Petter Nilsson(SD)

Det dolda, goda, hatet!

SOM-institutets antologi kikade på förekomsten av självcensur efter svarspersonernas partisympati.
De som sympatiserar med SD, så svarar 45% att de inte törs säga att de är SD.

I samma underlag så lyfter man vilka grupper i samhället folk ogillar starkt. Och. Hör och häpna. Här dyker jag upp på några punkter som Sverigedemokrat och konservativ med nationalistisk grundsyn. Ni vet. Som en som inte tyckte Reinfeldts ”öppna era hjärtan” var någon höjdare – tvärtemot den tidens politiker och tjänstemän.

Ni vet. En sån som vill att Sverige ska prioritera våra medborgare, vårt land i första hand. En sån där rackare som anser att vi måste stoppa den ansvarslösa invandringspolitik som fått råda alldeles för länge.
Ska väl passa på att säga att jag upplever att man får ett helt annat bemötande idag än då. Fullständigt väsensskilt.

Nåväl. Åter till ämnet.
Rimligen är det rätt svårt att påstå att rasism är särskilt vanligt förekommande i Sverige.

Därtill ser jag att det inte tycks föreligga något större förakt mot homosexuella. Såvida de inte ingår i gruppen män (som tycks ogillas mer). Men rimligen bör innebära att övriga partier kanske bör ifrågasätta hbtq-certifiering, diplomering och annat som kostar tid och pengar från vård och annan välfärdsverksamhet.

Slutligen. Nej jag hatar inga miljöpartister. Finns företrädare inom andra partier som är fina människor. Det olyckliga är att de har fel.
Tror också att karriärister är väsentligt mycket vanligare i andra partier än SD.

Tycker det är olyckligt att MP kommit att ogillas starkt av en större andel i befolkningen. Räds vidare det kan bli svårare för dem hitta bra företrädare i takt med att partiet blir mer skarpt ogillade – vilket i sin tur i värsta fall leder till att de får färre och sämre företrädare. Företrädare som kan komma att bli en del av en majoritet i beslutande församlingar.

Det ligger inte i någons intresse att politiska partier eller företrädare blir mer starkt ogillade.

Nu upplever MP-sympatisörer ingen större rädsla att uttrycka sina sympatier, vilket förstås kan bero på en rad saker. I min erfarenhet finns det en relativt god tolerans från konservativt håll för miljöpartister. Även om politik angrips från konservativa, så är det i mindre omfattning personer. Därtill är det mediala stödet svårt att bortse ifrån, tillsammans med andra prylar förstås.

Oavsett viktigt att motverka. Vi måste värna om demokratin.

Ett särskilt läsvärt stycke i antologin återfinns på sida 15.

Mer generellt ställda frågor om stöd för demokrati har i tidigare SOM-undersökningar
tolkats som att demokratin har starkt och odelat stöd bland medborgarna. När så
pass stor andel svenskar hävdar att grundläggande fri- och rättigheter mestadels är
till för dem som har samma åsikter som en själv eller de som liknar den grupp man
själv tillhör så vittnar det om att en djupare förståelse om vad demokrati kräver i
form av politisk tolerans saknas hos alltför många medborgare. De resultat som
presenterats här visar att statsvetare ofta gjort det för enkelt för sig när de sedan
andra världskriget har beskrivit demokratins stöd bland medborgarna med hjälp av
frågor där respondenter fått välja om de mest gillar demokrati eller diktatur. Dessa
har med all sannolikhet ofta aktiverat ett socialt önskvärdhetsfilter.

Etiketter: , , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Leif

  Tänk på vad alla SD:are säger och skriver. Lägg då till att 45% självcencurerar sig själv.

  Jisses, vad är det som pågår i era led egentligen?

