Petter Nilsson(SD)

Demokratins dubbla måttstockar!

Under Liberalernas interpellation i Umeå Kommunfullmäktige under morgonen diskuterades solidariteten partiföreträdare bör visa varandra. Jag välkomnar Liberalernas nya hållning avseende att skapa ett respektfullt debattklimat och instämmer i att det är sakpolitiken man ska fokusera på. Denna interpellation fördes i kontexten att “hat” och hot ska ha bidragit till en ökad hotbild mot förtroendevalda inom fullmäktige och därför ville Liberalerna säkra ordningsvakter för kommunfullmäktiges sammanträden i Umeå.

Det blir dock lite paradoxalt när jag tänker tillbaka på vissa möten jag höll i för inte så länge sedan. Jag minns tydligt att profiler från Liberalerna stod med nyckelknippa i hand och högljutt skramlande antidemokratiska budskap för att förvägra meningsyttringar att höras från deras politiska motståndare, det vill säga: SD.
Jag har själv arrangerat möten som bombhotats, tvingats avslutas och mött meningsmotståndare som presenterat spottloskor riktade mot oss som antagligen bedömdes vara det främsta motargumentet mot vår politik.

Det är nästan så att ovan beskrivning är ett exempel på hat och hot som Liberalerna är så oroliga för i dag. Varför behövdes inte ordningsvakter då för att hantera deras hatiska beteende? Se flisan i andras ögon men inte bjälken i sitt eget och så vidare.

Men för att diskutera sakfrågan: ordningsvakter kan absolut vara skäliga att anlita för att säkra ordning, samtidigt är det en messyr som behöver övervägas nogsamt. Behövs verkligen den relativt dyra punktinsatsen för medborgares trygghet? Motsvarar kostnaden mervärdet? Under interpellationen hörde jag dessutom argumentationen att det inte ens behöver finnas en hotbild för att ordningsvakter ska behövas. Det är väl per definition skatteslöseri? Jag har själv suttit på kommunfullmäktiges sammanträden och kan inte påstå att jag någonsin känt mig otrygg, trots ovan nämnda aktioner mot oss under väldigt många år.

Det enda som skulle kunnas tolkas som ett “hot” mot kommunfullmäktige är när Greta-organisationen Extinction Rebellion störde fullmäktige med sitt skrikande och tramsande, men de var mer en börda än ett hot, och om något kanske det gör fullmäktige mindre tillgänglig för övrig allmänhet eftersom gemene man inte vill lyssna på miljöaktivister som förvandlar fullmäktige till en cirkus.

Avslutningsvis ska jag skriva att jag tror att vi har en relativt sund nivå mellan partierna i Västerbotten. Är övertygad om att samtliga demokratiska krafter verkar för ett fokus på sakfrågor, hellre än att besvärta sina politiska motståndare.
Instämmer förstås också i Lars Forsgrens(SD) inlägg kring nytto-kostnadsanalys i debatten.

Etiketter: , , , , , , , ,

22 kommentarer

 1. Marko

  Hycklarkungen kör på med ohederligt guilt by association som sosseriet alltid gör.
  Kopplar Israeli till att SD är ett hot mot demokratin men missar såklart att sosseriet tog makt via kupp med stöd av maffia i Botkyrka och resande ut nämndemän som ej dömer rätt.
  Smetar på Trump oxå men nämner ej att Biden administration systematiskt använder rättssystem som verktyg att rensa ut politiska motståndare.

  • Mique

   Sverigedemokraterna är det största hotet mot den svenska demokratin och den svenska yttrandefriheten! Allt annat är hyckleri!

 2. Basic Rules

  F.d. presidenten Donald Trump fick frågan av en journalist härom dagen, vem är det största hotet mot USA, är det Kina eller Ryssland ?
  Svaret blev inget av dessa, däremot Biden administrationen och element kring denna, som Biden själv, senator Mitch McConnell (R) och Chuck Schumer. Själv skulle jag lätt lägga till tex försvarsminister Lloyd Austin, utrikesminister Antony Blinken och utrikesrådgivaren Victoria Nuland.
  Nuland är bla känd för att ha delat ut kakor på maidantorget efter statskuppen i Ukraina 2014, därav ”Cookies Nuland”.

  • Kim

   Du ser inga problem med Trump och hur en andra omgång av denne man skulle påverka USA och världen?
   Är hans uttalanden relevanta och underbyggda?

    • Kim

     Marko – Nope och jag ser inte att det är något jag har påstått heller? Nu kommer något svårt för dig. Jag ber dig svara på en rak fråga. Tror du Trump skulle vara bättre?

   • Basic Rules

    Sämre och farligare regim än Biden har usa aldrig upplevt, så långt ser jag fram emot en triumferande ser, om han tillåts vinna- 24 !

     • Basic Rules

      Vid vilken fakultet har du studerat lingvistik… .vilket är ditt modersmål ?

     • Mique

      Svar till signaturen ”Basic Rules”. Mitt modersmål är den sydamerikanska varianten av kastilianska (spanska), jag måste tillstå, att jag har tappat lite av mitt modersmål, jag märker det speciellt då jag besöker mitt födelseland. Nej jag har inte läst lingvistik vid någon fakultet, jag anser, att det för min del räcker med, att ha studerat det svenska språket under sex år i den svensk grundskolan och under tre år i den svensk gymnasieskolan. Jag har två examina från svenska universitet, dels i kulturgeografi och dels i naturgeografi med inriktning på glacialmorfologi. Du då, vad har du för utbildning, har du läst svenska eller något annat ämne vid något universitet?

     • Basic Rules

      Vilket skryt, trots de påstådda studierna går allt snett ..(Jo men visst, jag har akademisk examen från Handelshögskolan).

      .

 3. Sylvia

  SD:s partiledare har suttit som ordförande sedan 2005…..Och är ohotad än i dag! SD är helt demokratiska och låter talanger komma upp i partiapparaten, än idag!

  • Mique

   Ja, det dyker ständigt upp ”Doctor Stranglove”-förmågor, ett flagrant exempel är Kanal Riks-Rebeckas ”helg seger”-reflex, i sverigedemokraternas toppstyrda hierarki med Jimbo The Kid i toppen och internettroll, bottnar och annat löst folk i botten.

   • Kim

    För att inte tala om de värderingar och åsikter denne partiledare anslöt sig till… Kul att Sylvia vill påminna om de tydliga rötterna som finns även i dagens partiledning trots de fina fasaderna. Värderingarna består.

 4. kenth gustafsson

  Har ni inte förstått
  att detta är bara början
  på att våra styrande tar
  över och skall bestämma
  vad vi får göra eller inte
  med våra liv. Det fria livet
  är på god väg tas ifrån alla
  medborgare.

 5. Mique

  SD betalar stiftelse bakom högerradikalt manifest – i hemlighet. Källa: Kalla Fakta TV4, onsdag 28 Mars kl. 18,00.

   • Kim

    Marko – Hmmmm… Ser att du inte kastar sten i glashus . Snarast granatkastare i växthusområde. Så visst kan jag hålla med om att du är en hycklare. Kul att du vill presentera det själv.

 6. Mique

  Antal brottmålsdömda kandidater till Sveriges riksdags-, region- och kommunalval 2018, i procent per politiskt parti: SD 7,1%, V 3,4%, M 3,3%, Mp 2,7%, C 2,5%, KD 2,5%, L 2,4% och S 2,0%. Källa: Verifiera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.