Petter Nilsson(SD)

SD växer – Jimmie Åkesson i länet!

I helgen anordnades Norrlandskonferensen i hjärtat av Västerbotten: Lycksele. Totalt var vi 150 högt motiverade Sverigedemokrater som deltog i konferensen från distrikten Västerbotten, Norrbotten, Jämtland/Härjedalen och Västernorrland.

Lördagen rivstartade med att vår partiledare Jimmie Åkesson höll en dragning om det politiska läget sex månader efter valet, hur mycket av vår politik som finns i Tidö-avtalet och vad som kommer att hända framöver. Han tog upp den frustration som finns bland väljare gällande att de upplever att det inte händer något kring invandringen, bränslepriser, kriminalitet och så vidare, en frustration som även han upplever. Dock påpekade Åkesson att det har redan börjat hända saker och att det kommer ske större förändringar under mandatperioden – allt kopplat till vad som står i Tidö-avtalet. Fantastiskt roligt att höra.

Efter det var det partisekreterare Mattias Bäckströms tur att tala om partiets valrörelse och den partiverksamhet som sker just nu efter att vi har blivit Sveriges näst största parti. Ibland är det lite svårt att föreställa sig hur stora vi har blivit. Sedan intog Jessica Stegrud scenen. Hon berättade om sin resa hur hon blev politiskt aktiv och hennes erfarenheter från näringslivet och hur det har hjälpt henne i den politiska debatten om kärnkraften.

Relativt luftigt schema, vilket jag anser är viktigt för att skapa en stark sammanhållning mellan de olika distrikten. Vi gör ju detta trots allt tillsammans.

Dag nummer två, söndagen, bestod av att Linda Lindberg – riksdagsledamot och medlem i socialutskottet – talade om sin roll och partiets arbete i utskottet. Som en avslutning på konferensen tog distriktens olika ansvariga till orda – inklusive undertecknad, för att presentera eventuella motioner inför landsdagarna i november.

Ska tacka alla ideella som tillsammans hjälpt till att få en fantastiskt bra konferens!

En mycket lyckad helg och jag ser redan fram emot till nästa Norrlandskonferens nästa år.
Passar på att tacka hotell Lappland och all personal för en väldigt professionell service. Också stort tack till alla medverkande.

Länkar även Åkessons ”reel” från helgen som varit.
https://www.facebook.com/reel/154102504231950/?s=single_unit

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Anders

  Tidöavtalet är det bästa som har hänt Sverige sedan sosse patrasket försvann från makten. Bra där Sd! 😃

 2. Kenth

  Vad hjälper det att landet i övrigt håller på att gå ikull?
  Nu måste alla kloka politiker och förståsigpåare oavsett
  politisk inriktning satsa allt på att hjälpas åt få landet på
  fötter igen…eller?

 3. brorson

  Såg Aktuellt i går kväll en debatt mellan Carl Schlyter. som var riksdagsledamot för MP 2014 – 2018,och Svante Axelsson, som är nationell samordnare för Fossilfritt Sverige och tidigare generalsekreterare för Naturskyddsföreningen. Obs att det jag nu skriver om Schlyter endast rör hans repliker i nämnda TV-debatt, inte hans åsikter i övrigt. Men i nämnda TV-debatt hade Schlyter helt rätt och Axelsson helt fel. Betyder detta att det finns hopp även om MP? Ja, kanske om Schlyter inte hade tvingats lämna MP i konflikt med språkrören om partilinjen. Enligt Schlyter är biodrivmedlen och reduktionsplikten en stor bluff. som leder till ÖKADE koldioxidutsläpp.

 4. Marko

  Läser att IPCC tagit bort kärnkraft som möjlig lösning för att nå klimatmål.
  Bevis att IPCC drivs av agenda, inte vetenskap.

 5. B Ström

  Ingen kan ha blivit mer lurad än de i glesbygden som röstade på SD! Nu har drivmedlen bara ökat i pris, mackarna dras dessutom in i inlandet, skatterna minskas för högavlönade bara vilka är få i inlandet och glesbygden, länet har en representant i riksdagen för Sd som bor i Skåne. Elprisstöden går inte till bugder där man producerar elen billigast utan till de som är stora konsumenter i söder, mm.mm

  • Arbetare

   Jag misstänker att den som röstade på S både är och blev värre blåst .

