Petter Nilsson(SD)

Sossarnas identitetspolitiska angrepp på SD!

Läste igenom Hans Lindbergs blogginlägg kring min och SD:s kritiska inställning kring #metoo-statyn och kvinnohistoriskt museum. Något han kallar för fri kultur.
Men han verkar som inte förstå problemställningen riktigt.

Sverigedemokraterna är för fri kultur. Satsar bland annat på och fria arrangörer och hembygdsgårdar. Vi har kreativa och världskända artister i Umeå.

Nu till skattefinansierad kultur.

Umeås kvinnohistoriska museum – som jag vill minnas att samtliga övriga partier ville installera – är ett skattefinansierat museum.
Medborgare tvingas att finansiera detta museum. Det är inte pengar som går till äldreomsorg eller välfärd, utan dessa pengar är öronmärkta av S med fler för att driva just det kvinnohistoriska muséet, centralt beläget i väven.

Detta muséet har ett tydligt uppdrag. Ett tydligt politiskt uppdrag.

Jag misstänker att även många inom Socialdemokraterna undrar varför man inte istället lägger medel på kärnverksamheten. En större ram till äldreomsorgen exempelvis.
Man bör också hålla i minne att många kvinnor jobbar inom äldreomsorgen.

För politik kokar ned till prioriteringar. Vi som sitter i fullmäktigeförsamlingar har ett uppdrag att hantera de medel våra invånare tvingas betala in till kommunen. Det är ett ansvarsfullt uppdrag och kräver att vi inte sitter och tävlar i godhetssignalering.

Ska väl också säga att jag förundras över de som byggt, bott och verkat i Västerbotten och Umeå tillsammans.
De vedermödor som män och kvinnor tillsammans fått genomgå historiskt i vårt län är inget man ska förringa. Våra förfäder.
Jag tror emellertid inte att det fanns stora friheter för varken kvinnor eller män för bara hundra år sedan. Möjligen för ett fåtal individer. Såvitt jag känner till min historia så är det inget som präglat min släkt.

Jag har bara för några dagar sedan skrivit kring #metoo-puman för den intresserade.

Avseende Lindbergs försök att associera SD:s grund med min och vår historia i länet är det ungefärligen lika relevant som för mig att härleda honom till Socialdemokraternas historia. Det tänker jag inte göra. Tycker det är betydligt vettigare att hålla oss till sakfrågorna.

Etiketter: , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Mique

  Ja du Petter Nilsson, din kvinnofientlighet, lyser som ett bålverk, i brunskjortornas kolsvarta verklighetsuppfattning!

 2. Jonsson

  Vore intressant att få veta besöksantal vid Kvinnohistoriska. Det och Gitarrmuseet är ju kvar från huvudstadsåret. Vilket blev verklighet endast!- och sedan samernas historia vart förutsättningen för Umeå att vinna titeln 2015, enligt juryn. Umesamiska kulturhistorien var alltså inte inräknat från början.
  Samiska muséet kom av sig, det hamnade i ett nedslitet annex på Gammlia. Finns det muséet kvar? Det var en tysk som ordnade firandet på älven. Umeås kulturfolk kunde inte själva?
  Förvånande att 2 karlar (på bilden) försvarar puman på torget! Var är deras kvinnliga S-kollegor?
  Puman är inte kultur, finns inte i vår natur. Puman är dock ofta symbol, inom ”amerikansk skräpkultur”, för mogna mansslukerskor som söker yngre byten. Puman är så fel. Turister skrattar åt den, och låtsas vässa klorna, grrr.
  Godwins lag; när diskussioner övergår i nazistiska etiketter (L. Ahmed, Bulletin).

  Ska jag gissa så är kvinnohistoria något som idag ofta utförs idéellt, i motsats till skattedopad opera (Medea) operetter, teater…
  Inför jubiléet detta år, hur har Umeås lokala kvinnohistoria inkluderats från arrangören Umeå kommun anlitat?

  • arbetare

   Jag skulle en gång när det var nybyggt besöka kvinnomuséet men nekades eftersom jag såsom varande man inte hade rätt till inträde enligt den unga kvinnan som stod vakt vid ingången .

   Kändes lite tveksamt att som skattebetalare nekas tillträde pga könstillhörighet men sådan är identitetsvänsterns resonemang .

