Petter Nilsson(SD)

Prioritera vård, inte flum!

Politik kokar på ned till prioriteringar.

Medborgare behöver bra vård. Den ska vara där när de behöver den.
Det kräver dels personal i tillräcklig omfattning. Dels krävs det lokaler.

Personal behöver rimliga villkor. Lokaler behöver vara i bra skick.

SD har konsekvent lagt mest på vård, vårdpersonal och lokaler.

Vi har konsekvent sagt nej till beslut som innebär mer administration. Vi har föreslagit åtgärder för att få bukt med administration. Vi har föreslagit åtgärder för att begränsa kostnader för flum.
Har tidigare lyft exemplet kring jämställdhetsintegrering/genderbudgeting (se bifogat klipp längst ned i inlägget – och betänk att lagstiftningen är tydlig med att man ska få vård efter behov).

I våra budgetförslag gör vi besparingar på administration, champagneprojekt, finkultur som särskilt gynnar en kommun i länet, en överflödig förtroendemannaorganisation likväl som allt för höga politikerarvoden.

Det här är medel som borde gå till vård.

Övriga partiers misslyckanden (jag säger samtliga övriga eftersom de delade uppfattning kring hur regionen skulle utvecklas under denna mandatperiod – när alliansen kopierade majoriteten) är tydliga.

Det går inte att bortprioritera vård, vårdpersonal och fastigheter för att ha råd med flådiga champagneprojekt, lobbyism, finkultur etc.
De bitarna är helt enkelt inte lika viktiga.

Etiketter: , , , , , , , , ,

9 kommentarer

  1. Marko

    Läser att regering beslutat ge bort drygt 10 miljarder till IDA under den vanliga täckmanteln ”klimatåtgärder” och sen vill höja skatterna hemma.
    Detta trots att skatter redan har ökats enormt.

  2. Marko

    Prioritering hos S är tydlig.
    Kriminalitet? Vård? Inflation? Skola? Migration? Korruption? Levnadskostnader?
    Näe, nu storsatsas det mot.. tada… rasism!

    Dom kan ju börja med SSU.

    Men den som är intresserad av andra åtgärder i samhället röstar lämpligen på något annat.

  3. Kenth

    Ett rikt och välmående folk ger låga vårdköer.
    Som det är nu förspills våran välfärd utomlands
    genom i mitt tycke helt okloka bidragsbeslut.
    Senaste nu var 70miljoner till ukrainas uppbyggnad.
    Pengar behövs inom landet för att inte välfärden
    skall kollapsa…Har redan sett det lutar åt Fattiga
    och Rika samhälle i landet där större delen är fattiga.
    Detta är bara början på lilla sveriges undergång.
    Sen borde vi göra som England och gå ut EU och
    få bestämma till 100% över vårat land och tillgångar!

    • Håkan

      Det du beskriver är socialdemokrati.Sverige lider av självskadebeteende och ingen tillnyktring i sikte.

  4. brorson

    Apropå debatten om vindkraft contra kärnkraft, så är den, som påstår att oktober är årets kallaste vintermånad lika oseriös, som den som påstår att april är årets varmaste sommarmånad. Bär samma person påstår att vindkraftbolagen har valt fel rotorbladstyp, så bör hen försöka övertyga vindkraftbolagen om den saken, och inte oss som ö.h.t. inte tror på vindkraften. När jag skrev att Marocko visar vägen, så gällde det Afrika och i jämförelse med de afrikanska länder, som bygger jättestora kraftverksdammar i Nilen och därigenom troligen kommer att vålla världshistoriens hittills värsta miljökatastrof. Jag skrev uttryckligen att jämförelsen inte avser Afrika kontra Nordeuropa, att det handlar om rätt sak på rätt plats.

