Petter Nilsson(SD)

Enda oppositionen i Region Västerbotten – SD!

Sverigedemokraterna är enda partiet som prioriterar vård, vårdpersonal och vill ta itu med eftersatt fastighetsunderhåll.

Mycket pengar går idag till onödig administration som beslutats av politiker. Stora medel går till skattefinansierad lyxkultur som särskilt gynnar en enskild kommun (exv Norrlandsoperan). Regionen fortsätter köra champagneprojekt såsom Region Västerbotten på Grand Hôtel i Stockholm.

Allt detta var viktigt för majoriteten i början av mandatperioden. Viktigare än vård.
Alliansen kopierade majoritetens prioriteringar i början av mandatperioden. Övriga partier delade uppfattning om hur regionen skulle styras under innevarande mandatperiod. Vilket förstås gör det svårt för alliansen att kunna kritisera Socialdemokraternas prioriteringar på riktigt.

De övriga sju partierna i Region Västerbotten har med all önskvärd tydlighet valt att undvika snacka om vad som behöver bortprioriteras. Istället kommer floskler såsom ”Sveriges bästa förlossningsvård”, eller ”världens bästa hälsa”, ”När vi tar över kommer x att funka” eller liknande. Exempelvis, SR:s Steffen Renklint bad politikerna att sammanfatta sina lösningar på bemanningskrisen.

Jag är ingen skolad politiker, men jag är övertygad om att medborgare – med mig – är ok med att avstå lön för att se till att man har en fungerande vård. Jag tror ytterst få medborgare är redo att avstå lön för att exempelvis Region Västerbotten ska kunna ha ett möte å Grand Hôtel i Stockholm.

Såg att SVT lyft alliansens ovilja att samarbeta med SD.
Det politiska klimatet, skriver KD, är annorlunda i Västerbotten. Och så är det absolut. Men det är inte SD som skiljer sig från sin motsvarighet på riksplan.

Kommer ihåg Centerpartister som talat för en fri invandring här i Västerbotten under mandatperioden. Alliansen sitter ihop i Västerbotten.

Jag tror man ska vara väldigt försiktig att ha allt för häftiga arvoden. Det finns en risk att vissa kanske inte har de ideella drivet att faktiskt få igenom sin politik, eller ens ha en politik.

Många av Sverigedemokraternas förslag har gått igenom trots att övriga partier sagt nej till dem. Det har helt enkelt behövts införas. Exempelvis avseende budget, där Sverigedemokraterna föreslog att hantera drift- och investeringsbudget samtidigt. Initiativ som varit meningsfulla även direkt relaterade till pandemin röstades ner, men genomfördes – dock onödigt sent.

Nåväl. Min förhoppning är att man åtminstone öppnar upp för att genomföra bra förslag i ett tidigare skede under kommande mandatperiod.
Rekommenderar även följare att se över partiernas olika budgetalternativ, och de olika partiernas förmåga och vilja att faktiskt styra Region Västerbotten åt rätt håll.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Kenth

    Synd att många osäkra lägger ner sin röst eller röstar på de partier som
    får 0,1% i mätning…jag röstade på SD…i försök få bort sittande…inget kan ju bli sämre
    eller?…tycker det är skämmit blankrösta eller inte alls.

  2. Håkan

    Jag komstaterar bara att propagandan mot SD kommer bara att accelerera fram till valdagen.Alla medier kommer att gå på högvarv.Vore jag partiledning så skulle jag be ”fine”Kristersson dra åt helvete och ta med sig alla andra ”fina”partiledare,som anser att ett parti som är ungefär lika stora som fyra CENTERN inte går att ha i en regering.

  3. Pingback: Häftig rubriksättning! | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.