   ” Alla djur är jämlika men vissa är mer jämlika än andra ” som Orwell skrev

 3. Marko

  Märkligt hopp från att prioritera hur allas våra skattemedel används till ”angrepp på löntagares rättigheter, kvinnors rättigheter” i sossebloggen.
  Från samma parti som ville nedmonterat LAS för makten?

  Kvinnor har dessutom aldrig varit otryggare än i dagens sosse Sverige.

 4. brorson

  Jag påstår inte att SD har en bra kulturpolitik, men den har dock blivit bättre än vad den har varit. Men det spelar ingen roll vilket parti socialdemokratiska makthavare anklagar för kulturförakt, eftersom sossarna själva tar första priset i just genren kulturförakt. Pratet om ”armlängds avstånd till kulturen är ju bara ett uttryck för sossarnas totala ointresse för god konst och det sköna i tillvaron, som många konstnärer vill gestalta. Att S under hela sju år har överlåtit posten som kulturminister till MP är ett uttryck för detta monumentala ointresse hos S för kulturen.

  Och MP:s intresse för kulturpolitiken inskränker sig till användning av kulturanslagen – och makten över media, som sorterar under kulturdepartementet – till MP-propaganda. En av MP-ministrarna uppträdde på nobelfsten iförd en kreation, som föreställde en smältande glaciär. Och nu föreslår en MP-politiker i Stockholm att intäkterna från SD:s tunnelbanereklam ska användas för inköp av ”minskonst”. Total brist på snille och smak. Om det var menat som en känga åt SD, borde det självkara valet ha varit god konst, som har skapats av någon utländsk konstnär, som vistas illegalt i Sverige och därför hotas av utvisning. För det är ju inte bara SD, som tar illa upp, utan även de allra flesta utlänningar, vare sig de vistas här legalt eller ej. Inte minst alla muslimer….

  ”Aermlängds avstånd till kulturen” är ju dessutom rent larv. De flesta av världens mest berömda konstverk har beställts av kungar och högadel samt biskopar och kardinaler, som har haft råd att betala för den arbetstid som åtgår för att skapas god konst. målningar. skulpturer, musik och teater. I förra veckan hade jag för resten besök av en svensk konstnär, bosatt i Paris och på tillfälligt Sverige-besök. Det lönar sig säkert bättre att vara konstnär i Frankrike än i Sverige. med den usla kulturpolitik, som S och MP står bakom, och gör det svårt för konstnärer att få betalt för god konst, som kräver mycket arbete för att göras.

  Jag fick beröm för valet av konst till mina egna väggar, bl.a en reproduktion av en målning av rennässankonstnären Boticelli En orginalmålning av denne skändades nyligen av kulturbefriade klimataktivister) samt orginalmålningar av okända svenska konstnärer, vars verj hamnat i second handbuuiker,, vars ägare inte förståttg deras konstnärliga värde, bl.a. en industrianläggning från 1800-talet. Den tidens kapitalister betalade gärna extra till en bra arkitekt för att få rita utvändigt tilltalande industribyggnader.Socialdemokratiska kommunalpolitikers förstörelse av den delen av vårt kulgurarv är ett talande exempel på dessa poltikers eget kulturförakt.

  Umeå?

  Den storskaliga förstörelsen av de svenska landskap, som utgjort motiv för så många konstverk, nationalromantiken och dess föregångare: landskapsmåleriet. Dessa politiker, som bör kallas kulturbarbarer, har sannerligen inte konstnärens öga för det sköna i tillvaron, det som lockar konstnärer över hela världen att ta fram staffliet. Problemet är bara att få betalt för jobbet, eftersom våra offentliganställda konstinköpare, som köper konst till sjukhusväggar m.m. inte vill köpa sådan konst, som vanligt folk (majortieten av skattebelarna) vill se.

  Nationalromantiken, som sannerligen inte har hållit något ”armlämngds avstånd” till den samtida poltiken, är en av värdens mest älskade kulturgenrer. Kulturgenren i sig är internationella, men motiven är natonella eller lokala. Den röda stugan under björken nere vid sjön med kor betande i bakgrunden är ett motiv som prider väggarna i många svenska hem. Beduintältet under palmen nere vid oasen med en kamelkaravan i bakgrunden, är numera också ett motiv som numera pryder väggarna i många svenska hem.

  I båda fallen den älskade nationalromantiken, som påminner om barndomens (den egna eller tidigare generationers) landskap, när det var som vackrast. Visst finns det bra svensk kultur,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.