Petter Nilsson(SD)

Mansrollen, SVT och Pontus Persson!

I normala fall går jag och lägger mig väldigt tidigt. Igår gjorde jag ett undantag.
Pontus Persson – en opinionsbildare som är aktiv i Sverigedemokraterna i Umeå – var med i SVT.

Programmet, Sverige möts, ställde sig frågan ifall ”mansrollen är i kris”, efter #metoo.

Rekommenderar gemene person kika igenom hela programmet, oavsett politisk övertygelse. Tycker ämnet belystes väl.

Ska väl lämna en sedvanligt partisk recension av en partikamrat också. Tycker Pontus blev förhållandevis hårt ansatt. Särskilt under det första blocket. Tycker han gjorde en kanonbra insats.

Har skrivit relativt utförligt kring #metoo, förr. Lite tankar sådär utöver det man skrivit – och efter debattprogrammet igår:
De absolut flesta människorna har både män och kvinnor i sina liv som de uppskattar. Människor som går igenom lyckliga stunder likväl som svåra. Tror det är viktigt att bära det i minne när det rör den här typen av frågor.

De få ytterfall av människor som på riktigt har svårt för människor utifrån deras kön – har antagligen en ytterst liten erfarenhet av människor.

De båda könen som utgör mänskligheten har tillsammans byggt vårt demokratiska samhälle. Den starka tilliten som bygger Västerbotten har anlagts av många generationer av människor där man under svårmod fått hjälpas åt tillsammans för att överkomma – inte sällan – väldigt svåra situationer.
Generationsskiften har krävt både män och kvinnor.

Även om det finns män som anser sig vara lite snällare än gemene man, så får man komma ihåg att den upplevelsen är subjektiv.

Etiketter: , , , , , ,

16 kommentarer

 1. Håkan

  Skulle aldrig titta på en sådan typisk SVT vinklad produktion där debatttiden delas ut efter partibeteckning.Men Pontus Persson sade nog några väl valda ord.Han är ju för övrigt en kille som vill ha SVEA rikeslag som rättesnöre,och inte som somliga glappkäftar som kämpar som djur för att SHARIALAGEN ska komma och ”berika oss.

 2. Mique

  Jaha Herr Nilsson, en tiondels pudel eller vad, angående ditt kvinnoförakt!? Vilken ”karl”, skyffla över sitt ansvar på en partipolare. Endast några få av incelgrabbarna, bland kommentatorerna på din blogg, hakade på ditt plumpna inlägg, kanske har de övriga lärt sig läxan, sedan ditt tidigare inlägg angående gratis mensskydd.

  • arbetare

   Undrar om du läser ett annat inlägg än det du kommenterar eftersom det du skriver sällan har någon förankring i det Petter skrivit ?

   • Mique

    Recept på pannkakssmet: Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Skämt åsido, är inte Petter Nilsson ”karl” nog att själv ta ansvar för sina åsikter?

 3. Jonsson

  Ja, Pontus var bra, Wyndham och Eberhard också. Bra att de fick komma till tals.
  Det var väldigt rörigt och högröstat på andra sidan, gravt inlärt generaliserande och undvikande strategier. Rasism nämndes såklart. Tydligen finns så många luddiga könsklassificeringar idag (72 st. ?) att debattören Myra hade svårt minnas det. Det finns även incelkvinnor på listan. Så fort Jordan B. Peterson förs på tal, då går pratkvarnarna automatiskt igång, incelmän …
  Tyckte det Wyndham sa, om att flickor fick stöd i matte och NO, på 90-talet, är intressant. Ställer skolan lägre krav på pojkar idag?
  Det händer en hel del våldsamheter på länets mellan- och högstadieskolgårdar i länet denna höst. Trygghetsteamen (på papperet) står helt handfallna och bara tittar på. Vet tydligen inte hur de ska bemöta tonårskillar som har bristande impulskontroll.
  Som jag ser det uppfostrar samhället barnen, från 1 års ålder, när föräldrarna är på jobbet. Många föräldrar känner inte sina barn. De har hand om telningarna kvällar och nätter, när dagispersonalen (förvaringen) ska ha ledigt. Resultatet blir otrygga barn. Familjen är raserad.
  Fel familjepolitik helt enkelt.

 4. Leif

  har kommit fram till att jag gillar Pontus Persson! Han står i TV och säger en sak, dagen efter sitter han på twitter och säger att han inte sagt, det han sa i live-tv.

  Sån självinsikt vill jag också ha.

