.s. försöker stjäla det svenska folkets land ?Det förstår väl alla utom SÄPO, som strax innan proklamerade att högerextremismen numera är ett större hot mot Sverige än extrema islamister. Som om inte den extrema islamismen är högerextremister av värsta sor. Med högerextremismens alla attribut, såsom den fanatiska tron på den egna rasens överlägsenhet och rätt att härska över andra folkslag.-

      SÄPO verkar numera vara en socialdemokratisk snarare än svensk säkerhetspolis. Säpo borde ha tipsat den vanliga polisen om risken för svåra upplopp så att denna varit bättre förberedd. Ansvar måste utkrävas inte bara från ett stort antal polischefer utan också från högsta nivå, d.v.s. Morgan Johansson och Magdalena Andersson, som inför den kommande valrörelsen inte velat peka ut den extrema islamismen som ett problem..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.