Petter Nilsson(SD)

Det misslyckade integrationsprojektet från Västerbotten: Relocate!

Jag tror inte att alla projekt är ”värdelösa”, men det har blivit lite av en tradition inom Region Västerbotten att godkänna projektansökningar som har flest ytliga värdeord. Ett av dem är projekt Relocate som jag har kritiserat vid flera tillfällen, bland annat redan 2021 i min blogg där jag var tydlig med att detta inte kommer att fungera. Notera även kommentarerna från den tongivande socialdemokraten Stellan Elebro i kommentarsfältet.

Syftet med det bombastiska projektet var att flytta arbetslösa kvinnor från storstäderna till Skellefteå på grund av den massiva industrisatsningen som sker här i norr. Vad blev resultatet? Man lyckades rekrytera 38 personer på en budget om sjuttio miljoner kronor har alltså varje person relocate:ats till Skellefteå för en kostnad om cirka 1 850 000 kr per person.

Vissa ber om ursäkt innan de berömda orden kommer ur mun, det gör inte jag.
Vad var det jag sa?

Dessa miljoner regionen har gått in med skulle kunna gått till exempelvis vård och vårdpersonal. Det kan vara värt att påminna alla om att Socialdemokraterna i Region Västerbotten i dag saknar resurser till att bedriva BB-verksamhet i Lycksele.

Jag hoppas innerligen att någon representant från de övriga partierna börjar nagelfara projektens avsikter mer nogsamt – och också ställa det mot medborgarens, vårdpersonalens och patienters intressen.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

15 kommentarer

  1. Jonsson

    Låter som ett halvdant, inte genomtänkt försök. Antagligen har några av de tänkta rekryteringarna familj dessutom. Pendling verkar uteslutet. Hela familjer måste flytta till Skellefteå.
    Blir bedrövad av allt detta slöseri med skattepengar. Pengar som hamnar i fel fickor.

  2. Ulf Parde

    Det verkar gå bättre med ukrainarna. Det kan bero på att de är färre och inte domineras av ensamkommande män med tveksam ålder. Dessutom är Ukraina ett mer näraliggande land.

  3. jan sjöström

    Hej!

    I val efter val efter val, beslutar vi ”folket” i den framtid som
    nu beskrivs. Vi tar vårt ansvar utropas med tydlig stämma
    från dagens mediala normsättare.

    Eller hör jag fel, när hyllningen till aktuellt resultat uteblir. I
    allt var partier som (S) extremt tydliga med att Svenskens
    enda chans till en framtid överhuvudtaget, var det nya blod
    som här beskrivs.

    Hör jag fel när ledord som: Allt till alla och ingen är illegal helt
    plötsligt verkar sakna all relevans. Vi godhetens folk var ju
    övertygade om att avkastningen om 900.000.000.000 kr var
    säkrad. Det stog ju så i tidningen!

    Pust och stön, äntligen är landet åter tryggt och säkert. Tack
    så mycket snälla partiet….

  4. Kenth

    Det är tilldelningrn av flyktingar det felar. Här i norr
    tilldelas godtyckligt av bestämmare i stockholm.
    Orter som ställt för att få ett
    gäng flyktingar 50+ stycken och tilldelas bara ett fåtal.
    Orter dom skulle levas upp av dessa och de bestämmande skrattar dem i baknacken.

  5. brorson

    Igår skrev förre S-kommunalrådet att narkotikan ska bekämpas dygnet runt. Bra! Idag skriver han rubriken för sitt nya inlägg ’”Nu vill moderaterna och högerpartierna med SD i spetsen kasta ut familjer på gatan om deras barn är brottslingar.” Vilket an uppfattas som motsatt besked. Hur ska narkotikan kunna bekäpas effektivt, om de unga knarkkurirerna kan fortsätta använda sina föräldrars lägenheter som lagerlokaler för knark och vapen i direkt anslutning till marknaderna?

