Petter Nilsson(SD)

Fler dör av kyla än värme!

Mycket bra av Jimmie Åkesson i P1 igår!

Jimmie Åkesson sa också i P1 att fler dör av kyla än värme. Vilket också backas upp av forskning. En återkommande bloggdebattör (”brorson”) uppmärksammar genom en kommentar på gårdagens inlägg att någon mp-filur twittrat och menat att höra Jimmie är att höra dumheten tala fritt. MP-filuren fortsatte att säga att människor i Sverige dukar under på grund av värme.
Det är säkerligen sant, men enligt forskningen så dör ungefär en person av värme för varje 120 personer som dör av kyla.

Ni läsare har säkerligen redan följt diskussionerna kring elransonering och elprischock som förväntas redan i höst. Rimligen bör vi anpassa våra målsättningar efter Sveriges behov. Våra medborgares behov. inte minst de som har det sämst ställt.

Hur ser det ut med Sveriges utsläpp?
Sverige släpper ut en bråkdel av en procent av vad exempelvis Kina släpper ut.

Sverige har en industri där låga utsläpp skiljer vår industri från mindre miljövänlig industri som finns i många andra delar av världen.
Det är viktigt att vår industri får goda villkor i Sverige.

Inte bara för jobb och välfärd. Det är viktigt för vår förmåga att försörja oss själva som land.
Det finns förstås ingen vinning att producera samma vara utomlands, med större miljökonsekvenser vid produktion. Därtill lägga på transport till Sverige.

Då måste man rimligen fråga sig vilken nivå vi ska sätta oss på avseende miljömål också. Kom ihåg Miljö- och finansutskottet i EU anser att bland annat kärnkraft inte anses vara hållbart. Sverige har bland de högsta drivmedelspriserna i världen.

Har skrivit i ämnet tidigare. Självklart är den rimliga ambitionen att Sveriges högteknologiska industri ska kunna – genom innovationer – leda världen framåt.
För att kunna göra det krävs det emellertid att vi har rimliga miljömål.

Förstår att lejonparten av de som läser bloggen också vet med sig att mer godhetssignalerande miljömål drabbar vanligt folk, särskilt de som har det sämre ställt.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

34 kommentarer

 1. Mique

  Med tanke på sverigedemokraternas ökända förmåga att förvränga fakta, så behövs det verkligen en länk till källan!

  • Kim

   Undersökningen är gjord i Storbritannien. Den är alltså ytterst begränsad i geografisk tillämpning. Det är även en rad andra brister, men det känns föga konstruktivt att prata om i ett forum för faktaresistenta.

   Som vanligt – på Trumpskt maner prioriterar man att förvränga och övertolka ”fakta” för att splittra och vinna fördelar. I detta fall SDs lösningar på allt – ”det är någon annans fel och någon annan ska lösa det”. Precis som alla högerpopulistiska partier.

  • Kim

   Får pudla då mitt uttalande kom efter den hänvisning Kinnunen gjorde i TV då han skulle förklara. Såg precis att man nu även tagit fram en till artikel som man vill hänvisa till. Har inte hunnit studera den än.

   • Kim

    Har inte hunnit gå in i allt, men av det jag läst kan jag inte se någon som helst koppling till miljöfrågorna i nämnda undersökning. Någon representant för SD eller dess troll som kan påpeka exakt vad det är som gör detta relevant kring miljöfrågorna?

  • Kim

   Tar denna undersökning över huvud taget upp problemen vid global uppvärmning såsom ökande antal värmeböljor, översvämningar, smältande isar osv vilket leder till direkta dödsfall (uttorkade människor, drunkning, omkomna i bränder osv osv) såväl som indirekta dödsfall (svält, ekonomiska katastrofer osv)???
   Av sammanfattningen verkar denna artikel över huvud taget inte ha något med miljöfrågorna att göra??? Alltså – är det sedvanliga dimridåer som egentligen helt saknar relevans?

   • brorson

    Kim – Om någon drunknar i smältvattnen från en glaciär, så har den människan dött av värmeslag? Men låt oss ta även ett annat exempel: De enorma temperaturskillnaderna i jordens öknar. Det är ju p.g.a. dessa skillnader som människorna där av tradition bygger sina hus, eller lerhyddor, som magasinerar solvärmen från dag till natt, för att de inte ska frysa ihjäl. Väldigt bra statistik,. som håller rea på exakt tidpunkt när någon dog, och om det var inomhus eller utomhus – kanske under ett nattigt besök till utedasset. Klimatalarmister tyder allting till sin egen fördel, för att bevisa att de har rätt.

