Petter Nilsson(SD)

Korankravallerna och SVT!

Jag fick nyligen se ett klipp från Uppdrag granskning och det gjorde mig lite smått förbryllat och irriterad.

De intervjuade en filur som dömts för sin del av korankravallerna. Det var ingen fredlig snubbe som gick dit för att demonstrera, utan hans syfte var att attackera vår polis och han fick således ett fängelsestraff på några år (för lågt straff om ni frågar mig).

Nu till det märkliga: i reportaget lyfter han att han har rätt att demonstrera i Sverige, påpekar att Sverige är ett fritt land och drar sedan slutsatsen att konflikten mellan de som kastade sten och polisen inte berodde på de som kastade sten. I stället menade han att ansvaret delades till hälften mellan polis och de som kastade sten.

Tror det kan vara belysande för gemene man. Många i dessa socialdemokratiskt utsatta områden tycks inte förstå konceptet våldsmonopol, det vill säga att Polismyndigheten ska upprätthålla lag och ordning och får ta till våld för utföra den uppgiften. Det betyder att om några demokratihatande rebeller väljer att kasta sten får Polisen besvara det med nödvändigt våld. Varför kallar jag dem för demokratihatande? Därför att parallella samhällen där andra än polis äger våldsmonopol utgör förstås ett direkt hot mot demokrati. Det finns sådana länder i andra delar av världen där många av dessa människor kommer ifrån, och där råder det inte demokrati.

Förutom detta kan det tyckas märkligt att journalisterna inom Uppdrag granskning väljer ovan nämnda vinkel. Varför fokuserar man inte på det faktum att vuxna människor kastade sten mot våra poliser samtidigt som de höll i sina BARN? De gjorde försök att döda poliser till en familjeutflykt. Förstår ni hur sjukt det är? Kanske vinkeln i stället borde vara: varför befinner sig dessa människor i Sverige? Eller allmänt lite mer sympati för vår poliskår som stod upp mot dessa rebeller.
I SVT:s aktuellt löd rubriken ”Polisens varning: Vi kommer skjuta era barn”.

Verklighetsförskjutningen kopplar lite an till gårdagens reportage i SVT Västerbotten där huvudnyheten var en intervju med en polis i Västerbotten – där denne lyfte att det förekommer att gäng använder yngre personer att starta bilbränder (som i tomtebo under helgen) för att flytta fokus från större brottsliga förehavanden. Vilka är dessa gäng? Har de magiskt uppstått ur tomma intet eller är de en del av den ökande gängkriminaliteten söderut? Det är ett återkommande fenomen att journalister framställer ett ämne som gynnar vissa grupper eller på ett sätt som inte visar hela bilden.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

16 kommentarer

 1. brorson

  Har läst någonstans att vid flera alternativa brottsrubriceringar, ska den som ger lägsta straffet väljas. Lyckas tyvärr inte hitta den lagparagraf, där detta står, men det skulle ju ta många timmar att läsa alla tänkbara lagar.- Sådant här får väl blivande juristdomare lära sig under utbildningen? Alltnog, så ger ju den löjeväckande nya brottsrubriceringen ”grovt blåljussabotage”en lindrigarfe påföljd än mordförsök (på poliser). Ett liknande exempel är det relativt nya brottet ”grov kvinnofridskränkning”, som ger lindrigare straff än synnerligen grov misshandel.

  Om en kvinna blir nästan ihjälslagen, så ska alltså gärningsmannen ha ungefär halva straffet jämfört med om en man varit brottsoffer. Ett tredje exempel kan vara den omtalade snippa-domen, som var inget straff alls, vilket jag misstänker var en korrekt tillämpning av rådande rättsordning. Tidigare justitieministrar, i synnerhet Morgan Johansson, har visat handlingskraft genom dråpliga formuleringar i brottsrubriceringarna. Som om det skulle skrämma grovt kriminella personer. Resultatet har blivit, i synnerhet rörande sexualbrotten, en uppsjö av olika brottsrubriceringar, varav minst två som inte ska ge någon påföljd alls.