    Holmlund avslutar emellertid sitt inlägg med ett direkt citat ur Tidöpolitikernas debattartikel, utan någon som helst egen invändning. Det var hederligt gjort av Holmlund, tycker jag. Betyder det att han håller med om det som de har skrivit i citatet, men inte vill säga det öppet? I så fall är det bra, om han står kvar som partimedlem i S. Vi vet ju inte vad han säger under de interna partimötena inom S. Kanske han försöker prata förstånd med galningarna, som vill ge de kriminella fria händer?

    Så här har Tidö-politikerna skrivit: ”Tryggheten måste återerövras – för alla i vårt land, oavsett var man bor”. Utan någon invändning från Holmlund. Som gammal S-politiker torde han veta att ingen barnfamilj riskerar hamna på gatan, inte ens efter en vräkning, .Socialtjänsten måste hjälpa till med en ny bostad. Förhoppningsvis inte i samma stadsdel, utan på en plats där den unga familjemedlemmens kriminella beteende kan brytas. Här tycker jag att oppositionen borde bidra med konstruktiva förslag hur det ska ske – särskilt i Umeå, där de partier som tillhör oppositionen på riksplanet faktiskt styr.

    Holmlund är INTE en av undertecknarna till en debattartikel för S. MP och V, som skriver att ”angiveri” inte hör hemma inom socialtjänsten, vilket också hedrar honom. Varför ska polisen inte få veta om en ung person begått så allvarliga brott, så att hela familjen måste flyttas för att grannarna inte behöver vara livrädda? Ska socialtjänsten i svenska kommuner (jag vet inte om det förekommer även i Umeå)fortsätta att finansiera kriminell verksamhet, för att socialtjänstens personal inte vågar säga ifrån och inte heller vågar anmäla trakasserier och hot, som de utsätts för, till polisen.

    Det vanligaste hotet torde vara ”Vi vet i vilken skola dina barn går”. Det har också hänt att en person, som inte ens haft rätt att vistas i Sverige och fått avslag på sin begäran om socialbidrag, har väntat på en socialsekreterare, som bott ensligt på landet, vid hennes bostad för att ”diskutera” med henne.

    Det enda rätta är att precis allting, som kan vara ett bedrägeriförsök eller försök till utpressning genomttrakasserier och hot mot socialtjänstens personal. polisanmäls. men att det inte görs av samma tjänsteman som har mött ”klienten”. Undantag ska naturligtvis inte göras för ”papperslösa”. Fastän asylsökande vistas legalt i Sverige och har rätt till försörjning av Migrationsverket, tills de fått beslut om sina asylansökningarna har debattörerna från S, MP och V buntat ihop asylsökande och papperslösa till en och samma kategori, som ska skyddas mot ”angiveri”

    Mest anmärkningsvärt är att den socialdemokratiske nämndordföranden är en avundertecknarna till denna debattartikel, som går ut på att socialtjänsten ska skydda brottslingar mot lagföring .Till och med när den egna personalen är brottsoffer?

  6. brorson

    ”Om den asylsökande saknar en inkomst eller andra tillgångar kan personen ansöka om dagersättning, boendeersättning eller särskild bidrag från Migrationsverket.” Från Migrationsverkets hemsida- Såvitt jag vet har asylsökande rätt högre ekonomiska ersättningar ån personer, som får försörjningsstöd från socialtjänsten. Om de ädå söker hjälp från socialtjästen. är det väl självklart att socialtjänsten hjälper dem att få den hjälpen från Migrationsverkel ?

    Men det är kanske ”angiveri” enligt Umeå kommuns ordförande för socialnämnden? Han vet kanske inte att som asylsökande vistas man lagligt i Sverige? Han vet kanske inte heller att inga lagar om asylsökande och andra utlänningar ännu inte har ändrats`.? När indirekt uppmanar socialtjänstens personal att hjälpa personer, som vistas illegalt i Sverige, i strid mot svensk lag, så handlar det alltså fortfarande4 om de lagar som den nuvarande regerinten har övertagit från den tidigare S-ledda regeringen. Både att resa in och vistas inkognito i Sverige är brot. Och f.ö. kan dessa brottslingar inte försörja sig lagligt i Sverige, om de inte har medhavda pengar. Men om de har det, borde de väl ha skaffat turistvisum`.

