Petter Nilsson(SD)

MP:s möte för höga drivmedelsprispriser!

Jag försöker variera mina inlägg en aning. Tappra försök att beröra lite olika ämnen. Men. Nu blir det ytterligare lite mer fokus på problemet med höga drivmedelspriser.

MP kallade nämligen, per pm, till ett möte för att lösa det varma klimatet i Europa. Lösningen?
Höga bränslepriser i Sverige

Jag vill någonstans förklara varför höga drivmedelspriser är vanvett ur ett miljöperspektiv också.

Sverige är ett land i norden med väldigt lite befolkning, väldigt lite utsläpp i ett globalt perspektiv.
Vi är högteknologiska i ett globalt perspektiv. Innovativa.
Med god välfärd och god trygghet i samhället kan vi i Sverige genom innovationer hitta lösningar som både bidrar till mindre resurskrävande produktion likväl som mer miljövänlig produktion.
Lösningar som kan förbättra detta för hela världen, och därmed – trots vår ringa storlek – kunna bidra på en global skala.

Men för att fortsatt kunna vara innovativa så kräver det att Sverige har en god sammanhållning, en god välfärd och trygghet.

Att göra livet svårare för de mest ekonomiskt svaga medborgarna genom verkningslös eller kontraproduktiv godhetssignalerande miljöpolitik är inget som stärker Sveriges sociala kapital eller innovationskraft.

Drivmedelspriserna idag är galna.
Som vänsterpolitik över huvud, så är de populistiska, triviala och rent plakatpolitiska lösningarna mindre och mindre tilltalande för väljare.
Internet har inneburit att väljare blivit mer och mer informerade. Mer informerade väljare kommer inse det besynnerliga i miljöpartiets agerande. Vidare misstänker jag att endast möjligen C skulle ta rygg på MP i denna frågan.

Etiketter: , , , ,

21 kommentarer

  1. leif

    ”Att göra livet svårare för de mest ekonomiskt svaga medborgarna”

    haha, du vet att du är med i ett högerparti va?

    Gud jag dör av skratt 😀

    • Maria

      Leif: Höga priser på drivmedel, tillsammans med reducerade reseavdrag, är absolut till nackdel för boende, och kanske dessutom förvärvsarbetande i annan kommun, i glesbygd…Det drabbar väl svaga grupper i Sverige?

    • Bättre förr

      Det är vänstern som utnämnt SD till ett högerparti. Vore det inte för att M och KD närmat sig SD i invandringsrelaterade frågor och energipolitiska frågor skulle nog inte SD lika tydligt liera sig med högern.

  2. edor vilhelmina

    Du pratar om vårt ”högteknologiska land” och våra innovativa lösningar. Vilka räknar du hit? Att fortsätta gynna utsläppen genom sänkta drivmedelspriser och förresten är det inte speciellt höga om man räknar till vad svensken i genomsnitt tjänar. Är det någon som ska klaga är det mig och alla andra pensionärer med relativ låg pension. Jag föredrar hellre vi satsar på klimat och natur. Har vi inte innovativa lösningar som ska förhindra detta? Elbilar, batterier/batteridrift och framställning av stål med hjälp av vätgas. Varför hänger du inte på det istället? Genom det språk du för vill du i motsats vad du säger och påstår både förhala och förhindra detta. Så fort det prats om Miljöpartiet i nästan vilken fråga som helst de har, vänder och inte minst det parti du företräder taggarna utåt.
    Du SD och högern är endast intresserade av kärnkraft och skattesänkningar samt av sänkta drivmedelspriser. Är det den politiken som för Sverige framåt och det blir nog jobbigt både för dig, SD och den samlade högern övertala svenska folket att det är på detta de ska lägga sin röst. Jag tror det du företräder i just den här frågan är SD, du och högern är förlorare.

    • Bättre förr

      De glesbygdsbor jag pratat med i olika sammanhang har jag varit mycket missnöjda med drivmedels priserna. Jag har givetvis inte pratat med alla, men jag har faktiskt inte tidigare hört någon framföra de argument du framför.