   Sharialagar i förorter runtom i landet , skjutningar ,sprängningar , gangsterklaner i maktpositioner inom S-partiet , skenande bränsle- och elpriser pga den rödgröna energipolitiken , mackarna i inlandet tvingas till nedläggning pga den av S / Mp beslutade och i riksdagen med hjälp av C genomdrivna drivmedels- och miljöpolitiken , vilken tar tid att åtgärda pga påskrivna och ingångna avtal …..

   Listan kan göras lång …
   Elstödet som skickades på remiss före valet av S-regeringen visade sig vara ett fuskverk helt utan konsekvensanalys , vore det inte bättre att sänka avgifterna på elen istället för att ge bidrag för att vanligt folk ska ha råd att betala sina elskatter , miljöavgifter och dessutom moms på elskatterna ??

 6. brorson

  Snart, inom några år, har det gått 350 år sedan Östdanmark blev Sydsverige. Att det blev så beklagas ständiigt av liberalen (?) Mats Nilsson, tidigare ledarskribent i Norran, som menar att om Östdanmark aldrig hade blivit svenskt, hade vi sluppit Jimmie Åkesson som svensk politiker. Kanske det. Men vi hade sannolikt också sluppit Mats Nilsson, Han kommer nämligen från samma del (nordöstra Skåne) av f.d. Östdanmark som Ålesson, som efter kort tid flyttade tvärs över länsgränsen till västra Blekinge, som också är en del av f.d. Östdanmark.

  Jag har besökt Blekinge några gånger som, bortsett från dialekten, är mer danskt än Skåne. Detta beror på att tiden, om inte stått stilla, så dock gått långsammare i Blekinge än i Skåne. Minnena från den danska tiden är många i Blekinge. Jag har sett flera av dem .Jag kan rekommendera ett besök i ruinerna efter Avaskär, som var den danska stad, som låg närmast Sverige och därför var utsatt för ständiga anfall av svenska trupper, med följd att den danske kungen beslöt att riva staden och flytta befolkningen till den nya staden Kristianopel, som försågs med en fortfarande bevarad ringmur. Som hejdade de svenska soldaterna bara några timmar. När Östdanmark blev Sydsverige. Kristianopel är idag en av Sveriges vackraste småstäder – absolut värd ett besök.

  Mats Nilsson, som ondgör sig över att Åkesson har besökt Lappland och uppmanar Åkesson att gå och gömma sig, borde göra detsamma själv. Gå och gömma sig. Nu hackar han inte bara på Åkesson och SD, utan även på sitt eget parti, Liberalerna, vars förra partiledare, Nyamko Sabuni, han kallade ”det svartbruna träsket”. Är han nöjd nu, när han har fått en vit man med dets svenska namnet Pehrson som partiledare. Nej, inte alls. Nu får han raseriutbrott mot Pehrson för att denne vill ha ny kärnkraft. Hur kan man kalla sig liberal, när man är motståndare till allting som L står för?

  Som aktiv miljöpartist (riksdagsledamot 2014 – 2018) måste Carl Schlyter hållas ansvarig för den katastrofala svenska energipolitikn. Med vad ska kärnkraften avvecklas? Till skillnad mot andra kärnkraftmotståndare, avstår han från lögner om biobränslenas välsignelse. I stället har han avslöjat bluffen att biobränslena och reduktionsplikten skulle minska koldoioxidutsläppen. I stället framhåller han minskad bilkörning som ett altrnativ – genom mer kollektivtrafik, fler cykelvägar och KORTARE AVSTÅND till närmaste butik. Det är bara att hålla med. Men räcker det för att göra kärnkraften överflödig?

  Och vad händer i verkligheten med de kortare avstånden? Vad säger Åkesson efter sitt besök i Lappland? . Och vad säger Villy Hansen, som emellanåt hoppar på både regeringen och SD för att de vill ha kvar kärnkraften? Jag har själv kritiserat Hansen för att han bortser från verkligheten, när han brer ut sig om konkurrensens välsignelser. ”Så långt har Hansen rätt, men han tiger om varför det har blivit så och vilka butiker som ska bort”.