    För att få turistvisum får man inte vara utvisad p.g.a. brott och måste dessutom ha med sig pengar till uppehälle och hemresa. Och torde därmed inte ha anledning att söka hjälp av den svenska socialtjänsten. . Om de har slarvat bort sina pengar, ska de hänvisas till hemlandets ambassad eller kosulat. Det är nämligen hemlandet och inte den svenska kommunen, som ska hjälpa utländska slarvpellar med hemresa-Samma regler som gäller för svenska slarvpellar i andra länder.

    Undantag kan dock göras för utlänningar, som blivit besulna på sin reskassa (och kanske även sitt pass) under vistelsen i Sverige. Men bör då inte socialtjänsten- förutom att bvilja ett tillfälligt stöd under de närmast kommande dagarna, hjälpa den utlänska turisten att göra polisanälan? Eller är det socialtjänstens skyldighet att skydda tjuvar, so stjäl från utländska turister? Under rubrikern ”angiveri hör inte hemma inom socialtjänsten den 23 februaria i VK, skrev Andreas Lundgren, S, Livc Zetterberg, V och Ahmed Hersi, Mp att de aldrig kommer att uppmana socialtjänstens personal att ange ”asylsökande och papperslösa”, som söker Stöd, hjälp och råd.

    Alltså svart på vitt att de blandar ihop asylsökande, som vistas här legalt, och personer som begår brott redan genom att vistas här och förmodligen försörjer sig genom brott – och försöker lura till sig pengar även från socialtjjänste, -genom bedrägerier (vem man är, etc) trakasserier och hot,Men det låter ju behjärtansvärt att blanda in asylsökande .Socialtjänsten har sina budgetramar, och när pengar går till kriminell verksamhet,. blir det mindre över till laglydiga fattiga. Socialdemokraterna i Umeå borde ta itu , med den här rättsrötan, att deras egen nämndordförande indirekt uppmanar kommunens personal att bryta mot lagen.

    De borde ställa upp för sin partikamrat Ebba Östlin, S. som under kuppartade former blev avsatt som kommunalråd i Botkyrka för att hon börjat rensa upp i den kommunala finansieringen av de kriminella nätverken i kommunen.

    Avslutningsvis vill jag konstatera att vräkning av barnfamiljer redan förekommer, och även om intet at barnen i familjen har begått något brott, exempelvis för att föräldrarna inte haft pengar till hyran. Varför ska kriminella skyddas mer än laglydiga?

    • Mique

      Dagersättningen för en asylsökande person är 71 kronor/dag (2130 kronor/månad), för en person som får ekonomiskt bistånd är beloppet 4620 kronor/månad (154 kronor/dag), till det ekonomiska biståndet tillkommer bistånd till hyra, el, hemförsäkring och resekostnader vid arbetssökande. Okunnighet är den sverigedemokratiska svansens signum. Källor: Migrationsverket och Socialstyrelsen.

      • brorson

        Du har läst fel eller inte förstått det du har läst. Och f.ö. skriver jag inte här för att du ska lära dig något. Jag är inte din lärare och ej heller din chef. Vems svans är du?

        • Mique

          Vad är det som jag har läst fel eller inte har förstått i din kommentar, ”såvitt jag vet har asylsökande rätt högre ekonomiska ersättningar än personer, som får försörjningsstöd från socialtjänsten”!? Tacka Fan för att du inte är min lärare och ej heller min chef! Såsom Villy Hansen är jag min egen svans, som lever och lär efter mottot kunskap, sunt förnuft och medvetenhet.