    När jag skrev att Marocko står på tröskeln att bli världens nästa välfärdsstat, så avsåg jag materiell levnadsstandard, köpkraft, hos befolkningen. Och inte demokratiska utveckling. Men faktum är dock att Marocko är det muslimska land, som inger störst hopp om en demokratisk framtid. Och detta till stor del tack vare de demokratiska reformer, som den nuvarande kungen har genomfört. Samt att kungen i kraft av den auktoritet, som han besitter genom att (enligt traditionen) vara en ättling i rakt nedstigande led till profeten Muhammed, har lyckats bäst av världens alla muslimska ledare med att begränsa de extrema islamisternas framgångar. En diktator? Tja, men inte värre än Turkiets Erdogan.

    Sahara är onekligen rätt plats för solkraft, som Marocko satsar på. Sverige är däremot med sina enorma felsatsningar, vindkraft i stället för kärnkraft, inte bara fel sak på fel plats utan fel på alla sätt (nu även typen av rotorblad?) rejält i utförslöpan. Kanske möter vi Marocko på väg uppåt vid halvsekelskiftet, när vi är på väg neråt – i både levnadsstandard och demokratiskt hänseende.

  5. Mique

    Hur är det med läsförståelseförmågan, hos den övervägande delen av kommentatorerna på Petter Nilssons blogg!? Det är ingen som har nämnt någonting om, att oktober är årets kallaste månad. Kungen av Marocko är en enväldig despot, som likt Putin, styr sitt land med dekret. Kungen av Marocko bygger Potemkin-kulisser av falsk demokrati mot omvärlden, för att flytta fokus från sitt erövringskrig i Västsahara. Erdogan är ingen diktator, snarare en reaktionär, auktoritär, gammal patriark, som inte riktigt förstår sig på, vad demokrati är för något. Förövrigt tycks merparten av kommentatorerna, på Petter Nilssons blogg, fått det här med demokrati om bakfoten, med sitt vurmande för auktoritära gamla stofiler. Det är inte min uppgift, att styra hur sveriges energiproduktion ska ske. Däremot har jag min fulla rätt, att framföra min åsikt i frågan! Politikerna har inte sett VAWT-snurran genom skogen av HAWT-snurror! Privata företag är endast ute efter att tjäna så mycket pengar som möjligt till aktieägarna. Jag har svårt att förstå den utbredda rädslan, hos merparten av Petter Nilssons följare, för ny teknik, men även den rådande rädslan för andra människor och kulturer, som florerar på Petter Nilssons blogg. Försök att se lite utanför boxen, världen förändras, saker och ting utvecklas ständigt. Det går inte att sitta och drömma sig tillbaka till trettio- och fyrtiotalets gamla ”goda” tider, se framåt istället! Det nämns aldrig någonting om kärnkraftens avigsidor, såsom tillgång, anrikning och kostnader för kärnbränsle, skenande kostnader i samband med byggnation av nya kärnkraftverk, ej heller någonting om olycksrisker och kostnader i samband med slutförvar av kärnavfall, ej heller, att vi lämnar över ansvaret för vår ohejdliga överkonsumtion av Jordens resurser till kommande generationer, egoism i kubik! Tyvärr är det flera, av kommentatorerna på Petter Nilssons blogg, som skriver långa kommentarer fyllda med sakfel, motsägelsefulla resonemang, utan några som helst källhänvisningar och osakliga påhopp, på framförallt offentliga personer förekommer frekvent. Med andra ord, ren rappakalja! Undermålig läsförståelse och dåliga kunskaper i det svenska språket, står också högt i kurs. De flesta kommentatorerna, på Petter Nilssons blogg, har inte en susning, om hur en saklig, faktabaserad diskussion, utan lögner och personangrepp förs. Föråldrade, fossiliserade åsikter skrivna av arroganta, auktoritära, patriarker, tolkas som huggna i sten och som ej ifrågasätts på grund av rädsla för, att bli tillrättavisad och nedtryckt, det påminner mycket om det svenska skolsystemet under trettio- och fyrtitalet.