  Ganska långt från Schlyters vision om kortare körsträckor för de dagliga inköpen.

 7. Ulf Parde

  SD får gärna försöka bekämpa Umeås rödgröna styres försök att tvinga äldre till digitala matinköp. Ett övergrepp utan dess like. De äldre har betalat för den här tjänsten och vill kanske gärna se fysiskt vad som finns att köpa. Ingen ska tvingas till att ha dator (It krånglar ofta) eller bank-id (risk för bedrägerier).Umeå

 8. brorson

  Den nya helsvenska bondeledaren Murre i Kroken har vuxit upp i förorten Vårby gård (en riktig avkrok), som en gång var en bondgård. Och har förmodligen sett den lantliga idyllen där – så typiskt svenskt – på gamla fotografier. Nu anklagar han regeringen för krig mot vindkraften, Om det vore så väl änd å… Kanske var det ett utspel för att locka urbaniserade invandrare att locka på det f.d. landsbygdspartiet C .Men det blir i hård konkurrens med andra partier.

  1. Nyans: invandrare som är troende muslimer.
  2. V: invandrare som är sekulariserade muslimer.
  3. SD; invandare, sin har bott länge i Sverige och har försörjt sig genom hederligt arbete och är sura för att nyanlända får gå före i alla möjliga köer.
  4. S: kriminella invandrare
  5. L: invandrare som har gjort klassresor och tillhör det svenska samhällets elit med höga utbildningar och höga löner. Om de inte har skrämts bort av tokliberaler såsom Mats Nilsson och deras rasistiska kampanjer mot den förra L-ledaren Nyamko Sabuni. Som har både fel kön och fel hudfärg för att passa dessa självutnämnda antirasister.

  Vilka invandrare vill rösta på ett parti (C), som vill öka arbetskraftimporten – för att pressa ner löner speciellt i de låglönejobb, som många invandrare har, om de ö.h.t, har jobb – och ytterligare försämra chanserna att få jobb för de många som trots många år i Sverige ännu inte fått in en fot på den svenska arbetsmarknaden? För den sistnämnda gruppen finns två huvudalternativ. Aningen hoppas de att arbetsmarknadsminister Johan Pehrsson, L, ska fixa jobb åt dessa som redan finns i Sverige.

  Eller också hoppas de att SD ska fixa rejält tilltagna återvandringsbidrag, så att de kan flytta hem och återetablera sig i sina gamla hemländer. Är alla som stödjer den tanken ”högernationalister”? Är man ”högernationalist” även om man är svart?

  Somliga bloggläsare tycker det är konstigt att jag emellanåt berömmer Holmlund. Men jag kritiserar honom ju också. Jag tycker bara att man även måste ta fasta på det som förenar och inte bara på sådant som skiljer. Därför tycker jag att det är bra att den f.d. miljöpartisten (som fortfarande är kärnkraftmotståndare?) har avslöjat bluffen med biobränslena och reduktionsplikten, som enligt honom ökar i stället för att minska koldioxidutsläppen. Man måste vara kraftigt faktaresistent för att inte tro på hans argument för den åsikten.

  Hans motdebattör i Aktuellt i går Svante Axelsson från lobby-organisationen Fossilfritt Sverige ska man däremot inte tro på. Han är en gammal mutkolv, som när han var ny generalsekrterare för Naturskyddsföreningen tog emot en muta på en milj. kr, för att Naturföreningen skulle tiga om miljöriskerna med att bygga en järnvägstunnel genom Hallandsåsen. Som f..ö. inte är en ås, utan ett vattengenomsnläppligt sprickberg. Först sjönk grundvattnen ner i tunneln, med följd att man tvingades till dyrbar konstbevattning. Och sedan sög kapillärkrafterna upp gifter från tunnelbygget,.

  Ingen enskild person har skadat järnvägens anseende som miljövänligt transportmedel så mycket som Svante Axelsson. Varför ska vi tro på honom nu? När han exempelvis för fram som argument att biobränslena kommer från växande träd? Men de växer ju inte längre när de omvandlas till biobränslen, som vid förbränning omvandlas till exakt samma slags koldioxie-molekyler som de fossila bränslena. Frågan är ju i stället hur koldioxidneutralitet uppnås, vilket innebär att koldioxidhalten i atmosfären ligger på en konstant nivå.

