Petter Nilsson(SD)

120 kr för en dosa snus – EU förslag!

EU vill tvinga Sverige höja skatten på snus till 120 spänn för en dosa lössnus.

Har alltid haft svårt för EU:s överförmynderi, och jag har inte tagit del av hur man resonerat kring snus.
Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka det synnerligen märkligt att man med denna styrning i realiteten gör det mer rimligt för vanligt folks plånböcker att istället välja att röka.

Känner själv inte till någon studie som skulle påstå att snus på något vis skulle vara mer hälsovådligt än rökning.

18 kommentarer

 1. brorson

  Snus är en extremt vanebildande och (jämfört med cigaretter) mindre cancerframkallande produkt. Swedish Match, som tillverkar snuset, har nyligen sålts till amerikanska Philip Morris, som nu hårdlancerar den hälsovådliga produkten över hela världen. Såsom tobaksindustrins motsvarighet till ”fossilfritt”. EU gör alldeles rätt, som försöker stoppa Philip Morris ”smokeless future” .När Sverige i förhandlingarna med EU beviljades ett undantag för snuset, borde man ha behållit tillverkningen.

  Villy Hansen fortsätter att sprida sin facistiska ideologi. Att andra ”värden” går före demokrati och valresultat. Man ska inte ljuga, men det gäller tydligen alla utom han själv. Igår skrev han ”Åk inte hem för där kan du dö”, riktat till de unga afghanska män, som vistas illegalt i Sverige. Men risken för dess unga afghanska män att dö är större i Sverige än i Afghanistan. Dödsorsakerna i Sverige är dödligt våld och överdoser av knark.

  Ledande EU-politiker klagar nu på att USA tjänar på kriget i Ukraina, medan EU förlorar. Priserna på vapen och snus har stigit. Det är bara (?) ”die dumme schweden” som inte tar betalt för vapnen till Ukraina. Den amerikanska krigsindustrin, som förmodas stå bakom president Biden, tjänar på kriget. Men i likriktade svenska medier pratas det bara om vapenindustrins stöd till Trump. Olika delar av vapeninustrin. Den ena delen säljer till amerikanska privatpersoner. Den andra delen är ”det miliärindustriella komplexet”, som behöver krig för sin egen överlevnad.

  Den svenska vänstern har fullständigt glömt USA-imperiiaismen och har lierat sig med den grova internationella brottsligheten, som den med alla medel, även rena lögner, försöker skydda mot lag och ordning. Det är den fina överklassvänstern. Vems rättssäkerhet? Och vems rökfria framtid?

  • Mique

   ”Die dumme schweden” vet nog att ta betalt för de militära vapensystem som Sverige producerar. Ett par exempel: stridsflygplan: Eurofighter Typhoon 150 miljoner USD, Dassault Rafale 140 miljoner USD, Saab 39E Gripen 135 miljoner USD, Lockhead Martin F-35 Lightning 100 miljoner USD. Kostnaden är per plan och lnkluderar radar- IRST- motmedel- och övrig elektroniksystem, beväpning, utbildning av piloter och servicepersonal, drift och underhåll under 20-25 år, men ej systemuppgraderingar. Scorpene AIP-submarine Frankrike 500 miljoner USD, Type 212-214 AIP-submarine Tyskland 600 miljoner USD, Saab-Kockums Blekinge-klass AIP-submarine 700 miljoner USD. Priset är per ubåt och inkluderar elektronik- optronik- och sonarsystem, beväpning, utbildning av besättning och servicepersonal, drift och underhåll under 20-25 års tid, men ej eventuella moderniseringar. De vapensystem Ukraina har fått från väst, är redan betald överskottsmatriel som respektive land har skänkt till Ukraina. Källor: Jane’s, SIPRI och Military Equipment Prices. Nej, Villy Hansen och jag är inte samma person, även om vi har några saker gemensamma, såsom att vi båda är invandrare. Villy Hansen är född i Danmark, ett nordiskt land. Jag är född i ett sydamerikansk land. Vi är båda födda på femtiotalet och har akademisk utbildning. Vi har båda nära släktingar som har upplevt nazismens terror och förintelse av människor i Europa under trettio- och fyrtiotalet. Absolut ingenting har högre värde än demokrati och alla människors lika värde. Istället för att svara på mina två frågor, i min tidigare kommentar, så slänger du ur dig en harang av whataboutism och personangrepp.