    • Kim

     brorson – Ursäkta om jag var kortfattad och därmed lite otydlig. Jag avsåg inte drunkning från glaciärvatten. Jag avsåg drunkning pga exempelvis översvämning till följd av extremväder. Översvämningarna som kommer pga öad havsvattennivå vid glaciärsmältning kommer väl iofs så även den så småningom….

     I övrigt är inte jag heller glad över de extrema klimatalarmisternas överdrifter på ganska vaga undersökningar. Blir tyvärr lite ”vargen kommer”. I synnerhet då detta är så extremt långsamma processer. Å andra sidan så tycker jag det är ännu värre med klimatförnekarna som på ännu vagar underlag sätter på foliehatten och tycker att alla andra ska ändra sig, om det nu ens behövs ett ändrat beteende (vilket enligt dem är mycket tveksamt).

     • Marko

      Havsnivån är oförändrad trots säkra rapporter från samma auktoriteter som nu att halva jorden redan skulle ha varit översvämmad.
      Lika fel slår alla regelbundna ”domedag om 10 år” när 10 år har passerat.
      Men då hittar man bara på en ny.

      Merparten av befolkningen är får som blint följer sin auktoritet, man tror allt som sägs är sant enbart baserat på vem som säger något.
      Om fårens auktoritet säger en sak idag, något tvärt emot nästa dag och dagen efter det något helt tvärtemot igen så kommer fåren blint tro på allt varje dag.
      Om någon ifrågasätter fåren så kommer fåren attackera denna person med massa nedvärderande epitet men undvika allt i sak.

 2. Jonsson

  Jamen, då så. De som röstar på det smartaste alternativet: Miljöpartiet får inom kort själva uppleva det ultimata testet värme/ kyla. Inom en ganska snar framtid.

 3. Marko

  I stort sett alla klimatalarmister sprider graf som börjar från lilla istiden tills nu.
  Här är en med 10k år för lite bättre perspektiv.

  http://hot-topic.co.nz/wp-content/uploads/2011/01/easterbrook_fig5.png

  Dessutom trots all daglig total hysteri så är årets globala temperatur inte högre än närliggande år.
  2016 toppar.
  Passar inte riktigt bild av CO2 som orsak.
  Därför ingen presenterar fakta kanske utan istället fokuserar på att koppla anlagda bränder till klimat.

  • Kim

   Troll kommer för alltid att vara faktaresistenta samtidigt som de tar tvivelaktig ”fakta” för att påvisa egna ÅSIKTER.

   • Marko

    Du påstår att man inte har kopplat anlagda bränder till klimatet i alla medier i en månad nu?

    Vänsterblivna tomtar och trollskogen har som alltid inga argument heller.
    Skriker man inte Hitler så skriker man rasist eller troll.

    • Kim

     Vad yrar du om? Exakt VAR har jag skrivit något kring anlagda bränder över huvud taget? Är det i trollskogen du hittat (på) det åxå?

     Och den enda som tar upp Hitler i dessa kommentarsfält är du. Oklart om det är för att du sympatiserar med de åsikterna eller om du, som vanligt, bara inte har någon som helst koll.

     • Marko

      Du svarar på ett inlägg som innehåller det med svar att det är en åsikt.
      Men du förstår då inte själv dina egna svar eller så begriper du inte vad du svarar på?
      Kanske låta bli att svara då?

     • Kim

      Marko – det är omöjligt att argumentera med någon som sedvanligt trollmaner kastar sig mellanolika ämnen, inte kan besvara de enklaste frågor (vilket ju riskerar att avslöja dem) och sedan kastar skit och beskyllningar åt alla håll medan de rättar till sin foliehatt.

      Om du inte förstår mina inlägg eller låtsas att du inte förstår spelar ingen roll. Kasta vidare trollformler. Du, övriga troll och SD kan inte ducka att de undersökningar som man hänvisar till saknar relevans.

     • Marko

      Begränsning på trädnivå så jag svarar här.
      Detta är ditt första svar.

