Petter Nilsson(SD)

S och pensionerna…

Socialdemokraterna har som bekant planerat illa avseende elproduktionen. Endast SD har i verkligheten arbetat mot reduktionsplikten – för att hålla rimligare bränslepriser.

Det hela har inneburit inflation. Mycket på grund av godhetssignalering. Inflationen innebär nu att arbetare och pensionärer förlorar runt en månadslön, eller en månads pension varje år.
Intäkter som förloras på grund av dyrare priser.

Någonstans tror jag emellertid att även de mest lojala S-väljare börjar ifrågasätta partiets ”arbetar”-vänlighet. Såg en sosse i Aftonbladet förklara att andra länders skyddsnät ska gälla för garantipension för de som på ålderns höst valt att bosätta sig utomlands.

Utan att fråga sig hur väl det rimmar med Socialdemokraternas ”arbetarlinje”. Betala in till pensionssystemet, bosätter sig utomlands på ålderns höst, och nekas ersättning.
Samtidigt driver S en politik som innebär att många kommer till Sverige på ålderns höst och beviljas ersättning utan att ha arbetat i Sverige.

Etiketter: , , , , ,

15 kommentarer

 1. Leif

  Du som har koll, på årets första 181 dagar, hur många dagar producerades det för lite el i Sverige så att vi behövde importera el från utlandet?

  Och hur många % av den el vi producerat första halvåret, har vi exporterat?

  • Arbetare

   Vi har under samtliga av årets dagar importerat el någonstans i södra Sverige.

   Än så länge har vi överskott här i Norrland.

 2. Marko

  Vad gäller pensioner så är det trist en skötsam medborgare inte ska få välja själv var dom spenderar sin sista del av livet utan att straffas ekonomiskt.
  Det är väl dock även myglsre som drabbas.
  Människor med falska identiteter, människor som inte längre lever osv.
  Så detta är nog ett nödvändigt ont numera.

  Ansvariga är dock våra naiva politiker som förvandlat vårt land till ett mecka för bidragsfusk och korruption.
  Sosse eliten på UD går i täten för det.

  • Bättre förr

   Hur många myglare som drabbas vet jag ej. Folk som är i pensionsålder och kommer som flyktingar, eller anhöriginvandrare får äldreförsörjningsstöd, vilket jag inte vet hur det påverkas i detta sammanhang.

 3. Håkan

  En S bloggare slår sig för bröstet över hur lugnt och fint det är Umeå.Vederbörande kunde ju börja och fråga alla hundratals bilägare när deras bilar eldats upp av vissa ”förmågor”.Polisen säger att man vet vilket klientel det är,men nu är vi i Anderssons Sverige och då törs dom inte stöta sig med dom små liven.Har ni sett Anderssons reklamjingel?Sverige var tryggt säger Andersson om sin uppväxt.Joooo det var ju det,sen hände det något och fortsätter att ”hända”.Och det är S som haft makten nästan alltjämt,men ändå förstår Andersson inte hur landet kunde fullständigt gå i kvav. Nu har S haft bra hjälp av en Reinfeldt under en kort period med att destabilisera nationen.

  • Marko

   Maggan säger i den påfrestande reklamen i stort sett att det är upp till befolkningen att fixa allt dom har förstört.
   Vi kan bättre = S gör likadant men övriga skärper sig.

 4. Marko

  Hycklarkungen med taxerad inkomst på över miljonen efter bla försäljning tycker inte att den som säljer sin bostad ska få behålla pengarna.
  Såna är dom, sossarna.
  Alla dina pengar är deras pengar.

 5. Stefan

  Jag är faktiskt lite osäker. Ljuger du medvetet eller har du ingen som helst koll på pensionssystemet? Förmodligen lite av båda. Men av kommentarerna här att döma är du i gott sällskap.
  Ingenting av det man betalt in i pensionssystemet förlorar den som flyttar utomlands. Ingenting! Det som försvinner är garantipensionen. Den är till för att den som är boende i Sverige och inte har ”riktig” pension ska ha någon slags inkomst som gammal. Utan den skulle utslagningen bland äldre bli fruktansvärt stor. Detta gäller även de som flyttat hit från andra länder. Och den som då flyttar från Sverige till annat land får förlita sig på det landets ”garantipension”.
  Dessutom är det inte S som vare sig ensamma infört ”gp” eller beslutat att den inte ska följa med när man flyttar. Jävligt dåligt påläst är du. Eller ljuger du medvetet???