   • brorson

    Mig veterligt deltar inga svensktillverkade stridsflygplan, vaken sålda eller skänkta, i kriget i Ukraina. Och det var ju det jag skrev om. Turkiet, som flygbombar civila mål i norra Syrien, vill ha besked att landet får köpa svenska stridsflygplan, vilket har kommit i skymundan i nyhetsrapporteringen efter regeringsskiftet. Inte för att Turkiet vill ha svenska stridsflygplan, utan för att sätta press på andra Natoländer, särskilt USA, för att få köpa stridsflygplan därifrån. USA stödjer ju (fortfarande?) Turkiets ”fiender” i Syrien i deras kamp mot de verkliga fienderna i regionen, nämligen IS.

    • Mique

     Om jag inte missminner mig, så skrev jag ingenting om, att Sverige har sålt eller skänkt stridsflygplan till Ukraina! Du tycks inte vara medveten om vad du skriver, i dina kommentarer, på Petter Nilssons blogg, jag citerar: ”Det är bara die dumme schweden som inte tar betalt för vapen till Ukraina”. Kan det kanske vara så, att jag inte ser ”nyanserna” i det svenska språket, eftersom jag inte är född i Sverige? Du är absolut inte trovärdig, då du försöker ljuga dig ur dina lögner! Villy Hansens språkbruk och kunskaper i det svenska språket, är i en helt annan klass, än dina! Du behöver inte skriva, alla dessa extremt långa föreläsningar om sådant, som alla med någorlunda allmänbildning, redan känner till. Varför nekar du Villy Hansen rätten att framföra sina åsikter, på hans egen blogg, då du själv kan framföra din högerextrema desinformation, grundad på pseudovetenskap, faktaresistans och konspiration på flera olika bloggar, är det din inställning till begreppen demokrati och alla människors lika värde!? För övrigt så undrar jag fortfarande, vad du menar med, ”hatade och förtalade nordliga folkslag” och ”skrivbordsneger”?

     • brorson

      Det här har du själv skrivit: ” Kan det kanske vara så, att jag inte ser *,nyansern*; i det svenska språket, eftersom jag inte är född i Sverige?” För en gångs skull har du rätt. Resten som du har skrivit i närmast föregående kommentar, är rena förolämpningar. Och så har det varit sedan du började skriva på den här bloggen. Rent förakt för oss, som du tror är lågutbildade äldre svenska män. Kanske det senare, men ”lågutbildade”?!

 2. Maria

  EU agerar överstatligt mot medlemsländerna, samtidigt som vi ser värdet av nationalism i Ukraina, i kampen mot Ryssland!. Nu måste våra invalda politiker i EU agera!

 3. Kenth

  Tobak liksom alkohol…är en stimulancia som är ofantligt vanebildnde.
  Behlöver vi dessa droger för att överleva?…
  Jo tillverkarna vill det för dem tjänar pengar på det.
  Kroppen behöver det inte och vid högt intag så lägger kroppens försvar
  av och sjukdom kommer som ett brev på posten.

 4. Basic Rules

  Detta visar på absurditeten men dagens EU, en samling toppstyrda icke folkvalda kleptocrater.
  Riv ner denna ”sovjetunion”, deras existens verkar bero på ständigt återkommande idiotiska beslut(hellre göra sig påmind än att inte synas) och viljan till fysisk expansion, precis som Nato, vilket enbart skapat/skapar konflikt och kaos.

 5. brorson

  Hotet mot det svenska snuset framstår alltmer som fake news, För att dra uppmärksamheten från en långt viktigare nyhet, nämligen avslöjandet hur förr-förre M-ledaren Fredrik Reinfeldt, numera lobbyist hos bränsle-bolagen, ingrep I Tidö-förhandlingarna och gav order att inte röra reduktionsplikten. Sänkningen – om den ens blir av – har skjutits under mer en tjugo månader. Under tiden lobbar klimat-extremisterna i EU-parlamentet för att höja reduktionsplikten inom EU. Var kommer en eventuell sänkning av den svenska reduktionsplikten till EU-nivå att hamna? Vad händer med regnskogarna, när mer biobränslen ska blandas i de europeiska drivmedlen?

  Vi ser här en ”ohelig allians” mellan Reinfeldt och Bolund och Greta-rörelsen, som har stämt svenska staten inför Stockholms tingsrätt för något slags brott mot klimatet. Samarbetet mellan den förr-förre M-ledaren och ledande miljöpartister är sedan 2008 och 2011, då man kom överens om att sänka de svenska arbetarlönerna genom massimport av billig utländsk arbetskraft. Sossarna och LO drogs vid näsan av detta falskspel, att man försämrade anställningsskyddet genom att öka utbudet av arbetskraft, i stället för att ge sig på arbetsrättsreformerna från Palmes tid. Som givetvis var arbetsgivarnas långsiktiga mål, och som har drivits av C i förhandlingar med S.

