Petter Nilsson(SD)

Förlossningskrisen!

Morgonens livesändning:

SVT-artikeln, Barnmorskekris i Västerbotten inför sommaren – Lycksele BB riskerar stängas i sju veckor.

De långsiktiga lösningarna – Planeringen i regionen.
I början av mandatperioden så läggs en regionplan. Där ställer de olika partierna upp grunden för hur man vill se vården utvecklas.
Majoriteten visade med tydlighet att man inte prioriterade vården. Majoriteten hade inte för avsikt att göra de nödvändiga besparingar vi länge talat om. Besparingar på administration, finkultur som främst gynnar en kommun, champagneprojekt. Besparingar på häftiga politikerarvoden, likväl som en överflödig politikerorganisation.
Alliansen som så ofta slår sig för bröstet som en oppositionskraft kopierade majoritetens förslag i Region Västerbotten. Avseende planeringen har alliansen inte varit annat än ett stödparti åt majoriteten i Region Västerbotten.

Successivt har majoriteten behövt lyssna på Sverigedemokraternas förslag. Vi har fått igenom mycket. Men betydligt mycket mer behöver göras.
Sverigedemokraterna har prioriterat vård, vårdpersonal och satsningar för att få bukt med byggnadsrelaterad ohälsa länge. Se till att personalen trivs, så att vi kan få fler vårdplatser. Får vi fler vårdplatser kan vi få bukt med köerna.

Regionpolitiker behöver våga prioritera. Det gäller majoriteten likväl som oppositionen. Absolut, du kommer få synpunkter av de människor som berörs av de besparingar som ni föreslår. Det är en del av att vara politiker. Men det är inte trovärdigt att stå lamslagen av förvåning – när man inte gjort något.

De kortsiktiga lösningarna.
Sverigedemokraterna var tidigt ute och föreslog redan i höstas att regionstyrelsen behövde sammanträda för att ta itu med de förestående problemen kring driften av BB i Lycksele, och fastighetsproblemen i förlossningen i Skellefteå.
Vi föreslog att tillse tillräcklig finansiering för bemanning (dvs att de som arbetar inom länskliniken skulle få starka incitament att ställa upp och hjälpa till på enheter utanför sin egen), samt att vi behövde se över finansieringen för reinvesteringar för Skellefteå.

Inga politiker från något annat parti såg behoven av att sammanträda.
Det är inte trovärdigt att stå lamslagen av förvåning – när man inte gjort något.

Även de kortsiktiga lösningarna kräver finansiering. Det i sin tur kräver att man är redo att prioritera. Regionens förlossningsvård hade stått bättre rustat med Sverigedemokraterna vid rodret!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Maria

    Politikens handfallenhet leder till att unga familjer väljer bort att bosätta sig i inlandet, tyvärr,,,Problemet med barnmorskekris är väl känt sedan länge. Kanske skulle lönetillägg för arbete i Lycksele, både för undersköterskor på bb och barnmorskor, locka fler? Och pengar finns väl…

  2. Marko

    Varför är vänstern (och högern) emot att omfördela höga politikerarvoden till förlossningsvård?
    Obegripligt.
    Men ska deras skattefinansierade semesterstugor bort, då vaknar dom.

    Sen har ju hela systemet havererat när vi trots världens högsta totala skattetryck inte kan få basal vård att fungera.

  3. brorson

    När man lägger ner BB i Norrlands inland, så att samekvinnor tvingas åka lika långt som Danmark är lika långt från norr till söder, är V-bottenspolitikerna mycket nära den internationella definitionen av folkmord, som är att utplåna en viss folkgrupp som sådan. Även att försvåra födslar inom gruppen. Moderaterna i V-botten har presterat ett rejält magplask. genom att på den ledande regionpolitikerns blogg öppna för hemaborter-

    . Koloniaminlster Kar-Petter Torvaldsen, s, vill dessutom försvåra dem traditionella kulturbärande samiska livsstilem, renskötseln, genom att tillåta utländska exploatörer att öppna nya gruvor, som inte behövs, inom renskötselområdet .Det är ju inte alls så, att malmen är slut vare sig i befintliga gruvor i Lappland eller i tidigare gruvor i Bergslagen. Det är bara så att efterfrågan inte räcker till. Med ökat utbud sjunker priserna, precis som fallet är med olja. Så, vad vill Torvaldsen, om inte att utplåna Norrlands urbefolkning som sådan?

    Det är nämligen en missuppfattning, som fått ökad näring av att Putin och *Zwelenski ömsesidigt beskyller varandra för folkmord, att folkmord skulle vara detsamma som ett massmord på ett stort antal människor. Som exempel: Om det bara finns två individer kvar av en viss etnisk grupp, och de berövas fortplantningsförmågan, så blir det den folkgruppens undergång.

    Sett i ett större perspektiv verkar svenska politiker vara i färd med att byta ut folkslaget svenskar mot något slags blandbefolkning. Svenska politiker verkar kalkylera med att afrikanskor, som kanske aldrig har satt sin fot i Sverige, ska föda de nya generationerna svenskar. Förlossningsvård uppfattas bland flesta svenska sjukvårdspolitiker som en onödig verksamhet, aborfer och ”könsbyten ”(som är en biologisk omöjlighet) däremot som något mer nödvändigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.