  Brottsbalken är nu ett sådant lapptäcke att den måste ersättas av en ny strafflag, vars olika delar inte upphäver eller eljest står i strid med varandra. Men att skriva en helt ny strafflag, som uppfyller rimliga krav på tillämpbarhet, rättssäkerhet och konsekvens skulle ta flera år .Dags att börja nu.

 2. Marko

  SVT är proppfullt med aktivister som sprider propaganda.
  Går inte att titta på.
  Reformera genom att lägga ned och börja från början.
  Att försvara och vinkla detta är gränsland till uppvigling.

 3. Agneta

  Inte något nytt att SVT vinklar sin rapportering till våldsverkarnas fördel. Man gör allt för att flytta fokus från brutaliteten som dessa personer använder sig av. Minst 100 poliser skadade och vandalisering för 84 milj kr.
  Märker också att det är viktigt att ständigt påpeka att Paludan är högerextremist.
  Då bör svt även ha rätt benämning på påskupploppen, nämligen korankravallerna.

  • Arbetare

   Att det inom landet ränner runt 10.000-tals importerade våldsverkare med en medeltida syn på mänskliga rättigheter , jämställdhet eller homosexuellas rätt att leva och existera borde oroa de flesta människor , även de som heter Leif och inte vet något om verkligheten ……

  • brorson

   Vilka ”ni” pratar du om? Den interna oppositionen inom L manar nu regeringspartierna att köra över S och SD, som enligt dessa liberaler har ingått en helig allians mot viktiga ”frihetsreformer” för hbtqi-personer, såsom rätt att byta juridiskt kön. Vad som borde oroa dessa s.k. liberaler är att S tillsammans med en SD har en mycket stabil majoritet i Sveriges riksdag. 180 mandat mot 167 för alla övriga partier tillsammans. Liberalerna borde nog akta sig för att försöka arrangera äktenskap mellan S och SD.

   Och vad då, frihetsreformer? I Sverige har det länge varit tillåtet att klä sig i det motsatta könets kläder och för män att hänga på sig lösbröst, Och för män, som låtsas vara kvinnliga prostituerade att vigga pengar av fulla män, som kommer från krogen till en kärleksstund och chikanera vederbörande genom att visa vad de har under kjolen. Det är ju bara olagligt att köpa, men inte att sälja sex. Och en annan nackdel med denna s.k. frihetsreform är risken för förväxling mellan juridiskt och biologiskt kön inom sjukvården. (Vilket torde vara huvudorsaken till att sossarna är mot denna frihetsreform, om de nu är det, För S har väl inga invändningar i och för sig mot sexuella perversioner?)

   Och hur har det gått med de könsneutrala toaletterna i Örebro? Bara ett par år efter det att stadens offentliga toaletter byggdes om och blev könsneutrala, har de monterats ner och fraktats bort. En frihetsreform för en ytterst liten majoritet av alla män blev ofrihet för majoriteten av kvinnor (biologiskt kön). Och naturligtvis också för många män,

   Det är inte lätt att vara en radikal liberal, när alla vettiga frihetsreformer redan är genomförda.

 4. Kenth

  Svt är hjärntvättstv…Dom är styrda hur programmen skall visas
  och vad de skall innehålla.
  En början på att styra folket och dess åsikter?

 5. brorson

  Helt klart har regeringen ”andra saker” att oroa sig för, nämligen Skyttedals-affären. Marken gungar under fötterna på vice statsminister Ebba Busch.. Jag kan nu avslöja att de könsneutrala toaltterna i Örebro infördes under förra mandatperioden, när kommunen styrdes av en koalition bestående av S + KD. Men det gillade tydligen inte väljarna, så nu styrs kommunen av en koalition bestående av S + M. Och bara ett par veckor efter maktskiftet, vilket i kommunerna sker vid första årsskiftet efter senaste val, stängdes de könsneutrala toaletterna. Och nu har de fraktats bort.

