Petter Nilsson(SD)

Kärnkraftsnedläggningens fel enligt Svenska Kraftnäts GD!

I Ekots lördagsintervju sa Svenska kraftnäts GD samma sak som jag lyft under lång tid på bloggen. Fungerande kärnkraft har avvecklats.

”Under ett antal år tillbaka har det ju lagts ner en del planerbar produktion i södra Sverige. Sen har det också tillkommit väldigt mycket produktion, i norra Sverige, vindkraft, och du inledde ju med att säga att vi är en stor nettoexportör av el. Men när det är som allra kallast, då vet ju vi av erfarenhet att det ofta blåser mindre. Och då är vi sen ett antal år tillbaka beroende av import”

Kommer ihåg ett snack jag hade med en god vän, en industriarbetare. Han bävar likväl inför hur spotpriserna kan dra iväg framöver, och förkastar likväl den ohedersamma debatten som förekommit medialt.

De som bär ansvaret för kärnkraftsnedläggningarna har skyllt ifrån sig, inte varit redo att satsa på kärnkraft egentligen, och föredragit att debattera mindre viktiga frågor inför valet. Gärna nedkladdning av politiska motståndares karaktär, eller annat.

Nog kan det bli tufft i vinter alltid. Något som kommer belasta de som har minst i plånboken värst.
Detta är S, C och MP som ligger bakom…

Etiketter: , , ,

13 kommentarer

 1. Våga publicera!

  Hur kan det komma sig, man la ner dom här reaktorerna för flera år sedan. Iår blir det problem, varför?

  Sedan man la ner dessa reaktorer har lokala politiker på den högra delen, stoppat flera utbyggnaden av elproduktionen. Främst i södra Sverige, såklart vill man från den högra sidan helt förneka detta men tänkade människor kan ju kolla upp det här själva

  Visst kan man klaga på dom som la ner kärnkraften men hur är man funtade när man vet att man lagt ner en del av elproduktioinen men vägra bygga nytt.

  Bänghögern in action.

  Varför orkar man ens skriva ner såhär mycket, sd:aren kommer inte att våga publicera detta då det får högern att framstå som dom idioter dom är 😀

 2. Basic Rules

  För den som vill veta mer om kärnkraft, marknaden och säkerheten för elsystemet mm hänvisas till
  Professorn i kärnfysik Jan Blomgren, se Swebbtv.

 3. brorson

  ”Ytterligare åtgärder för att öka nettoinlagringen av koldioxid i skogen skulle behövas tillsammans med kraftiga åtgärder för att minska de fossila utsläppen.” Detta har skrivits av MP:s riksdagsledamot för V-botten. Nej, det sker ju ingen återplantering av den skog, som har kalhuggits för att ge plats för dessa enorma vindkraftparker. Som vanligt motverkar den politik MP för i praktiken, den politik MP försöker föra i teorin. MP är ett parti, som befolkas av verklighetsfrånvända pedagoger, som ser sig själva som lärarna och alla andra som eleverna, som ska korvstoppas med floskler om klimatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.