  Nu kräver S ”breda överenskommelser” med regeringen om energin. S kräver att ännu fler landskap ska förstöras för att förse vindkraftbygg-bolagen med nya profiter.Elproduktionen i dessa anäggningar är ju inte någon lysande affär. Reinfeldt har hotat Tidö-partierna med stora osålda lagar av bensin och diesel med stora volymer inblandade biobränslen. Men borde det inte vara bränslebolagens egen uppgift att skaffa köpare till de dåliga bränslena, så att man inom rimlig tid kan fylla tankarna med ren bensin och diesel? Varför inte sälja till de kraftärmeverk, som förvängas uppehålla elproduktionen i väntan på den nya kärnkraften?

  Finansministern lovar förhandlingar med EU om de svenska snuspriserna, när hon i stället borde förhandla om reduktionsplikten, att EU-nivån inte får höjas. Och EU-parlamentarikern Sara Skyttedal, lovar ta strid för snuset, som enligt henne är ett bra alternativ till rökning. Men det är en ren lögn. Snus är mer beroendeframkallande än röktobak. Snus är extremt vanebildande, vilket är orsaken till att försäljning är förbudet i andra EU-länder än Sverige.

  Det finns andra rökfria tobaksprodukter, som är mindre beroendeframkallande än både snus och cigaretter, och som får säljas inom EU. Förklaringen till snusets farlighet är att snuset är finmalet, att den sammanlagda ytan hos alla tusentals snuskorn i munnen är vida större än hos ett stycke tuggtobak. Som faktiskt kan användas som ”övergångsdrog” hos den som vill sluta röka.

  Skyttedals resonemang om ”skademinimering” är misstänkt likt läkemedelsindustrins reklam för läkarutskrivet knark som ersättning för illegalt knark. Men då handlar det förstås inte om att använda ett mindre beroendeframkallande knark som ”övergångsdrog” vid avvänjning av narkomaner (vilket är starkt ifrågasatt), utan om att lura i fullt friska ”patienter” att de har psykiska sjukdomar, som kräver medicin.

  Vi har nu fullständiga psykiska epidemier, som knäcker regionernas sjukvårdsbudgetar, vilka har orsakats av läkare, inte sällan utan psykiatrisk specialist kompetens. Denna utveckling har främjats av kristdemokratiska sjukvårdspolitiker. Jag känner till ett fall, då en KD-politiker har köpts av ett läkemedelsföretag. Förutom alla politiker, som efter den politiska karriären (inom bl. a. M och M), har gått till storföretag eller branschorganisationer. har vi alla deras lurade partikamrater. Nu får SD se till öt satt reduktionsplikten sänks rejält senast om ett halvår.

  • Marko

   Är detta sant?
   Har SD låtit sig köras över av Reinfeldt i en av deras profilfrågor i detta val?
   Hoppas verkligen inte, detta lär dramatiskt sänka resultat i nästa val annars.

  • Basic Rules

   Det du säger är att vi måste göra oss fria från denna totalitära OPRGANISTION SOM EU MER OCH MER BLIR. Men så länge som riksdagspartierna är en del av den liberala globalismen kommer intet att hända, även här är SD en stor besvikelse. Så blev även utvecklingen i Italien efter Mellonis seger, hon visar nu ett helt annat ansikte; Nato anhängare, mer vapen till hennes fränder i Ukraina, ingen som helst ”rebellion” mot EU heller och fortsätter med fd premiärminister Draghi’s agenda.
   Kan hon inte reda ut Italiens ekonomiska problem med konstant stagnation efter inträdet i Euron, vilket kräver en radikal omställning av sanktionspolitiken mot Ryssland, som första steg, men det kommer att medföra mkt stor risk för sanktioner från den denna totalitära samarbetsorganisation EU:
   Så botten för EU länderna är inte nådd ännu.., och därmed ingen insikt om nödvändigheten av hållbar framtida Omställning.

 6. Ulf Parde

  När tobakslagarna skärptes i dec. 18, var det rödgröna o sd som mot de Borgerligas vilja införde det överdrivna förbudet mot rökning även på uteserv. Men i fråga om snusregler gick sd ihop med de Borgeriiga och stoppade ytterligare skärpningar från rödgrönas sida. Även om det nu kommit lugnande besked från EU, att det här om snusskatt inte gäller Sverige (p g a av vårt undantag), så tror jag att den här högerregeringen är bättre på att försvara vårt snus än en rödgrön regering varit.

