Petter Nilsson(SD)

Grattis på den internationella kvinnodagen!

Är grattis verkligen rätt ord? Även om det är vanskligt sett till både kärnan av internationella kvinnodagen enligt FN:s resolution om den internationella kvinnodagen, likväl som till dagens ämne, valde jag rubriken för att någonstans lyfta de bekymmer som i dag är kopplad till jämställdhet.

Överlag är lagstiftning och annat väl jämställd i Sverige även om det finns vissa paragrafer som främst ger kvinnor strafflindring, men annars har kvinnor och män samma möjligheter i samhället. Däremot finns det kvinnofientliga kulturella inslag som har fått fäste i Sverige inom ramen för den mångkulturella verkningslösa integrationen som övriga partier länge vurmat för. Ni känner till integration idén om att flera kulturer i växelverkan kan stärka varandra.

Eftersom jag anser att Sverige och vår kultur främjar jämställdhet menar jag att assimilation ska vara normen, det vill säga: de som kommer till Sverige anpassar sig till Sverige. Punkt. Det är vad som faktiskt gynnar kvinnor, men när vi nu i decennier har genomfört integrationsdoktrinen har vi fått vänja oss vid begrepp som oskuldskontroller, hedersvåld, tvångsgifte, balkongkvinnor, klaner och så vidare. Dessa kulturella element måste bekämpas även här i Region Västerbotten.

Bara då kan vi säkerställa att Sverige får vara ett bra land för kvinnor även i framtiden.

Etiketter: , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. brorson

  Region Västerbotten tar beslut, som främjar laglöshet. Och Sverige är ju ett exotiskt land vid världens ände, där det tas politiska beslut att göra tvärtemot. 8 mars firas med könsneutrala, manliga lucior som Stora återtagandedagen, då män klär ut sig till kvinnor och tar tillbaka allting , som kvinnorörelsen har erövrat under föregående år. Med nerkissade sittringar på de könsneutrala toaletterna visar de manliga kvinnorna att verkliga kvinnor inte äger tillträde. I detta exotiska land, stämplas alla, som tycker att 8 mars har något att göra med verklig kvinnlighet, som farliga högernationalister, Som om vänsternationalister aldrig har funnits. Det kan ni läsa om på Villy Hansens blogg. Ni vet den där mannen (som är en kvinna idag?) och inte vill kallas ”vänster någonting”. Och anser sig höjd över förlegade begrepp som höger och vänster. Och förlegade begrepp som man och kvinna? Stora återtagandedagen firas med att förneka den man är, i synnerhet om man har ”man” som biologiskt kön.

  Är det konstigt att vissa invandrare går till extrema överdrifter med sin kulturella / religiösa särart, när de konfronteras med den svenska ursprungsbefolkningens, eller åtminstone vissa av deras politikers extrema överdrifter av sin särart? Minns att en imam, som inte torde vara av den extrema sorten, beklagade sig i valrörelsen över att SD inte tycks gilla islam, ”för egentligen tycker vi ganska lika”. SD har fler invandrare som väljare än man kanske tror. Assimilation? Ja, om det inte går för långt. Assimileras till vad?

  • Mique

   Dina reaktionära åsikter angående jämnställdhet är väldokumenterade i Petter Nilssons bloggarkiv, några exempel: Du tycker att Lucia från Syrakusa borde vara dagens unga kvinnors förebild i deras kamp för jämställdhet, varför inte låta kvinnorna själva avgöra vem de vill ha som förebild. Dina åsikter om #metoo-rörelsen sågar de flesta, med någorlunda kunskaper, sunt förnuft och medvetenhet, längs med fotknölarna. Din kommentar till Petter Nilssons inlägg om gratis mensskydd på skolorna, genomsyrade av grabbigt mellanstadietrams. För mig och många andra, framstår du som en person som är mycket otrygg i sin mansroll.

   • brorson

    Har du ö.h.t. några egna åsikter om någonting? Exempel: Varför ska bara kvinnor få välja Lucia, om både män och kvinnor kan vara det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.