      Troll kommer för alltid att vara faktaresistenta samtidigt som de tar tvivelaktig ”fakta” för att påvisa egna ÅSIKTER.

      Inga frågor inget fakta inget I sak bara det tröttsamma ”troll” och ett påstående.
      Jag ifrågasätter att det är ett påstående och då sägerdu att jag inte kan svara på frågor, som du ej ställt, och återigen ”troll”

      Snälla sluta svara tills du kan svara med något i sak överhuvudtaget.
      Du har alla karakteristiska drag av det troll du påstår andra är som ditt enda argument.

     • Kim

      Marko –
      Det är ganska lätt att gå tillbaka och se dina inlägg generellt så är det rätt uppenbart varifrån trollkopplingen kommer. Se även Miques inlägg nedan. Sanningen svider förstås. Å andra sidan brukar den inte vara så intressant för troll…

 4. Marko

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/476E3g/oljekraftverket-i-karlshamn-ar-igang-sedan-en-vecka

  ”Oljekraftverket i Karlshamn har varit igång sedan en vecka tillbaka.

  70 000 liter olja bränns varje timme, meddelar Uniper som”

  Att dom som tror jordens undergång är här om några år just pga detta driver alltså samtidigt en politik som orsakar detta.
  Värre form av total inkompetens inför mänsklighetens undergång måste vara omöjlig.
  Om man tror att jordens undergång kommer snart bör man definitivt inte rösta på någon som är så makalöst inkompetent så dom åstadkommer raka motsatsen om vad dom försöker med
  Och detta när insats är människans undergång.

 5. Mique

  Ja se dessa nättroll, utan någon som helst förmåga, att ta in och tolka information, länkar till en graf som visar, ”The Younger Dryas intervall as viewed from central Greenland”, där tidsskalan sträcker sig fram till år 1947. Grafen är tagen från en artikel i Journal of Qunternary, artikeln är skriven av Al Gors rådgivare i klimatfrågor R. B. Alley. Så tokigt det kan bli, när man har noll koll, på saker och ting!

   • Mique

    Vad kännetecknar ett nättroll: Nättrollet håller sig inte till ämnet. Nättrollet vägrar att ge sig trots att han motbevisas. Tonen är hård och nedlåtande. Hänvisningar till länkar används ofta. Nättrollet agerar som om den vore omedveten om att de flesta inte håller med. Nättrollet är inte intresserad av en seriös diskussion. Nättrollet är avsiktligen otrevlig mot andra. Nättrollet har obefintliga kunskaper i ämnet som diskuteras. Nättrollet använder sig av bluff, lögn och överdrifter. Kommentarerna som Nättrollet skriver är provokativa, märkliga, irrelevanta och oseriösa. Nättrollet byter ofta fokus för att få meningsmotståndaren att framstå som en hycklare. Nättrollet använder falska källor för att framstå som trovärdig. Nättrollet använder nedsättande etiketter. Nättrollet språkkunskaper är undermåliga. Nättrollet använder sig av tydligt ologiska argument. Källor: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Myndigheten för psykologiskt försvar, Totalförsvarets forskningsinstitut, Internetstiftelsen, The Guardian Project, Kali Nethunter Community, Arch Linux Community, Edward Snowden Community, Anonymous, Älvorna och The Frenchman.

 6. brorson

  Beklämmande att de verkliga klimatförnekarna (de som förnekar att det finns ett naturligt klimat som människor inte kan påverka) inte klarar en debatt utan att ständigt fråga efter källor till meningsmotståndarnas påståenden och utan att redovisa egna källor. Bevisbördan borde ju ligga på dem själva, de kräver stora uppoffringar av alla andra för att vi ska nå deras klimatmål. Lika beklämmande att de kallar meningsmotståndare för ”troll”, när detta engelska uttryck inget har att göra med de svenska sagofigurerna troll. Det är ju de själva som ägnar sig åt trolling.

  Och Ygeman, S, som fiskar i rasist-träsket med förslag om tvångsomflyttning av människor för att uppnå 50 % etniska svenskar i utanförskapsområdena. Hur ska han undvika att det därigenom uppstår nya ghetton med över 50 % utrikesfödda?