  3. Mique

    Godmorgon Petter! Ditt påstående om att internet har gjort väljarna mer informerade, stämmer inte, om man ser till kunskapsnivån hos vissa av dina följare. Ett typexempel, är troll-kommentaren angående Zlatan; Zlatan är född i Sverige och anser själv att han är svensk, jag är född i ett Sydamerikanskt land, jag anser att jag inte är svensk, både Zlatan och jag avgör själva vad vi är, inte Sverigedemokraterna eller någon annan!

    • Bättre förr

      Vad har Slatan med bränslepriserna i Sverige i att göra? Han är väl mest utomlands nu?

    • Marko

      Då har du inte åkt tunnelbana då.

      Och att du inte begriper är inte oväntat.
      Hycklarkungen och sossar som tex Morgan är naiva, för att uttrycka det milt, som tror att idrott förhindrar särskilt socialdemokratiska områden.
      Gör som Morgans ex och lämna S.

  4. Jonsson

    Mp behövde en värmebölja inför valet för att få upp väljarstödet. Försitt aldrig en kris, för att travestera Churchill.
    Norrmejeriers ost var 15 kronor dyrare denna vecka på Ica, 114 kr/ kg. Mp kan säkert ordna så att matpriserna stiger ytterligare.
    Kanske ska vi börja använda mjölbaggelarver som sovel, den nya *flugan* om Mp får bestämma.

  5. Bättre förr

    Sverige borde ju logiskt sett få släppa ut lite mera än många andra länder, dels på grund av kallt klimat och långa avstånd i i de glesbefolkade delarna av landet som gör kollektivtrafik synnerligen ineffektiv då låg turtäthet för att samla fler passagerare resulterar i långa väntetider och därmed i realiteten långa restider..En stort flyktingmottagande innebär ju fler medborgare, och givetvis borde utsläppen få öka i proportion till den ökade befolkningen. Även batteriernas sämre funktion i kyla bör räknas in när man tänker sig elbilar som lösning. Att inbilla sig MP kan göra underverk genom reduktionsplikt och ökade bränslepriserna i ett land som står för 0,2 % av värdens koldioxidutsläpp. Då är faktiskt chansen att en och annat innovation skulle kunna göra betydligt större nytta rätt stor!! Tillgängliga siffrorna tyder mera på att de som bor i glesbygd inte kan minska sitt bilanvändande särskilt mycket på grund av låg turtäthet i kollektivtrafik mm, utan att man i stället tvingas spara in på annat, t.ex. dyrare eko-mat och ta en billigare semester och liknade och köpa mindre leksaker mm till barnen. Dessutom finns det rätt många som på ett eller annat sätt jobbar i skogen mm, som endast kan ta sig dit med bil.

  6. Marko

    MP är totalt desperata, har laddat upp för en kampanj som utgår ifrån att det ska vara varmt på sommarn och sen blir det en kall sommar istället.
    Då gör man dessa helt vansinniga plakatutspel när det är lite extra varmt 2 dagar i London innan det vanliga regnet började igen.
    MP och deras systerpartier är ansvariga för att eldning av fossilt bränsle har ökat enormt, och dom vill inte göra dom åtgärder som är möjliga för att minska det.
    Nästan så dom inte tror själva på sina domedagsprofetior.
    Och att rösta på någon som inte kan fixa något samhällsproblem öht men tror dom kan ändra globalt klimat och samtidig tror att sommarvärme tänder eld på träd, då är det på gränsen att rösträtt bör återkallas.