  Värst är det förstås för stadens kvinnor, som redan för ett par år sedan(under S + KD-styret) fick dela damtoaletterna med stadens män, eftersom alla offentliga toaletter blivit könsneutrala. Och nu har de alls ingenstans att ta vägen. Männen kan ju uppsöka någon skymd portuppgång, men jag undrar vad de boende där tycker om det. Och nu är hon, Skyttedal, på väg till Örebro för att trösta stadens kristdemokrater, efter deras misslyckade försök att vara ett parti för ”vanligt folk”.

  Som Skyttedal själv försökt vara. Men den frikyrkliga sekterismen hänger envist kvar, när man tror att ”vanligt folk” är pårökta festprissar, som inte kan skilja mellan herr– och damtoaletter, Om Skyttedak har framkommit att hon var så berusad, så att hon hade somnar med två män, en på vardera sidan, och vaknat av att en av dem, tafsade på henne. Vilket hon inte har avslöjat förrän partisekreteraren, som enligt henne var den som tafsade på henne, på uppdrag av Busch försökt stoppa henne från att avslöja att hon (miss-) brukar cannabis, men bara i länder där det är tillåtet.

  Vad är det för slags folk, som styr i KD? Tycks vara postkristna ateister,. som är uppvuxna i frikyrkomiljön med snacket där, och driver valrörelse i frikyrkorna på temet att alltings skulle bli mycket värre om sossarna får bestämma ensamma. Ett parti som har gått från den ena extrempositionen till den rakt motsatta extrempositionen.

   • brorson

    Partimedlemmar och kärnväljare inom frikyrko- och helnykterhetsrörelsen hade nog förväntat sig att man hade firat med alkoholfritt. De är säkert upprörda över att Skyttedal så flagrant har brutit mot partilinjen, eftersom hennes företrädare som EU-parlamentariker Lars Adaktusson blivit utskälld av Busch för att ha stött abortkritiska motioner i EU-parlamentet. Vilket enligt Busch har skadat partiet på hemmaplan – trots stödet från partimedlemmar och kärnväljare inom just frikyrkorörelsen, som har haft stränga order från partitoppen att underordna sig partilinjen för att inte stöda bort marginalväljare. Partilinjen gäller bara för vissa, men inte för andra? Att så är fallet har Busch visat genom att offra Ingerö för att rädda sin nära förtrogna kompis Skyttedal efter hennes klavertramp. Vänskapskorruption i den högre skolan. Feminism? Och detta ständiga kappvändande efter den förmodade opinionen.

  • Mique

   En märklig förlegad uppfattning angående könsneutrala toaletter! Trenden bland världens demokratiska länder, går med stormsteg mot könsneutrala toaletter. I till exempel delstaten New York, är det sedan 2016 lag på att alla toaletter på restauranger, barer och andra offentliga platser ska vara könsneutrala. Att markera toaletter med en ”kvinnor/män”-skylt är enbart ren apartheid! I Örebro har man, sedan första Januari i år, öppnat fem av tolv tidigare stängda offentliga könsneutrala toaletter igen och fem till är på gång. Tre faktatillrättalägganden angående dina tidigare kommentarer: V, Mp, C, L, M och KD har tillsammans 169 mandat i Sveriges Riksdag. Angående järnvägsspårsstigning, så försöker man i Sverige ligga under 10 0/00 stigning (i Schweiz 27 0/00, Schweiz är mycket bergigt), en del nya järnvägar i Sverige har byggts med 25 0/00 stigning. Banan Oslo-Göteborg har en backe med 26 0/00 stigning vid Halden. Begreppet ”ås” har tre geologiska betydelser, nämligen: rullstensås, horst eller randmorän, Hallandsåsen är en Horst som har uppstått genom en förskjutning längs förkastningar. Motsatsen till en horst är en gravsänka, till exempel Vättern. Källor: New York State Departement, Örebro kommun, Sveriges Riksdag, Europeiska järnvägsbyrån (ERA), Qwant, Cambridge Digital Library och min naturgeografiska universitetsutbildning.

