Petter Nilsson(SD)

Abdirizak Waberi(M) dömd till fyra och ett halvt års fängelse!

Morgonens Livesändning:

Videon ovan innehåller klipp och länkar som inte finns med i blogginlägget.

Waberi arbetade inom moderaternas försvarskommitté, var suppleant inom försvarsutskottet när han satt i riksdagen för moderaterna.
Han har också varit ordförande för Islamiska förbundet i Sverige.

Han blev uppmärksammad bland annat i SVT:s dokumentär där han bland annat uttalade att han vill leva i en islamisk stat i vilken politiken styrs efter koranen.

Att religiösa lagar är viktigare än sekulär lagstiftning är emellertid inte en ovanlig uppfattning hos muslimer i väst enligt den holländske sociologen Ruud Koopmans forskning.

Waberi dömdes bland annat för grov förskingring igår. Totalt 12 mnkr. Tidigare framhöll han att pengarna gått till välgörenhet i Somalia, men enligt Expressen så har en mängd inköp sket på sexklubbar i Thailand och vistelser på femstjärniga lyxhotell i Nairobi.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

18 kommentarer

  1. Mique

    ”Man bör hålla i minnet att SD-politiker är mer överrepresenterade än flertalet invandrakategorier i brottsstatistiken. Det finns inget känt samband med brottslighet starkare än att vara sverigedemokratisk politiker”. Jan Guillou, Aftonbladet 10 Oktober 2021.

    • Anders

      Ja herregud va Sd folk skjuter och mördar i förorterna, eller våldtar kvinnnor och slänger dom i gruvhål mm mm….tror du på tomtet också ”iq:ue”?

      • Mique

        Nej, jag tror inte på tomten, jag är antiteist. Jag tror enbart på kunskap, sunt förnuft och medvetenhet.

    • Marko

      Det kanske saknades stängsel?
      Inte SDs fel då.

      I övrigt bör man inte fästa särskilt stor vikt vid ultrakommunistiska vinklingar med syfte att skifta fokus från samhällets riktiga problem.
      Vilket även är syftet med din kommentar.

      • Mique

        Varför har du aldrig någon substans, i dina kommentarer!? Enbart hat. Syftet med mina kommentarer, är att lägga fokus på sverigedemokraterna, som är det absolut farligaste hotet mot Sveriges säkerhet och Sveriges demokrati. ”Ultrakommunistiska vinklingar”, tillåt mig småle, kan du inte komma på något bättre.

  2. Ordning o reda

    De flesta partier har ju varit så snabba att ta in invandrare i sina parti, allt för att locka invandrare att rösta på dess parti. Vissa invandrare har inte varit länge i landet ändå så har partier med öppen famn gett dom poster i partiet. Och vissa har fort som bara den blivit nämdemän och dömt efter sina hemländers lagar. Detta har vi ju sett prov på. Svensken i gemen är så försoffad och omhändertagenskadad, jädrar att nytt ord, av staten att man ler åt allt vad ”vissa” invandrare hitter på utan att protestera soffan är för bekväm och soffpotatisen är rädd att inte vara politiskt korrekt. De flesta i landet röstar av gammal släktvana och det parti som ger bäst utdelning på pengakontot. Det är kanske hårt att säga men majoriteten har ingen aning men vad som sker på instagram och senaste film har de flesta koll på.

    • Mique

      Har inte sverigedemokraterna varit duktiga på att locka till sig invandrare, i syfte att försöka tvätta bort sverigedemokraternas rasiststämpel!?

      • Marko

        Det senaste är att det nu är rasism att vara för yttrandefrihet.
        Yttrandefrihet är oxå mot demokrati.
        Blir allt svårare att ej vara rasist.
        Är du rasist?

        • Mique

          Det är lite svårt att vara rasist, om man är, sedan fyrtio år tillbaka, gift med en afroamerikansk kvinna och har en svärson, som är född och uppvuxen i Ghana, och bejakar kunskap, sunt förnuft, medvetenhet och alla människors lika värde. ”Yttrandefrihet är också mot demokrati”, mycket flummigt, låter som en Nittonhundraåttiofyra-devis. ”Blir allt svårare att ej vara rasist”, de flesta tolkar det, som att du är rasist, Det skulle förklara, en del av allt hat , mot allt och alla, som du ger uttryck för.