    • brorson

      Om du menar att det inte finns en chans till en demokratisk utveckling i något enda muslimsk land, bör du gå med i SD, för där finns åtminstone några som delar din övertygelse i den frågan. Det är kanske därför du skriver hatiska kommentarer på en SD-blogg. Hatkärlek. Men blandar du inte ihop kung Muhammed den sjätte, som har genomfört demokratiska reformer, med hans far kung Hassan den andre, som var en riktig despot? Jag har aldrig påstått att dessa demokratiska reformer är tillräckliga för att Marocko idag ska anses vara en demokrati. Du borde också uppdatera dina kunskaper om Turkiet, som utvecklades i demokratisk riktning efter militärdiktaturens fall, men innan Erdogan kom till makten.

      • Mique

        Jag har inte påstått, att ett muslimskt land inte kan vara eller bli demokratiskt. Jag skriver inga hatiska kommentarer på Petter Nilssons blogg, jag använder mig enbart av samma språkbruk som de flesta kommentatorerna på Petter Nilssons blogg. Min rätt att ha en åsikt och rätten att förmedla den är okränkbar! Om det är någon som behöver uppdatera sina kunskaper, så är det inte jag. Jag behöver inte förvanska fakta och skriva om historien, för att det ska passa in på mina åsikter i olika frågor. Jag blandar inte ihop några monarker. Marocko är formellt en konstitutionell monarki, men det folkvalda parlamentet kan inte på allvar utmana kungens inflytande. Grundlagen begränsar inte monarkens makt på något vis. Trots vissa mindre reformer på senare år, så har kungen av Marocko ett stadigt grepp om makten. Den grundlagsfästa pressfriheten är i praktiken obefintlig. Rättsväsendet är på pappret oberoende, men är svårt korrupterat. Statsmakten (monarken) utövar inflytande i politiskt känsliga mål. Kvinnor och flickor har i praktiken begränsade rättigheter, en tredjedel av flickor i skolåldern, får ingen eller mycket lite skolundervisning. HBTQ-personer har inga som helst rättigheter, de förföljs och straffas oftast med långa fängelsestraff. Marocko är världens största producent av cannabis, den cannabisodlade arealen uppskattas till 80 000 hektar och utgör råvara för cirka 90 procent av det hasch som smuggla till Europa, till ett värde av femton miljarder kronor årligen i smugglarledet. Källor: Utrikespolitiska Institutet, Reportrar utan gränser, Transparency International, Förenta Nationerna, Europol och Interpol.

  6. brorson

    Det glesbefolkade Västsahara är en f.d. spansk koloni, som Marocko gör anspråk på och har annekterat merparten av, men som grannlandet Algeriet, som är en stenhård militärdiktatur, försöker erövra med den s. k. befrielserörelsen Polisario som bulvan. Polisario bildades strax innan det spanska kolonialstyret i Västsahara avvecklades, och många länder knöt stora förhoppningar till Polisario, som dock har visat sig helt oförmöget att upprätta ett fungerande demokratiskt styre och har förvandlats från befrielserörelse till terroriströrelse, med följd att c;a hälften av de länder som inledningsvis stödde rörelsen, inte längre gör de, utan snarare är beredda satt stödja Marocko. Till detta har inte minst den nuvarande kungen Muhammed den sjättes demokratiska reformer bidragit, vilka har förbättrat situationen för den västsahariska ursprungsbefolkningen, jämfört med kung Hassan den andres regeringstid.

    Olof Palmes center i Sverige, som ´Palme inte haft det minsta inflytande över eftersom han är död, tillhör de sista entusiasterna, som fortfarande stödjer Polisario. Detta har kritiserats av Westerholm,. som är en svensk f.d. underrättelseofficer och socialdemokrat med goda kontakter med kritiska tjänstemän inne i det svenska utrikesdepartementet. Saker har förändrats under de många år, som har gått. sedan Spanien lämnade Västsahara och sedan PKK kämpade mot en grym militärdiktatur i Turkiet, med de metoder som kanske var nödvändiga då – och vi svenskar öppet kunde kritisera USA och Nato utan att riskera repressalier.

    Vänsterpartiet har sannolikt rätt, när det partiet anser att terroriststämpeln på PKK bör upphävas. Och Westerholm har sannolikt rätt, när han menar att Polisario bör terroriststämplas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.