Petter Nilsson(SD)

SD reklam nekas – ”Inga bidrag till islamister” anses kränkande!

Vi är ett relativt litet parti. Det innebär att ibland får en vanlig dödlig låtsas vara formgivare när man har några sekunder till övers. Man blir lite allt i allo. Så bussreklamen i Skellefteå så fick jag ett annonsförslag, för vilket jag formger en buss-sida, vilken i förminskat format ser ut såhär:

Den här annonsen lyfter dessutom en välkänd före detta vänsterpartist, Tony Rönnqvist. En person som ville ha det budskapet.

Det här bör inte alls vara kontroversiellt. Har själv debatterat bland annat att neka bidrag till Ibn Rushd i Region Västerbotten. Något även andra partier debatterat för.

Men!
Sen ser jag att Skelleftebuss valt att neka denna annonsen, med hänvisning till Skelleftebuss värdegrundsdokument, där följande står:
”Leverantör eller leverantörs samarbetspartners ska inte diskriminera någon på grund av kön, etnicitet, religionstillhörighet, ålder, funktionshinder eller sexuell läggning.”

Skelleftebuss VD säger till Norran att SD är välkomna att ha reklam som andra partier men att det finns vissa begränsningar för vilka budskap som kan föras fram.
– Det handlar exempelvis om budskap som kan uppfattas som stötande. Islamofobiska budskap vill vi inte ha på bussarna.

Den verkställande direktören lutar sig mot Skellefteå Buss värdegrundsdokument där det står följande: ”Leverantör eller leverantörs samarbetspartners ska inte diskriminera någon på grund av kön, etnicitet, religionstillhörighet, ålder, funktionshinder eller sexuell läggning.”

Gruppledaren i Skellefteå kommun, Markku Abrahamsson (SD), kommenterar det hela föredömligt till Norran, där han förklarar läget.
– Det handlar om två av totalt tio skyltar, övriga budskap accepterades. Jag förstår att man har regler om marknadsföring på bussar, jag invänder absolut inte mot det. Däremot ifrågasätter jag att skylten väcker anstöt, säger Markku Abrahamsson och fortsätter:

– Budskapet vänder sig mot islamism, politisk islam, inte muslimer. Jag tar för givet att personal på Skellefteå buss inte vill ge bidrag till islamistiska organisationer. Jag hoppas fortfarande hitta en kompromiss. Det är 30 dagar till valet, vi borde självklart få driva opinionsbildning. Ibland måste frågor spetsas till, men det här går inte över gränsen.

Skelleftebuss är ett helägt kommunalt bolag. Det ägs av Skellefteå Kommun.
En kommun som styrs av Socialdemokraterna.

Etiketter: , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Håkan

  Die dummen Schweden,sa Tysken många år efter andra världskriget Det tyckte däremot inte Hitler och c:o när Socialdemokrater och f:d Centern (Bondeförbundet) levererade järnmalm till Tyskens krigsindustri,och upplät det våra järnvägar till permittentttågen från Norge.

  • Mique

   Sverige styrdes av en samlingsregering, under Andra Världskriget, bestående av Socialdemokraterna, Bondeförbundet (Centerpartiet), Folkpartiet (Liberalerna) och Högerpartiet (Moderaterna), under perioden 13 December 1939 till 31 Juli 1945.

 2. brorson

  ”Inga bidrag till islamister” är väl inte värre än ”Stoppa vinstjakten i välfärden”? Är det inte bra att partierna redovisar vad de vill spara på? Det klagas ju hej vilt på att partierna lova nya utgifter, men inte hur de ska finansieras, vad man ska spara på. Och från det ena till det andra;

  1. Rena fantasier att Sverige hade kunnat stoppa exporten till Tyskland under WW2.Vilket var alternativet? Rena lögner när partier som stödde den förda politiken då låtsas att de inte gjorde det. Sverige bröt inte mot internationella regler för neutrala stater. Men i propagandan för att fösa in Sverige i Nato har det ljugits hel vilt att Sverige inte var neutralt.

  2. Kriminalvården bör byta namn till Korrektionsverket. Myndigheten bör inte ha ett namn, som säger att brottslingar är vårdbehövande sjuklingar och att brott beror på någon mystisk sjukdom.

 3. Ulf Parde

  Jag upprörs också över att socialdemokraterna i Skellefteå på detta sätt använder sin makt
  till att stoppa andra partiers yttrandefrihet. Bodde jag där, skulle jag visa genom att rösta på SD. Kanske ska jag göra det jag kan – nämligen ge SD i Umeå kommun min röst. På riksplanet är det visserligen inget fel på SD:s och Åkessons goda kämpande – men här måste det ändå bli Moderaterna för min del.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.