  3. Marko

    Moderaternas försök till klanröster backfired.
    Vem /vika ligger bakom att placera honom i försvarsutskottet?

    På tal om M ser jag att dom röstar mot att hyra fängelser utomlands.
    Röstar mot att förbjuda kusingifte.

    Det enda jag noterar att dom engagerar sig i på senare tid är att förbjuda befolkning att delta i samhället om dom inte tvångsnedicineras regelbundet för snuva.

    • Mique

      Vem eller vilka låg bakom, att SD:s tidigare försvarspolitiska talesperson Roger Richthoff, placerades i Riksdagens försvarsutskott, hade kanske Herr Putin, ett finger med i spelet!?

    • Bättre förr

      Som jag har förstått det hela, så är kusingifte tillåtet i Sverige som en kompromiss mellan att tillåta kärlek mellan kusiner om en sådan uppstår, och risken för att genetiska skador om far och mor är biologiska kusiner. Sådan äkta kärlek är så pass ovanlig, att man kanske kan överse med risken då endast ett fåtal riskerar att drabbas. Problemet är dock att kusingifte för att hålla ihop en klan, genom att se till att många inom klanen är släkt med varandra, är relativt vanligt i vissa kulturer. Dilemmat är då att risken för att många drabbas av genetiska skador i den gruppen blir rätt stor, vilket dels blir personliga tragedier för en del, och även belastar ett samhälle där personlig assistans är tillgänglig (redan nu en mycket kostsam förmån för samhällsekonomin) och andra välfärdsförmåner kraftigt. Detta leder till försämrade välfärdsförmåner generellt för alla, och undergräver även tron tron på välfärdssamhället.

  4. brorson

    I kommentarer till senaste ”Välkommen till Sverigedemokraterna” har jag förklarat varför jag anser att Moderaternas volymmål för invandringen är falsk politik, och varför jag anser att SD;s stopp-politik är orealistisk och ogenomförbar. Men SD:a förslag kan kanske, om de genomförs, bidra till minska söktrycket mot Sverige. Det är den vägen vi måste gå.

    I de kommentarerna har jag presenterat förslag att med bibehållen, eller rentav ännu bättre rättssäkerhet än idag, minska tiden från ankomst till beslut av Migrationsverket från flera månader eller år till högst elva dagar, varunder en asylsökande ska bo på MV:s ankomstförvar, och inte springa omkring ute i det svenska samhället, som om de vore vanliga turister. Detta torde utöver andra fördelar, även bidra till att minska söktrycket. Ingen vet hur många asylansökningar, som görs av personer, som vet att de saknar asylskäl, men ser chansen att få en turistvistelse i Sverige delfinansierad av svenska skattebetalare. Och skulle de lyckas lura till sig ett uppehållstillstånd, så kan de ju räkna med gratis kost och logi, motsvarande god vandrarhemsstandard under flera år.

    I dessa kommentarer har jag framfört ytterligare två sätt att minska söktrycket:
    a) att det inte ska vara lättare att få asyl i Sverige än i andra EU-länder.
    b) att den, sin har fått asyl, inte ska ha bättre förmåner än i andra EU-länder. Jag föreslår nu en tredje åtgärd, som i dagsläget inte stöds av något parti:
    c) avskaffa integrationspolitiken och ersätt densamma med asylpolitik i ordets egentliga mening. Asyl betyder tillfälligt skydd, så länge man behöver skydd. När skyddsbehovet har upphört, ska man åka hem.

    Jag förstår mycket väl svårigheterna att i förväg förutse hur långe problemen i olika hemländer kommer att bestå, men det brukar inte vara för alltid. Ett av de länder, som har haft en oväntat positiv utveckling är Somalia. Och många somalier har ju faktiskt återvänt på eget initiativ. Men tyvärr till stor del mån, som skaffat nya, unga fruar i hemlandet, och lämnat kvar den gamla frun och hennes barn i Sverige för att försörjas av svenska skattebetalare. Den svenska integrationspolitiken, som går ut på att alla ska göras om till svenskar, gör det särskilt svårt för barnen – inte minst för dem som är födda i Sverige – att anpassa sig till föräldrarnas hemland.