   • Marko

    Noterar du inte inkluderar studier i biologi i din resume.
    Kan upplysa om att det inte finns könsneutrala människor

    • Mique

     Gör dig inte svensk! Min kommentar handlade om könsneutrala toaletter, inte om könsneutrala (ickebinära) människor! För övrigt, identifierar sig en del ickebinära sig inte med något kön överhuvudtaget, cirka 0,4% (42 000 individer) av sveriges befolkning anser sig inte vara varken kvinna eller man. Jag rekommenderar dig att läsa en kurs i det svenska språket, så att du kan ta till dig och förstå även enklare texter skrivna på ditt modersmål! Lustigt att du och signaturen ”Brorson” springer varandras ärenden, ”mästaren” och ”lärlingen”.

     • Marko

      För någon som skryter om sin egen förträfflighet och utbildning konstant så visar du en märklig brist på förståelse om vad som är verklighet och vad som är fantasi.

 6. brorson

  Utmärkande för KD är bristen på sakpolitisk kompetens. Detta beror på kvardröjande frikyrklig sekterism. Många KD-politiker är postkristna ateister, som är uppvuxna i frikyrkomiljön och har satsat på en politisk i stället för kyrklig karriär. Och har omgivit sig med likasinnade. Trots målsättningen från starten 1964 att vända sig till medlemmar i den dåvarande statskyrkan och personer, som inte försöker dölja att de är ateister men stödjer (den dåvarande) kristdemokratiska familjepolitiken, har sådana personer konsekvent mobbats bort vid val till politiska uppdrag inom partiet.

  Hur tänkte Kristersson, när han gjorde Busch till närings- och energiminister? Ett lätt skadskjutet byte för den socialdemokratiska retoriken. Som med de svavelosande angreppen mot Busch´ hantering av elstödet (som säkerligen hade hanterats mycket bättre av Svantesson) lyckades S dra uppmärksamheten från vad de egna nollorna på samma post Farmanbar och Ygeman – samt uppgörelserna med MP – har ställt till med. Klimatkrisen tycks vara Busch´ nya religion, med kodioxiden som ormen i Paradiset och Hybrit som världens Frälsare

  Bristen på sakpolitisk kompetens har man försökt skenbart kompensera genom rekrytering av kändisar, som i vissa fall har begärt och fått dispens från partilinjen, för att locka väljare, Några exempel:
  1. Tandläkaren och premiärlejonet Alice Timander, som dåvarande partiledaren Alf Svensson omgav sig med, men höll på armlängds avstånd från politiken .När hon så ville ha politiska uppdrag, fick hon veta att det dög hon inte till. Bara en tanke: Hur hade det varit om Timander fått förtroendet att utforma det av de flesta tandläkarpatienter totalt okända tandvårdsstödet. som drevs infördes av alliansregeringen på initiativ av KD?
  2. Den tidigare M-politikern och FN-byråkraten, som i sistnämnda egenskap stoppade nödvändiga åtgårder för att stoppa spridningen av HIV/aids med motivering att det skulle motverka hbtqi-kampens landvinningar, vilket han själv har skrivit om. Och under tiden som KD-politiker, utan stöd i partilinjen men med stöd av ledande intenternationella storkapitalister, har skrämt världens flesta politiker med en kommande klimatkatastrof.
  3. Kändisadvokaten och fängelsemotståndaren Peter Althin, som i rollen som rättspolitisk talesperson i riksdagen för KD (ett uppdrag som han fick direkt utan tidigare karriär inom partiet) totalt har raserat förtroendet för KD:s kriminalpolitik. Och gick ur partiet i protest mot valet av Ebba till partiledare.
  4. TV-kändisen Lars Adaktusson, som gjorde raketkarriär som EU-parlamentariker för KD, eftersom de stridande fraktionerna (abortmoståndare mot abortivrare) inom partiet inte kunnat enas om en gemensam linje i fågan inom parlamentet. Men blev utskälld av Ebba inför riksdagsvalet 2018 för att han stött abortkritiska motioner från kontinentala kristdemokrater i parlamentet.,

