Petter Nilsson(SD)

Jimmie (SD) och Ygeman (S)

Morgonens livesändning:

TV4:s reporter Ulf frågar Ygeman: ”Visar det här inte att regeringen har gjort för lite?”
Svaret: ”Nä, men det visar att vi behöver göra mer”

S har visat i sin vårändringsbudget att man endast lägger 2 miljoner kronor på polis. Det täcker knappast ens en bråkdel av kostnaderna för de 20 fordon som skadades under upploppen.

Och vägen framåt man ska ha. Ja, den står klart och tydligt. En retorisk satsning på polis, som i själva verket innebär mindre pengar till polis.

Regler bygger ett samhälle.
Barnen till en ensamstående mamma som inte får ersättning av försäkringskassan drabbas förstås när hon inte sökt jobb i väntad omfattning, eller för den delen ifall något strulat med rapportering.

Samma avseende migration.
Att göra alla uppehållstillstånd tillfälliga, och återkalla uppehållstillstånd när man inte mött kriterierna är inget straff. Det är en naturlig konsekvens av att inte nå upp till sin del i avtalet.

Att ta bort bidrag och förmåner för de icke-medborgare som uppehåller sig i Sverige om man inte sköter sig är absolut en rimlig åtgärd idag.

Klart är att Ygeman försöker köra negativt laddade ord i så stor omfattning som möjligt, att trivialisera sharialagar genom att låtsas att migrationspolitik skulle vara något som styrs av en religiös regim är ju absurt.

Det är inget nytt. Har själv sett tråkig retorik från samtliga partier i fullmäktige här.
Men det är inget som löser samhällsproblem.

Att återinföra utvisning pga asocialitet. Att de som inte anstränger sig för att bli en del av det svenska samhället ska utvisas. Det är inga konstigheter.
Även här kör Ygeman negativa annotationer hellre än att förklara varför man inte ska utvisa de som inte anstränger sig för att bli en del av det svenska samhället.

Som jag lyfte tidigare i veckan på bloggen. Ytterst lite satsningar på trygghet i regeringens vårändringsbudget. Regeringen lägger 4 500 miljoner kronor på miljö och klimat. 2 miljoner kronor lägger man på polis.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Marko

    Att Ygeman fortfarande får vara kvar och skrika att alla som är mot socialism är Hitler efter alla grova och extremt farliga misstag är ett hån.

    Ser att hycklarkungen nu utkräver ansvar för Ebbas inte helt lyckade uttalande.
    En dimridå i vanlig ordning.
    Det stora problemet är såklart att vi har religiösa upplopp i speciellt socialdemokraterna områden där man försöker avrätta polisen och skadade 100 stycken poliser.

    Men sosseriet är alltid snabb med att dölja sakfrågor och kräva ansvar från andra.
    Själv tar dom aldrig något ansvar för någonting fast dom är skyldiga till i stort sett allt som är dåligt med vårt samhälle.
    När ska dom ta ansvar för upploppen? Segregation?skjutningar? Sprängningar? Förnedringsrån? Våldtäkter? Arbetslösheten? Sämst skola? Överlägset sämst sjukvård jämfört med skatt? El brist? Skenande levnadskostnad? Osv..
    Svar är såklart aldrig.
    Man är nazist, fascist, rasist, Putin lakej om man tar upp det.

    Tyvärr är ju media med på tåget.
    Borde vara stora rubriker om Morgan och hans enorma inkompetens.
    Fråga dagligen om varför han inte kan få en sån enkel sak som att utfärda pass att fungera tex.
    Än mindre att stävja det externa våld som rasar i vårat samhälle.
    Och hur gick det med knarket som skulle vara utrotat?

    Men nej, Ebba är problemet idag.
    I morgon och fram till valet så kommer Putin vara problemet.

    Hycklarkungen tar även upp USA och våld.
    Det är extrem vänsterpolitik och Biden som är orsak till extrem ökning av våld även där.
    Defund the police.
    Släpp brottslingar fria.
    Känns det igen?

  2. Jonsson

    Det är plågsamt att lyssna på Ygeman. Inte trovärdig för fem öre. Polisen är tydligen ett särintresse. Efter Busch utspel verkar sossarna och representanter för polisen, vilja slå knut på sig själva. Nu verkar plötsligt upploppen inte ha varit nån större grej, polisen hade allt under kontroll. Helt normalt polisarbete. Hade kanske polisen bara glömt ta med saft, bullar och pizza?
    Nu blir det säkert socionomerna som står på tur, på grund av orosanmälningar om barnfamiljer som deltog i stenkastning mot polisen.
    Passerade polishögskolan i fredags, där verkade man öva på upploppsituationer. Lösa gatstenar på marken och kvinnor skrek i falsett mot en hotfull person. Polisens kroppar var verktyget för att mota bort personen. Om man tänker sig 1000 motståndare med tillhyggen, så verkar det vara en lönlös och livsfarlig strategi. Sossarna har inte varit naiva, de är naiva.

  3. Håkan

    Jag beundrar dom som står upp mot makten (S) och den media vi har idag.Men det känns meningslöst att ha en annan åsikt än makten och media.Utan vi kommer att för tid och evighet ha ett samhälle som är av den typen som den gamle avlagde S-Politrucken hyllar:Vi(S)gör vad som helst bara vi kan klamra oss fast vid makten.Betänk bara hur S kunde hänga kvar nu fram till valet.JO,man lovar en politisk vilde (avhoppad från V)att den SVENSKA staten skulle stödja en obskyr organisation i Turkiet,handlar tydligen om Kurder.På så sätt fick makten den röst som räckte till fortsatt maktinnehav för Statsminister Andersson.

  4. Kenth

    Ebba har delvis eller mycket stor del rätt i vad hon yttrat.
    Polisen har helt tappat samhällets respekt.
    Något måste göras f annars kommer liknande
    händelser ske i framtiden mer ofta.
    Tyvärr så har polisen fått lite av ”Fjollstämpel” över sig och
    gemene man har ingen respekt för lagens långa arm.
    Tyvärr så beror detta till största delen av de styrande i landet
    Polisen likt militären kostar pengar…se hur det gick för militären.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.