 9. brorson

  Under morgonen har jag skrivit följande ännu inte publicerade kommentar på en annan blogg:

  Vad jag minns tillförs atmosfären koldioxid från förbränning av såväl nyhuggen ved som fossila bränslen, varefter växande träd, buskar och andra väster tar upp koldioxid ur atmosfäre, så att ett kretslopp bildas. Koldioxid avges också till atmosfären genom förmultning av döda växter, och ingår i det naturliga kretsloppet- Om man ska göra skillnad mellan naturligt och artificiellt kretslopp. Vad debatten egentligen handlar om, eller borde handla om, är väl att atmosfären tillförs med koldioxid genom förbränning, förmultning och på andra sätt (bl.a. genom CO2-utbyte mellan haven och atmosfären) än vad som återupptas genom växterna. där träden står för den största delen av återupptaget.

  Slutsatsen borde då vara självklar, nämligen att det bör planteras fler träd. Och om det inte räcker, behövs artificiella metoder för återupptag och återcirkulation av CO2. Att fånga in CO2 ur atmosfären och pumpa ner den i berggrunden, reducerar visserligen CO2-halten i atmosfären, men är både dyrt och slöseri med en värdefull råvara – som naturen själv klarar av att göra både nya byggmaterial och nya bränslen av.

  Koldioxidens kretslopp är emellertid fortfarande till stora delar ett outforskat område. Det är exempelvis mycket sannolikt att ökande koldioxider i atmosfären leder till ökat återupptag hos växterna. Frågan vad som kan anses vara en optimal CO2-halt i atmosfären har jag inte sett något svar på. Högre, lägre eller samma som just nu?

  Som jag avslöjade i min förra kommentar på denna blogg, möjliggjordes bygget av Hallandsås-tunneln av samma mutkolv som häromdagen avslöjades som lögnare av den tidigare MP-riksdagsledamoten Carl Schlyter, som menar att klimatnyttan med biobränslena och reduktionsplikten är en bluff. Man kan då fråga sig om hur mycket av ”miljöpolitiken” och den nu pågående EU-striden om förbränningsmotorns framtid, som har drivits igenom av mutkolvar. Det var ju efter avslöjandet av Volkswagens falska utslåppsvärden för bolagets dieselbilar som allting skulle bli elektriskt. Vilket andra delar av den tyska bilindustrin nu motsätter sig.

  Det svenska urberfget är normalt så starkt och tätt, så att någon invändig förstärkning av järnvägstunnelar som regel inte behövs – vilket gör järnvägstunnlar billiga att bygga efter dynamitens uppfinning. Men ”däligt berg” finns här och var i Sverige också. Med Hallandsåsen, som inte är en ås utan ett vattengenomsläppligt sprickberg, som det kanske värsta exemplet. Det hade varit möjligt att till betydligt lägre miljöpåverkan och kostnad bygga en ny järnväg över ”åsen”, Men det hade blivit kraftiga lutningar på ömse sidor, vilket hade krävt extra dragkraft i godstågen.

  Lutningarna på stambanor i södra Sverige är endast 11 promille, mot 35 promille på de schwiziska järnvägarna upp till tunnlarna genom Alperna. Om man såldes hade klarat sig med ett lok i godstågen från Oslo och Göteborg, hade det krävts två extralok för att passera en ny järnväg över Hallandsåsen. vilket hade varit krångligt och dyrt. Men om du tittar på en järnvägskarta över Skåne, så ser du att godstågen inte alls behöver köra över eller genom Hallandsåsen tör att komma vidare till Danmark och Kontinenten

  Tunnlarna (ett för vardera spåret) är nu helt inklädda i betong. Ett politiskt och ekonomiskt vansinniesprojekt, Det hade ju varit så enkelt att separera gods- och persontrafik, och byggt en ny järnväg för enbart persontrafik över ”åsen”..

 10. Pingback: De går oljebolagens intressen! | Petter Nilsson(SD)

 11. Pingback: De går oljebolagens intressen! | Petter Nilsson(SD) - firstowngreen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.