  Närmandet till SD i migrationsfrågan har naturligtvis också lett till ilskna från partimedlemmar och väljartapp. Att ställa upp som familjehem för ”ensamkommande flyktingbarn”, d.v.s. unga män, har varit en ytterst lönsam affär för många KD-medlemmar. ”Han har blivit som en medlem i familjen och nu ska han ut”. Sagt på ett offentlig möte (med spritservering) inför valet med Ebba, som teg.

 7. brorson

  Ett femte exempel på kändisrekrytering utan tidigare karriär inom KD torde vara anställningen av den tidigare folkpartisten och högerdebattören Johan Ingerö, som presschef hos den dåvarande KD-ledaren Göran Hägglund. Som är en färglös tråkm Jag haåns, som behövde en profilerad debattör för att nå ut. Men varför just Ingerö, om syftet inte var att locka väljare från den traditionella borgerlighetens högerflank? Jag har försökt kontrollera om jag minns rätt, och det verkar så, eftersom det står att Ingerö ”återvände” till partipolitiken 2012, efter att ha lämnat Liberalerna 2006.En röd tråd genom KD;s kändisrekryteringar är kändisarnas svaga förankring i kristdemokratisk ideologi och partiets naiva förhoppningar om att de ska locka väljare med sitt kändisskap.

  Skyttedal har däremot en gedigen karriär inom KD, som hon gick med i som 16-åring, bakom sig. Man kan kanske förstå hennes ilska över att ha blivit tillrättavisad i knarkfrågan av Ingerö, som hon kan ha uppfattat som en outsider, som inte har tillfört partiet något av värde. Vilket ger extra krydda åt konflikten mellan Skyttedal och Ingerö, som inte torde ha några svårigheter att skaffa nytt jobb. Han har bl.a. skrivit ledarkrönikor i VK.

  Även om kändisarna besitter viss sakkunskap inom sina specialområden , som onekligen haft framgångar som försvarsadvokat och KD, riksdagsman (!) med att lindra straffen för några av landets värsta förbrytare, så hjälper det inte. när de har haft en helt annan ideologi än partiets. Så, som jag skrev tidigare utmärks KD av bristen på sakpoltisk kompetens. Intresserade med både ideologisk förankring OCH kunskaper och erfarenheter, som partiet behövt, har mobbats bort av frimicklarna, som svartsjukt har bevakat sina revir. Detta är ett allvarligt problem, som partiledningen måste ta itu med, om KD ska överleva som politiskt parti.

  Skyttedal har naturligtvis retat gallfeber på alla troende frikyrkokristna, som förespråkar helnykterhet, med sin drogliberalism. Men hon är inte ensam om den linjen. Alkoholister och knarkare, som skruter med att de är ”härligt frälsta” från sitt tidigare (?) missbruk, har i stort sett tagit över partiets alkohol- och drogpolitik. De vill inte kallas missbrukare och skyller de kriminella handlingar, som de har begått i påverkat tillstånd, på någon mystisk sjukdom, som alkoholen eller knarket är ”självmedicinering” mot.

  Vilket är precis det som sprittillverkarna påstår. Har man inte denna sjukdom, kan man dricka hur mycket som helst, utan att bli alkoholist, påstår de. Alltså ingen risk att f.d. missbrukare får återfall, när sprit serveras på partimötena? Skyttedal är ett tragiskt exempel på KD;s förvandling från extremt och intolerant helnykterhetsparti till raka motsatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.