    Vi så detta hos de chilenska flyktingarna, hur den vansinniga integrationspolitiken splittrade de chilenska familjerna, hur barnen vägrade följa med, när föräldrarnas dröm, att kunna återvända hem, äntligen uppfylldes under flera års exil i Sverige I detta syfte, att försvåra återvandringen, blandas flyktinggrupperna med flera olika nationaliteter i samma asylboende, och sedan i samma skolklasser, så att barnen får lekkamrater från världens alla hörn

    SD är tyvärr det parti – som p,g.a. interna strider under 90-talet – gått längs i krav på tvångsassimilation av flyktingar. Trots historiskt mycket dåliga erfarenheter av tvångsassimilation. Tvångsassimilation föder motstånd, vilket vi ser i dagens s.k. utanförskapsområden, där invandrare slår vakt om sin etniska. kulturella och religiösa särart in absurdum. Den extrema islamismen har starkare stöd i svenska utanförskapområden än i hemländerna, där befolkningen säger om dessa extremister att de inte ens är muslimer.

    Låt de, som inte vill bli svenskar, slippa. Men gör då klart för dem att de är tillfälliga gäster i vårt land…

  5. brorson

    I ovanstående och tidigare kommentarer, har jag framfört åsikter, som kan vara kontroversiella även för många av denna bloggs läsare. Jag tror att de flesta håller med mig om att vi måste minska söktrycket mot Sverige, men jag ska nu förklara det kontroversiella.

    1. ”Ingen vet hur många asylansökningar, som görs av personer, som vet att de saknar asylskäl, men ser chansen att få en turistvistelse i Sverige delfinansierad av svenska skattebetalare” Unga män har i alla tider givit sig ut på långa vandringar, av ren äventyrslystnad, vilket har givit upphov till det svenska ordet vandrarhem för ett slags enklare hotell, och tagit enklare jobb här och där för att betala för mat och logi. Varför skulle unga män från Afghanistan, Mellanöstern och Nordafrika vara annorlunda? Men i dagens värld krävs turistvisum och att man har pengar med sig. Om man inte begär asyl, Sä varför skulle dessa unga pojkar inte göra det?

    2. Varför dömer jag ut kraven på mer integration ,mer tvång, som verkar vara alla partiers patentlösning? .Historiska erfarenether, inte minst från vårt eget land, visar att all tvångsassimilation, även när det kallas integration, leder till det rakt motsatta resultatet mot det avsedda. Medan spontanassimilation, när samhället gör ingenting för att påskynda processen, fungerar alldeles utmärkt, Men spontanassimilation tar minst tre gernerationer, d.v.s. minst 100 år. Minoriteten (invandrarna) anpassar sig spontant efter majoriteten ,lär sig enstaka ord, som de med tiden börjar använda även vid samtal inom minoritetsgruppen

    .Exempel: invandringen av vallonsmeder 1600-talet. Att de behöll sitt språk, sin kultur och sin religion (kartolsk kristendom) under de första generationerna sågs inte som någon säkerhetsrisk, eftersom de levde i isolearde brukssamhällen i Sverige, utan kontakt med rikets fiender. Tvångsassimilation har också prövats i Sverige, både gentemot samer och de finskspråkiga minoriteten i Tornedalen. Deras finska dialekt, mienkäli, såg som en säkerhetsrisk, när Finland var en del av Ryssland. Förbudet att tala mienkäli är fortfarande ett öppet sår i den svenska identiteten .Från andra länder finns ännu värre exempe på tvångassimilations följer: blodiga inbördeskrig.

