Petter Nilsson(SD)

Häftig rubriksättning!

Trycket under valrörelsen ökar i takt med att rubriksättning söker överträffa rubriksättning. Läsaren ska lockas till just det stoftet en skrivit.

Jag kommer ihåg hur jag talat med diverse journalister, och bett dem att ta upp just hur man avser att göra besparingar. Vilka besparingar som är genomförbara i Regionen. Vilka verkliga vägar framåt väljarna har att ta ställning till. Inte minst när vi har begränsat reformutrymme. Det blir ytterst svårt att lova något, när inga pengar finns att finansiera det.

Men istället för att diskutera hushållningen med resurser har valrörelsen i vanlig ordning blivit en tävlan kring rubriker.
En populär rubrik har blivit varför man inte ska rösta på ett givet parti.

Jag litar på att väljare söker sig till information. Men samtidigt är det kanske en aning lättare för mig att följa vad de olika partierna föreslår för åtgärder.

Ska väl säga som såhär. Jag har en respekt för ideella krafter över huvud – oavsett parti. Men någonstans måste partier ta ansvar för vad man har gjort – och vad man inte har gjort.

Några faktum går inte komma ifrån. Listan går att göra lång, men några exempel:
Invandringspolitiken har bedrivits ansvarslöst. Mer resurser borde lagts på trygghet.
Elproduktionen borde planerats bättre. Reduktionsplikten begränsats. Övriga partier skulle inte använt försvaret som en budgetregulator. Kärnkraften borde ha värnats. Vården borde prioriterats i regionen, äldreomsorgen i kommunen.

Det behövs skiftas prioriteringar. Välfärd och trygghet behöver komma i fokus.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Björn

    Fruktansvärt störande när sittande regering,med stödpartier vägrar i sten att erkänna sina misslyckanden. Alla kan göra fel, men då rättar man till det. Tycker det är tragiskt att man för en symbolpolitik, framför allt inom miljö och energi som har resulterat i en havererad elmarknad.
    Ibland så får man känslan av att en majoritet av Svenskarna är smygmasochister….
    En annan sak som få tycks ha noterat är att får S fortsatt förtroende så kommer den Kommunala vetorätten för vindkraftsproduktion att avskaffas. Kommunen är tvungen att bevilja tillstånd, med få undantag och du som privatperson får själv driva en överklagan mot vindkraftsbolaget.

  2. Håkan

    Uppriktigt sagt,vore det inte lika bra att det vänsterextrema klustret med den värvade Lööööf i truppen får fortsätta att ”knäcka”gäng vända på stenar,och allt vad Andersson pratar om? S vill ju ha in minst 100000 nya personer från söder om Medelhavet,ÅRLIGEN.Dom räknar in dessa som potensiella Socialdemokrater på sikt(man vill ju se till att tillväxten fungerar* i nuläget torde nog en 20,25% av S röster vara importerade,självklart man biter inte av den hand som föder en,och gullar..Eller dom kanske går till Nyans,då kommer kanske S att bilda allians med dom och MP,och så får vi Sharialagen ännu fortare.Då blir väl alla glada….?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.