          • brorson

            Även om jag har svaren på dina frågor, går jag inte in i några diskussioner med dig, eftersom du inte är någon seriös debattör, utan bara är ute för att starta ändlösa gräl om petitesser (du får själv slå upp i ordboken vad det ordet betyder), för att dra uppmärksamheten från de frågor som diskuteras och därigenom utöva en form av censur .När du dessutom är oförskämd och påstår att du är invandrare, är ditt syfte uppenbarligen att utså aversion inom den svenska ursprungsbefolkningen, som du hela tiden förolämpar, mot Sveriges alla hyggliga invandrare.

  7. Marko

    Finns inga egna tankar som publiceras i hycklarbloggen.
    Finns inga egna tankar från någon inom sosseriet, allt är centralstyrt.
    Sen går det ut info om vilka ämnen som gäller, vilka åsikter man ska ha och vilka ord och formuleringar man ska använda.
    Just nu är det kampanj mot förslag om vräkning av kriminella.
    Själv har dom byggt detta kriminella krigsliknande kollapsande samhälle,och ljugit om att vända på varje sten.
    I praktiken inte gjort någonting alls för att försöka vända trenden och nu när lite stenar vänds är man på som hökar för att försöka stoppa allt.

  8. Bättre förr

    Tyvärr är kostnaderna för de öppna gränserna långt högre än de anses från PK- håll. Det nämnda projektet gick för visso dåligt, trots EU-bidrag, vilket även försämrar EU:s ekonomi och därmed EU:s ekonomi, men även EU:s effektivitet i fråga om att tjäna befolkningen i EU. Och för Sverige har vi förlorat arbetstimmar, då de som jobbat i projektet kunde ha jobbat med något som bättre hade tjänat medborgarna och samhällsekonomin. Och kanske hade vi kunnat utbilda fler inom vårdyrkena i stället att utbilda projektledare till omöjliga projekt! Det här nämnda projektet är ju långt ifrån det enda som misslyckats med att lösa problemet med den höga arbetslösheten inom vissa grupper. Har själv lyssnat lite på Forum i TV2 på liknande projektbeskrivningar och redovisningar, och alltmer övertygats om att ”utmaning” innebär att det ser illa ut, att visioner numera inte är nåt fint, utan en flummig förhoppning om ”att vi hoppas att vi kanske i bästa fall hittat en nål i höstacken”, osv.

  9. brorson

    I ett av ovanstående inlägg har jag kritiserat tre debattörer (från S, V och Mp) för att i VK (papperstdningen) blanda ihop asylsökande och papperslösa och därigenom pekat ut asylsökande som kriminella. De har därmed gjort sig skyldiga till brottet hets mot folkgrupp och har dessutom indirekt uppmanat offentliganställda skydda kriminella och själva medverka i deras brottslighet. Samt begärt att offentliganställda ska tåla hot och trakasserier. Detta var min poäng med nämnda inlägg, där jag också skrev att asylsökande har rätt till ekonomiskt bistånd från Migrationsverket, varför de inte har någon anledning att söka det från socialtjänsten. Eftersom försörjningsstöd från socialtjänsten är subsidiärt i förhållandet till sökandens andra inkomster.

    Till skillnad mot debattörerna anser jag inte att det är ”angiveri” om socialtjänsten, hjälper en asylsökanden, som kommit till fel myndighet, att ansöka om det, som denne behöver, hos rätt myndighet, d.v.s Migrationsverket. Det är inte så lätt att veta, om man är ny i Sverige, och det är inget brott att fråga.Och som jag skrev, har asylsökande laglig rätt att vistas i Sverige och behöver inte gömmas, som om hon / han vore en brottsling. Debattörerna från S, V och MP går till överdrift i sin iver att skydda kriminella, när de även vill skydda personer som inte begått något brott och kallar vanligt hygglighet mot sådana personer för ”angiveri”.Själv har jag svarat på en fråga från en utlänning, som just kommit till sta´n och saknade natthärbärge, om vägen tilll Migrationsverket. Gjorde jag fel som svarade på frågan? Besöket hos Migrationsverket slutade kanske med att vederbörande blev utvisad… –

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.