    3. Varför vill jag ha förbud mot Koranbränning? Därför att jag anser att bokbål är ett angrepp ,mot yttrandefriheten och alltså inte ska skyddas av yttrandefriheten. Historiskt har bokbål fortsatt med mord på dem, som har skrivit böckerna, och t.o.m på dem som har läst böckerna. Jag gör ingen skillnad mellan Koranen och Bibeln och profana skrifter, men det gör Jan Hägglund, AP, som vill stoppa koranbränning med ett eldningsförbud i den lokala ordningsstadgan för Umeä-

    Antingen har jag rått, och i så fall kan koranbränning, bibelbränning och flaggbränning stoppas av polisen som förargelseväckande beteende. Eller också har jag fel, och i så fall kan detta inte stoppas av vare sig polisen eller den politiska majoriteten i svenska kommuner. Ståndpunkten att koranbränning ska förbjudas, p.g.a. risken för våldsamma upplopp, medan bibelbränning är tillåten för att kistna inte ställer till med våldsamma upplopp är helt horribel, enligt min mening .I så fall blir ju islam den enda religionen, som står under lagens skydd i Sverige. Så blir det när man vränger lag, vilket JH försöker göra. Inte det man räknat med.

  6. brorson

    Äventyrslystna unga män har i alla tider givit sig ut på långa vandringar. När krig var vanliga i Europa tog man värvning som soldater. När krigen i Europa blev färre, växte vandrarhemmen som svampar ur jorden. Svenska Turistföreningen grundade 1885, och föreningens vandrarhem lockade uinga män – med tiden även unga kvinnor – från hela Europa. I USA var tjuvåkning med godståg vanlig under de första decennierna under 1900-talet. Efter bilismens genombrott stod liftare längs landsvägarna vid utfarterna från städerna, särskilt före motorvägarnas och förbifarternas tillkomst..

    Tvivlar någon nu på mitt påstående att vi numera har en stor och omfattande asylturism, även från länder utanför Europa? Denna i grunden illegala verksamhet främjas av naiva flyktingaktivister, inte sällan unga kvinnor som bjuder ut sig själva, penninghungriga flyktingadvokater och skattefinansierade rådgivningsbyråer.

    Bl. a. därför föreslår jag att handläggningstiden från ankomst till beslut hos Migrationsverket förkortas från flera månader till elva dagar, och att överklagandefristen förkortas från tre veckor till tre dagar (72 immar), att rätten till advokat begränsas till ärenden som har överklagats, samt att den asylsökande hela tiden ska bo på MV;s ankomstförvar. Och alltså inte kunna njuta av livet som en turist ute i det svenska samhället före hemresan.

    En fördel med detta är också att den asylsökande är omedelbart anträffbar för delgivning av beslutet, när det har tagits. Lika viktig som att den, som fått avslag och inte överklagar, lämnar landet senast dagen efter utgången av överklagandefristen, är att den som fått bifall får beslut om kommunplacering samtidigt med bifallet och senast nästa dag transporteras dit. För att förhindra att de tipsa, dem, som ännu inte fått beslut, hur de ska svara på handläggarens frågor för att öka chansen till bifall. Vad som hände 2015 var:

    1. Under våren 2015 hade världen glömt kriget i Syrien, och FN hade slurit ner matransonerna i flyktinglägren i Jordanien. Under maj 2015 fanns tydliga indikationer om en kommande flyktingvåg i riktning mot Europa, vilken troligen hade kunnat hejdas av ett snabbt beslut inom EU om höjda anslag till FN.

    2. I juli drog Turkiet in arbetstillstånden för syriska flyktingar för att sätta press på EU.. Syriska flyktingar från Turkiet och Jordanien vällde in i EU-landet Grekland I görjan av hösten kunde de serbiska gränsvakterna inte stå emot den alltmer aggressiva folkmassan vid den grekisk – serbiska gränsen Samma sak upprepades därefter vid den serbisk-ungerska gränsen.

    3. Unga afghaner, som levt som flyktingar i Iran sedan de föddes eller kort därefter, såg nu chansen att komma som flyktingar till Europa och gav sig ut på långa vandringar, först till den iransk-turkiska gränsen och sedan vidare till bl.a. Sverige. Många är fortfarande kvar här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.