 7. brorson

  Villy Hansen fortsätter att ljuga om sina kritiker. Nu senast har han skrivit: ”Jag redan fått rådet i sann SD-anda att återvända till Danmark där jag kommer ifrån eftersom jag sägs inte gillar Sverige. Helt fel. Jag gillar Sverige men inte den politiska vändningen till högernationalism.” Han låtsas vara förföljd och hetsar därigenom mot hela svenska folket. Jag var först med att uppmana Hansen att åka hem till Danmark, men det var inte alls i sann SD.anda, eftersom inspirationen kom från den stockholmska media-eliten.

  Nämligen en journalist från en stor Stockholms-tidning, som hade åkt till Danmark för att skildra främlingsfientligheten hos vanliga danskar. Den var ännu värre än hen hade befarat, för vem hon än fdrågade blev svaret: ”Men åk hem till Sverige, om det här landet inte passar”. Jag skrev att en svensk som uppfört sig lika illa mot danskar i Danmark, som Hansen uppför sig mot svenskar i Sverige, sannolikt hade blivet utvisad till Sverige. Att sedan komma dragandes med att han inte hatar Sverige (skogarna och sjöarna), utan bara folket – för att alltfler svenskar tycker att vi ska ta efter Danmark – är ännu ett lågvattenmärke av Hansen.

  Ja, vi har en del att lära av Danmark, Jag vill inte gärna göra reklam för någon tobaksprodukt. Men den, som inte kan avstå från att förgifta sin kropp med nikotin, som är ett gift, tycker jag ska byta ut det svenska snuset mot dansk tuggtobak (som saluförs under varumärket ”twist” eller liknande). Trots benämningen är det inget som man brukar tugga, utan som man stoppar under läppen precis som snus. Sen danska ”twisten” är inte på långa vägar lika beroendeframkallande som snus. Som därför på mycket goda grunder är förbjudet i andra EU-länder än Sverige. Det går utmärkt att ersätta röktobak med tuggtbobak för att efter en tid sluta även med tuggtobaken.

  Och det är naturligtvis därför som den amerikanska tobaksjätten Phiip Morris, som har troligen flera miljoner liv på sitt samvete, har köpt Swedish Match, som tillverkar snuset. För att göra fattiga människor i u-länder beroende av nikotinet. Jag stödjer verkligen inte EU-paralemtarukerna Sara Skyttedeal, KD, och Charlie Weimers, som strax före senaste valet bytte vrån KD till SD, i deras kamp för snuset, Att behålla snuset är verkligen inget nationellt intresse av betydelse. Weimers ska prata med Åkesson att SD ska begära skriftigt från EU-kommissionen om det redan existerande undantaget för från från EU;s kommande regelverk om tobaken.

  Ska Sverige återigen skämma ut sig inför hala EU? Förra gången var när SMP-regeringen med berått mod tillät doktor Tegnell att ta livet av 13.000 svenskar, som hade kunnat räddas med samma corona-strategi som Norge. med sitt vansinniga experiment med flockimmunitet. I Sverige har tre ånger så många människor dött i covid som hela Kina, som har 140 gånger så många invånare som Sverige. För att förklara protesterna i Kina, har SVT anlitat en expert på kinesisk politik från Utrikespolitiska insitutet, uppenbarligen utan ett uns av epidemiologisk kunskap. Vanliga svamlet från det institutet om ledande utländksa politikers (även Putin och Erdogan) psykologi.

  Hansen försvarar public service mot vad han uppfattar som SD-inspirerad kritik. Och förvisso har mycket kritik mot hur public service sköter sitt uppdrag, kommit från SD. Men Hansen ondgör sig över att andra partier inte har tillbakavisat SD:s kritik. Jag vill därför påminna om den tidigare M-ledarensk kritik mot parieledardebatterna i TV, som är som TV-teater med nästan färdigskrivna repliker. Jag vill oxkså påminn om hur det stockholmska journalistdrevet krossade förr-förre S-ledaren Håkan Juholt, sedan ha tagit strid mot de teaterliknande TV-debatterna.