  Jag har själv inte undersökt om fler dör av kyla än av värme. Men låste för en tid sedan att minst 200 engelska fattigpensionärer dör av kyla varje vinter, för att de inte haft pengar till energiräkningen, med följd att energibolagen har stängt av leveranserna. Vet också att en59 år gammal rumänsk tiggarkvinnaf frös ihjäl på en kall septembernatt för några år sedan fär några år sedani en bil på en parkeringsplats ett par kvarter härifrån. Att denna bil ö.h.t fått trafikera svenska vägar är ett bevis på slapp kränskontroll. Vem är ansvarig för detta dödsfall? Jo, de politiker, som försvarar tiggeriet, utan att tillerkänna tiggarna nägra som helst rättigheter i övrigt, såsom vård mot livshotande sjukdomar.

  Och bostadslösa svenskar, som fryser ihjäl under kalla vinternätter? En av de ansvariga för alla dessa dödsfall är Per Bolund, MP, som har varit bostadsminister. Det var höjden av fräckhet, när denne cyniker, beskyller andra för dumhet, när de säger att fler dör av kyla än av värme. I Sverige nekas persoener med svag ekonomi bostad, t.o.m. i den s.k. allmännyttan, även om socialtjänsten har bevilja t bidrag till hyran. Och trots att kronofogden gör undantag för boendekostnad vid utmätning.

  Det handlar här inte om missbrukare, som stör grannar, men även de borde ha rätt till skydd mot kylan. En stor och växande andel av bostadslösa är skötsamma svenska män (och även en växande andel svenska kvinnor), som mist sina jobb och därefter har drabbats av skilsmåssor. Det finns lagar mot dfiskriminering på bostadsmarknaden p.g.a ras, hudfärg, etnicitet, sexuell läggning och sexuellt uttryck, men inget förbud mot diskriminering p.g.a. svag ekonomi. Detta hade lätt kunnat ändras med ny lagstiftning, som bostadsministern borde ha tagit initiativ till.Ävem Stenevi har varit bostadsminister. MP har haft den posten sedan 2014,

  De har spåridit lögner om klimatet i stället för att sköta sina jobb som ministrar,. Påminn Bolund, varje gång han beskyller andra för dumhet, att han själv är ansvarig för att svenskar fryser ihjäl. Och om nägra svenskar dör av värmeslag varma sommardagar för att de saknar tak, som skyddar dem mot solen, är han ansvarig för det också. Och när äldreboenden skaffar AC;n för att sänka inomhustemperaturen under varma sommardagar,. hyllar MP de höjda elräkningarna. Vilket drabbar alla äldre, som får betala elräkningarnna själva.

  OIm vi håller oss till Sverige, så är det svårt att avgöra om fler dör av värme än av kyla. Men oavsett vilket, så är det en följd av den poltik, som har förts av MP i regeringsställning. MP har ju också försvarat Tegnells experiment med focliimmunitet, som har vållat tusentals onödiga dödsfall på svenska äldreboenden. Rean glömt det? MP är Sveriges mest dödliga parti.

 7. Christoffer

  Totalt meningslöst att koppla det uttalandet till den artikeln. Blir uppriktigt sagt mörkrädd när man tänker på framtiden där beslut baseras av denna typen av människor.

 8. Bättre förr

  Om man saknar uppvärmd bostad eller kläder typ skoteroverall, kan man, t.ex. som uteliggare, dö av kyla även i Sydafrika, där nätterna på vintern kan vara kalla med minusgrader även runt Johannisburg under ”vintern”, även om dagtemperaturen ligger runt 20 grader. Samma gäller Sahara och ”ökenländerna” i mellanöstern. Så det finns anledningar. Kyla+undernäring kan man lätt dö av. Liksom stark vinterkyla, särskilt med blåst. Sen en hake med Air Condition mot värme, den värmer omgivningen runt aggregatet på flera sätt, och dessutom ger den ofta koldioxidutsläpp, inte minst i Kina och Indien m.fl länder, som fortfarande kör de flesta kraftverken på kol. Sverige skulle nog göra mera nytta genom att försöka påverka dessa länder, än genom att späka den egna befolkningen, som ju delvis är glesbefolkat med dåliga förutsättningar för miljövänlig kollektivtrafik (låg turtäthet och få resenärer) och som dessutom klimatkompenserar genom att ha en massa skog!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.