    MP driver en politik som minst 95% i världen inte vill ha då det är dessa 95% som får betala med ett mycket försämrat liv medans lilla eliten blir allt rikare av allt dom inför för ”miljön”

  7. Bättre förr

    Jag kan inte hjälpa att undra hur just MP, som förespråkar att man ska utreda miljökonsekvenser, innan man satsar på olika projekt, så okritiskt kan förespråka en jättelik utbyggnad av vindkraft! Nyare vindkraftverk kan vara upp till 270 m höga. Sydsvenska höglandet, ca 200 högt över havet, anses orsaka tydliga klimateffekter som högre nederbörd och mera åska. Fjällkedjan i norra Norge och Sverige bidrar till stora skillnader i nederbörd ock klimat, upp til 2500 mm per år i nordvästra Norge, att jämföra med området runt Torne Träsk, ca 15 mil därifrån, runt 400 mm. Medan de lite lägre fjällen runt Trondheim, leder till lite högre nederbörd mm i Jämtland och lite lägre än i nordvästra Norge på norska sidan. Men fjällkedjan i Nordnorge har ju en snitthöjd runt 1000 m förstås, 4-5 högre än de största vindkraftverken. Enskilda stora vindkraftverk har inte så stora konsekvenser, men parkerna?! Att inte utreda dessa möjliga konsekvenser känn väldigt märkligt, när så många vindsnurror ska byggas. Sett i ett större perspektiv kan man tänka sig, att så storskaliga utbyggnader som nu sker kan minska vindens förmåga att utjämna nederbörd, värme och kyla över land, vilket skulle medföra att vinden skulle utjämna skillnaden i nederbörd och temperatur lite snabbare till havs i stället. Detta skulle bidra till snabbare smältning av isarna i Arktis, och större skillnader mellan vinter och sommar längre in i landet, samt lägre nederbörd, särskilt runt Östersjön, där vindkraftverken även kan tänkas hämma pålandsvinden också.. Varför har detta inte kollats noggrant innan man bygger ut?

    • brorson

      En fluga gör ingen sommar. En gräshoppsvärm kan ödel’gga ett landskap,.så att tusentals määnniskor svälter ihjäl. Varförhar inga miljökonsekvensanalyser gjort av de stora vindkraftparker som redan har byggt och av dem som planeras? Ledande miljöpartister har hål i huvudet. när de vägrar inse frågans komplexitet. När de utpekar koldioxiden som nästan ena bov i dramat, undanskymmer de andra faktorer, både sådana som människor inte kan påverka och sådana som människor i högsta grad är skuld till och kan påverka. Genom att förneka detta, skyddar MP de värsta miljömarodörerna.

      Det fanns en miljörörelse före MP. Men den har MP kidnappat och satt munkavle på.

      • Mique

        Jag undrar vilka som har hål i huvudet. Jag litar mer till niohundranittionio av tusen klimatexperters forskning, än till vad någon enstaka klimatförändringsförnekaramatör tycker!

  8. Kenth

    Såg igår på Avion shopping ett par i övre medelåldern sätta sig i sin nya elbil och glida iväg.
    Såg lite patetiskt ut…som de mådde bra av att slippa bensinkostnaden mot en billigare laddning
    av batteriet. Undrar om de skulle vara lika nöjd med en elbil om den kostade lika mycket som en
    bensinbil i driftkostnad?…Snart är vi där med nya avgifter dyrare laddpriser och skatter…kommer då elbilen vara lika attraktiv?

  9. Ove

    Kan någon förklara för mig som bara har 2 år på gymnasiet. Värmerekordet i Sverige är under 1940 talet, kan vara 1943.
    Vad berodde det på ?

  10. Leif

    Såg eran reklamfilm, eller en av dom antar jag. inser att ditt dravel om att ni skulle hålla en hög nivå i valkampanjen, föga förvånande, var skitsnack.

  11. Jonsson

    Vindkraftverken kan självantända och orsaka skogsbränder. De borde förbjudas på land.

    Vad gäller insektsföda, så finns faran med allergier med sådan kost.

    Stenevis & co., gröna planekonomi, är inget att sträva efter. Inget Stenevi och hennes partikamrater själva kommer att drabbas av ekonomiskt. Det blir BiB, BMW, svarta oliver och litervis med hårtoning och hårglans … så länge skutan kan gå, så länge hjärtat kan slå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.