Petter Nilsson(SD)

Kommentarer på bloggen (meta)

Passar på skriva ett metainlägg igen. Vill förtydliga att jag verkligen ser ett stort värde i att man kommenterar saker, lyfter sin problembeskrivning, har invändningar mot en tes som jag eller annan lyfter upp.

Är tacksam för samtliga som tar er tiden och funderar ut olika saker att skriva. Det är en del i att skärpa varandras förståelse för frågor.

Jag tycker det är stort att kunna argumentera för eller mot en tes. Men lite alltför ofta tycker jag det kommer in kommentarer som hellre lägger fokus mot person (inte sällan andra kommentatorer).
Försöker hålla det någorlunda balanserat. Dvs om någon kommenterar på gränsen till otrevligt mot den ene, så får den andra i regel igenom sitt svar också. Men det blir svårt att riktigt hålla ordning.

Dagens slutkläm är iallafall att jag är tacksam till er som kommenterar, men visst kan man vara snälla mot människor och mindre snälla mot tankar och idéer?

Trevlig helg på er gott folk!

8 kommentarer

  1. Mique

    God morgon, Petter! Har trollen på din blogg klagat igen, över att de får mothugg av andra kommentatorer? Det är uppenbart, att en del av dina följare, inte kan eller vill respektera andras okränkbar rätt, att ha åsikter och att uttrycka dessa åsikter, i det forum som hen själv väljer.

  2. Marko

    Vitbok tystade ingen, allra minst världens sämsta Morgan.
    Väntat,då detta är allt vänstern har kvar efter att ha försämrat allt annat i samhället.

    Deras stora fråga i sak om vinster i skola är oxå inte särskilt saklig.
    https://youtu.be/xPZGf9zWijQ
    Mindre än 2 promille av skolans kostnader hamnar det om.

    Sen är det extremt mycket antidemokratiska och totalitära utlägg på en viss censurblogg

    • Kim

      Varför skulle en rapport som är beställd och betald av SD och som kommer fram till det som alla normalbegåvade vetat tysta någon?

  3. brorson

    Förmmodligen åsyftas en kommentar från mig den 15 juli, som var ett genmäle till den här provokatören, som bara är ute för att förstöra varje försök till seruös diskussion. Kommentaren ifråga återges här i sin helhet.

    > Nej, Holmlund bestämmer själv vilka kommentarer, som han ska publicera på sin blogg. Och det har han rätt att göra. Det är ocksåen del av yttrandefriheten, att inte tvingas upplåta sitt eget forum för åsikter, som man själv ogillar. Alltså ingen kritik mot Holmlund i det avseendet, även om det ibland kan kännas frustrerande att inte .alltid få sina åsikter publicerade. Men det verkar inte Petter begripa, som upplåter sin blogg för dina plattityder, som inte tillför någonting. <

    Någon "okränkbar rätt" att framföra sina åsikter i vilket forum som helst, som man själv väljer, existerar inte. Och det gäller både Holmlunds och Petters blogg. Att tvingas publiera åsikter, som man inte stödjer, är inte yttrandefrihet. Det är tvång. Sådant förekommer i diktaturer, där regimkritiker tvingas rabbla upp uttalanden av diktatorn. Och faktum är ju att den, som bara skriver nonsens-kommentarer, utöver censur, genom att de seriösa kommentarerna drunknar i "bruset" och inte blir lästa.
    A
    Holmlund bestämmer inte bara över sin blogg, utran dessutom över sin tid, vad han ska använda sin tid till, kanske till något annat än att granska en massa kommentarer, så att inget olagligt eler eljest olämpligt råkar slinka med. . Och detsamma gäller Petter. Det ger kanske ett gott intryck att även publicera invändninfgar mot det man själv har skrivit. Men det bör i så fall vara invändningar i sak, och inte en massa rappaklsja och oförskämdheter.

    • Mique

      Jag har aldrig ifrågasatt Petter Nilssons eller Lennart Holmlunds, eller någon annan bloggägares rätt, att ej publicera kommentarer! Däremot ifrågasätter jag, med skärpa, med vilken rätt andra kommentatorer, på Petter Nilssons blogg tar sig, att överhuvudtaget ifrågasätta min okränkbara rätt, att ha en åsikt och att uttrycka den i ett forum som jag väljer själv! Om man inte klarar av sakliga motkommentarer, som publiceras med bloggägarens goda minne, utan ger den med en annan åsikt, än ens egen, nedvärderande epitet såsom, provokatör, onödig import, tok, plus mycket annat, då är man verkligen ute på mycket djupt vatten! Förövrigt, läs min kommentar angående vad som karakteriserar ett nättroll. Ponera, att det är inte mina personliga ”påhitt”, utan konstaterande från de olika källor jag anger!

  4. Mique

    Vad kännetecknar ett nättroll: Nättroll håller sig inte till ämnet, nättrollet vägrar att ge sig trots att hen motbevisas, nättrollets ton är hård och nedlåtande, nättrollet hänvisar ofta till länkar, nättrollet agerar som om hen vore omedveten om att de flesta inte håller med, nättrollet är inte intresserad av en seriös diskussion, nättrollet är avsiktligen otrevlig mot andra, nättrollet har dåliga kunskaper i ämnet som diskuteras, nättrollet använder bluff, lögn och överdrifter, kommentarerna som nättrollen skriver är provokativa, märkliga, irrelevanta och oseriösa, nättrollet byter ofta fokus för att få meningsmotståndaren att framstå som en hycklare, nättroll använder falska källor för att framstå som trovärdiga, nättroll använder nedsättande etiketter, nättrolls språkkunskaper är undermåliga. Källor: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Internetstiftelsen, Myndigheten för psykologiskt försvar, Totalförsvarets forskningsinstitut, The Guardian Project, Kali Nethunter Community, Arch Linux Community, Edward Snowden Community, Anonymous Community, Älvorna och The Frenchman.

  5. Håkan

    Mollgan Johansson mobbar sin föredetta fru med otrevliga SMS för att hon numer röstar på SD.Denne man som efter Rheinfeldt är landets största olycka beter sig som Anderssons statsråd i gemen,alltså allt annat än statsmannamässigt.Bara att titta på Strandhälls eskapader på Twitter t.ex.

    • Marko

      Hans ex verkar stå på plats 11 för SD i Lund.
      Ser man hur Morgan beter sig publikt så låter resten inte otänkbart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.