  • Mique

   Petter Nilsson ljuger medvetet och har noll koll på saker och ting. Petter har ett gäng troll på sin blogg, att utfodra. Petter Nilsson själv börjar allt mer, att uppfylla alla vetenskapliga kriterier för ett nättroll. Ett nättroll har inga kunskaper, lnget sunt förnuft eller medvetenhet. Typexempel bland kommentatorerna på Petter Nilssons blogg, är bland mångt och mycket; att inte veta skillnaden, beträffande den franska och ryska flaggan, att det simmar delfiner i våra sjöar, att 100 miljoner EUR är deygt 1 miljard SEK och inte 10 miljarder SEK. Plattjordingar, klimatförändringsförnekare, Trump-anhängare, Putin-anhängare, illa dold rasism, islamofobi, HBTQ-fobi och mycket annat, härjar hej vilt bland kommentarerna på Petter Nilssons blogg. Påpekar man någonting om falsk fakta, så får man inte något svar angående sakfrågan, utan en drös av påhopp, konstiga epitet och länkar till en mängd obskyra alternativmediasidor, skrivet på medioker svenska. Nättroll används genomgående av Sverigedemokraternas propagadamaskineri.

   • Bättre förr

    Ser att du älskar att trava upp påhopp i en hög trave, men med så dåliga och oprecisa argument att ingen ids eller orkar svara på nåt så oseriöst

    • Mique

     Ett av trollen på Petter Nilsson blogg, tycks ha läst min kommentar, men har inte förmåga, att förstå kontexten i min kommentar. Trollet svarar, att den inte ids eller orkar svara på min kommentar, men det är precis det trollet har gjort och fastnat riktigt rejält med svansen, med sin obefintliga retorik.

  • Maria

   PENSIONS­UPPGÖRELSEN
   Före jul (2017) presenterade sex av riksdagens åtta partier, alla utom Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, den nya pensionsuppgörelsen.

   I den föreslås att den lägsta åldern för att ta ut allmän pension höjs stegvis från 61 till 64 år och att rätten att jobba kvar höjs stegvis från 67 till 69 år med start 2020. Lägsta åldern för att ta ut garantipension höjs 2023 från 65 till 66 år och kommer från och med 2026 vara kopplad till medellivslängden.
   Partierna, som var ansvariga för pensionsöverenskommelsen, hade uppenbarligen tydliga direktiv att spara på utbetalning av pension till äldre medborgare.
   Den 22 juni 2022, fattade riksdagen beslut om att rätten att ta med sig garantipension vid utvandring från Sverige upphör från och med oktober 2022. Om du redan bor utanför Sverige, upphör rätten till garantipension från och med januari 2023. Garantipensionen betraktas inte längre som en pension utan klassas som en minimiförmån. Beslutet kommer inte att påverka inkomstpensionen.
   Så, utslagningen av de äldre som du nämner, kommer att öka, särskilt för pensionärer som flyttar till andra länder.,

  • Bättre förr

   Nja, allt som man tjänar över ( i dag) 532500kr/år, 7,5xinkomstbasbelopp, får man ingen högre pension för själv, de pengarna går in i systemet och betalar andras pension som tjänar mindre. I stället har många fackföreningar förhandlat in förstärkt tjänstepension för dessa grupper med högre inkomst. Men det har också resulterat i att företagen får ännu högre pensionsutgifter för höginkomsttagare, vilket i sin tur lett till att en del företag, bl.a. bemanningsföretag inom flyget, anställer i andra länder där detta tak saknas och på så vis kan erbjuda en bra pension till en lägre kostnad. Dessutom drar Sverige av en del av pensionen för de som flyttar utomlands ”för att det ny landet drar för lite skatt på pensionen”, t.ex. Portugal m.fl. (SINK-skatt, ofta 25%). Beträffande garantipensionen handlar det ofta om folk som har jobbat, men fått oförskämt dålig pension. T.ex. egenföretagare, som inte tjänat nog för att avsätta tillräckligt till pensionen, eller som inte prioriterat att göra det. Eller kvinnor som fött och tagit hand om många barn och kanske även val att jobba deltid under en tid, och på så vis inte tjänat ihop till en bra pension.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.