  • Bättre förr

   Nja, tittar man även på den andra kolumnen, instämmer delvis, så är det bara Centern som ligger just under 30 %, så är självcensuren utbredd inom alla partier, men SD är ju extra bevakade i media. Minns när Löfven använde ett ord för en folkgrupp som börjar på Z, men hejdade sig innan ordet var helt uttalat. Han förläts av media, som inte gjorde nån grej av det, men hade det varit en SD:are hade det nog blivit rubriker även om det inte ens varit en högre företrädare…Jag minns när man såg ryssar intervjuas i TV på 70 och 80 talet, och såg hur de var skiträdda för att säg nåt som kunde uppmärksammas av KGB. Nu är vi där även i Sverige, man behöver bara se på nyheterna när allmänheten intervjuas om vissa saker. För säkerhets skull intervjuas ofta inte vem som helst, en vårdanställd kan ofta t.ex. vara en facklig företrädare med V eller S som partifärg, osv. Vi tvingas till självcensur av media, Inte rasist men som letar på nätet efter folk som säger fel saker, näthatsgranskaren som med förkärlek till Facebook särskilt fångar upp äldre fattigpensionärer när de med olämpliga ordval berättar om hur de eller deras anhöriga utsatts för brott, och expo, alla med solid finansiering via staten och/eller andra med god ekonomi…Detta att vissa ord är bannlysta och skall ersättas med andra, politiskt korrekta, som dessutom ständigt ändra i takt med nyordens egentliga mening småningom begrips av allmänheten och börjar användas på ”fel” sätt.. Sånt försvagar demokratin, då det bara blir de som kan hantera orden på ”rätt” sätt som får komma till tals i media. Folk som inte är tränade i nyspråket stängs ute. När lämpliga ord saknas används ”utmaning” som numer folk börjar inse betyder att det går nog inte, vision=önsketänkande och inte verklighet, osv.

  • arbetare

   Det kallas folkrörelse , lilla du ….
   För länge sedan var det S som försvarade den lilla människan mot överhetens maktfullkomlighet .

   Idag är det S som trötta, proppmätta och korrupta sitter vid maktens köttgrytor och använder vilka metoder som helst för att hålla sig kvar där utan en tanke på hur deras vansinnigheter påverkar vanligt folk eller hur landet ska överleva .

   Likt Marie Antoniette strax innan den franska revolutionen verkar de till och med tro att vanligt folk älskar dem när det i verkligheten är tvärtom .

 2. Marko

  Vänstern vill inte ha demokrati helt enkelt.
  Allt dom säger och gör bevisar det.
  Alla medel är tillåtna.

  S planerar nu att finansiera sin absolut första prioritering via en ny skatt.
  I ett land med ett av världens högsta skattetryck där sosseriet redan höjt skatt med hundratals miljarder så prioriterar dom fortfarande inte det absolut viktigaste.

  Dom ljuger I vanlig ordning om att dom rikaste ska betala men självklart blir det i vanlig ordning dom som redan har svårt att klara Magd priser på el, mat och bränsle som kommer få betala denna skatt.
  Har du flyttat till egen bostad för att undkomma sosseriets kaos och otrygghet i skolan för dina barn så kommer Magda även införa fastighetsskatt.

 3. Håkan

  Som Socialdemokrat(förmodligen inkvoterad) kan man skjuta sin hustru och fortfarande sitta kvar i kommunfullmäktige.Som nu i Kiruna.Det är som i den gamla slogan:Sverige är fantastiskt…

 4. Erik

  Undrar när vi får en kommentar från oraklet Lennart H om detta? Han brukar ju inte gärna öppna käften när det kommer till alla dessa kriminella sossar.

  • Mique

   Petter Nilsson har aldrig någonsin kommenterat överrepresentationen av kriminella sverigedemokratiska politiker i Sveriges Riksdag, regioner och kommuner!

   • Erik

    I partiet Nyans så är var sjunde dömd för brott. Är inte det ett parti för minoriteter så som muslimer?

   • arbetare

    Överrepresentation i riksdag , regioner eller kommuner ?
    Man tilldelas väl platser efter hur många röster man fått i valet ?

    Vad gäller kriminalitet bland ledamöterna så låg ju S / Mp sämst till som vanligt .

    • Mique

     Hur är det med din läsförstålseförmåga? Läs om min kommentar och tänk efter lite! Ja, se dessa svenskar, som inte behärskar sitt eget modersmål, suck!

     • Drutten

      Vad menar du med ” dessa svenskar”? Utveckla. Menar du ALLA svenskar, svensken överlag eller vad? Vad menar DU?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.