  Go Pontus Go!

 5. Basic Rules

  Känner inte till denne Pontus, så är det sagt.
  Ojoj vad kränkt jag blir av denna MeeToo rörelse – då jag både är heterosexuell, äldre gentleman och patriark som älskar kvinnor, för deras intellekt, dess kön, skönhet och sensuella attraktion !
  Sådana är vi, vi Män.
  Jag undan ber mig kommentarer från Woke people!

 6. Jonsson

  Esther Vilar skrev ”Den dresserade mannen” (1972). Hon ansåg att vackra argentinska kvinnor utnyttjade okända män, t ex för att skifta trasiga däck längs vägen.
  Och att kvinnor flörtade med sina väninnors män, bara för att testa sitt värde. Inte för att stjäla karln.
  Idag har alla kvinnor bara rent mjöl i påsen, så något gott har 68-feminismen ändå fört med sig (ironi).
  När 68-vänsterkvinnorna fått som de ville, då passar det inte längre. Nu är det pryd och oskuldsfull som gäller.
  Metoo är främst i kultur- och mediepersoners intresse. I Sverige möts var man ense om att metoo inte inneburit någon förbättring i samhället. Tillbaka på ruta 1.

 7. brorson

  Sämsta program jag sett. Handlade inte ens om samma folkslag, kanske om de mest segregerade stadsdelarna före och efter massinvandringen. Stängde av efter halva programmet.A

 8. Mique

  Esther Vilars bok ”The Manipulated Man” (1971), är en rakt igenom ironisk skrift, rörande den manliga myten om ”kvinnlig list”. Boken är mycket populär i anti-feministiska och konspiratoriska kretsar, vars läsare totalt har missat det ironiska budskapet.

 9. Jonsson

  Esther Vilar blev hotad för sin frispråkighet. Hon har inte stuckit under stol med att även hon var en del av problemet, manipulationen, som hon lyfte fram. Marilyn Monroe pryder för övrigt omslaget på svenska.
  Boken är totalt bortglömd idag, få män har förmodligen läst den. Många borde ha läst den. Med tanke på metoorevolutionen, kulturmän – i synnerhet; har missat den. Men nästan alla har väl sett Moodysons ”Tillsammans”?
  Idag blir tjejer utsatta för vulgärt språkbruk, där hora gissningsvis intar topplaceringen. Ofta unga killar som uttalar dessa ord offentligt. De killarna har fötts och uppfostrats av?
  I min ungdom sades sådant inte mot ansiktet. Det skedde bakom ryggen, av nån huggorm. Den ormen var inte sällan en tjej med streberdrag som behövde ett stort övertag. ”Madrass” var ordet som viskades runt. Resultatet blev omvänt, många killar blev intresserade och uppvaktade den påstådda madrassen istället. Killar som då fick nobben och inte ens insåg att de blivit lurade (av kvinnlig illasinnad list). Huggormen kunde fortsätta länge som singel i paradiset. Tyvärr utan att avslöjas.
  Den obestämbara katten på Rådhustorget, den är en religiös skamsymbol. Listen?

  • Mique

   Märkligt hur myten om ”kvinnans list” fortfarande odlas! Myten har sitt ursprung i bibelns myt om Adam och Eva. Jag har inte läst den svenska översättningen av Esther Vilars bok. Valet att använda en bild på Marlyn Monroe på omslaget av den svenska utgåvan, visar det svenska bokförlagets sinne för ironi. Det är en mycket vanlig företeelse, att pojkar och ”vuxna” män, som har blivit ratade av flickor eller kvinnor, i skolan eller som vuxna, projicerar en negativ bild av flickor och kvinnor, med myten om den ”kvinnliga listen” som utgångspunkt, ofta har dessa pojkar och män vuxit upp med en auktoriter patriakalisk far.

 10. Marko

  ”Det har genom alla tider varit ont om länder som haft en befolkning där majoriteten av befolkningen haft en muslimsk tro som klassats som demokrati.”

  Hycklarkungen kommer ut som islamofob.
  Tänk reaktion om liknande publicerats på denna blogg tex.

  Sen är det fascinerande hur hemska seder och religioner är utomlands men när samma sker i Sverige så relativiseras det till absurdum

 11. Jonsson

  Birgitta Dahl (s) rasade i media, över Esther Vilar, på den tiden (1972).
  Det finns säkerligen många orsaker till uppkomsten av egoism och inskränkthet, hos både kvinnor och män.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.