  Konkret handlade det om att debatt-regissrrerna på SV hade placerat SD i samma lag som S, V och MP:TV-.chefen Eva Hamilton hade alltså bestämt att dessa fyra partier skulle utgöra ett gemensamt regeringsalternativ till den borg

 8. brorson

  TV-.chefen Eva Hamilton hade alltså bestämt att dessa fyra partier skulle utgöra ett gemensamt regeringsalternativ till den borgerliga fyrparti-regeringen. Var Juholt ens tillfrågad om han ville ha med SD i sitt regeringsunderlag? Och var Åkesson ens tillfrågad om han ville ha Juholt som statsminister?

 9. brorson

  Det finns flera anledningar att inte kämpa för det svenska snuset. 1. Snuset är inte längre svenskt. 2. Det finns mindre skadliga rökfria tobaksaltenativ. 3.Och bäst är att sluta med all slags tobak. 4. Det finns mer angelägna saker att kämpa för Sänkningen av reduktionsplikten är ett exempel .5. Viktigast av allt är att rädda den svenska mjölken, som hotas av klåfingrig EU-byråkrati.

  Det trodde du kanske inte. Att den svenska nationaldrycken framför andra, den svenska mjölken är hotad. EU- vill nämligen förbjuda engångsförpackningar för mjölk. Att dessa återvinns är inte nog. Mjölkförpackningarna ska återanvändas. Och pappersförpackningarna är inte ”hållbara” nog för återanvändning.Bäst för återanvändning är glasflaskor, som diskas med starkt frätande diskmedel innan de fylls med ny mjölk hos mejerierna. Är detta miljövänligt? Eller ska vi gå ännu längre bakåt i tiden, när mjölkden distribuerades till butikerna i 25- eller 50-liters plåtflaskor coh tappades upp i kundernas medförda 1-liters tillbringare. Ohygieniskt. Och hur många bonderyggar och mjölkåkarryggar har inte förstörts av dessa plåtflaskor. Som dessutom aldrig blev tillräckligt kylda.

  Den svenska mjölken är ett av våra mest hälsosmma livsmedel och därför ett hatobjekt för klimatS- och djurrätts-extremister. Sedan 1970-talet har vi en obruten kylkedja från ladugård till butikernas mjölkrum – och i praktiken också till konsumenternas kylskåp. åtminstone om man går direkt hem. Nuvarande pappersförpackningar på 1 liter håller kylan väldigt bra – faktiskt flera timmar om man ställer flera paket ihop i shoppingväskan, Med obruten kylkedja tills mjölken dricks hållar sig mjäken långt efter det sista-datum som står på paketet. Men låt inte mjölken stå länge på bordet med lite kvar i paketet, för då surnar den snabbt. Hantera mjölken rätt. så behöver du inte slänga skvättarna efter bäst före datum. Filprodukter håller sig upp till en månade i kylskåp vid högst + 3 grader. Jag har testat, så jag vet..Undvik dock långtidsförvaring av mjölk i kylskåpsdörren

  Svensk mjölk är till skillnad mot mjölkd som öps i butik m. nga andra länder färskmjölk. I andra läner säljs högpastöriserad mjölk, som i Sverige kallas H-mjölk (där H står för lång hållbarhet) H-mjölkden är inte lika nyttig. Den svenska färskmjölken är lågpastöriserad, viket är precis lagom för att ta död på eventuella sjukdomsframkallande bakterier. Det säger sig självt att färskmjölk är ett särskilt känsligt livsmedel, som måste hanteras på rätt sätt. Och som kräver bästa tänkbara förpackningar – som f.ö. har utvecklats av ett svenskt företag och används över hela världen

  Dessa svenska produkter, både förpackningen och innehållet, vill EU-byråkratin förbjuda med grumliga klimatargument som motivering. Jag vill också tillägga att i tropikerna finns gott om bra växtprotein, Varför människorna där inte behöver mycket animaliskt protein (kött och mjölk).Annat är det på de kallare breddgraderna, Det finns inte mycket växtprotein, som människr kan tillgodogöra sig. Därför behövs djur, särskilt mjölkkor, som omvandlar växtproteinet till människoföda .Därför ingår mjölk och kött i den traditionella kosten i alla kallare regioner i världen.

  Det ärnaturens egen ordning, och den ska vi slå vakt om, ifall vi vill leva i samklang med naturen. Vilket miljö- och klimatativsterna säger att vi bör göra, men motarbetar i praktiken. Glöm snuset och försvara i stället det svenskaste vi har,

  • Mique

   Är komjölk en specifik svensk företeelse, vad producerar världens övriga mjölkkor för något, s.. t, eller vad!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.