Petter Nilsson(SD)

För varmt…

Måste säga att det börjar bli alldeles för varmt nu.
När man kliver upp på morgonen och avläser 27 grader…

Ska väl säga att man knappast är hjälpt av att ha pigment som medför att man mer eller mindre förkolnar vid lätt kontakt med sol.

Vid det här laget välkomnar man absolut lite kyla och regn.

Ska väl snurra det här till något politiskt, så man får behålla politikerbloggen. 🙂

Det är inte så att det är några värmerekord förvisso. Västerbottens varmaste uppmätta temperatur var i Skellefteå 1968, om 34,2 °C. Samma år hade Myrheden köldrekordet för oktober om -31,5° C.

Fick tidigare en fråga kring klimat och vad vi gör i regionen för det. Svaret är att vi inte gör varken mer eller mindre än övriga partier.
Inget parti vill att vi ska behöva lägga mer på energikostnader. Det finns ingen ond (nidbilden av en) politikerdirektör som önskar ondskap, och vill höja energianvändningen i onödan, eller som vill öka transportkostnader/utsläpp.

Däremot menar jag att det finns för mycket godhetssignalering som inte har någon verkan för klimatet, eller rentav är negativt.
Att vikta ekologiskt i upphandling parallellt med närproducerat innebär att man öppnar upp för längre transporter. Det stärker inte heller läget för vår egen livsmedelsproduktion, vilket långsiktigt leder till kortare transporter.

Vi behöver heller inte lägga en massa pengar på administratörer eller reklam för kollektivt resande eller onödiga analyser kring utsläpp. Det finns inget parti som aktivt driver linjen att neka operationer/åtgärder för att satsa på klimatet.

Fast mindre resurser till vård innebär ju inte bättre möjligheter att kunna erbjuda operationer eller åtgärder för att motsvara medborgarnas behov.

Nåväl. Nu blev det nästan mycket politik, när man så sitter och skriver.

Hoppas ni alla får möjlighet att njuta av värmen. Kom ihåg att dricka ordentligt. Resorb- eller vätskeersättning kanske kan vara något att överväga för er som är mindre framför datorn än undertecknad.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Marko

  Ser att i sossebloggen så är det fortfarande full MP som gäller.
  Samma överdrifter och lögner som har satt oss i skiten öses på.
  Vill man inte att allt man tjänar går till el och bränsle medans kolröken täcker hela himlen gör man bäst att inte rösta på lögn och Bidragspartiet S.

 2. brorson

  Har du blivit klima-aktivist. ett Greta-fan? I ett land med så många sjöar och andra öppna vattendrag, som Sverige har. ökar avdunstningen när det är varmt och det bildas regntunga moln, som skymmer solen och inom några veckor faller det kylande regnet. Den varmaste perioden brukar vara det två första veckorna efter midsommar, när solen står som högst och solstrålarna har den kortaste vägen genom atmosfären. .

  Vårt verkliga problem är inte värmen utan för lite nederbörd under försommaren. I Norrland där grödan mognar senare, och man inte kan ta en tidig skörd, nås mycket höga näringshalter i vallfodret, vilket i viss mån kompenserar färre skördar. Varför klaga på värmen? Lår oss i stället vara tacksamma över naturens gåvor och förskjutningen av den första skörden mellan södra och norra Sverige.

  Med allt mindre kontakt mellan majoriteten av svenska folket och de naturliga näringarna, är svenskarna lättlurade offer för klimathysterin. Det verkliga hotet mot vårt, av naturen goda klmat, är vindkraften, före vars skull enorma arealer av högproduktiv åkermark och skogsmark tas ur produktion, tas ur det naturliga kretsloppet. Hur detta påverkar klimatet talas det inte om. Med stora vindkraftparker till havs kommer mer regn att falla över havet, innan regnmolnen när land. Vi har alltså redan problem med att så mycket regn faller under fel årstid och att för lite regn faller, när mer vatten behövs i markerna för att växterna ska tillgodogöra sig solljuset och värmen.

  Klimathysterin förblindar och döljer de verkliga hoten mot naturen, miljön och klimatet. Greta är en bortskämd och okunnig stadsunge. Utan koldioxid skulle nuvarande former av liv på jorden inte finnas. Om det kan bli för mycket koldioxid, har vi sannolikt mycket långt kvar till den nivån. Skogen har oerhört stor betydelse, inte bara för koldioxidens kretslopp utan även för det lokala klimatet, inte minst i tropikerna där trädkronorna skyddar marken för direkt solinstrålning och genom avdunstningen från träden, vilket ger ett lokalt kretslopp för vattnet.

  En stor andel animaliskt protein i dieten i jordens kallare områden är nödvändig för att kompensera bristen på för människor smältbart råprotein i vegetabilierna i dessa delar av världen. Däremot är halterna av för betande djur smältbart råprotein höga i samma områden, vilket jag har nämnt ovan i det jag skrev om vallfodret. Renskötseln är, speciellt i de kallare delarna av Norrland, inte en kulturnyck hos den samiska befolkningen, utan en anpassning till de naturliga förutsättningarna för livsmedelsproduktion.

 3. brorson

  Vill också framföra en viss besvikelse över att SD inte tydligt har tagit ställning mot klimabluffen, utan i stället försöker inta ett slags tredje ståndpunkt, som går ut på att Sveriges bidrag till ”klimatomställningen” bara har en marginell, knappt mätbar påverkan på klimatet globalt.

 4. Pingback: Vindkraft är ingen ersättning för kärnkraft! | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.